Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Házimozi erősítők, processzorok
Re: Házimozi erősítők,processzorok
Nekem nagyjából az atmos2.jpg képen látható konfig van.
Nagyjából...
Ha az Atmosokat széthúznám még jobban előre-hátra, akkor tökéletesen le lehetne képezni a képen látható konfigot.
(Annyi bibi azért van a konfigomban, hogy a back-surround-ok nem fülmagasságban vannak a szoba adottságainál fogva, hanem jóval magasabban, közel Atmos magasságban...) A frontok majdnem háromszögben vannak a hallgatási pozícióval, a telefon torzít egy kicsit a nagylátószög miatt. Amúgy nem tudom arrébb húzni őket, de egyáltalán nem zavaró, ahol most vannak.
Nagyjából...
Ha az Atmosokat széthúznám még jobban előre-hátra, akkor tökéletesen le lehetne képezni a képen látható konfigot.
(Annyi bibi azért van a konfigomban, hogy a back-surround-ok nem fülmagasságban vannak a szoba adottságainál fogva, hanem jóval magasabban, közel Atmos magasságban...) A frontok majdnem háromszögben vannak a hallgatási pozícióval, a telefon torzít egy kicsit a nagylátószög miatt. Amúgy nem tudom arrébb húzni őket, de egyáltalán nem zavaró, ahol most vannak.
Marantz SR6015,Emotiva BasX-500+300, Dali Ikon 8 + Ikon 2 + Vocal2, Heco Victa 302, 4xDali Alteco, 2xSVS PB-1000, Dune 4K Ultra HD, KCO-RTC100, AQ Rocket88, Mackenzie kábelek, NAS:Synology DS218+,DS120j Táp: Isotek Sirius + Premier, AQ PQ2,NRG-Z3, LG UHD NanoCell TV
A két frontot sokkal jobban széthúznám sokat javítana a téren de ez csak javaslatzx07 írta: ↑2022.01.25., kedd 18:19Akkor egy kép...zx07 írta: ↑2022.01.25., kedd 13:40A kis AVR-es indexképemen még talán kivehető, hogy a front-ok hol voltak (a falon a képek felett). Így nagyon harmatos volt a hangjuk. A képen középen a fa oszlopokon látható middle atmos-ok hátrébb kerültek és rear-ek lettek. A Dali Alteco-nál van egy kis kapcsoló, hogy a hang merre fókuszáljon (előre vagy lefelé). Ez most a meredek szög miatt lefelé áll. Így pont a fülembe kapom a jeleket.zx07 írta: ↑2022.01.25., kedd 13:36
Igen, úgy számolva kb. 65-70 fok. Ha hazaértem lefényképezem. A jobb és a bal megfelelően van széthúzva, a front-ok és rear-ek van egymáshoz kb. 140 cm-re. Ez utóbbit lehetett volna még széthúzni, de direkt szűkebbre csináltam, hogy közelebb legyen és jobban halljam...
nappali_1024.jpg

"Az igazi barát szemből támad."
Auro-m nincs, Atmos és DTS:X van...DeLorean írta: ↑2022.01.25., kedd 18:35Szuper, így már el lehet képzelni az előző felállást is!
Hát ez még nem OK!
Majdnem sikerült, de még nem.
Ebben a szobában majdnem bármit meg lehet valósítani tökéletes szögekkel.
Az Auro-t, az Atmos-t és a DTS_X-et is.
Ez inkább a harmadiknak ideális.
Én itt megcsinálnám az Auro3D-t, VOG-gal.
