Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Ilyet veszek...szerintetek O.K.?

Gordon314
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 4

Hozzászólás Szerző: Gordon314 »

Teljesen egyetértek (ex)Cat-tel. A Yamaha 1400-as már más kategória. Ha viszont van rá ennyi keret (kb 215 eFt), akkor elég sok komoly házimozierősítőből lehet választani. Bár talán ez a most kapható legolcsóbb THX minősítésű receiver!

Ha a THX nem feltétel, viszont komoly zenei elvárásaid vannak, akkor esetleg a NAD, harman/kardon modelleiből is kényelmesen válogathatsz ebben a keretben. (Nad T 752 209 eFt, h/k AVR 330 190 eFt)
Vagy ott a Marantz, amit mostanában érdemtelenül ritkán emlegetünk. Pl az 5300-as 150 eFt-ért jó vételnek tűnik, vagy az 5400 205-ért
gordon314.fw.hu

charston
Isten Hozott! :)
Értékelés: 0

Hozzászólás Szerző: charston »

Bocs srácok véletlen átugrottam egy másiktopicba és ezt az elözöt nem ide szántam :smile16:

Projector: NEC Vt37 Erősitő:Kenwood-KRFV7060D Front: Wharfedale Zaldek 2000 Rear: Wharfedale Zaldek 300 Center: Wharfedale Zaldek Center Dvd: Philips dvp-630 keverő: Edirol V-4
Dvd-Író: Panasonic dmr es-10

vetítős cucc: http://blog.myspace.com/charstonvj

charston

Hozzászólás Szerző: charston »

Én 85ért vettem a Wharvedale Zaldek 300 és 2000est és mégicsak egy nevesebb gyártó és tényleg nagyon szépen szól

Projector: NEC Vt37 Erősitő:Kenwood-KRFV7060D Front: Wharfedale Zaldek 2000 Rear: Wharfedale Zaldek 300 Center: Wharfedale Zaldek Center Dvd: Philips dvp-630 keverő: Edirol V-4
Dvd-Író: Panasonic dmr es-10

vetítős cucc: http://blog.myspace.com/charstonvj

(ex)Cat
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 3

Hozzászólás Szerző: (ex)Cat »

Segítsetek a döntésben:

Iagzából a felsoroltak kötül szeritnem az 1400-as Yamaha az egy kategóriával előbbre mutat a többinél. Ugyan a zenei hangja nem a legtökéletesebb, de szerintem nem fog csalódást okozni neked. Általánossában véve igaz, hogy a Denon sztereóban jobb mint az azonos kategóriájú Yamaha, de ez pontosabb talán úgy, hogy a hangja lágyabb , kevésbé kemény mint a sorstárs yamahának. Itt ugye a döntő, hogy elsősorban miylen zenét és mennyit akarsz hallgatni.

ha a keményebb ritmusokat kedveled és/vagy a házimozizás a főcél, akkor inkább Yamaha, akár még a 750-es is, de az 1400-al már egészen komoly gépet vihetsz haza, amit hosszú távon nem kell lecserélni.

ha a lágy, picit talán mosottab ritmusokat kedveled, akkor egyértelmű Denon! lényegesen hallagthatóbb ebben tartományban, mint a Yamaha. Viszont nincs akkora dinamikája, ezért filmeknél egy picivel kevesebbet nyújt. (de nem olyan mértékben, hogy ez legyen a döntő szempont)

az Onkyo valahol a kettő között helyezkedik el szerintem. Tisztább és kevésbé lágy a hangja mint a Denonnak, de hiányoznak belőle azok a kemény ütések is, ami a Yamahára jellemző. Én amolyan egészséges középútnak tartom, de ez erősen izlés függő

Összességében az 1400-as Yamahát választanám még akkor is, ha nem vagyok Y. párti

cosmo
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1

Hozzászólás Szerző: cosmo »

