Foglalkoztatott a kérdés, megnéztem jobban.
1000 - es vászon, fél centi vastag szivacsra kasírozva.
Autófényezők használnak ilyesmit.
A vörösréz felület állapotától függ, hogy mi mindent érdemes beveteni. A D5-ben (és a Goldban is) minden benne van, ami csak kell. Nem véletlenül említettem őket. Ha nagyon koszos a bevont felület, akkor előbb D5 és utána a Gold. Mindig a Gold legyen az utoljára felvitt kontaktus javító. A vörösréz felületen elég a D5.Rock60 írta: ↑2025.07.14., hétf. 07:54Bevonatos felületnél felesleges a Gold előtt a Cleaner ?kaef2 írta: ↑2025.07.14., hétf. 07:35
Ahogy Shimano is írta. A legfontosabb, hogy megállapítsuk a felület el van -e látva valamilyen bevonattal. Ha igen, akkor egy réteg a Deoxit Goldból általában elég. Tapasztalataim szerint nem kell belőle az esetek többségében több réteg. Sem a külső csatlakozók, sem a belső kontaktusok esetében. Érdemes egyszeri kezelés után kipróbálni az eszközt és esetleg a tapasztalt változás függvényében eldönteni, szükséges-e egy második réteg is. A Gold általában elég és nem kell hozzá más Caig termék, hiszen a kezelendő felületek többsége aranyozott, vagy más bevonattal rendlekezik.![]()
Ok...
/ Én is egy rétegre gondoltam, de anyagonként. Cleaner + Gold. /
Gondolom egy mezei vörösréznél ildomos mindent bevetni...![]()
Ha már házipraktika.
Ja igaz, de mondjuk nem ráspollyal mentem neki, hanem 500 - as papírral, aztán lehet, hogy felesleges volt, de most csillog - villog...Shimano írta: ↑2025.07.14., hétf. 06:48Ha oxidos a réz,pl az említett alisca kábelvégeknél,akkor oda sem durva,dörzsöléses akármivel kell nekimenni,ha nem arra nagyon jó az ecet + só egyveleg,ez leszedi ronycsolásmentesen az oxiréteget,és ezután mehet rá a korrózióvédő deoxit.Én a deoxit elött sebbenzinnel kezelem,zsírtalanítom a felületet,ez gyógyszertárakban kapható.
Bevonatos felületnél felesleges a Gold előtt a Cleaner ?kaef2 írta: ↑2025.07.14., hétf. 07:35
Ahogy Shimano is írta. A legfontosabb, hogy megállapítsuk a felület el van -e látva valamilyen bevonattal. Ha igen, akkor egy réteg a Deoxit Goldból általában elég. Tapasztalataim szerint nem kell belőle az esetek többségében több réteg. Sem a külső csatlakozók, sem a belső kontaktusok esetében. Érdemes egyszeri kezelés után kipróbálni az eszközt és esetleg a tapasztalt változás függvényében eldönteni, szükséges-e egy második réteg is. A Gold általában elég és nem kell hozzá más Caig termék, hiszen a kezelendő felületek többsége aranyozott, vagy más bevonattal rendlekezik.
Ahogy Shimano is írta. A legfontosabb, hogy megállapítsuk a felület el van -e látva valamilyen bevonattal. Ha igen, akkor egy réteg a Deoxit Goldból általában elég. Tapasztalataim szerint nem kell belőle az esetek többségében több réteg. Sem a külső csatlakozók, sem a belső kontaktusok esetében. Érdemes egyszeri kezelés után kipróbálni az eszközt és esetleg a tapasztalt változás függvényében eldönteni, szükséges-e egy második réteg is. A Gold általában elég és nem kell hozzá más Caig termék, hiszen a kezelendő felületek többsége aranyozott, vagy más bevonattal rendlekezik.Rock60 írta: ↑2025.07.13., vas. 23:43Én az Au-Vi Stream Kft-től - Vincze Jánostól - vásároltam, ahol korábban az Oyaide hálózati és DC dugókat is.kaef2 írta: ↑2025.07.13., vas. 22:28
Azt kell, hogy mondjam, hogy akinek fogalma sincs arról, hogy mi a Deoxit, talán lehet ez a véleménye. A gyártó Caig nevű cég 50 éve gyárt kontaktusjavító folyadékokat és kenőanyagokat. Deoxit nem hifi termék.
