Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Hangsugárzók javítása

Stereo és házimozi frontok, centerek, surroundok, subok, sokpontegy szettek
koviati
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 53

Hangsugárzók javítása

Hozzászólás Szerző: koviati »

Üdv.
Tudna-e valaki segíteni, hogyan lehet szétszedni ezt a hangfalat.
Az egyik közép sugárzó nem szól.

tanczi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 794

Hangsugárzók javítása

Hozzászólás Szerző: tanczi »

Tüű úrnak most mi az elérhetősége ?

ili: http://www.avx.hu/forum/index.php?/user ... altunning/
2.0: PIONEER SC-LX90 DBX BX-3 PHILIPS CD614 VIBAVOICE GEMINI 1000
TÜŰ Bendegúz

5.2: PIONEER SC-LX90 + BDP-440 + N 50AE + DV-717 - OPPO BDP-103EU
PANASONIC DP-UB 9004 - DUNE HD ULTRA 4K + HD DUO
SHERWOOD AM-9080 - LG 86UN85006LA UHD 4K
TÜŰ 3.0, ARCUS AS EFFECT DIPOLE CANTON AS50SC SONY SA-WM500

tanczi
V.I.P.
V.I.P.

Hangsugárzók javítása

+36702813249
TÜŰ Bendegúz

akvapark
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1470

Hangsugárzók javítása

Hozzászólás Szerző: akvapark »

Lehet javítani, a porladás szinte normális dolog. Én Tüű Urat javaslom, és hangszórócserével se járnál jobban (akkor a váltóhoz is illene hozzányúlni).
Mondjuk így sem árt, de nem a peremezés miatt 

>>Egy nemzetnél sem vagyunk alábbvalók<

avadel
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 1

Hangsugárzók javítása

Hozzászólás Szerző: avadel »

Szerintem nyugodtan lehet használni a Hangszóró 2000 kft peremeit, ha kell ők is megjavítják neked.
Köszi a választ! Úgy néz ki,akkor ez lesz végül.

muvimi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 449

Hangsugárzók javítása

Hozzászólás Szerző: muvimi »

Sziasztok!
Véleményeteket szeretném kérni a következő problémával kapcsolatban: JPW P1-es hangsugárzóim mélyközép hangszóróinak pereme javításra/cserére szorul mivel eléggé el van porladva. Vifa M21WG0908 hangszóról van szó ha minden igaz. A szaki, aki javítani fogja, innen szerzi be a peremeket: http://hangszoro.net/index.php/h2000/ha ... lkatreszek. Én viszont találtam egy holland céget, akiknek a hangszórójavítás a profiljuk és ők is árulnak ehhez a Vifához passzoló peremet, igaz valamivel drágábban:  http://www.ebay.com/itm/360377181186. Van esetleg valakinek valamelyikükkel tapasztalata? Most ezen gondolkodom, melyiket válasszam, érdemes-e ebayezgetni várni a postát stb. vagy jó az itthoni is.  Illetve láttam, hogy a hab mellett van gumi membránszél is, de én sajna nem tudom melyik a jobb.
Köszi!
Ja, igen felhívtam az itteni Audio Note képviseletet, ők is meg tudják csinálni az AN-K dobozhoz tartozó peremmel, de annyiért amennyiért anno magukat a P1-es dobozokat vettem....az vajon mit tudhat? 

Szerintem nyugodtan lehet használni a Hangszóró 2000 kft peremeit, ha kell ők is megjavítják neked.

avadel
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Hangsugárzók javítása

Hozzászólás Szerző: avadel »