Üdv mindenkinek!Segítsetek a döntésben:
Van egy pár Acoustic Energy Aegis Evo 3 hangfalam. Ehhez szeretnék erősítőt venni. Igazából az Onkyo 601-et néztem ki, de most hogy ennyivel lement az ára a 1804-es Denonnak, meggondolom. Amit jó áron még tudnék venni az a Yamaha, ezt is érdemes lenne meggondolnom. Abból esetleg a 750 vagy 1400? Zenét is szeretnék hallgatni, de nem komolyzenét és nem tucc-tucc zenét de azt hiszem minden mást. Sajnos a meghallgatásra nincs lehetőségem, ezért meghallgatok minden véleményt. A tanácsokat előre is köszönöm:
Jani

Én a Denonról tudok neked nyilatkozni: nagyon szép, lágy zenei hangja van. Általában a denonok jók zenére és házimozira is egyaránt. Főleg, amennyibe kerül, ha nem bánod a feketét, akkor mindenféleképpen jó választás! Én már másfél éve használom az enyémet és meg vagyok vele elégedve. Én is olyan tipusú zenével hajtom, amivel te szeretnéd és arra szerintem a legkobb. Annyi negatívum van benne, hogy elég hangosan hallgatva magastartományba tolódik el. De ez más hasonló kategóriájú erősítőnél is így van.

jzako

Hozzászólás Szerző: jzako »

Üdv mindenkinek!
Segítsetek a döntésben:
Van egy pár Acoustic Energy Aegis Evo 3 hangfalam. Ehhez szeretnék erősítőt venni. Igazából az Onkyo 601-et néztem ki, de most hogy ennyivel lement az ára a 1804-es Denonnak, meggondolom. Amit jó áron még tudnék venni az a Yamaha, ezt is érdemes lenne meggondolnom. Abból esetleg a 750 vagy 1400? Zenét is szeretnék hallgatni, de nem komolyzenét és nem tucc-tucc zenét de azt hiszem minden mást. Sajnos a meghallgatásra nincs lehetőségem, ezért meghallgatok minden véleményt. A tanácsokat előre is köszönöm:
Jani
TV: Philips 29CI1731 Amp.: Yamaha RXV-1400 Front: AE Aegis EVO3 Surround: Orion HS-288 DVD: Sony DVP-NS730 Cable: TNT TripleT SAT: PACE MSS-1038GP

Gordon314
Beköltözött
Beköltözött

HI! 
Szerintetek melyiket válasszam?
Wharfedale 8.3 hangfalak + WH2 center/sat aztán majd 1x egy mélynyomó
vagy
Sony SS FCR500H

Esetleg mit tudnátok ajánlani úgy, h 90e-ből kijöjjön
(az erősítő egy Sony DE497 ezen nem változtatok)

Sajnos még nagyon kezdő vagyok.

énb meg csak annyit fűznék hozzá, hogy a WH-2 szettet felejtsd is el mert nagyon meg fogod bánni, ha olyat veszel.

Diamond 8.4 lesz, de akkor mit rakjak hozzá ha nem wh2??? wharfedale marad, me má nem kutyulok jobban bele.

legalább centerből akkor diamond-ot!
gordon314.fw.hu

sac
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Hozzászólás Szerző: sac »

Ha subbot akarsz venni jól gondold meg!Olyat vegyél amin van frek szabályozó, és legalább fadobozos.Próbánál illik meghallgatni a rádiót rajta, hátha a beszédhangok bezúgnak vele szabályozásnál is.Ha zúg akkor nem jó.A lefelé sugárzó membrános megoldás egész jó.20 cm-menjen a hangszóró mérete vagy 25 ig, esetleg 30 ig!yamahákat én sem ajánlom bár lehet hogy jók csak az nem egy hangfalgyártó nagyhatalom.Jók és olcsók:Magnat,Wh.ezek 50 alatt vannak.
HTPC: Abit NF7, Ati 9550, XBMC , AV:Yamaha rx-v350,Hangf szett.: Cav dp880A (stereo)+jamos412 center+jamo surround (Theatre),monitor joker 2,5.Projektor:OptomaEp721

Vendég

Hozzászólás Szerző: Vendég »

HI! 
vagy
Sony SS FCR500H

énb meg csak annyit fűznék hozzá, hogy a WH-2 szettet felejtsd is el mert nagyon meg fogod bánni, ha olyat veszel.