Több, mint 15 évig árultuk a Pennában, majd az azt követő cégemben ...
A szett két kis műanyag fiolából áll.
Az egyik a DeoxiT Cleaner and Enhancer, a másik a DeoxiT Gold.
Nyilván jól ismered ezeket a termékeket, a helyes használatával kapcsolatban kérdeznék pár dolgot.
Kentem, ahogy jónak találtam, de :
Mennyit érdemes felhordani egyik, illetve a másik szerből ?
Szükséges-e a második réteg felhordása előtt az előző teljes megszáradását kivárni ?
Ha több került fel a szűkségesnél, a feleslegesnek tűnőt le kell-e törölni, vagy hagyjuk rászáradni ?
Köszi.
Minimális mennyiség kell,és le kell törölni mindkettőt a felhordás után.Ha nincs oxid réteg a kezelendő felületen,pl aranyozott csatik,stb,akkor elég a gold,nem kell a d5.Rock60 írta: ↑2025.07.13., vas. 23:43Én az Au-Vi Stream Kft-től - Vincze Jánostól - vásároltam, ahol korábban az Oyaide hálózati és DC dugókat is.kaef2 írta: ↑2025.07.13., vas. 22:28
Azt kell, hogy mondjam, hogy akinek fogalma sincs arról, hogy mi a Deoxit, talán lehet ez a véleménye. A gyártó Caig nevű cég 50 éve gyárt kontaktusjavító folyadékokat és kenőanyagokat. Deoxit nem hifi termék.
A szett két kis műanyag fiolából áll.
Az egyik a DeoxiT Cleaner and Enhancer, a másik a DeoxiT Gold.
Nyilván jól ismered ezeket a termékeket, a helyes használatával kapcsolatban kérdeznék pár dolgot.
Kentem, ahogy jónak találtam, de :
Mennyit érdemes felhordani egyik, illetve a másik szerből ?
Szükséges-e a második réteg felhordása előtt az előző teljes megszáradását kivárni ?
Ha több került fel a szűkségesnél, a feleslegesnek tűnőt le kell-e törölni, vagy hagyjuk rászáradni ?
Köszi.
Én az Au-Vi Stream Kft-től - Vincze Jánostól - vásároltam, ahol korábban az Oyaide hálózati és DC dugókat is.kaef2 írta: ↑2025.07.13., vas. 22:28
A Deoxit miért az?
Nyílván viccnek szántam.supravox írta: ↑2025.07.13., vas. 20:35Rokk is írta,hogy bekente és rettenetes voltTctronic írta: ↑2025.07.13., vas. 20:11Gekko Black Knight: volt nálam próbára de nem fogott meg. Sajnos nálam a kis felbontása miatt elvérzett, egyébként minden másban egész jó volt.
DeoxiT Gold: megvettem mert jókat írtak róla. Bekentem vele minden csatlakozót oda-vissza, de nagyon nem jött be. Sajnos nem kis munka volt mindent letörölni. Lehet bennem van a hiba?![]()
![]()
Kígyóháj, varjúmáj......Tctronic írta: ↑2025.07.13., vas. 20:11Gekko Black Knight: volt nálam próbára de nem fogott meg. Sajnos nálam a kis felbontása miatt elvérzett, egyébként minden másban egész jó volt.
DeoxiT Gold: megvettem mert jókat írtak róla. Bekentem vele minden csatlakozót oda-vissza, de nagyon nem jött be. Sajnos nem kis munka volt mindent letörölni. Lehet bennem van a hiba?![]()
Rokk is írta,hogy bekente és rettenetes voltTctronic írta: ↑2025.07.13., vas. 20:11Gekko Black Knight: volt nálam próbára de nem fogott meg. Sajnos nálam a kis felbontása miatt elvérzett, egyébként minden másban egész jó volt.
