Persze, de én most a sima ipari vagy lakossági párszáz forint/m árú kábelekről beszélek, hogy azokhoz képest egy audio kábel tud jelentősen bonyulult lenni. És ezt a bonyolultságot nehéz elérni, mert akitől sokat rendelnek, lenne rá eleve infrastrukturája vagy rászánható tőkéje az nem foglalkozik ezzel, ő elvan a tömeges igények kielégítésével, mondjuk egy Belden. Aki meg szeretné a lehetőségeket kimaxolni, annak meg nincs rá tőkéje, befektetési hátteret meg nehéz úgy szerezni, hogy a megtérülés bizonyossága a kutya vacsorájával vetekszik.
Nem mintha összehasonlítható lennék bármely kábelgyártóval, de én pl azon agyalok egy éve változó intenzitással, hogy hogyan tudnék ráhúzni polietilén szigetelést az amúgy elég jó ezüst vezetőmre. Lenne egy csomó előnye, de nem tudom meglépni. Utólag ráhúzni szigetelőcsövet a vezetékre két méternél többet nem nagyon lehet, rácsinálással meg magyarországon nem sokan foglalkoznak. Aki meg foglalkozik, ott a minimális rendelési tétel a kilométeres nsgyságrendben van. Namost megvenni/megcsinálni több kilométer ezüst vezetéket magánszemélyként nem egy belátható dolog. Főleg úgy, hogy utána lehet itt fogom nézni a polcon évtizedekig, mert ugye kábel eladáshoz kéne némi marketingtevékenység is. De ez kb bármire igaz, rohadt nehéz kitörni a diy szférából, hiába van valakinek egy jó ötlete vagy akár tudása, ahhoz kellenek egyéb komoly dolgok is, sok esetben befektetői pénzek. A kábelgyártás pedig épp a rettenetes visszássága és a kapcsolódó ellenszél miatt még sokkal nehezebben védhető és indokolható pénzügyi alapon.