![]()
Marantz SR6015,Emotiva BasX-500+300, Dali Ikon 8 + Ikon 2 + Vocal2, Heco Victa 302, 4xDali Alteco, 2xSVS PB-1000, Dune 4K Ultra HD, KCO-RTC100, AQ Rocket88, Mackenzie kábelek, NAS:Synology DS218+,DS120j Táp: Isotek Sirius + Premier, AQ PQ2,NRG-Z3, LG UHD NanoCell TV
Akkor egy kép...zx07 írta: ↑2022.01.25., kedd 13:40A kis AVR-es indexképemen még talán kivehető, hogy a front-ok hol voltak (a falon a képek felett). Így nagyon harmatos volt a hangjuk. A képen középen a fa oszlopokon látható middle atmos-ok hátrébb kerültek és rear-ek lettek. A Dali Alteco-nál van egy kis kapcsoló, hogy a hang merre fókuszáljon (előre vagy lefelé). Ez most a meredek szög miatt lefelé áll. Így pont a fülembe kapom a jeleket.zx07 írta: ↑2022.01.25., kedd 13:36Igen, úgy számolva kb. 65-70 fok. Ha hazaértem lefényképezem. A jobb és a bal megfelelően van széthúzva, a front-ok és rear-ek van egymáshoz kb. 140 cm-re. Ez utóbbit lehetett volna még széthúzni, de direkt szűkebbre csináltam, hogy közelebb legyen és jobban halljam...
A kis AVR-es indexképemen még talán kivehető, hogy a front-ok hol voltak (a falon a képek felett). Így nagyon harmatos volt a hangjuk. A képen középen a fa oszlopokon látható middle atmos-ok hátrébb kerültek és rear-ek lettek. A Dali Alteco-nál van egy kis kapcsoló, hogy a hang merre fókuszáljon (előre vagy lefelé). Ez most a meredek szög miatt lefelé áll. Így pont a fülembe kapom a jeleket.zx07 írta: ↑2022.01.25., kedd 13:36Igen, úgy számolva kb. 65-70 fok. Ha hazaértem lefényképezem. A jobb és a bal megfelelően van széthúzva, a front-ok és rear-ek van egymáshoz kb. 140 cm-re. Ez utóbbit lehetett volna még széthúzni, de direkt szűkebbre csináltam, hogy közelebb legyen és jobban halljam...
Igen, úgy számolva kb. 65-70 fok. Ha hazaértem lefényképezem. A jobb és a bal megfelelően van széthúzva, a front-ok és rear-ek van egymáshoz kb. 140 cm-re. Ez utóbbit lehetett volna még széthúzni, de direkt szűkebbre csináltam, hogy közelebb legyen és jobban halljam...TSanyi írta: ↑2022.01.25., kedd 11:59Ő valszeg a 90-hez képest számolta 65-70 fok lenne az.
Nagy jelenősége nincs, de én ezt nem értem. Ha közelebb az nagyobb szöget jelent, ügye a 90 a fej felett.
Ha most nagyobb 20-25 fokkal, akkor mi volt előtte? LCR tetején?
- Quetz
- Törzsvendég
- Értékelés: 732
Egyrészt lehet akusztikai oka, másrészt minden alkatrészt adott tűréshatárok között gyártanak le. Utóbbi azt is jelenti, hogy sosem fognak tudni két, tökéletesen ugyanúgy megszólaló hangfalat készíteni. Ezért nem tulajdonítanék túl nagy jelentőséget a kalibrációs különbségeknek.
Fear is the path to the dark side. Fear leads to anger. Anger leads to hate. Hate leads to suffering.
A múltkori Atmos-témához...
Átszereltem az Atmos-okat sokkal közelebb a hallgatási pozícióhoz. Kb. 20-25 fokos meredekséggel állnak lentről nézve. Az AVR hajtja őket. Kalibráció után az első tapasztalatok alapján sokkal jobban szólnak így közelebb :) Amit nem értek, hogy bár teljesen szimmetrikus a kiépítés cm-re, a kalibráló mikrofont is cm-re pontosan raktam oda ahová kell, a kalibráció némiképp eltérő szinteket állított be a hangszóróknak.
Amúgy az Atmos-élmény rendben van számomra, a demo file-ok szépen hozzák, amit kell. A múltkori viták szerintem inkább a filmeken belül használt Atmos-megvalósításokról szóltak, mert valóban kevés a jól megcsinált, profi Atmos-os film. A technológia viszont hozza amit kell, ha van mit lejátszani...
