Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Kábelezzünk

fülelek
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 5131

Re: Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: fülelek »

cables írta:
2025.03.19., szer. 07:10
----
Kezd ez a vitaszerűség érdekes lenni. Többen mondanak részigazságokat és ez már valami. Én is beállok a sorba.
Soundmania etalon hangról beszél. Ez egy rossz név, de abban van valami, hogy az emberek döntő többségének ugyanaz tetszik. Csak az a gond, hogy kevesen hallanak ilyen, én úgy mondanám természetes hangot. Ez a gyakorlatban, zenénél az élőben hallott, erősítetlen (unplugged) zene, a hangszerek igazi hangja. Ehhez lehet nagyon hasonló hangzást elérni jó kábelekkel.

Más. Szó volt itt alább drága kábelekről. Ez egy nagyon sikamlós téma, ugyanis egy gyártó olyan árat mond amit kitalál. Persze a piac helyreteszi az árat, de ez hosszú idő, mert balekok mindig vannak. Meg vannak körülmények, amik nehezítik a piac beárazó hatását. Pl. ha valaki beleugrik egy drága kábel vételbe és rájön hogy rossz kábelért adott ki sok pénz ezt nem írhatja le a hirdetésben. Ő is dicsérni fogja, hogy megvegyék tőle. A másik ami nehezíti a piac beárazó hatását, hogy pl. DIY gyártők kialakítanak a termékeiket agyon dicsérő közösséget. Pár emberük ömlengő litániákat ír az új kábeleikről. Aztán van az a hatásos gyakorlat, hogy honlapra felírnak egy emelt árat, és ha valaki érdeklődik az azonnal, most épp akció van címszóval "Akciós" árat kap, ami akár a fele lehet a mesterségesen kitalált árnak. Ilyen - látszólag jó - lehetőséget kevesen hagynak ki. Aztán később jönnek rá, hogy az Akciós árat sem éri meg a kábel.

Jó zenélést mindenkinek!
0,01 x igazság is részigazság, ugye, Rudi bácsi?
Ki az a DIY gyártó (ez olyan, mint az alumínium vasvilla, vagy a műanyag fakanál), aki ilyet csinál rajtad kívül?
Sikamlós téma, az biztos.
Legyen minden kábel jobb! A legjobb kábel vagy ingyen van, vagy qrva drága. A leghaszontalanabb kábel az, amelyik pont nem elég hosszú.
És különben is, az én kábelem a legvastagabb és legfeketébb, Bin Laden is tőlem vett, aki nem hiszi, kérdezze meg tőle... :smile29:

Shimano
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2121

Hozzászólás Szerző: Shimano »

juliush írta:
2025.03.19., szer. 10:37
revox írta:
2025.03.19., szer. 09:32
...ahhoz,hogy el lehessen dönteni egy hifiről,hogy az mit tud, nem kell koncertekre járni...
Neked nem kell...nekem kell...ennyi.
És nem csak azért, hogy tudjam, hogy milyen egy hegedű hangszíne, a példának okáért, hanem hogy megtapasztaljam a hallójárataimban, a bőrömön, a csontjaimban, szemeimmel, milyen az, amikor pár zenész tökéletes összhangban, ritmusban muzsikál tudása legjavát beleadva, és az hogyan szólal meg, és hogyan néz ki a helyszín terében. És az otthoni felvétel hallgatása során a befogadás kognitív folyamatában ez legyen a mérce, vagy még inkább mankó, amire az élmény kialakítása támaszkodik, és nem az, amit mondjuk a 60-as években rögzítettek, egy mára idejét múlt technológiával.
Végül is a hifi-rendszer utolsó láncszeme korántsem a szobában megszólaló hangfal, hanem a hallgató, a maga fiziológiai, pszichológiai képességeivel és tapasztalatbéli hátterével.
Ha egy rendszer hihető,azaz tudja kelteni azt az illúziót hogy amit hallassz azt úgy érezd összességében számodra jónak ahogy van,akkor az a hifi már elérte a célját,tehát azt amiért érdemes azt hallgatni,és pont. :smile29:
Persze értem én hogy jó ha van egy "mankó",tehát egy élőben is hallott produkció amihez lehet viszonyítani,és a hangszerek hangját élőben is hallani kell,viszont a hifi rendszereknek ezt egy az egyben nem tudják visszaadni,nem is ez a céljuk,nekik az illúziókeltésben kell jónak lenniük,és ennek az egyik és a legfontosabb kritériuma a hihetőség.

