Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
DAC-olás
Nem.
Garantálhatom neked, hogy semmilyen készülék nem volt kicserélve, mivel ez számítógép alapú lejátszás...
Itt maximum programok, és beállítás közti különbségek léphetnek fel...
Pink Floyd - Dark Side Of The Moon albuma.sokkal jobb DSD formátummal (most jelenleg gyakorlatilag lényegtelen, hogy PCM alapú DAC), és pont.
Gyakorlatilag osztálykülönbség van a DSD és a CD formátum között... De ezt bizonyára tudja mindenki, aki mesterszalag digitális rögzítésével foglalkozik.
Nem tudok olyanról, hogy rosszabbul szólna a DSD formátum önmagában!, mint a sima CD lemez. De arra van példa, hogy egy "hájend" DSD-s DAC nem tudja olyan jól visszaadni a felvétel minőségét, amennyire kellene.
Arról nem esett csak szó, hogy az LP változat mivel volt lejátsszva, milyen kiadású LP -ről stb.Nekem az a gyanúm, hogy te ezt még nem hallottad soha rendesen megszólalni hanglemezről....
DAC-olás
Nem.
Garantálhatom neked, hogy semmilyen készülék nem volt kicserélve, mivel ez számítógép alapú lejátszás...
Pink Floyd - Dark Side Of The Moon albuma.sokkal jobb DSD formátummal (most jelenleg gyakorlatilag lényegtelen, hogy PCM alapú DAC), és pont.
Gyakorlatilag osztálykülönbség van a DSD és a CD formátum között... De ezt bizonyára tudja mindenki, aki mesterszalag digitális rögzítésével foglalkozik.
Nem tudok olyanról, hogy rosszabbul szólna a DSD formátum önmagában!, mint a sima CD lemez. De arra van példa, hogy egy "hájend" DSD-s DAC nem tudja olyan jól visszaadni a felvétel minőségét, amennyire kellene.
Arról nem esett csak szó, hogy az LP változat mivel volt lejátsszva, milyen kiadású LP -ről stb.Nekem az a gyanúm, hogy te ezt még nem hallottad soha rendesen megszólalni hanglemezről....
LP: Pink Triangle PT One, Helius Scorpio III kar, Benz Wood SM 0,85mV, AN-V QSSC
CD: Philips CD100, AN-Vx kábel
Tuner: Kenwood KT8300 analog tuner, AN-V
Erősítő: AN OTO PHONO
Hangfal: AN-E/Hemp+Townshend supertweeter, AN-SP QSSC
Állványok: Sound Org ZO28,ZO21
CD: Philips CD100, AN-Vx kábel
Tuner: Kenwood KT8300 analog tuner, AN-V
Erősítő: AN OTO PHONO
Hangfal: AN-E/Hemp+Townshend supertweeter, AN-SP QSSC
Állványok: Sound Org ZO28,ZO21
DAC-olás
Nem.
DIYAUDIO.HU
- SoundMania
- Törzsgárda

- Értékelés: 1329
DAC-olás
Pl. ott van Pink Floyd - Dark Side Of The Moon albuma... Nem mai darab. Csodálkozom rajta, de messze többet tud SACD-ről, mint sima CD-ről, vagy akár LP-ről! Teljesen, mint egy színpadi darab! Sőt, nem kevés meglepetéssel...
Ha nem utólag masterelték, akkor bizony már 1973-ban tudtak valamit...
Ez hogyan jött ki ? Én tudok olyan összeállitást ,hogy teljesen más lesz az eredmény . Ez igy nem inkább a készülékek egymáshoz hasonlitása volt ? Mint , hogy kihozni a felvételből a legjobb hangminőségű megszólalást ? Összekeveredhet a készülékek és a formátumok "harca" .......
DAC-olás
PCM jelfolyamot hallgatsz, amit DSD formátumban tárolsz a gépen.
Ennek tudatában vagyok, mint ahogy a következő oldalon ezt le is írtam.