Csak azt nem tudom miért a kábelre fogod. Amíg Spendorom volt ilyeneket nem tudtam hallgatni. Aztán amikor a kis Triangle megmutatta, hogy lehet ezt másképp, onnantól nincsenek ilyesmi gondjaim. Írod, hogy az R kábel torzításcsökkentő... Pedig nem torzítást vesz ki a hangból, hanem sok egyebet is. Ami a Spendornak jót tesz. Csak amit te itt hallani vélsz és elalélsz tőle, azt kb szorozd meg 8-cal és azt kapjuk mások, nem R kábellel meg Spendorral és mi arról beszélünk. Nem szeretném ha a rendszerem a hiányosságok kompenzálásával csak zenei kivonatot juttatna el a fülembe.chord_ írta: ↑2025.07.13., vas. 16:13Ez a 'lány gitárral', ez olyan hifis szlogen, mint az okos molnárlány dolgai.
Igaz is, meg nem is.
Az átlag hifizős lemezeknél, a kevés hangszer meg az egy szem ének, az valóban a komplexitás hiánya, nem nagy dolog visszaadni, és cserében nagyon attraktív. Szeretik is mutogatni. Itt shimano-nak igaza lehet, itt a zúzatós zenék jóval nagyobb kihívást jelenthetnek.
példa?, mondjuk ez, hirtelen ez jut eszembe, ez van a polcon, sókon hallottam eleget:
Nem, nem mentek el semmilyen kápolnába, meta-cucc nincs túl sok benne. Nagyon szépen csinálja az emelést a hangjával,igényes felvétel kb. ennyi.
youtu.be/aoxaz4ktE5A
A nemátlag, nemhifizős lemezeknél, a helyzet jóval bonyolultabb.
Példa?
Ebből tudok húszat is hirtelen, ezt nagyon szeretem.
Mondjuk, évekig porosodott, mire lett olyan a rendszer, hogy komolyan megkedveltem.
youtu.be/KpYhK92w0D0
Amelyik kábel ezt jól nyomja, és nem szaladsz ki sikítva, hogy nem bírod, mert megöl ez a nő, az előtt kalapomat megemelem...
És ez is egy 'lány gitárral' lemez.
És amelyik rendszer mondjuk jól viszi a Crimsont, még azért aggódnék egy kicsit...
Són ezt egyszer sem hallottam.
Hát van még hova fejlődni.chord_ írta: ↑2025.07.13., vas. 16:13Ez a 'lány gitárral', ez olyan hifis szlogen, mint az okos molnárlány dolgai.
Igaz is, meg nem is.
Az átlag hifizős lemezeknél, a kevés hangszer meg az egy szem ének, az valóban a komplexitás hiánya, nem nagy dolog visszaadni, és cserében nagyon attraktív. Szeretik is mutogatni. Itt shimano-nak igaza lehet, itt a zúzatós zenék jóval nagyobb kihívást jelenthetnek.
példa?, mondjuk ez, hirtelen ez jut eszembe, ez van a polcon, sókon hallottam eleget:
Nem, nem mentek el semmilyen kápolnába, meta-cucc nincs túl sok benne. Nagyon szépen csinálja az emelést a hangjával,igényes felvétel kb. ennyi.
youtu.be/aoxaz4ktE5A
A nemátlag, nemhifizős lemezeknél, a helyzet jóval bonyolultabb.
Példa?
Ebből tudok húszat is hirtelen, ezt nagyon szeretem.
Mondjuk, évekig porosodott, mire lett olyan a rendszer, hogy komolyan megkedveltem.
youtu.be/KpYhK92w0D0
Amelyik kábel ezt jól nyomja, és nem szaladsz ki sikítva, hogy nem bírod, mert megöl ez a nő, az előtt kalapomat megemelem...
És ez is egy 'lány gitárral' lemez.
És amelyik rendszer mondjuk jól viszi a Crimsont, még azért aggódnék egy kicsit...
Són ezt egyszer sem hallottam.
Mondják, ízlésen nem érdemes vitatkozni, de ez a szegény Rebecca...
Ez a 'lány gitárral', ez olyan hifis szlogen, mint az okos molnárlány dolgai.