Sziasztok!
Véleményeteket szeretném kérni a következő problémával kapcsolatban: JPW P1-es hangsugárzóim mélyközép hangszóróinak pereme javításra/cserére szorul mivel eléggé el van porladva. Vifa M21WG0908 hangszóról van szó ha minden igaz. A szaki, aki javítani fogja, innen szerzi be a peremeket: http://hangszoro.net/index.php/h2000/ha ... lkatreszek. Én viszont találtam egy holland céget, akiknek a hangszórójavítás a profiljuk és ők is árulnak ehhez a Vifához passzoló peremet, igaz valamivel drágábban:  http://www.ebay.com/itm/360377181186. Van esetleg valakinek valamelyikükkel tapasztalata? Most ezen gondolkodom, melyiket válasszam, érdemes-e ebayezgetni várni a postát stb. vagy jó az itthoni is.  Illetve láttam, hogy a hab mellett van gumi membránszél is, de én sajna nem tudom melyik a jobb.
Köszi!
Ja, igen felhívtam az itteni Audio Note képviseletet, ők is meg tudják csinálni az AN-K dobozhoz tartozó peremmel, de annyiért amennyiért anno magukat a P1-es dobozokat vettem....az vajon mit tudhat? 

Kvaterka
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 8

Hangsugárzók javítása

Hozzászólás Szerző: Kvaterka »

Sziasztok!Új fórumozó vagyok és érdeklődnék,hogy Szeged környékén tudtok-e spéci hangszóró javítót?Van nekem egy 80-as évekbeli Visonik.......3 utas kis hi-fi hangszóróm,amit annak idején "szerencsésen" kinyomtam egy duhaj éjjelen.Sajnos odaadtam egy sufni-tuningos embernek és ez nem sokat javított a helyzetén.
Várom az esetleges címet(eket).
Előre is köszi!
"Sokszor már nem is a zenére figyelnek az emberek,hanem,hogy milyenek a hangok egyenként..Pedig az összhang a lényeg és,hogy mit okoz Neked!"

Gabe2
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 8

Hangsugárzók javítása

Hozzászólás Szerző: Gabe2 »

Sziasztok!
Pécs és környékén keresek olyan szakit, aki hozzáértő módon képes felderíteni egy hangsugárzóban keletkezett hibát. Celestion F30-as hangsugárzóm középhangszórója rosszalkodik, költözés után elkezdett torzítani.
Köszönöm a válaszaitokat!

paperman
Isten Hozott! :)
Értékelés: 0

Hangsugárzók javítása

Hozzászólás Szerző: paperman »

Sziasztok!

Van egy Phonar Volume 2 hangfalpáram amit nagyon szeretek, a hozzá tartozó AS 100 mélynyomóval. A mai nap hátul igazgattam a kábeleket az erősítőnél, 1-2 pukkanó hangot adott ki és ha minden igaz kimentek a magasak , kiszereltem az egyiket, és ha csak úgy simán rákötöm az erősítő hangfalkimenetre kellene szólnia gondolom nem? Javítható, vagy újakat kellene beszereznem? Ha igen honnan tudnék? Vagy van alternatívája? Sose volt semmi baja már 10 éve megvannak, nem értem mi történhetett most. Vifa TC26TG05-06 magasak vannak bennük.

tanczi
V.I.P.
V.I.P.

Hangsugárzók javítása

Sziasztok,

Jamo 7.7 állóhangfal mélynyomóinak a peremei sajnos elporladtak. Évek óta álltak, sajnos nem mindig ideális körülmények között, és most a pár napos használat kihozta a hibákat. Szétszedtem, kivettem őket, de a legkisebb érintésre is tovább szakadnak, szóval kuka.

...

De hogy kérdezzek is. Lehet-e javítani? Érdemes-e?  Vagy inkább csere  valamire ami  méretben megfelelő. Ha igen, mire?
8"-os a cucc.

Lehet javítani, a porladás szinte normális dolog. Én Tüű Urat javaslom, és hangszórócserével se járnál jobban (akkor a váltóhoz is illene hozzányúlni).
Mondjuk így sem árt, de nem a peremezés miatt 
TÜŰ Bendegúz

fejes-i
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 24

Hangsugárzók javítása

Hozzászólás Szerző: fejes-i »

Utánanéztem, hogy létezik-e hozzá komplett hangszóró, de nem találtam már. Javítókészlet lenne hozzá, de a fene se tudja egy képről eldönteni.