tonee73
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 6183

Hozzászólás Szerző: tonee73 »

revox írta:
2025.03.19., szer. 11:26

de beszélgetünk a kábeles topicban a nagy semmiről :rolleyes:

Kb.
Vagy esetleg visszatérhetnétek a kábelekhez. gondolkodik.gif
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII

Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.

revox
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4320
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: revox »

juliush írta:
2025.03.19., szer. 10:37
megtapasztaljam a hallójárataimban, a bőrömön, a csontjaimban, szemeimmel, milyen az, amikor pár zenész tökéletes összhangban, ritmusban muzsikál tudása legjavát beleadva, és az hogyan szólal meg, és hogyan néz ki a helyszín terében. És az otthoni felvétel hallgatása során a befogadás kognitív folyamatában ez legyen a mérce, vagy még inkább mankó, amire az élmény kialakítása támaszkodik, és nem az, amit mondjuk a 60-as években rögzítettek, egy mára idejét múlt technológiával.
Végül is a hifi-rendszer utolsó láncszeme korántsem a szobában megszólaló hangfal, hanem a hallgató, a maga fiziológiai, pszichológiai képességeivel és tapasztalatbéli hátterével.
az első felét kétlem,hogy csak a hifi megítélése motiválná.

Egyébként mennyire sikerült? Mert a 60-as évek felvételeit óvatosan cikizném... Ha továbbmegyek, vanna olyan albumok, amit szalagon "őriztek" egy fiók mélyén évtizedekig (ez sokat segített rajta), majd ezt modern kiadásban jól megúsztatták mindenféle digitben, mégis ott van az élményfaktor, pedig elmondható, hogy a régi és modernkori technikák minden negatívumát magukon hordozzák. Elég sok ilyen, régen kiadatlan magyar felvétel van (lásd a lentebb emlegetett KEX, de van Joy Divison vagy Doors is, vagy Furtwangler Beethovenje), ami egy mezei hifin kikerget a szobából. Egy kicsit jobban összerakotal pedig leültet és ottragadsz.

de beszélgetünk a kábeles topicban a nagy semmiről :rolleyes:

* Beethovenről jut eszembe, egyszer rendeztek valami Beethovenhez köthető eseményt. Passzolok milyen apropóbóból. Mi adtunk neki helyet és Avantgarde TRIO-t biztosítottunk az eseményhez. Olyan kertvégi, sokolhangú felvételeket hoztak (melyeket nagyon büszkén mutogattak egymásnak, milyen ritka és jó dolog, persze, nagy része Furtwangler volt) hallgatni, mint a sicc, mégis áhitattal figyelte a teljes közönség és valóban, bármi romhalmazok voltak azok a lemezek, volt bennük valami megfoghatatlan erő, amitől borzalmasan jók voltak. Zárszóként a hangminőség témába, ezt az élményt kívánom mindenkinek megtalálni a rendszerében és megélni :smile53:
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu

juliush
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4030

Hozzászólás Szerző: juliush »

revox írta:
2025.03.19., szer. 09:32
...ahhoz,hogy el lehessen dönteni egy hifiről,hogy az mit tud, nem kell koncertekre járni...
Neked nem kell...nekem kell...ennyi.
És nem csak azért, hogy tudjam, hogy milyen egy hegedű hangszíne, a példának okáért, hanem hogy megtapasztaljam a hallójárataimban, a bőrömön, a csontjaimban, szemeimmel, milyen az, amikor pár zenész tökéletes összhangban, ritmusban muzsikál tudása legjavát beleadva, és az hogyan szólal meg, és hogyan néz ki a helyszín terében. És az otthoni felvétel hallgatása során a befogadás kognitív folyamatában ez legyen a mérce, vagy még inkább mankó, amire az élmény kialakítása támaszkodik, és nem az, amit mondjuk a 60-as években rögzítettek, egy mára idejét múlt technológiával.
Gyula 
Hanghordozó -> Kütyük -> Zene

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

pantera írta:
2025.03.19., szer. 09:56
Minél lebilincselőbb a hallott "mű" -legyen az egy vonósnégyes, vagy Nirvana koncert- annál kevésbé releváns hogy van egy kis kiemelés a felsőbasszusban vagy enyhén sziszeg a magastartomány, meg nem tudom megszámolni a szőrszálakat a vonón. Kevéssé színvonalas zenéknél jobban zavar. Nálam legalábbis így van......
gondolkodtam mi ez, de rájöttem (?) a sziszegős Shure mikrofon? ;peace;
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu

pjm
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 290

Hozzászólás Szerző: pjm »

