OzAudio írta: ↑2021.03.06., szomb. 21:55
Hasznos hozzászólás, legalábbis konkrét, relevánsnak tűnő tapasztalatokról számol be. Valóban hasznos akkor lenne, ha az olvasó azonos rendszerben akarna karkábelt cserélni. A kábelnek nincs önmagában hangja, az adott rendszerre gyakorol valamilyen hatást. Abban se vagyok biztos, hogy ez a hatás ugyanaz, függetlenül a kábel két végén jelentkező impedanciától, kapacitástól, stb.
nah,pont ezt a hatást kéne valahogyan egységesiteni,de nem igazán lehet....szóba került a VDH....emlékeim szerint maga az SME használta a vezetékeit jó pár évig a 309-310-312,IV,V és M2-es sorozatoknál,ezt kb 2 éve a gyártó lecserélte Crystal Cable gyártmányra...sokan,azokat a VDH vezetékeket,ha a belsőt nem is,de a külsőket lecserélték,vlmi másra...régen,átkbeleztettem egy SME 3009/III-ast,drágább VDH-val,a végeredmény finoman fogalmazva is siralmas volt,viszont egy SME M2-9 ben meg,amely VDH volt szerelve,tök jó volt...Kuzma is használta a VDH vezetékeket,külső-belső kábelezésre is...Cardas-t is...nem olyan egyszerű ez a dolog...kb 1,5 éve HG/Limár +@arzachel segitségével csak a shellben lévő vezetéket cseréltük le egy karban,amelynél fix shell volt...ez kb 4-5cm vezeték,amit használtunk, belső karkábelezésre alkalmas Crystal Cable és Cardas,és számomra vlmilyen ismeretlen,picit vastagabb vezeték ..akkor,számomra a Crystal Cable volt a legjobb,Cardas a második,és a no name a harmadik helyen...a Cardas belső kábelekre egy páran azt fogják mondani,hogy túl merevek,nem igazán alkalmasak arra,amire tervezve vannak...sok sikert hozzá,annak a ki belevág ilyesmibe...
jah,jut eszembe,leszámitva a Kuzma StabiS/StogiS-el járó rengeteg felhasználói/gyakorlati macerákat ,vlszinű azért adtam el,mert full Cardas kábelezve volt

Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Michael Fidler MM Pro,Musical Fidelity M6Si,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal/Teac UD-503
...it's only rock 'n' roll (but i like it)