Nem ismerem az említett hangdobozt és szakértő sem vagyok, de nemrégiben sikerrel cseréltem ki a habszéleket és évek óta hasonló állapotban levő Vidi Altus F4-en.
Ráment pár óra, de normálisan működnek a dobozok. Pár ezer ft-ot megért.

customman

Hangsugárzók javítása

Hozzászólás Szerző: customman »

Sziasztok,

Jamo 7.7 állóhangfal mélynyomóinak a peremei sajnos elporladtak. Évek óta álltak, sajnos nem mindig ideális körülmények között, és most a pár napos használat kihozta a hibákat. Szétszedtem, kivettem őket, de a legkisebb érintésre is tovább szakadnak, szóval kuka.

Amúgy elég nagy csalódás volt amit bent láttam. Cérnavékony hangszórókábel, 2 mm széles csatlakozókkal. Azt még én is tudom, hogy nem ez a világ legmenőbb kütyüje, de ennél azért minőségibb dolgokra számítottam.

Ha nem volna számomra eszmei értéke, ezentúl csak virágállványnak használnám a cuccot, de mivel emlékek Édesapámtól, szeretném őket megmenteni.

Utánanéztem, hogy létezik-e hozzá komplett hangszóró, de nem találtam már. Javítókészlet lenne hozzá, de a fene se tudja egy képről eldönteni.

De hogy kérdezzek is. Lehet-e javítani? Érdemes-e?  Vagy inkább csere  valamire ami  méretben megfelelő. Ha igen, mire?
8"-os a cucc.

Cserénél félreérthető volt a kérdés. A hibás mélynyomó cseréjére gondoltam.

customman

Hangsugárzók javítása

Hozzászólás Szerző: customman »

Sziasztok,

Amúgy elég nagy csalódás volt amit bent láttam. Cérnavékony hangszórókábel, 2 mm széles csatlakozókkal. Azt még én is tudom, hogy nem ez a világ legmenőbb kütyüje, de ennél azért minőségibb dolgokra számítottam.

Ha nem volna számomra eszmei értéke, ezentúl csak virágállványnak használnám a cuccot, de mivel emlékek Édesapámtól, szeretném őket megmenteni.

8"-os a cucc.

Naki585

Hangsugárzók javítása

Hozzászólás Szerző: Naki585 »

Sziasztok! Debrecenben vagy környékén tudtok ajánlani munkájára igényes szakit hangszóró peremezéshez? Köszi

kisdalos

Hangsugárzók javítása

Hozzászólás Szerző: kisdalos »

Üdv! Ha valakinek ez a környék esik útba akkor nagyon tudom ajánlani! http://prodigyaudio.hu/

PrinceHerceg
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 96

Hangsugárzók javítása

Hozzászólás Szerző: PrinceHerceg »

Sziasztok!

Pesten szintén keresnék egy aranykezű, nem csillagászati áron dolgozó szakit, mert a Wharfedale PowerCube 12+ t. aktív mélyem sajna úgy tűnik elég komolyan csütit mondott!

Eddig sose melegedett, ellenben most megtette, annak ellenére, h fura mód hang se igen jött belőle... ezután vizsgálódva a belsejében semmi égésnyomot se találtam, de minimális szaga volt vminek. Jelenleg a relék behúznak, de a hangszóróra nem jut kimenet, és már az erősítő oldali LED-se világít!

H.E.L.P !!!

szgabor
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 24

Hangsugárzók javítása

Hozzászólás Szerző: szgabor »

Üdv,

Kerepestarcsa környékén keresek olyan szakit, aki meggyógyítaná a Teufel mélynyomómat. Ha nem kap jelet, akkor kb. negyedóra múlva kikapcsol, ezt meg is teszi, de olyan komoly dörrenéssel/puffanással, hogy rendre megemelkedik a pulzusszámom. Ha a főkapcsolójával simán kikapcsolom, akkor hangtalan. 

Köszönöm előre is a segítséget.

SZL0926
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 6

Hangsugárzók javítása

Hozzászólás Szerző: SZL0926 »

Segitség kellene :Új kora óta zavar de most már túl szeretnék lenni a javitáson.Álló dobozokon a "selyem" buggyos.Lehet ezzel csinálni valamit?mintha a szárazabb-nedvesebb időkben másként feszülnek.

