Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

DAC-olás

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11475
Kapcsolat:

DAC-olás

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

és hány százalékát tudod, szoktad meghallgatni?

én a kb. 400 db-os cd gyűjteményemmel vagyok úgy, hogy jó, ha 20-30%-át hallgattam meg, vagy hallgatom

Ahogy írtam, csak azokat tartom meg, amiket 1-2 évente legalább egyszer meghallgatok. Kivételt képeznek a különösen kedvenc előadók gyűjteményei, ahol fontosnak tartom, hogy az illető minden albuma ott legyen a listán. Ha csak a fontosabb progresszív rock zenekarok albumait számolom (Marillion, Fish, Asia, Saga, Yes, Genesis, Porcupine Tree, Pink Floyd és leágazásai, stb.), már ezekből összejön kb. 300. A nagy jazzistákból még több...

Soknak tartod az 1500 albumot? Szerintem ezzel nem vagyok kirívó eset. Van itt a fórumon olyan kolléga, akinek ennél 10x több van, ráadásul heti 3-4 órát hallgat zenét. No azt már én sem értem.

GTomi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 744

DAC-olás

Hozzászólás Szerző: GTomi »

én a kb. 400 db-os cd gyűjteményemmel vagyok úgy, hogy jó, ha 20-30%-át hallgattam meg, vagy hallgatom

és nem beszélve még a digitális formátumban tárolt zenékről, ami talán még egyszer enny.
Brio,DacMagic 200M + TMP táp,PC/PP V2/Audirvana,Revox B226,Hivox monitor,HiDiamond D3 hfkábel+D3 rca,IsoTek Premier/Initium/Hivox táp,Oyaide Neo usb a-b,QED QE6200 koax,AQ Forest RJ/E Ethernet,ifi LAN iSilencer,Viablue absorber+HS spike disc,NAD C552+AT120Eb+Hivox phono

GTomi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 744

DAC-olás

Hozzászólás Szerző: GTomi »

No és ahány album bekerül, annyi ki is kerül a gyűjteményből, mert amit éveken át egyszer sem hallgatok meg, azokat letörlöm, tehát az átlátandó mennyiség (nagyjából 1500 album) sok éve változatlan.

Brio,DacMagic 200M + TMP táp,PC/PP V2/Audirvana,Revox B226,Hivox monitor,HiDiamond D3 hfkábel+D3 rca,IsoTek Premier/Initium/Hivox táp,Oyaide Neo usb a-b,QED QE6200 koax,AQ Forest RJ/E Ethernet,ifi LAN iSilencer,Viablue absorber+HS spike disc,NAD C552+AT120Eb+Hivox phono

Vendég

DAC-olás

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Havonta 1-2 album kerül be a gyűjteményembe, azok nagy része is régről ismert előadóktól származik.
Nekem ez az utolsó havi beszerzésem.
Régről ismert előadóktól mind: Heifetz, Oistrakh, Menuhin, Richter, Kondrashin, Stern, Gould, Rubinstein..... 50-es évek végétől a 70-es évek közepéig csak klasszikusok. Decca, London, DG, RCA, Angel, Heliodor, CBS, EMI.... USA, GB, D nyomásúak..... 1500 db felett. Egy valódi gyűjteménybe ezek bőven beférnek még.
Most folyik a katalogizálás, rendezés, majd a polcra helyezés következik. Izgalmas végig hallgatni pl. Karajan különböző korokból származó Beethoven szimfóniáit, azok előadásának változásait a korral. Vagy összehasonlítani Klemperer, Monteux, Stokowski, Böhm eltérő felfogását az 6. szimfóniáról.
Természetesen emellett kényelmesen megférnek a NAS-on is az anyagok, a polcon a CD-k, SACD-k.
Semmi értelme egymással összehasonlítani őket, elítélni (megítélni) mások zenehallgatási, gyűjtői szokásait.