DIYAUDIO.HU
- alto
- Törzsgárda

- Értékelés: 3609
- Kapcsolat:
DAC-olás
Nem gondolom, hogy valaha is összehasonlítottál különböző dac csipeket pontosan ugyanolyan körülmények között, mint pl. itt:http://www.audiodesignguide.com/DAC_final/DacFinal.html ,
én is csak egyszer, amikor váltottam Cirrusról Wolfsonra.
14 audio dac csip gyártóról tudok, de ha valaki többet ismer, akkor nosza írja meg. Az egyedi dac gyártók pl. Totaldac nem számít bele.
AKM(AsahiKaseiMicrodevices), BurrBrown, Analog Devices, Philips, Wolfson, Yamaha, Pioneer, Panasonic, Toshiba, Sanyo, Sony, Crystal, NPC, Ultra analog
Az ESS Technology-t (SABRE) kihagytad...
BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275
DAC-olás
audiodesignguide.com? Valamit ért hozzá, de zöldfülű... Végül úgy tudom AD1865 mellett tette le a voksát (62-t nem ismeri), és 200 ohmos lezárással hallgatja a chipet. Ennyi ohm lezárás van a DAC áramkimenetén... Ezt erősíti csővel...
Na most, mivel ez nem DIY topic, ezért csak röviden fogalmazok: Nem jó a 200 ohm lezárás. Ideálisan nullának kellene lennie, azzal szól a legjobban... Az én I/V-m impedanciája <3 ohm. 200 ohmmal is kipróbáltam, és messze rosszabb hallgatni. Ez az ürge pedig így használja, látszik mennyi szakértő van a külföldi fórumokon is...
Ultraanalognak van egy nagyon jó DAC-ja legalább. De kihagytad az ESS-t, a Sabre gyártóját, azt nem próbáltam ki,
de sokan pozitív véleménnyel vannak róla.
Tóni: DSD fájlformátumot alkalmazok, ahol lehet. The Wall-t úgy tűnik, még nem adták ki DSD-n, így marad ott a CD formátum.
DIYAUDIO.HU
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Értékelés: 11512
- Kapcsolat:
DAC-olás
Igen, DSD-PCM konvertálást a Jriver végzi el....
Ezzel szól a legjobban. Sajnos a Foobarhoz letölthető külön kiegészítőé már rosszabb ettől...
Azért írom úgy, hogy DSD-t hallgatok, mert SACD abban a formátumban van...
PCM jelfolyamot hallgatsz, amit DSD formátumban tárolsz a gépen.
- fülelek
- V.I.P.

- Értékelés: 5374
DAC-olás
Ezzel szól a legjobban. Sajnos a Foobarhoz letölthető külön kiegészítőé már rosszabb ettől...
Álcázott 24 bit alatt azt értem, hogy eddigi tapasztalataim szerint még a 20 bites multibites chip is sokkal jobban, részletesebben szól, mint a mai 24 bites szigma-delta, és ahhoz hasonló 1 bitesek jelentős többsége.
Nem gondolom, hogy valaha is összehasonlítottál különböző dac csipeket pontosan ugyanolyan körülmények között, mint pl. itt:http://www.audiodesignguide.com/DAC_final/DacFinal.html ,
én is csak egyszer, amikor váltottam Cirrusról Wolfsonra.
14 audio dac csip gyártóról tudok, de ha valaki többet ismer, akkor nosza írja meg. Az egyedi dac gyártók pl. Totaldac nem számít bele.
AKM(AsahiKaseiMicrodevices), BurrBrown, Analog Devices, Philips, Wolfson, Yamaha, Pioneer, Panasonic, Toshiba, Sanyo, Sony, Crystal, NPC, Ultra analog
DAC-olás
SACD nálam váltotta fel a sima CD-t... Tehát, ha választhatok a két formátum között, akkor a SACD-t választom, mert nem kevés előnye van a sima CD-vel szemben... Mondhatom úgy is, hogy a sima CD a modern kor MP3-a.
Természetesen most nem a PCM 24bit/192khz-es formátumú zenékről beszélek, ráadásul a DAC-om azt támogatja, úgy használom én is.