James08
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 6

Hangsugárzók javítása

Hozzászólás Szerző: James08 »

Sziasztok ! Van egy Jamo S 418 hangfalam és az a problémám, hogy ha nagy hangerővel hallgatom, akkor elmegy a magas hang de csak a magas, a hangfal szól tovább. Ha lehalkítom akkor megint "visszajön a magas, majd újra felhangosítom megint elmegy...és így tovább , tudnátok segíteni ? Üdv, János

PrinceHerceg
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 96

Hangsugárzók javítása

Hozzászólás Szerző: PrinceHerceg »

Sziasztok!

Remélem jó helyen teszem fel a kérdésemet. Végülis a fejes is hangsugárzó. 
Van nekem egy kb 5 éve vásárolt Sennheiser HD555 fejesem, szép állapotban van, vigyáztam rá mindig is. Az utóbbi időben nem is használtam, be volt süllyesztve gondosan a szekrény mélyére. Január elsején viszont,h ne zavarjam még a pihenőket, egész nap a fejemen volt. Minden pöpec. Tegnap azonban amikor felvettem megdöbbenve tapasztaltam,hogy az egyik oldala teljesen néma. Érdekes módon pont a bal oldalán, ahol a kábel becsatlakozik. Van valakinek hasonló tapasztalata, illetve,hogy mit lehetne vele kezdeni. Gondolom szerviz lenne a végső lépés, de amennyiben nem túl nagy a baj, és itthon javítható, megpróbálnám magam fixálni. 

Gyorsan kapd szét, biztosan csak a kábellel lesz valami bibi, azt meg nem ügy forrasztással javítani, vagy inkább totál lecserélni valami jobb kanócra!

momy
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Hangsugárzók javítása

Hozzászólás Szerző: momy »

Sziasztok!

Remélem jó helyen teszem fel a kérdésemet. Végülis a fejes is hangsugárzó. 
Van nekem egy kb 5 éve vásárolt Sennheiser HD555 fejesem, szép állapotban van, vigyáztam rá mindig is. Az utóbbi időben nem is használtam, be volt süllyesztve gondosan a szekrény mélyére. Január elsején viszont,h ne zavarjam még a pihenőket, egész nap a fejemen volt. Minden pöpec. Tegnap azonban amikor felvettem megdöbbenve tapasztaltam,hogy az egyik oldala teljesen néma. Érdekes módon pont a bal oldalán, ahol a kábel becsatlakozik. Van valakinek hasonló tapasztalata, illetve,hogy mit lehetne vele kezdeni. Gondolom szerviz lenne a végső lépés, de amennyiben nem túl nagy a baj, és itthon javítható, megpróbálnám magam fixálni. 

tanczi
V.I.P.
V.I.P.

Hangsugárzók javítása

Köszönöm a választ, pontosan mi történhet és mikor? Pl. egy kb. negyedrészben tönkrement, de még a membránt "szilárdan tartó" perem esetében lehet-e gond, vagy csak akkor, amikor már teljesen elengedte?

Lehet, vidd el.
TÜŰ Bendegúz

Vendég

Hangsugárzók javítása

Hozzászólás Szerző: Vendég »

igen, történhet hangszórókérosodás, vidd el peremezni.
Köszönöm a választ, pontosan mi történhet és mikor? Pl. egy kb. negyedrészben tönkrement, de még a membránt "szilárdan tartó" perem esetében lehet-e gond, vagy csak akkor, amikor már teljesen elengedte?

tanczi
V.I.P.
V.I.P.

Hangsugárzók javítása

Egy (kicsit szándékosan  ) láma kérdést szeretnék feltenni: egy peremezésre szoruló hangsugárzónál milyen hatással van a hangra (illetve általában a hangszóró működésére) a perem "eltűnésének" a folyamata a kezdeti apró lyuktól (vagy elválástól) a teljes "szétporladásig". Történhet-e bármilyen károsodás, ha a hangszórót tovább használjuk a perem lassú tönkremenetele során? Nem tudom, hogy lényeges-e ebben a kérdésben; zárt (nem bass-reflex) dobozról van szó.

Előre is köszönöm a segítséget.

igen, történhet hangszórókérosodás, vidd el peremezni.
TÜŰ Bendegúz

Válasz küldése

Vissza: “Hangsugárzók”