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

DAC-olás

Azokat én sem sírom vissza, viszont gyűlölöm a pc-s kollekciókat, nekem élvezet elővenni egy szép cd korongot és behelyezni egy szintén szép cd pörgetőbe. Semmi élvezetet nem találok a pc-s adatbázisban való böngészésben. De nem vagyunk egyformák, a mai fiatalok meg(kevés kivétellel) amúgy sem fognak cd-zni.
Nem akarom életben tartani a témát ebben a topikban és győzködni sem szeretnék senkit (meg mai fiatal sem vagyok ), de most ismét egy olyan ellenérv került a felszínre, ami nem állja meg a helyét. Ha bekapcsolom a TV-t / monitort (amit igen ritkán teszek zenehallgatáshoz), majd' fél négyzetméteres nagyságban itt van előttem a lemezek borítója infókkal, dalszövegekkel, az előadók biográfiájával, az albumok között gombnyomással,  okostelefonon és táblagépen akár kézlegyintéssel is tudok böngészni. Tény, hogy nem tudom tapogatni, szagolgatni, de a táblázatos adatbázisokban forgolódás is már erősen a múlté, talán érdemes frissíteni az élményeket. A komolyabb lejátszó szoftverek már sok éve praktikus, ízléses grafikus kezelőfelületet kínálnak.

dualcs5000
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 378

DAC-olás

Hozzászólás Szerző: dualcs5000 »

És ott tiprodhatsz a három közül most melyikbe is...

sokekola
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 149

DAC-olás

Hozzászólás Szerző: sokekola »

15 éve csak "digitálisan", azaz PC-n gyűjtöm a muzsikákat és a kollekció soha nem volt olyan átlátható, mint mostanában.  Egyáltalán nem sírom vissza azokat a káoszos időket, amikor százával álltak az LP-k és kazetták a szekrényben.

Úgy tűnik, évek múltán is képtelenek vagyunk napirendre térni a tény felett, hogy a sokféle embernek sokféle preferenciái lehetnek praktikum, hangminőség, zenehallgatási szokások terén (?).

Azokat én sem sírom vissza, viszont gyűlölöm a pc-s kollekciókat, nekem élvezet elővenni egy szép cd korongot és behelyezni egy szintén szép cd pörgetőbe. Semmi élvezetet nem találok a pc-s adatbázisban való böngészésben. De nem vagyunk egyformák, a mai fiatalok meg(kevés kivétellel) amúgy sem fognak cd-zni.

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

DAC-olás

Elnézést, ha kicsit félreérthető voltam. Természetesen a számítástechnikával összefüggésben úgy gondolom, hogy nagyon is jól, áttekinthetően lehet rendszerezni a gyüjteményt manapság. Amire én gondoltam a beírásomban az, hogy az ember fejben (zeneileg) nem képes lépést tartani a rohamosan növekvő mennyiségű zenével, mivel annyival könnyebb hozzájutni akár legálisan, akár másképp, hogy átcsap mennyiségi zenegyűjtésbe a dolog.
A praktikum, meg a zenehallgatási szokás az megint más lapra tartozik, engem egyáltalán nem zavar, hogy sokan csak a fájlokat gyüjtik a gépükön, biztosan van más, fontosabb hobbijuk, amire szívesebben áldoznak.

Bizonyára sok eset van, ami alátámasztja a meglátásodat, de én akkor ismét kivétel vagyok. Havonta 1-2 album kerül be a gyűjteményembe, azok nagy része is régről ismert előadóktól származik. Meghallgatok persze új muzsikákat is, de ezek ritkán ütik meg azt a szintet, hogy elraktározzam őket. No és ahány album bekerül, annyi ki is kerül a gyűjteményből, mert amit éveken át egyszer sem hallgatok meg, azokat letörlöm, tehát az átlátandó mennyiség (nagyjából 1500 album) sok éve változatlan.

tollact
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 740

DAC-olás

Hozzászólás Szerző: tollact »

Azért azt se felejtsd el , hogy sok frissen kiadott/újra kiadott lemez viszont nagyon gyengén szól . Tudom ,mert pár megfordult nálam és pocsékok . Biztos van persze jó is ....... Így egy jó darabig még biztos nem hal meg a second hand vinyl ....
Ebben sajnos igazad van. Az új kiadású dolgok már legnagyobbrészt digitálisak, nincs igazán előnyben az analóg lemez ezeknél. Sajnos a régi világ már nem fog visszatérni. Viszont a lemezeknek itt a szép, nagyméretű borító az előnyük. De ahogy már írtam ez nem mindenkinek ér meg plusz kiadást.
Többször leírtam már azt is, hogy az újrakiadásoknál lassan, de pozitív irányba változik a helyzet. Elég meghallgatni pl. a most kiadott korai Led Zeppelin LP-ket, nagyon jól sikerültek, a korábbi utánnyomásokat verik szerintem.
LP: Pink Triangle PT One, Helius Scorpio III kar, Benz Wood SM 0,85mV, AN-V QSSC
CD: Philips CD100, AN-Vx kábel
Tuner: Kenwood KT8300 analog tuner, AN-V
Erősítő: AN OTO PHONO
Hangfal: AN-E/Hemp+Townshend supertweeter, AN-SP QSSC
Állványok: Sound Org ZO28,ZO21

tollact
V.I.P.
V.I.P.