Shimano írta:
2025.03.17., hétf. 16:36
Az én esetemben az van amit ELEX is megpendített,miszerint az olcsóbb,(és ez lehet akár feljebb is) hifi drótok mutatni,villantani akarnak valami olyat,és oly módon,ami nekem,na meg a rendszeremnek sem nem jön be.
Ezén is sok esetbent tapasztaltam.

pantera
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 25

Hozzászólás Szerző: pantera »

Minél lebilincselőbb a hallott "mű" -legyen az egy vonósnégyes, vagy Nirvana koncert- annál kevésbé releváns hogy van egy kis kiemelés a felsőbasszusban vagy enyhén sziszeg a magastartomány, meg nem tudom megszámolni a szőrszálakat a vonón. Kevéssé színvonalas zenéknél jobban zavar. Nálam legalábbis így van......

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

juliush írta:
2025.03.18., kedd 20:06
feketeöves hifista a tipikus "a pohár félig üres" típusú ember. A legaktívabb hangadók kényelmi okokból nem is hallgatnak élő zenét, sőt előre eldöntötték, hogy az csak arra jó, hogy megtudjuk, mit nem fogunk soha hallani itthon.
ez egy hifis fórum, nem zenei avagy koncert. ahhoz,hogy el lehessen dönteni egy hifiről,hogy az mit tud, nem kell koncertekre járni. Talán ezért van az,hogy a feketeöveseknél teljesen tele a pohár és a fél-hifi-poháron tétovázók (üres legyen, vagy tele?) nem értik, mit beszélnek :smile53:

ui: Tévedés a pontos hangszerhangok kergetése (ezt jelenti ami le lett írva, mert ennek volt aktualitása). A hangulat már más dolog, azt lehet kergetni, az egy "érzés", nem egy "hang". hogy értsük ;)
halfnote.hu

istvan01
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3459

Hozzászólás Szerző: istvan01 »

mike-rame írta:
2025.03.19., szer. 09:09
cables írta:
Más. Szó volt itt alább drága kábelekről. Ez egy nagyon sikamlós téma, ugyanis egy gyártó olyan árat mond amit kitalál. Persze a piac helyreteszi az árat, de ez hosszú idő, mert balekok mindig vannak. Meg vannak körülmények, amik nehezítik a piac beárazó hatását. Pl. ha valaki beleugrik egy drága kábel vételbe és rájön hogy rossz kábelért adott ki sok pénz ezt nem írhatja le a hirdetésben. Ő is dicsérni fogja, hogy megvegyék tőle. A másik ami nehezíti a piac beárazó hatását, hogy pl. DIY gyártők kialakítanak a termékeiket agyon dicsérő közösséget. Pár emberük ömlengő litániákat ír az új kábeleikről.
Szerintem ez annyira nem jellemző. Egy kirívó esettel lehet találkozni a fórumon, a kereskedői részen, úgy középtájt. Ott nem csak a dicsérő közösség ömleng, hanem maga a készítő is. Viszont itt még arra sem átallik vetemedni, hogy képzelt piaci pozicíóját úgy erősítse, hogy más készítők, gyártók termékeit ócsárolja, illetve puszta létezésük lehetőségét is megkérdőjelezi. Árképzése pedig megegyezik a "hivatalos gyártók" árképzésével, miközben maga nem visel közterheket, nem üzemeltet céges és "humán" infrastruktúrát.
pedig ezt már hányszor leírtuk ..
sehol termék felelősség, CE és egyéb norma megfelelőség, azonosítható, vissza kereshető típus azonosítás stb, stb ... mindez független az ártól, kinézettől. De van hozzá tonna számra konkurencia(??? nem, nem konkurencia, balek kábítás) ócsárlás ... mert mind csak lehúzásra játszik .. aha

tonee73
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 6183

Hozzászólás Szerző: tonee73 »

cables írta:
----
... hogy pl. DIY gyártők kialakítanak a termékeiket agyon dicsérő közösséget. Pár emberük ömlengő litániákat ír az új kábeleikről...
Vajon honnan ismerős ez nekem? gondolkodik.gif
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII

Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.

