0,01 x igazság is részigazság, ugye, Rudi bácsi?cables írta: ↑2025.03.19., szer. 07:10----
Kezd ez a vitaszerűség érdekes lenni. Többen mondanak részigazságokat és ez már valami. Én is beállok a sorba.
Soundmania etalon hangról beszél. Ez egy rossz név, de abban van valami, hogy az emberek döntő többségének ugyanaz tetszik. Csak az a gond, hogy kevesen hallanak ilyen, én úgy mondanám természetes hangot. Ez a gyakorlatban, zenénél az élőben hallott, erősítetlen (unplugged) zene, a hangszerek igazi hangja. Ehhez lehet nagyon hasonló hangzást elérni jó kábelekkel.
Más. Szó volt itt alább drága kábelekről. Ez egy nagyon sikamlós téma, ugyanis egy gyártó olyan árat mond amit kitalál. Persze a piac helyreteszi az árat, de ez hosszú idő, mert balekok mindig vannak. Meg vannak körülmények, amik nehezítik a piac beárazó hatását. Pl. ha valaki beleugrik egy drága kábel vételbe és rájön hogy rossz kábelért adott ki sok pénz ezt nem írhatja le a hirdetésben. Ő is dicsérni fogja, hogy megvegyék tőle. A másik ami nehezíti a piac beárazó hatását, hogy pl. DIY gyártők kialakítanak a termékeiket agyon dicsérő közösséget. Pár emberük ömlengő litániákat ír az új kábeleikről. Aztán van az a hatásos gyakorlat, hogy honlapra felírnak egy emelt árat, és ha valaki érdeklődik az azonnal, most épp akció van címszóval "Akciós" árat kap, ami akár a fele lehet a mesterségesen kitalált árnak. Ilyen - látszólag jó - lehetőséget kevesen hagynak ki. Aztán később jönnek rá, hogy az Akciós árat sem éri meg a kábel.
Jó zenélést mindenkinek!
Ki az a DIY gyártó (ez olyan, mint az alumínium vasvilla, vagy a műanyag fakanál), aki ilyet csinál rajtad kívül?
Sikamlós téma, az biztos.
Legyen minden kábel jobb! A legjobb kábel vagy ingyen van, vagy qrva drága. A leghaszontalanabb kábel az, amelyik pont nem elég hosszú.
És különben is, az én kábelem a legvastagabb és legfeketébb, Bin Laden is tőlem vett, aki nem hiszi, kérdezze meg tőle...