DAC-olás

15 éve csak "digitálisan", azaz PC-n gyűjtöm a muzsikákat és a kollekció soha nem volt olyan átlátható, mint mostanában.  Egyáltalán nem sírom vissza azokat a káoszos időket, amikor százával álltak az LP-k és kazetták a szekrényben.

Úgy tűnik, évek múltán is képtelenek vagyunk napirendre térni a tény felett, hogy a sokféle embernek sokféle preferenciái lehetnek praktikum, hangminőség, zenehallgatási szokások terén (?).

Elnézést, ha kicsit félreérthető voltam. Természetesen a számítástechnikával összefüggésben úgy gondolom, hogy nagyon is jól, áttekinthetően lehet rendszerezni a gyüjteményt manapság. Amire én gondoltam a beírásomban az, hogy az ember fejben (zeneileg) nem képes lépést tartani a rohamosan növekvő mennyiségű zenével, mivel annyival könnyebb hozzájutni akár legálisan, akár másképp, hogy átcsap mennyiségi zenegyűjtésbe a dolog.
A praktikum, meg a zenehallgatási szokás az megint más lapra tartozik, engem egyáltalán nem zavar, hogy sokan csak a fájlokat gyüjtik a gépükön, biztosan van más, fontosabb hobbijuk, amire szívesebben áldoznak.
LP: Pink Triangle PT One, Helius Scorpio III kar, Benz Wood SM 0,85mV, AN-V QSSC

Voyager
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2169

DAC-olás

Hozzászólás Szerző: Voyager »

„Vén épület már a világ. Le, alacsonyra sűlyedett. Ha egyenest jársz: beütöd a gerendában fejedet. Hajolj meg, ha a fejtörő gerenda ellenedre van...
Én inkább betöröm fejem, semhogy meghajtsam derekam!”

SoundMania
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 1326

DAC-olás

Hozzászólás Szerző: SoundMania »

Nekem pedig annyi LP-m van, hogy sokszor azon kell gondolkoznom, hogy egy adott album megvan-e vagy nincs. Viszonylag kevés féle zenét hallgatok (progresszív rock, jazz, komolyzene). Arra jöttem rá, ha digitálisan gyűjti az ember a zenét akkor egy idő után átláthatatlan lesz bárki számára melyik milyen zene. Ezt gyűjtői szemszögből mondom, mivel egy adott előadó összes albumát és egyéb propjectjét igyekszem összeszedni. Aki csak a neki éppen megtetszett zenéket gyűjti a merevlemezen, annak elképzelhető, hogy világosabb a kép.
Én a 80-as évektől gyüjtöm a lemezeket, de nem adtam el őket a CD korszakban sem, hanem mellé elkezdtem CD-t is gyüjteni, így mindegyikből van több ezer darab (sok olyan is ami CD és LP formátumban is megvan).
Egyébként pedig az a trend, hogy minden valamirevaló kiadványt mostanában megjelentetnek LP-n is. Az ár persze egy másik sztori....
Az is igaz viszont, hogy a nyolcvanas években is belekerült egy nyugati nyomású lemez 500-800Ft-ba. Érdemes kiszámolni, hogy az akkori pár ezer forintos fizetésből mennyi jött ki. Persze új megjelenés sem volt ennyi.

Azért azt se felejtsd el , hogy sok frissen kiadott/újra kiadott lemez viszont nagyon gyengén szól . Tudom ,mert pár megfordult nálam és pocsékok . Biztos van persze jó is ....... Így egy jó darabig még biztos nem hal meg a second hand vinyl ....

Az-X
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 62

DAC-olás

Hozzászólás Szerző: Az-X »

Kisfiam az utóbbi két napban nagyon kíméletes volt velem, így volt időm nekilátni a DAC-om új tápjának.
Eddig jutottam:
Kép1
Kép2
Kép3
Talán a hétvégén lesz dobozolás is

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

DAC-olás

Arra jöttem rá, ha digitálisan gyűjti az ember a zenét akkor egy idő után átláthatatlan lesz bárki számára melyik milyen zene.

tollact
V.I.P.
V.I.P.