mike-rame
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 677

Hozzászólás Szerző: mike-rame »

cables írta:
Más. Szó volt itt alább drága kábelekről. Ez egy nagyon sikamlós téma, ugyanis egy gyártó olyan árat mond amit kitalál. Persze a piac helyreteszi az árat, de ez hosszú idő, mert balekok mindig vannak. Meg vannak körülmények, amik nehezítik a piac beárazó hatását. Pl. ha valaki beleugrik egy drága kábel vételbe és rájön hogy rossz kábelért adott ki sok pénz ezt nem írhatja le a hirdetésben. Ő is dicsérni fogja, hogy megvegyék tőle. A másik ami nehezíti a piac beárazó hatását, hogy pl. DIY gyártők kialakítanak a termékeiket agyon dicsérő közösséget. Pár emberük ömlengő litániákat ír az új kábeleikről.
Szerintem ez annyira nem jellemző. Egy kirívó esettel lehet találkozni a fórumon, a kereskedői részen, úgy középtájt. Ott nem csak a dicsérő közösség ömleng, hanem maga a készítő is. Viszont itt még arra sem átallik vetemedni, hogy képzelt piaci pozicíóját úgy erősítse, hogy más készítők, gyártók termékeit ócsárolja, illetve puszta létezésük lehetőségét is megkérdőjelezi. Árképzése pedig megegyezik a "hivatalos gyártók" árképzésével, miközben maga nem visel közterheket, nem üzemeltet céges és "humán" infrastruktúrát.
"Áldozat nélkül nincs veszteség"

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

chord_ írta:
2025.03.19., szer. 08:16
revox írta:
2025.03.18., kedd 22:40

Nem ez van. Ez a csaj egyszerűen nem csinál többet, mint a zeneiskola üdvöskéjeként eljátszik némi muzsikát. Arthur Rubinstein ha játszik, zsenimód táncol a zongora billentyűje és hömpölyög a zsenifaktor. De ugyanezt tudja a Bizottság / Kalandra fel albuma. Ezekben érték van. A zenesulis egyszerü zene olyan rendszeren, ami megmutatja a zene mocskát, max alsóközepes produkció és mindenféle rosszindulat nélkül, nekem ez túl egyszerü.
De valamit tud: hifistáknak bármit el lehet vele adni :tutiok: de ez se teljesen igaz. Nemrég egy ismerős meglàtogatott. Egy Doors koncert után ezt beraktam,... rámnézett és az volt a tekintetében: ez komoly volt? Gyorsan kicseréltúk KEX-re,máris mehetett a zenélés tovább.

De ez lehet zenei ízlés kategória is, így nem firtatható, de az fix, egy jobb rendszer utat nyit olyan zenékhez is,ami sokak figyelmét teljesen elkerüli...

Mi az az ultratweeter?
Teljes félreértésben vagy.
Ez a 'némi muzsika', ez egy teljesen más zenei galaxis, mint amiben ezek szerint te szoktál utazni.
Aki Rubinsteint citálja ide, egy csembalófelvételhez, egy 1600-as évekbeli zenéhez, és Froberger szerinte zenesulis dolog, az vészes tájékozatlansággal bolondítja a többieket....

Ízlésekről tényleg ne vitázzunk.
Nyugodtan hallgasd a Doors koncerteket meg a Kex zenekart, meg a Bizottságot, ők is nagy értékeket tettek le az asztalra - nem véletlenül szeretitek ennyien. Az akusztikus élmény ezekben is erős, szépen mutatják az utat a rendszerfejlesztéshez / kábel-kiválasztásához.

Maradjunk annyiban, hogy neked ez a felvétel nem nyílt meg.
Ízlésbeli eltérés biztosan van, de a magánvéleményem, így látatlanban találgatva az, hogy a hifijeink meg a kábeleink ebben a véleménykülönbségben nyakig benne vannak, hogy miért nem hallod azt a hangi gyönyörűséget, amit én a Spendorokon.
ez azért félrement. Rubinstein úgy kerül az asztalra, hogy zseni volt. Ez csaj engem inkább Varnus Xavérra emlékeztet. ez egy hangszertől független párhuzam

De ilyesmire céloztam... amikor megvettem, keresd vissza,még írtam is Neked, hogy a tkm-be csinálják, hogy olyan,mintha két ember játszana. Mást játszik a bal,mint a jobb, biztos borzalmasan nehéz. És ez nekem is baromi érdekes volt egy ideig. de engem, mint egyszerű zenehallgatót a végeredmény érdekel. Egy csemballóművész ettől biztos bepisil, mert érti benne a szakmai kihívást. Ex zongorista ismerőseim is teljesen másként értékelik a zongoraműveket, ahogy én is teljesen mást látok sokszor a tour de france-n egy akcióban, taktikázásban, mint az egyszerű tévénéző,aki csak szereti nézni a táj miatt, esetleg drukkol valakineik, csak úgy. Én szeretem a "mocskos" zenét, amit nehezen tudnék definiálni és sok, akár drága rendszernek vagy kábelnek is problémája, hogy a "mocskot" nem tudja előhámozni, mert túlzottam hifis paraméterekre koncentrál és közben meghal a muzsika lelke. Nekem Rogersem volt, de a TMP régebbi bemutatótermében Spendor volt beállítva. Tudom mire képesek és nyugi, jó véleményem van róluk, képesek betekintést adni a zenébe, de megvan ez a drága rendszereknél is, bár, való igaz, nem minden esetben. Valójában a felvetésre nem is tudom, miért én válaszoltam, mert alapvetően nem ingem, inkább a krumplival lehetett egy kicsit kekeckedni, mert ez a felvétel tényleg bármin meg tud szólalni és hallgathatóan teszi :rolleyes:

inkább mesélj az ultratweeterről. ezt az ultra jelzőt nem tudom, mit takar...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára revox 2025.03.19., szer. 09:09-kor.
halfnote.hu

chord_
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 973

Hozzászólás Szerző: chord_ »

revox írta:
2025.03.18., kedd 22:40

Nem ez van. Ez a csaj egyszerűen nem csinál többet, mint a zeneiskola üdvöskéjeként eljátszik némi muzsikát. Arthur Rubinstein ha játszik, zsenimód táncol a zongora billentyűje és hömpölyög a zsenifaktor. De ugyanezt tudja a Bizottság / Kalandra fel albuma. Ezekben érték van. A zenesulis egyszerü zene olyan rendszeren, ami megmutatja a zene mocskát, max alsóközepes produkció és mindenféle rosszindulat nélkül, nekem ez túl egyszerü.
De valamit tud: hifistáknak bármit el lehet vele adni :tutiok: de ez se teljesen igaz. Nemrég egy ismerős meglàtogatott. Egy Doors koncert után ezt beraktam,... rámnézett és az volt a tekintetében: ez komoly volt? Gyorsan kicseréltúk KEX-re,máris mehetett a zenélés tovább.

De ez lehet zenei ízlés kategória is, így nem firtatható, de az fix, egy jobb rendszer utat nyit olyan zenékhez is,ami sokak figyelmét teljesen elkerüli...

Mi az az ultratweeter?
Teljes félreértésben vagy.
Ez a 'némi muzsika', ez egy teljesen más zenei galaxis, mint amiben ezek szerint te szoktál utazni.
Aki Rubinsteint citálja ide, egy csembalófelvételhez, egy 1600-as évekbeli zenéhez, és Froberger szerinte zenesulis dolog, az vészes tájékozatlansággal bolondítja a többieket....

Ízlésekről tényleg ne vitázzunk.
Nyugodtan hallgasd a Doors koncerteket meg a Kex zenekart, meg a Bizottságot, ők is nagy értékeket tettek le az asztalra - nem véletlenül szeretitek ennyien. Az akusztikus élmény ezekben is erős, szépen mutatják az utat a rendszerfejlesztéshez / kábel-kiválasztásához.

Maradjunk annyiban, hogy neked ez a felvétel nem nyílt meg.
Ízlésbeli eltérés biztosan van, de a magánvéleményem, így látatlanban találgatva az, hogy a hifijeink meg a kábeleink ebben a véleménykülönbségben nyakig benne vannak, hogy miért nem hallod azt a hangi gyönyörűséget, amit én a Spendorokon.
Blog: Komoly Zenei Ajánló
Pro-Ject RS2-T - Gustard A26 - Heed Nexus - Spendor SP1 - Radnai kábelek

cables
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 2278

Hozzászólás Szerző: cables »

----
Kezd ez a vitaszerűség érdekes lenni. Többen mondanak részigazságokat és ez már valami. Én is beállok a sorba.
Soundmania etalon hangról beszél. Ez egy rossz név, de abban van valami, hogy az emberek döntő többségének ugyanaz tetszik. Csak az a gond, hogy kevesen hallanak ilyen, én úgy mondanám természetes hangot. Ez a gyakorlatban, zenénél az élőben hallott, erősítetlen (unplugged) zene, a hangszerek igazi hangja. Ehhez lehet nagyon hasonló hangzást elérni jó kábelekkel.