Diamond 8.4 lesz, de akkor mit rakjak hozzá ha nem wh2??? wharfedale marad, me má nem kutyulok jobban bele.

ez én voltam csak elfelejtettem beítni a nevem

Vendég

HI! 
vagy
Sony SS FCR500H

vtb
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 7

Hozzászólás Szerző: vtb »

a Clarus Callisto2 Sub-ot hallotta már valaki?
55ezerért szerintem érdemes meghallgatni (és nagyon pöpecül néz ki )

Gordon314
Beköltözött
Beköltözött

a yamaha-t semmi képpen ...... szar!!!!
Az ilyen "summás" véleménnyel csak megbántod azokat, akiknek ilyen van. Tanácsot nem adsz, indokolni nem indokolsz.
Lehet, hogy ez a véleményed, és lehet, hogy nem alaptalanul, de ha hallottad ezt a típust, akkor írd már le, hogy szerinted miért "szar". Azt meg külön írd le, hogy az árában szerinted mi a jobb!

Ez csak így óvodás fikázás!
gordon314.fw.hu

(ex)Cat
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 3

Hozzászólás Szerző: (ex)Cat »

Konkrétan ezt a tipus nem ismerem a Yamahából, de azért úgy általában nem lehet rájuk mondani, hogy szar. Zenéhez használhatatlan, ez tény, de amúgy ha csak kisdobozok vannak a rendszerben, akkor ez is jobb mint a semmi. Viszont semmiképp se a Yamaha legyen a fő csapás irány

Fufuka
Fórumlakó
Fórumlakó

Hozzászólás Szerző: Fufuka »

Mélynyomó vásárlás előtt állok (több éve folyamatosan...  ), de a buxa kapacitása (meg a zasszony keretengedélye   ) határokat szab.  A rászánható összegem 80KHUF körül. (persze ezt igyekszem felhasználni, amíg +van a keretengedély ) Ahogy nézegettem a fellehető választékot, két (3?) sub tűnik szimpatikusnak.

Wharfedale Power Cube 10 DX
Yamaha YSTSW-315 (esetleg a 215-ös)

Főleg filmekhez lenne, de néha bele-bele csúszna zene is (egy kemény dió - templomi orgona - nagyon szeretem hallgatni /élőben gyönyörű/, de a jelenlegi cucc nem az igazi erre).
A teszt szerint a Yamaha brutális tud lenni, ha kell, a PC10 meg finom részletező.
Ahogy látom van közöttetek olyan, akinek birtokában van ezen típusok közül valamelyik.
Tapasztalatát megosztaná velem? Esetleg más típus, mint megismerendő tipp? (tudom, hallgassam meg, de a boltok nagy többségében gyakorlatilag ez lehetetlen - üvölt a dübdüb az autóhifi részen, megy a híradó a tv részlegen, stb. - szóval kiindulási pont kéne... )

Köszönöm. 

Tedd bele a Mordaunt Short MS907W-t is. A Netdepo-n 82800-ért adják. Még belefér :vazeg:

sajti

tv:LG flatron 100hz digit 72cm, erölködő: Pioneer vsx-ax3, hangfalak: Quadral qlx 210 front, qlx 160 srr, Acent base center, Klipsch rb25 háttér, mély: Klipsch Rw 10. Dvd: Pioneer DVR-530H, kábelek neotech.

norbi31
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 27

Hozzászólás Szerző: norbi31 »

Megtaláltam !

Hifi Barlang : Bp. VI.ker, Szondi u. 5-7.