A felvétel minősége is számít, de még nem tudok olyanról, ami rosszabb lenne SACD formátumban, mint sima CD formátumban...
Pl. ott van Pink Floyd - Dark Side Of The Moon albuma... Nem mai darab. Csodálkozom rajta, de messze többet tud SACD-ről, mint sima CD-ről, vagy akár LP-ről! Teljesen, mint egy színpadi darab! Sőt, nem kevés meglepetéssel...
És a Pink Floyd The Wall lemezét, vagy a Division Bell-t hogyan hallgatod meg SACD-ről ?
Long Live Rock 'n' Roll !
DAC-olás
Álcázott 24 bit alatt azt értem, hogy eddigi tapasztalataim szerint még a 20 bites multibites chip is sokkal jobban, részletesebben szól, mint a mai 24 bites szigma-delta, és ahhoz hasonló 1 bitesek jelentős többsége.
DIYAUDIO.HU
- fülelek
- V.I.P.

DAC-olás
Ha normálisan elolvasnád a hozzászólásaimat, rájönnél, hogy AD1862-t használok SRC4392-vel, 192 khz mintavételi frekvencián.
DSD-t J riverrel hallgatom WaveIO xmos-al.
AD1862 20 bites, de legalább annyit tud is... A mai, főleg álcázott 24 bitesekkel szemben...
Ha egy dac nem támogatja a dsd módot, akkor csak pcm konvertálással tud szólni a dsd formátumú zene, az pedig már nem dsd.
Mi az, hogy álcázott 24bit??
DAC-olás
Ha normálisan elolvasnád a hozzászólásaimat, rájönnél, hogy AD1862-t használok SRC4392-vel, 192 khz mintavételi frekvencián.
DSD-t J riverrel hallgatom WaveIO xmos-al.
AD1862 20 bites, de legalább annyit tud is... A mai, főleg álcázott 24 bitesekkel szemben...
DIYAUDIO.HU
- fülelek
- V.I.P.

DAC-olás
SACD nálam váltotta fel a sima CD-t... Tehát, ha választhatok a két formátum között, akkor a SACD-t választom, mert nem kevés előnye van a sima CD-vel szemben... Mondhatom úgy is, hogy a sima CD a modern kor MP3-a.
Természetesen most nem a PCM 24bit/192khz-es formátumú zenékről beszélek, ráadásul a DAC-om azt támogatja, úgy használom én is.
A felvétel minősége is számít, de még nem tudok olyanról, ami rosszabb lenne SACD formátumban, mint sima CD formátumban...
"Elküldve: 2014 október 13 - 13:12
Szerintem nagyon jó dolog a DSD, csak még nem használom, mert nem igazán látom értelmét.
Egyelőre a 90-es évek egyik legnagyobb királyát, az AD1862 multibites PCM chipet alkalmazom mindenhez."
Hogy mennyi minden történik két nap alatt!
Az AD1862 20 bites. Még egy pcm24/96 felbontást sem tudsz vele konvertálás nélkül meghallgatni.
DAC-olás
DIYAUDIO.HU
- fülelek
- V.I.P.

DAC-olás
Az sacd formátum semmit sem váltott fel. A cd formátumot nem lehet és nem is kell félredobni, ugyanis annyi felvétel készült rá, amennyit nem lehet félretolni, hogy csak az új jöjjön... A felvételek minősége amúgy sokkal többet számít, mint a formátum. Ráadásul a hd formátumok között egyáltalán nem egyértelmű a dsd hangzás minőség előnye a pcm24/192-vel szemben, ilyet is, meg olyat is lehet olvasni, mindig kiderül, hogy valamilyen markecing van a háttérben, vagy jobb esetben ízlések vitája folyik, mint a szélessávú kontra többutas hangsugárzóknál.
Egyik megközelítés: https://www.nuforce.com/index.php?optio ... temid=2674
Másik megközelítés: http://www.realhd-audio.com/?p=74
és még van egy csomó, mind komoly szakmabeliektől...