Más. Szó volt itt alább drága kábelekről. Ez egy nagyon sikamlós téma, ugyanis egy gyártó olyan árat mond amit kitalál. Persze a piac helyreteszi az árat, de ez hosszú idő, mert balekok mindig vannak. Meg vannak körülmények, amik nehezítik a piac beárazó hatását. Pl. ha valaki beleugrik egy drága kábel vételbe és rájön hogy rossz kábelért adott ki sok pénz ezt nem írhatja le a hirdetésben. Ő is dicsérni fogja, hogy megvegyék tőle. A másik ami nehezíti a piac beárazó hatását, hogy pl. DIY gyártők kialakítanak a termékeiket agyon dicsérő közösséget. Pár emberük ömlengő litániákat ír az új kábeleikről. Aztán van az a hatásos gyakorlat, hogy honlapra felírnak egy emelt árat, és ha valaki érdeklődik az azonnal, most épp akció van címszóval "Akciós" árat kap, ami akár a fele lehet a mesterségesen kitalált árnak. Ilyen - látszólag jó - lehetőséget kevesen hagynak ki. Aztán később jönnek rá, hogy az Akciós árat sem éri meg a kábel.

Jó zenélést mindenkinek!

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

chord_ írta:
2025.03.18., kedd 18:31
revox írta:
2025.03.18., kedd 01:53
..
Én valahigy nem étzem ezen a lemezen a bonyolultságot (cserébe unalmas), a nemrég valahol emlegetett Boris Vian ötször hájendebb :)
Na, hajszálpontosan erről próbáltam beszélni.
Ahol nem hallatszik ki a 'lelke' ennek a hangszernek, a titkai, a hallott / érzett / képzelt dolgai, a különösmód-bonyolultsága, meg Blandine furcsa billentései, ott a fenti végeredmény lesz. Ez biztos.
Uncsi, legjobb esetben nem bántó, de semmi különös.
Ilyenkor soha de soha nem lesz lemez-hangzásból származó csembalókedvelés.

Nem vagy egyedül amúgy.

Ja, és igen, a Spendor, meg a Heed, bizony, az ki tudja nyitni ezt a konzervet. Meg a Radnai kábel.
Nem kizárt, hogy az ultratweeter is csinál valamit. Nem tudom.

Az sem kizárt, sőt, a legvalószínűbb, hogy egyszerűen nem mindenki fogékony erre a fajtára.
Nekem meg pl. hiába mutogatnátok jófajta zúzós elektromos zenét. Meg a rendszeren is tökbénán szólna, asszem.

Mi az az ultratweeter?
halfnote.hu

fülelek
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 5131

Hozzászólás Szerző: fülelek »

"A jó kábeleknél? (csak hogy ki ne penderüljünk innen)
Ugyanez a szitu."
-Pista bácsi, azt hallottuk, hogy beszűkült a szókincse!
-F@ßt!
A feleségemet meg nem szeretném lemezről hallgatni, elég hifi nekem élőben :D
A kábelezés nem misztérium, egyszerűen csak nem értünk, nem értesz hozzá. Próbálkozol, mint a kisqtya, hátha sikerül.
Nincs olyan kábel, amiről valaha valahol nem írtak valami lelkesítőt. Pedig rengeteg vacak kábel van, amikkel nem jön át az adott zene lelki mondanivalója, csak a ritmikus légnyomás változás. De lehet, hogy nem is kell ez mindenkinek, rendben, elfogadom, mint az lmbqt is ,csak ne legyen kötelező :D
Ember eljött hozzám hallgatózni, látszik, hogy tetszik neki. Aztán mondja: ez annyira más, mint amit eddig hallottam itt meg ott, hogy ez nem lehet jó. Tetszik?- kérdezem. -Hát persze!, De akkor is...!
Ez van, tényleg nem érdemes beleállni, beleszállni másba, több út vezet Rómába, és van, akit Róma nem érdekel, csak az út, ami emiatt ne legyen rövid...

SoundMania
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1187

Hozzászólás Szerző: SoundMania »

juliush írta:
2025.03.18., kedd 21:21
SoundMania írta:
2025.03.18., kedd 20:56
Csak nem mindig a zenére kell ezzel kapcsolatban gondolni. Pláne nem mesterségesen kialakított (hangolt) helyiségben megszólalóra....
Hát nem tudom, ki hogy van ezzel, de én bizony gyakorlatilag csak mesterségesen kialakított (hangolt) helyiségben megszólaltatott és rögzített zenéket hallgatok otthon is. Meg a koncerteken is. Tegnap például:
Kép
Legtöbben így vagyunk vele otthon.... De ettől még tisztában lehetsz/lehetünk/lehetnénk/kellene lennünk vele, hogy az életünk hangjai hogyan hallatszanak a valóságban és otthon hallgatva. De persze aki nem akarja, ne értse meg ezt....

trane
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 2872

Hozzászólás Szerző: trane »