Átszereltem az Atmos-okat sokkal közelebb a hallgatási pozícióhoz. Kb. 20-25 fokos meredekséggel állnak lentről nézve. Az AVR hajtja őket. Kalibráció után az első tapasztalatok alapján sokkal jobban szólnak így közelebb :) Amit nem értek, hogy bár teljesen szimmetrikus a kiépítés cm-re, a kalibráló mikrofont is cm-re pontosan raktam oda ahová kell, a kalibráció némiképp eltérő szinteket állított be a hangszóróknak.
Amúgy az Atmos-élmény rendben van számomra, a demo file-ok szépen hozzák, amit kell. A múltkori viták szerintem inkább a filmeken belül használt Atmos-megvalósításokról szóltak, mert valóban kevés a jól megcsinált, profi Atmos-os film. A technológia viszont hozza amit kell, ha van mit lejátszani...
Audyssey MultEQ-X: szoftveres szobakalibráció
https://www.hazi-mozi.hu/audyssey-multe ... felsofokon
https://www.hazi-mozi.hu/audyssey-multe ... felsofokon
Köszi!
Nem lettem boldog.. All zone stereo-ban a surround-ok is zenélnek, amit nem szeretnék.. Amúgy ilyenkor tényleg nincs késés a zone 2-ben..
Közben kezdem azt gondolni, hogy nem is a zone 2 késik, hanem a main.. Ezt valahogy egyik tesztben sem említik..

Plusz rájöttem, ha blutooth a forrás, akkor is késik a main sound az iphone kijelzőjéhez képest.
Mégegy: TVsound - ARC HDMI bekötés: sokkal gyengébb a jel (halkabb), mint ha a DUNE playerről szólna valami.. Plusz nem is engedi 80-85-nél ilyenkor feljebb tekerni. Ugyanitt, ha megállítom a youtube-ot halk puttyogás hallatszik a sub-okban. (este átkötöm, hogy ne RCA-RCA-val legyen bekötve a 2002-es Crown.
Túl van hype-olva ez a Denon... :-(
Nem, arra nem nyomtam rá. Kipróbálom, ha hazaértem.DeLorean írta: ↑2022.01.20., csüt. 14:23All Zone Stereo mód van beállítva?Laci79 írta: ↑2022.01.20., csüt. 12:41Az előző erősítőmmel a front B kijáraton voltak a terasz hangfalak, ott nem volt késés, így a kábelhossz miatti késés kizárva.
Zona 3-at meg gondoltam kihúzom a konyha plafoba, de így, ilyen késésekkel sajnos használhatatlan lenne.
Egyéb ötlet valakitől? Köszi!
Úgy is van késés?
Bár nem is értem, hogy miért kell arra pluszban rámenni. Ki van választva a main-re és a Zona 2-re egy ugyanazon bemenet, alap elvárás lenne hogy ne legyen majd fél mp. késés a két kimenet között..

Nincs valami a menüben a zona 2/3-hoz? meg kell nézni manualt, aztán egy netes keresés a problémára...annó 2013-ból láttam ilyen problémákkal kapcsolatos bejegyzést de annak lassan 10 éve...Laci79 írta: ↑2022.01.20., csüt. 12:41Az előző erősítőmmel a front B kijáraton voltak a terasz hangfalak, ott nem volt késés, így a kábelhossz miatti késés kizárva.
Zona 3-at meg gondoltam kihúzom a konyha plafoba, de így, ilyen késésekkel sajnos használhatatlan lenne.
Az előző erősítőmmel a front B kijáraton voltak a terasz hangfalak, ott nem volt késés, így a kábelhossz miatti késés kizárva.cisco írta: ↑2022.01.20., csüt. 10:56Nem lehet hogy túl hosszú a kábel és ez okozza? 20-30m kábelnél már előfordulhat. Aztán lehet maga a gép ilyen, hogy a két zona kezelés nincs szinkronizálva.Laci79 írta: ↑2022.01.20., csüt. 09:56Sziasztok,
Vettem egy Denon X4300 erősítőt itt a fórumon.
Megvolt a beüzemelés, stb..