DAC-olás

Skaccok
A dolog eldol ott,
hogy egy csomo zene
NINCS LP-n

...

Nekem pedig annyi LP-m van, hogy sokszor azon kell gondolkoznom, hogy egy adott album megvan-e vagy nincs. Viszonylag kevés féle zenét hallgatok (progresszív rock, jazz, komolyzene). Arra jöttem rá, ha digitálisan gyűjti az ember a zenét akkor egy idő után átláthatatlan lesz bárki számára melyik milyen zene. Ezt gyűjtői szemszögből mondom, mivel egy adott előadó összes albumát és egyéb propjectjét igyekszem összeszedni. Aki csak a neki éppen megtetszett zenéket gyűjti a merevlemezen, annak elképzelhető, hogy világosabb a kép.
Én a 80-as évektől gyüjtöm a lemezeket, de nem adtam el őket a CD korszakban sem, hanem mellé elkezdtem CD-t is gyüjteni, így mindegyikből van több ezer darab (sok olyan is ami CD és LP formátumban is megvan).
Egyébként pedig az a trend, hogy minden valamirevaló kiadványt mostanában megjelentetnek LP-n is. Az ár persze egy másik sztori....
Az is igaz viszont, hogy a nyolcvanas években is belekerült egy nyugati nyomású lemez 500-800Ft-ba. Érdemes kiszámolni, hogy az akkori pár ezer forintos fizetésből mennyi jött ki. Persze új megjelenés sem volt ennyi.

audioline
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3213

DAC-olás

Hozzászólás Szerző: audioline »

Igaz millióim nincsenek forráskészülékre, de tapasztalatom:

Egy CDM4 alapú full tuningos (VBV, HiVox, és saját módosítások) futóművet hallgatok speciális digit kijárattal (Meridian, Marantz, ill. legendás régi Philips-eket utasított nem kicsit maga mögé...), mellette egy középkategóriás média lejátszót táp és kábel tuninggal. Mindkettő ugyan ahhoz a számomra (egyenlőre ) végállomást jelentő D/A konverterhez csatlakozik. Digit kábelt mind kettőhöz igyekeztem a leginkább hozzáillőt választani. Az M-player különösen igényelte a számára megfelelőt.  A végeredmény nagyon hasonló...minimális, nem számottevő eltérések a hangzásban. 1-2 albumnál érzékelem, hogy hol egyik, hol másik jobb kicsit... Ha rászorulnék, bármelyiktől meg tudnék válni, mivel a másik is kielégítően zenél. Persze remélem sokáig maradnak, mivel CD korongom és zenei fájlom is van bőven.

LP-vel kevés a tapasztalatom. Az olcsók felejtősek. Igazán komolyra meg nem telik. E mellett számomra nehézkes az LP album beszerzés.

Boldog zenehallgatást mindenkinek! 
Mac Mini I Audirvana I RME adi-2 V2 I NAD I Dynaudio I BK XLS I LG Oled I DIY

dualcs5000
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 378

DAC-olás

Hozzászólás Szerző: dualcs5000 »

Skaccok
A dolog eldol ott,
hogy egy csomo zene
NINCS LP-n

...

SoundMania
Törzsgárda
Törzsgárda

DAC-olás

Ha egy picit visszaolvasol, észreveszed miről is diskurálgattunk ltt páran...., médiaplayer zenére? Ezt te sem gondolod komolyan
Persze !  Igazad van . Audióplayerre gondoltam .

SoundMania
Törzsgárda
Törzsgárda

DAC-olás

Én egyáltalán nem akarok vitatkozni veled, mert nagyjából igazad van, (pl. abban, hogy ezt olcsón nem lehet megúszni) de azért ne hidd azt, hogy akinek ez a fő  hobbija (ez esetben én ), az egy gyengébb hangú forrást fog választani, praktikussági okokból, vagy bármi okból. 

Neked nem sikerült találnod egyenlőre, vagy az is lehet, hogy feladod, az is érthető. Meg kicsit felesleges is ez a versenyeztetés, nekem jobban tetszik, mint bármilyen eddigi cd futóművem, az lp-t pedig nem sírom vissza, mert az 1000db lemezből vagy 100-150-et szerettem, abból is 20-30 szólt kiemelkedően jól, most meg dúskálok jobbnál jobb zenékben, (természetesen ezek sem szólnak mind jól, de jóval nagyobb arányban igen) 70-es évek progresszív rock zenéitől a dán jazzen át, az akármiig, és hiányérzet nélkül, sőt kifejezetten élvezettel tudom hallgatni, mi kell ennél több? ZENÉT hallgatva felsem merül sem a "gyengébb forrás", sem semmilyen kompromisszum. Neked is ezt kívánom, ha nem pc-vel akkor akármivel! 

