SoundMania írta: ↑2025.08.21., csüt. 09:09
fülelek írta: ↑2025.08.21., csüt. 08:53
Egy ilyen Triangle Comet dobozt nem kínálnék senkinek, ezen érdemben semmilyen kábel nem segít, mert annyira vérzik. Ne a mélyátvitelt nézzétek, az úgyis erősen elhelyezés és hallgatási hely függő, hanem az 600-900Hz közötti durva dobozrezonancia miatt kialakult Quasimodo púpot, meg az igen erősen pluszos magasátvitelt, ez 30 évvel ezelőtt is gáz volt már.
Természetesen nem csak a mélyátvitelt néztük. És ennek ellenére, hogy milyen "szar" mégis volt nagyon jól hallható változás. Mind akkor amikor a nem tudom szerinted mennyivel jobb CDM1 helyére tettük, mind akkor amikor a kábeleket cseréltük. Amúgy sem arra volt kihegyezve a történet, hogy jó-e a Comete, hanem hogy egy laikus milyennek hallja a kábelek cseréjét, szkeptucizmussal hozzá állva.....
De szerintem keressétek tovább, hogy még miket lehet felhozni/belekötni, csak gond9ljátok át, hogy az vajon számítge valamit is, ha mégis ekkora hatása volt a (főleg a) powerkábel cserének a vázolt rendszerben (is).
További jó homokozást!
Kábeleket ugye nem lehetséges meghallgatni (mint ahogy semmilyen egyéb hifi eszközt sem) a rendszer egésze nélkül.
Hiszen a kábelek szerepe az, hogy részegységeket kössenek össze, nem önálló hangképző eszközök.
Vagyis szerintem teljesen helyénvaló nemcsak azt megvizsgálni, hogy milyen tulajdonságokkal bírnak a kábelek által összekötött részegységek, de akár még azt is, a rendszer egészére milyen hatással lehet a részegységek működésének változása a kábelcsere hatására.
Tudom ez megbonyolítja az értékítélet kialakítását, de ha esélyt szeretnénk kapni arra, hogy megértsük, mi történhetett, akkor nem elkerülhető.
Egyszerű néhány szuperlatívusszal elintézni a jellemzést, csak minden bizonnyal kevésbé hasznos a többség számára. Helyen van persze a szuperlatívuszoknak is a kommunikációban, csak érdemes elgondolkozni az okukon.
(((((( Azt már csak zárójelben kérdezem, hogy ha egy kábel cserével olyan óriási változások történnek, amit itt páran rendszeresen leírnak, akkor nem lehet, hogy az adott esetben összekötött eszközök konstrukciója túlságosan érzékeny a kábelek jelentette (sokszor szinte mérhetetlen kicsi) változásra? Szerintem lehetséges, hogy bizonyos eszközök kevésbé érzékenyek ilyesmire, mint más eszközök. Érdemes lenne ezen is elgondolkozni, amikor rácsodálkozunk egy-egy megtapasztalt változás mértékére és hatására rövid távon. ))))))