Samsung proji, Yamaha AVR, Wharfedale Pacific PI hangsugárzók, Mordaunt-Short sub, Popcorn Hour nmt.

Vendég

Hali!  
Tudja valaki, hol lehetne meghallgatni az MS 907W -t ?
( Budapesten ).

Köszi

Hifibarlang, Szondi u.

Múltkor még akciós is volt 79.900-ért.

Hifi barlang. OK
Melyik kerületben van ?
Több kerületben is találtam Szondi u.-at.

Kösz

Gandalf
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 8

Hozzászólás Szerző: Gandalf »

Az a szett nekem sem szimpatikus.
TV: Hisense 70E7HQ AVR: Onkyo TX-RZ50 Front: Polk Audio RTi A3 Center: Polk Audio CSi A4 Surround: Polk Audio RTi A1 Sub: Mordaunt-Short 909W

Vaker
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Hozzászólás Szerző: Vaker »

Hali!  
( Budapesten ).

Köszi

Hifibarlang, Szondi u.

Múltkor még akciós is volt 79.900-ért.
Mozi: Projektor: Sony VPL-HW65ES, Vászon: Moovia Moto Design 244 x 190 cm motoros TV: Philips 65OLED754/12, Source: Dune Base, Sony BDP-S790, Amp: Onkyo TX-NR656, Speakers: JAMO D500 5.0, Sub: Velodyne Impact-10

gemini
Törzsvendég
Törzsvendég

Hozzászólás Szerző: gemini »

HI! 
vagy
Sony SS FCR500H

Gandalf
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 8

Hozzászólás Szerző: Gandalf »

HI! 
vagy
Sony SS FCR500H

Wharfedale javaslom én is. Leginkább a Gordon féle összeállítást. Nekem "régebben" diamond szettem volt és nagyon jó ár/teljesítmény arányúnak tartom.
TV: Hisense 70E7HQ AVR: Onkyo TX-RZ50 Front: Polk Audio RTi A3 Center: Polk Audio CSi A4 Surround: Polk Audio RTi A1 Sub: Mordaunt-Short 909W

Gordon314
Beköltözött
Beköltözött

HI! 
vagy
Sony SS FCR500H

Egyértelműen Wharfedale!

Kicsit több (kb 95) a Clarus Io 5.1 szettje.
Esetleg Whafedale Xarusból egy szett: 1000-es pár hátra 26 eFt, 3000-es frontoknak 47 eFt és egy center 28 eFt. Összesen 100 körül kijön.
gordon314.fw.hu

Vendég

HI!

vagy
Sony SS FCR500H

gusson
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Hozzászólás Szerző: gusson »

Ismét 2x ment, törölve.
TV: Panasonic TH-42PV80PA; Blu-ray/konzol: Sony PS3 Slim; Médialejátszó: Apple TV 1080p (3. gen.); Erősítő: Harman/Kardon AVR 230; Hangdoboz: polkaudio RTi6

gusson
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Hozzászólás Szerző: gusson »

Tedd bele a Mordaunt Short MS907W-t is. A Netdepo-n 82800-ért adják. Még belefér

sajti

Ó, igen. Ez az ár még belül van az ATM (Asszony Tűrésmutató) értéken.
Beletettem.
Tényleg, hol tudom nyugodt körülmények között (saját lemezzel) meghallgatni?
TV: Panasonic TH-42PV80PA; Blu-ray/konzol: Sony PS3 Slim; Médialejátszó: Apple TV 1080p (3. gen.); Erősítő: Harman/Kardon AVR 230; Hangdoboz: polkaudio RTi6

norbi31
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 27

Hozzászólás Szerző: norbi31 »

Hali!

( Budapesten ).

Köszi

Samsung proji, Yamaha AVR, Wharfedale Pacific PI hangsugárzók, Mordaunt-Short sub, Popcorn Hour nmt.

Válasz küldése

Vissza: “Házimozi”