Szia ! Én is csak örülni tudok , ha megtalálod a Neked legjobb megoldást . Csak furcsa, hogy a lemezjátszódról ezt írod . Annak ellenére,hogy persze egyértelműen nagy különbségek vannak a lemezek hangminősége között én szerintem a legrosszabb lemez is messze jobban/zeneibben/oldottabban kell szóljon arról a lemezjátszóról, mint egy audioplayerről .( megpróbálok ezentúl nem mediaplayert írni   )  
Számomra ez (is) gyengébbséget jelent . Persze lehet olyan az installálás, , hogy mégiscsak közel kerülnek egymáshoz, vagy akár veszít is az LP-játszó . Mindenesetre sok kellemes zenehallgatást kívánok én is !  

suminator968
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1085

DAC-olás

Hozzászólás Szerző: suminator968 »

Azért ezt a váltást érdemes fenntartásokkal kezelni . Nem az LP és a CD silányságára utal, ezt garantálom . Tehát senki ne higgye , hogy ezeket a frontokat ilyen médiaplayerrel érdemes összevetni . Sokkal több van bennük, csak kérdés ki bir -e jönni az adott rendszerben , vagy teljesen felesleges oda ilyen minőségű front .    Mert akkor elég egy médiaplayer ......
Ha egy picit visszaolvasol, észreveszed miről is diskurálgattunk ltt páran...., médiaplayer zenére? Ezt te sem gondolod komolyan
Sabo Audio Streamer 23--Mzx PRE-NR1--Mzx SS Illuminator Activ Speaker—2xDynavoice Challenger sub
Táp:UnKnow Helix Reference Ultra, Viablue X-60 Silver, Viablue EP-7 Ethernet,
Audio cable:Sabo Audio Solar XLR
Úton: IPhone 13Pro Max-Tidal—-Apple Airpods Pro2

viri
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1673

DAC-olás

Hozzászólás Szerző: viri »

ÁÁÁÁ félreolvastam:-) Azt hittem te keresel valami egybe Dacot...
Audio PC(PPV3)- Core Audio Karuna USB/spdif - Audio Note DAC3 - Audio Note Soro SE - JBL 250Ti Classic Edition -Rythmik Audio F15 subok- sub ic-k: AQ Husky - Audience Conductor hf kábel+ic-k, tápok: Kondo Avocado, Kondo Persimmon, Entreq Primer pro usb, ösvény végén: Siltech octopus signature

csövi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1051

DAC-olás

Hozzászólás Szerző: csövi »

Nem tudom mire gondolsz, én nem keresek semmit?!
ÁÁÁÁ félreolvastam:-) Azt hittem te keresel valami egybe Dacot...
Michell Engineering, Devialet Expert 220 Pro és MartinLogan CLS+ 2db Rytmik Audio, canare cable

viri
V.I.P.
V.I.P.

DAC-olás

Őszintén kíváncsi leszek mit találsz ami kitud váltani egy átalakító+dac párost...és persze meleg zenei hang megmarad.
Nem tudom mire gondolsz, én nem keresek semmit?!
Audio PC(PPV3)- Core Audio Karuna USB/spdif - Audio Note DAC3 - Audio Note Soro SE - JBL 250Ti Classic Edition -Rythmik Audio F15 subok- sub ic-k: AQ Husky - Audience Conductor hf kábel+ic-k, tápok: Kondo Avocado, Kondo Persimmon, Entreq Primer pro usb, ösvény végén: Siltech octopus signature

csövi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1051

DAC-olás

Hozzászólás Szerző: csövi »

Most látom, hogy altóval egy időben írtam, gyakorlatilag ugyanazt...
Őszintén kíváncsi leszek mit találsz ami kitud váltani egy átalakító+dac párost...és persze meleg zenei hang megmarad.  
Michell Engineering, Devialet Expert 220 Pro és MartinLogan CLS+ 2db Rytmik Audio, canare cable

viri
V.I.P.
V.I.P.

DAC-olás

Most látom, hogy altóval egy időben írtam, gyakorlatilag ugyanazt...

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”