Azt vettem észre, hogy a Zona 2-re kötött hangszórók (teraszon vannak) a main-hez képest késve szólnak. Találkozott már ilyennel valaki? Sokszor nyitva van a terasz - nappali ajtó, mindkét helyre ugyanaz a forrás, de így hallgathatatlan, mert annyira nem szólnak együtt.. :-(
MI lehet erre a megoldás?
Köszi,
Laci
Nem lehet hogy túl hosszú a kábel és ez okozza? 20-30m kábelnél már előfordulhat. Aztán lehet maga a gép ilyen, hogy a két zona kezelés nincs szinkronizálva.Laci79 írta: ↑2022.01.20., csüt. 09:56Sziasztok,
Azt vettem észre, hogy a Zona 2-re kötött hangszórók (teraszon vannak) a main-hez képest késve szólnak. Találkozott már ilyennel valaki? Sokszor nyitva van a terasz - nappali ajtó, mindkét helyre ugyanaz a forrás, de így hallgathatatlan, mert annyira nem szólnak együtt.. :-(
Köszi,
Laci
Sziasztok,
Köszi,
Laci
Köszi,
Laci
Bennem az maradt meg hogy egy idoben eladtal mindent, mert mar nem erdekel a tema, de lehet en emlekszem rosszul…Fish írta: ↑2022.01.19., szer. 23:45Már miért is adtam volna fel? Amit az aláírásomban látsz ,az jelenleg is használom, az ,hogy nem rohanok 16cs procit venni ,meg 8-10 + hangfalat , meg + végfokokat,attól még napi szinten használom, nézek filmet, már ha van értelmes, de leginkább sorozatokat!
A fejlesztés az már valóban nem érdekel, eladni nem akarom , mert szeretem használni, és amire használom arra bőségesen elég is,sőőt!(legalább is nekem megfelel 100%-ig) Ha leszólni szeretnéd, hajrá, nem zavar, én elvagyok ezekkel tökéletesen!![]()
Leszolni nem fogok semmit sem!
Már miért is adtam volna fel? Amit az aláírásomban látsz ,az jelenleg is használom, az ,hogy nem rohanok 16cs procit venni ,meg 8-10 + hangfalat , meg + végfokokat,attól még napi szinten használom, nézek filmet, már ha van értelmes, de leginkább sorozatokat!
A fejlesztés az már valóban nem érdekel, eladni nem akarom , mert szeretem használni, és amire használom arra bőségesen elég is,sőőt!(legalább is nekem megfelel 100%-ig) Ha leszólni szeretnéd, hajrá, nem zavar, én elvagyok ezekkel tökéletesen!

proj:Epson EH-LS12000B,proc/amp:Lexicon MC10/JBl Synthesis SDA-7200, hangfalak:Revel Concerta F12,M12,Performa C52,Canton Incelling 885,sub:REL HT/1508 predator,player:Zidoo UHD3000, kábelek: HiDiamond D2 rca,D3 sub,AQ Carbon 4K+HDR,P568-15M-FBR,Wireworld Solstice,Aq X2,FP.Luxor
Nem írtam én semmi drámait, csak amit gondolok a felvetett témáról!
Hogy, miért vettem 2 db atmos sugárzót,azt megírtam ,volt felesleges 2 csatornám ,no meg természetesen ki is akartam próbálni! Ennyi!
proj:Epson EH-LS12000B,proc/amp:Lexicon MC10/JBl Synthesis SDA-7200, hangfalak:Revel Concerta F12,M12,Performa C52,Canton Incelling 885,sub:REL HT/1508 predator,player:Zidoo UHD3000, kábelek: HiDiamond D2 rca,D3 sub,AQ Carbon 4K+HDR,P568-15M-FBR,Wireworld Solstice,Aq X2,FP.Luxor
Jó, a DVD lehet erős, de egy Feledés 1080p-ben több filmnek odaver.zx07 írta: ↑2022.01.19., szer. 16:45Tudsz erre egy példát mondani?TSanyi írta: ↑2022.01.19., szer. 16:29Sokszor még az UHD kiadvány is rosszabb minőség mint egy fullos DVD volt (jóformán).cisco írta: ↑2022.01.19., szer. 14:06Nekem sokkal nagyobb parasztvakítás a streaming 4k dolby vision+dolby atmos. Alacsony bitrate mind a hang, mind a kép tekintetében, plusz egy irgalmatlan oboa roller, hogy olyan eszközt találjunk ami hibátlanul kezeli mindezt az összes streaming esetében. Én pl még nem találtam ilyen eszközt.