DAC-olás
Kiválónak nem mondanám, de egy alternatíva... Én inkább TDA-s hibás CD lejátszókat ajánlanék, kb. egy kategória, mint ami itt van, de nem teszteltem őket. Mindenesetre kezdésnek abszolút nem rossz, csak egy SPDIF vevőt kell beleszerelni pl. ház pedig megvan.
Amúgy pedig teljesen kiábrándultam a CD-ből... Eszem ágában sincs ezek után építeni egyet.
SACD formátum váltotta fel. Térábrázolásban 16:9-től is szélesebb sávú, részletesebb, jobb jelenlétérzettel minden zenén.
J River-el lejátszva...
DIYAUDIO.HU
DAC-olás
Itt van egy hibás NAD C565BEE CD-játszó (nem olvas lemezt) Wolfson WM8740 chippel, 5-féle választható szűrővel, USB DAC-nak még kiváló lehet, 96 kHz-et és 192 kHz-et is tud: http://www.ebay.de/itm/NAD-C-565BEE-C56 ... 5d50bba0f5
ez szerintem nem usb dac, csak usbrol jatszik mp3at
DAC-olás
Itt van egy hibás NAD C565BEE CD-játszó (nem olvas lemezt) Wolfson WM8740 chippel, 5-féle választható szűrővel, USB DAC-nak még kiváló lehet, 96 kHz-et és 192 kHz-et is tud: http://www.ebay.de/itm/NAD-C-565BEE-C56 ... 5d50bba0f5
TV: LG OLED55G23, BDR: Panasonic DMR-BCT730, BDP+DVD-A/V+SACD: Pioneer BDP-450
CD: Marantz CD6006, AVR: Pioneer SC-LX59-K
Front: Monitor Audio Silver RX6, Silver RX Centre, Silver RXFX, Sub: KEF Q400b.
CD: Marantz CD6006, AVR: Pioneer SC-LX59-K
Front: Monitor Audio Silver RX6, Silver RX Centre, Silver RXFX, Sub: KEF Q400b.
DAC-olás
Megértem, hogy nem számít, hogy milyen chip van benne, csak ha tudnád, hogy ezek a megoldások mennyivel rosszabbak, mint a régi beváltak, nem így gondolkodnál... AD1862 pl. 1990 évek legelejének egyik mérnöki csodája.
Analog Devices azóta sem tudott jobb, alapból audioba szánt D/A-val előjönni. Írt is egy könyvet, amiben megpróbálja a szakemberekkel elhitetni, hogy tulajdonképpen miért is jók a mai megoldásai... Közben pedig minden hozzáértő tudja, hogy bizony csak a gyártási költségek jelentős lefaragása miatt állták át a szigma-deltára.
Aztán lehet, hogy nem pont audioba szánt, de nagyon precíz, és főleg drága AD DAC-al előrébb lehetne lépni... ki kellene próbálni.
Ami pedig a rendszerbe való passzolást illeti, erre nehéz választ adnom. Építőnként tapasztaltam, hogy akár egy nyamvadt kondenzátor cserétől nagyon megjavul, vagy éppen nagyon romlik a rendszer hangja.
Sőt, még az is előfordulhat, hogy egy rosszabb rendszerben jobban szólhat egy rosszabb DAC, mert pont úgy oltják ki egymás torzításait, tulajdonságait.
Ezt így láthatatlanban nem lehet megmondani... TI megoldásai mindenesetre nem rosszak, pár osztályt előre tudsz velük lépni, mintha egy sima átlagos hangkártyát alkalmaznál. Wolfson megoldásai sem rosszak... AD-től az 1955-ös chipet ajánlom a maiak közül.
Persze nagyon fontos a körítés is, egy adott alkatrész hangját tönkre lehet tenni simán műveleti erősítővel is... De valahol éppen azzal fog szubjektíven jobban szólni a rendszeren...
Ha nem építő vagy, és ha jót akarsz, sajnos ki kell próbálnod őket...