SoundMania írta:
2025.03.18., kedd 21:31
Akkor megkérdezem, a feleséged (ha van) hangja mi lenne ha lemezről hallanád vissza?
Szerintem etalon. Nekem hallanom sem kell. Ha lemezről azonosnak hallod, akkor esélyes hogy én sem tudom másnak hallani. Nem gondolod? :) Ha meg nem úgy szólal meg a felvételről mint élőben, azt neked is meg kell hogy halljad. Ha még 20 ilyen életben hallott hangot is "kipróbálsz", a zene is úgy fog közel szólni, ahogy a lemezen van. Es ez a valóság...
:byebye:

védd a fákat> egyél hódot! ;-)))

SoundMania
V.I.P.
V.I.P.

trane írta:
2025.03.18., kedd 21:03
SoundMania írta:
Szerintem meg van etalon hang. Csak nem mindig a zenére kell ezzel kapcsolatban gondolni. Pláne nem mesterségesen kialakított (hangolt) helyiségben megszólalóra....
télleg utolsó a témában: szerinted te és én ugyanazt hallanánk etalonnak, amit valaki (de akár egyikünk) el/kinevezett annak gondolkodik.gif :quetionmark: . mer' szerintem nem :smile49: . pedig etalon :smile52:
Akkor megkérdezem, a feleséged (ha van) hangja mi lenne ha lemezről hallanád vissza?
Szerintem etalon. Nekem hallanom sem kell. Ha lemezről azonosnak hallod, akkor esélyes hogy én sem tudom másnak hallani. Nem gondolod? :) Ha meg nem úgy szólal meg a felvételről mint élőben, azt neked is meg kell hogy halljad. Ha még 20 ilyen életben hallott hangot is "kipróbálsz", a zene is úgy fog közel szólni, ahogy a lemezen van. Es ez a valóság. Ha nem tetszik, a kiadónál kell reklamálni. De általában tetszeni fog. Megdöbbentő, mennyi mindent kikapar egy jó hangszedő a barázdából! Nem feltétlenül a 100ezer forintosak, de szerencsés esetben már akár azok is tudnak meglepetést okozni embereknek.... :) De azért a sokkal drágábbaknál kerekedik ki az ember szeme a hangtól igazán !

juliush
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4030

Hozzászólás Szerző: juliush »

SoundMania írta:
Csak nem mindig a zenére kell ezzel kapcsolatban gondolni. Pláne nem mesterségesen kialakított (hangolt) helyiségben megszólalóra....
Hát nem tudom, ki hogy van ezzel, de én bizony gyakorlatilag csak mesterségesen kialakított (hangolt) helyiségben megszólaltatott és rögzített zenéket hallgatok otthon is. Meg a koncerteken is. Tegnap például:
Kép
Gyula 
Hanghordozó -> Kütyük -> Zene

SoundMania
V.I.P.
V.I.P.

chord_ írta:
2025.03.18., kedd 20:59
SoundMania írta:
2025.03.18., kedd 20:17
..Nagyon sokan eltávolodnak ezzel a valósághűségtől és egyedi konzervvé ízesítik a ..
Ha így lenne, bevállalom, simán.

De ne hagyjuk ki a a lemezkiadókat sem, mint a fő 'konzervgyárakat'.

pl.
'Alpha' - pár embernek ez a kiadó-név sokat mond, és sokat jelent. Hifiileg konkrétan.
Mindegyik lemezük 'egyedi konzerv', ezt hidd el nekem. Nem sok hasonlót találsz.
Meg azt is, hogy lehet itt a valósághűségről szónokolni, de itt (is) konkrétan egy team, sőt egy ember szája íze szerint mentek a dolgok. Az ő Mátrix-mintázata, ahogy t. mondta igen helyesen.
(Írjuk ki azért a nevét is: Hughes Deschaux.)

kb. Húsvétig tudnám folytatni.
Aztán elfáradnék, és t. átvenné a helyemet, az ő kedves zenéinek a zseni-hangmérnökeivel, kiadóival, legjava felvételeivel folytatva. Lenne kb. augusztus.
juliush aztán nyomná novemberig... stb... stb... :)

És mind-mind különbözően hangzó dolgok. Mint a finom borok. Évjáratok vannak. Iskolák. Teóriák. Lelkesedések.
Alkotások. Mert ők nem valóságszolgák, nem tükrök, hanem alkotnak.