Addig működik amíg a tv appja a tv-re küldi a képet és egy soundbaron szól az Atmos, de azon túllépve már kegyetlenül nem működik.
Kérdeztem, de nem válaszoltálSSDWOB írta: ↑2022.01.19., szer. 18:31Kövesd a saját logikád és megleled a kérdésedre a választCutler írta: ↑2022.01.19., szer. 15:50Nem tudom, hogy igazam van, én csak kérdeztem, a logikádat követve, hogyha 45 fok helyett 30 jobb, akkor 22 lehet mégjobb?SSDWOB írta: ↑2022.01.19., szer. 14:47
Nyilván igazad van, hogy úgy még nagyobb lenne a tér, de azt kockáztatod, hogy a frontok és az első Atmos, Auro egybefolyik. Miközben AURO esetén az "oda nem illő" hangok mely a tér "nyújtására", "emelésére" valóak egybefolynak a fronttal, így a "nagy" tér kb semmit sem ér, mert nem lenne.
Eddig ahol tapasztaltam AURO 3D kialakítást, azon konfigok egyike se volt "natív" Auro kiépítés (front oldalon), ezzel kb a hozzáadott értékét veszíted el. SZVSZ.
Ha a front falba, a LCR felett helyezed el, és az akusztikai közepét nézzük a hangfalnak az a legjobb esetben is 22 fok lesz.
Off
Ha elakadsz azért kérdezhetsz, segíteni fogok :)

- Csatolmányok
-
- Screenshot_20220119_190018.jpg (80.51 KiB) Megtekintve 2300 alkalommal
Kövesd a saját logikád és megleled a kérdésedre a választCutler írta: ↑2022.01.19., szer. 15:50Nem tudom, hogy igazam van, én csak kérdeztem, a logikádat követve, hogyha 45 fok helyett 30 jobb, akkor 22 lehet mégjobb?SSDWOB írta: ↑2022.01.19., szer. 14:47Nyilván igazad van, hogy úgy még nagyobb lenne a tér, de azt kockáztatod, hogy a frontok és az első Atmos, Auro egybefolyik. Miközben AURO esetén az "oda nem illő" hangok mely a tér "nyújtására", "emelésére" valóak egybefolynak a fronttal, így a "nagy" tér kb semmit sem ér, mert nem lenne.
Eddig ahol tapasztaltam AURO 3D kialakítást, azon konfigok egyike se volt "natív" Auro kiépítés (front oldalon), ezzel kb a hozzáadott értékét veszíted el. SZVSZ.
Ha a front falba, a LCR felett helyezed el, és az akusztikai közepét nézzük a hangfalnak az a legjobb esetben is 22 fok lesz.

Off
Ha elakadsz azért kérdezhetsz, segíteni fogok :)
Tudsz erre egy példát mondani?TSanyi írta: ↑2022.01.19., szer. 16:29Sokszor még az UHD kiadvány is rosszabb minőség mint egy fullos DVD volt (jóformán).cisco írta: ↑2022.01.19., szer. 14:06Nekem sokkal nagyobb parasztvakítás a streaming 4k dolby vision+dolby atmos. Alacsony bitrate mind a hang, mind a kép tekintetében, plusz egy irgalmatlan oboa roller, hogy olyan eszközt találjunk ami hibátlanul kezeli mindezt az összes streaming esetében. Én pl még nem találtam ilyen eszközt.
Addig működik amíg a tv appja a tv-re küldi a képet és egy soundbaron szól az Atmos, de azon túllépve már kegyetlenül nem működik.