DIYAUDIO.HU
DAC-olás
nem akarok en pont 70e ftert dacot venni, csak a tapasztalatom az, hogy szamomra kevesbe fontos komponens. inkabb olyan dacot keresek, ami passzol a rendszerbe. szvsz nagyobb a differencia egy a rendszerbe nem belepasszolo es beleillo dac kozott, mintha ket belepasszolo, de eltero szintu dacot neznek.
de ezt igy latatlanban eleg remenytelen. neztem meg a teac 501est, az irdacot, ezt a mft, mint olcsobb alternativat. nem szivesen invesztalok olyan hifikomponensbe, ami a kov generacioval nem sokat er. nem vetettem el azt sem, hogy eladom az erositot, es kiprobalok egy obelisket egy dackartyaval. ott nem kell a koherenciaval kinlodnom.
- gabo01
- V.I.P.

- Értékelés: 448
DAC-olás
Ez is egy alternatíva... Teljesen saját fejlesztés, 32 bit/384khz támogatással, minden mai formátumhoz... D/A is biztosan saját. Amúgy nem egyszerű ilyet kifejleszteni, nem véletlen, hogy ennyi az ára...
Én azt mondom, hogy jó kompromisszum a multibites is:
1. PCM63, AD1862
2. PCM1702/04
3. AD1865, PCM58
(csak sajnos már csak a 2.-at egyszerű nagy tételben beszerezni)
Esetleg még talán nem multibites ESS chip vagy AK chip... De ezeket nem ismerem, nem merek véleményt mondani róluk.
Felsoroltak hangja a kötelező minimum. Nem ideális egyik se, de a minimum elvártat legalább hozzák. Kár, hogy drága volt a gyártásuk, így leálltak/leállnak vele.
Csak lesz későbbiekben olyan, ami ezeket egyértelműen legyőzi, miközben az ára nem megy 10k HUF fölé. (chip)
A PCM1704 gyártásával nem álltak még le??
Sztereó: Lumin T3, audio-gd Master-10, Marten Django XL, Siltech SPX-800, Siltech Ruby Hill G5, HT ac-10,Tara Labs RSC Prime, vdH The Air,
Mozi:PC, JVC DLA-X7900BE, Screenline Othello 244x137, Monolith htp-1+Master-10+Lexicon RX7, Marten+XTZ Divine 100.33 center, SF Wall Domus,Arendal 1961 1V,
Mozi:PC, JVC DLA-X7900BE, Screenline Othello 244x137, Monolith htp-1+Master-10+Lexicon RX7, Marten+XTZ Divine 100.33 center, SF Wall Domus,Arendal 1961 1V,
DAC-olás
Ez is egy alternatíva... Teljesen saját fejlesztés, 32 bit/384khz támogatással, minden mai formátumhoz... D/A is biztosan saját. Amúgy nem egyszerű ilyet kifejleszteni, nem véletlen, hogy ennyi az ára...
Én azt mondom, hogy jó kompromisszum a multibites is:
1. PCM63, AD1862
2. PCM1702/04
3. AD1865, PCM58
(csak sajnos már csak a 2.-at egyszerű nagy tételben beszerezni)
Esetleg még talán nem multibites ESS chip vagy AK chip... De ezeket nem ismerem, nem merek véleményt mondani róluk.
Felsoroltak hangja a kötelező minimum. Nem ideális egyik se, de a minimum elvártat legalább hozzák. Kár, hogy drága volt a gyártásuk, így leálltak/leállnak vele.
Csak lesz későbbiekben olyan, ami ezeket egyértelműen legyőzi, miközben az ára nem megy 10k HUF fölé. (chip)
DIYAUDIO.HU
DAC-olás
70e Forintért nehéz jó DAC-ot ajánlani. De némi kompromisszummal találhatsz jót. Megjegyzem: Mihez képest.
Tényleg az a legjobb megoldás, ha meghallgatod egyenként őket.
ugye nem erre gondoltál 74.950-ért?
basszus, nem forint, usa dollár
DAC-olás
70e Forintért nehéz jó DAC-ot ajánlani. De némi kompromisszummal találhatsz jót. Megjegyzem: Mihez képest.
DIYAUDIO.HU