Nem kellene személyeskedéssé konvertálnod ami nem az. Gondolhatod, hogy nem rád mondtam mielőtt ezt hoznád ki belőle.pärt írta: ↑2024.02.13., kedd 15:44Nem magyaráztam semmit, csupán reagáltam egy, az érdemi párbeszédet nehezítő jelenségre, ti. a minősítéseket öntudatlanul átszövő szubjektív elemekre.SoundMania írta: ↑2024.02.13., kedd 14:58
Hülyeség szerintem ez a magyarázat. Nem az az érdekes, hogy ki honnan mit hall jónak. Hanem az hogy ezt tudja-e más hallgatási szokásaival közös nevezőre hozni. Ami nem okozhat gondot, hiszen mindenki azért onnan hallgat koncertet ahonnan, mert a többi helyet kipróbálta és nem tetszik neki. Legalábbis én így csinálom. Ha más máshogy, akkor azt magának kell konvertálnia az eltérő helyek eltérő hangzásaira.
Nem dagasztanám túl ezt a témát, bármikor benézek ide, üdítő kivételektől eltekintve ugyanazt a néhány mantrát olvasom.
Mindenesetre, ha már közvetett módon lehülyéztél - hülyeségeket hülyék mondanak - engedj meg egy ennél egy fokkal kevésbé személyeskedő kérdést, ami talán a köz kíváncsiságát is enyhítheti:
Neked sikerült valaha a saját hallgatási szokásaidat - kicsit tágítva a kört - hangzási ideálodat közös nevezőre hozni bárkiével? Tehát pl. amikor más kijelenti, hogy neki ez a hang hervatag dögunalom, esetleg éppen ellenkezőleg, túlsózott, fárasztó, akkor azt elfodadod, mint az ő kis személyes koordinátarendszerében érvényes véleményt?
Azt hiszem némi további magyarázatra utal a kérdésed témája, de az a válaszom, hogy akikkel ebben a témában szót értünk, elfogadom, mert/de kb azért mert mindent hasonlónak hallunk és ítélünk. Csak én talán még szigorúbban.... Így valószínűleg én is annak ítélem meg. Ezért viszont sokszor járok úgy, hogy ha valahol megkérdezik na milyen a rendszer? ugye jó? 10 évig raktam össze, nekem ez teccik, soha ilyen jól nem szólt, ilyen a valódi hangzás.... Stb-k. Hát megmondom a véleményem.... Nem sokan szoktak örülni annak amit mondok. De hozzá teszem nem is sok helyen vannak olyan készülékek ezek közül ami jól szólna. De csodálkozom ekkor is, hogy hát mit is hallgatnak a rendszerükböl az emberek végül is? Meg persze minek? :)

El lehet helyezni az észlelést, érzékelést egy jó-rossz tengelyen? Körömkosznyi esély sincs így objektívitást legalább nyomokban tartalmazó párbeszédre.