Tidal connect esetén sem megy keresztül másik eszközön a hang, pl egy okostelefon ilyen esetben csak távirányító, a hálózati lejátszó ugyanúgy a Tidal szerveréről kapja kért hangállományt mindkét esetben.Virgil írta: ↑2024.07.12., pén. 16:12sziasztok,
hetek óta töprengek azon, vajon van-e értelme annak, hogy a volumio-t 'erőltetem' lejátszó-felületnek, mert én azt jobb hangúnak érzékelem, és nem mondjuk a tidal saját natív felületét (tidal connect), ami viszont meg használhatóbb úgy egyébként számomra..
én mintha azt érezném/hallanám, hogy a volumio-val egyszerüen jobban szólna a cucc. és ez a nagy dilemmám, vajon létezhet-e ez, hogy a vezérlő-felület/szoftver hatással lehet egyáltalán a hangra, vagy ez csak beképzelés, és - onnanstól ugye, hogy a streamerről közvetlen megy a cucc a dac/erősítő felé, nem pedig más eszközről a streamerre és onnan tovább - a streameren lévő szoftver már nem befolyásolhatna semmit, ugyanazt adja kifele..
Szóval a kérdésem, létezhet ez, hogy a volumio jobb hangú mint a tidal connect, vagy ez hülyeség, ugyanolyannak kell lennie, inkább csak placebo lehet ez nálam is?
van ilyesmi tapasztalatotok, esetlegesen csak vezérlőszoftver csere-berénél?
Félretéve, hogy placebó vagy nem amit érzékelni vélsz, érdemes magadnak feltenni a kérdést, tényleg annyival jobb lenne a hang Volumioval, hogy emiatt megéri beáldoznod a Tidal connect számodra jobb használhatóságát?
Illetve tehetsz egy kísérletet is, mégpedig, hogy szólsz valakinek, indítson egy zenét vagy Tidal connecttel vagy Volumioval anélkül, hogy tudnád melyik vezérli épp a lejátszót és próbáld eltalálni, többszöri próba előnyös lehet. Egy komoly buktatója viszont lehet egy ilyen tesztnek, ha pl az egyik vezérlő más hangerőt állít be mint a másik, ilyenkor jó eséllyel a hangosabb lejátszást fogod jobbnak hallani, szóval a hangerőviszonyokat érdemes leellenőrízni.