A jó kábeleknél? (csak hogy ki ne penderüljünk innen)
Ugyanez a szitu.
Nem én mondtam/mondom , hogy a koncerteket hasonlítsátok/akarjátok hasonlítani a lemezekhez! :)
És attól, hogy a lemezek ilyenek mint írod, még lehet összerakni jó hangú rendszert. Persze a lemezek azon majd úgy szólalnak meg amilyenek. Nem pedig úgy ahogy a rendszert összerakta ezekhez a lemezekhez a tulajdonosa a "saját ízlése" szerint. Persze lehet közös területe is ezeknek a halmazoknak, de ez gyakorlatilag elég kevés.... Kevesen vannak tisztában a komponensei tudásával/hangjával... És ha mégis, akkor azt már nem biztos, hogy tudják, hogy más rendszerekben hogyan viselkedne.

trane
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 2872

Hozzászólás Szerző: trane »

SoundMania írta:
Szerintem meg van etalon hang. Csak nem mindig a zenére kell ezzel kapcsolatban gondolni. Pláne nem mesterségesen kialakított (hangolt) helyiségben megszólalóra....
télleg utolsó a témában: szerinted te és én ugyanazt hallanánk etalonnak, amit valaki (de akár egyikünk) el/kinevezett annak gondolkodik.gif :quetionmark: . mer' szerintem nem :smile49: . pedig etalon :smile52:

védd a fákat> egyél hódot! ;-)))

chord_
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 973

Hozzászólás Szerző: chord_ »

SoundMania írta:
..Nagyon sokan eltávolodnak ezzel a valósághűségtől és egyedi konzervvé ízesítik a ..
Ha így lenne, bevállalom, simán.

De ne hagyjuk ki a a lemezkiadókat sem, mint a fő 'konzervgyárakat'.

pl.
'Alpha' - pár embernek ez a kiadó-név sokat mond, és sokat jelent. Hifiileg konkrétan.
Mindegyik lemezük 'egyedi konzerv', ezt hidd el nekem. Nem sok hasonlót találsz.
Meg azt is, hogy lehet itt a valósághűségről szónokolni, de itt (is) konkrétan egy team, sőt egy ember szája íze szerint mentek a dolgok. Az ő Mátrix-mintázata, ahogy t. mondta igen helyesen.
(Írjuk ki azért a nevét is: Hughes Deschaux.)

kb. Húsvétig tudnám folytatni.
Aztán elfáradnék, és t. átvenné a helyemet, az ő kedves zenéinek a zseni-hangmérnökeivel, kiadóival, legjava felvételeivel folytatva. Lenne kb. augusztus.
juliush aztán nyomná novemberig... stb... stb... :)

És mind-mind különbözően hangzó dolgok. Mint a finom borok. Évjáratok vannak. Iskolák. Teóriák. Lelkesedések.
Alkotások. Mert ők nem valóságszolgák, nem tükrök, hanem alkotnak.

A jó kábeleknél? (csak hogy ki ne penderüljünk innen)
Ugyanez a szitu.
Blog: Komoly Zenei Ajánló
Pro-Ject RS2-T - Gustard A26 - Heed Nexus - Spendor SP1 - Radnai kábelek

SoundMania
V.I.P.
V.I.P.

trane írta:
2025.03.18., kedd 20:26
SoundMania írta:
Na ez az egyik baj! Ezek a nagy ízlésbeli különbségre hivatkozások, hogy nem az érvényesül amit Rock is ír, hogy ott van az életben a rengeteg etalon hang! Nagyon sokan eltávolodnak ezzel a valósághűségtől és egyedi konzervvé ízesítik a rendszereiket mindenféle össze-vissza színező, torzító, semmihez nem mérhető, vagy hasonlítható torzításgenerátornak használt hifinek csúfolt készülékekkel. Ilyen a Spendorod meg "ellenkező előjellel" a kábeleid is. A szerencsésebbek legalább kiegyensúlyozottabb készülékeket használva rakják össze rendszerük, aminek sok előnye van komponens csere esetén is.
pedig ez van, mindenki ezt csinálja - mégha nem is tetszik beismereni :kiss: . nincs etalon, csak a saját magunk által érzékelt/megélt világ, a saját kis Mátrixunk, és minden ennek a tükrében, a saját szűrőinken (ha úgy tetszik: érzékszerveinken/idegrendszerünkön/tapasztalatainkon/érzelmeinken/emlékeinken) keresztül képeződik le, még az ún. 'élő hang' is... :yingyang:

valószínűleg épp' ezért írta (ha jól rémlik) Heidegger, hogy a zene az isteni-ség egyetlen anyagtalan, mégis mindenki által érzékelhető megnyilvánulása leborulok.gif

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”