https://www.swissstop.ch/brakepads/rimb ... ackprince/pärt írta: ↑2023.08.25., pén. 10:22Pfff...elkapatott mai kölykök.![]()
Lehet, hogy jobban járnál egy csúcs TL-es alukerékkel. Ez a profilmagasság nagyon kevés aero előnyt jelent, cserébe az alapanyag megkeseríti a fékezésfetisiszták életét.
A SwissStopból melyik: fekete, sárga? Amit a kerékhez kaptam, az nem nagy szám, kipróbálnám a SwissStop valamelyik karbonosát (aluhoz is Swiss volt, az igen jó).
Cseppet visszatérve a bicajokhoz, kerekekhez, stb...
Így 30km/h vagy 200W körül tök mindegy, pont egyformán mennek, egyik kicsit ebben jobb, másik picit abban, egy ilyen hepe-hupás, változó minőségű és folyamatosan változó domborzati viszonyok között átlagban nincs különbség, kb semmi.
Olyan 300W-tól már jobban kijönnének a különbségek, de én nem tudok ott sokat menni, sajnos.
Az aero igazán 40km/h fölött mutatja meg magát, ott is ritkán járok.
Még mindig tartom, hogy önmagunk fejlesztése hozza a legtöbbet, W/tskg-t kell javítani meg az állóképességet, mert ezen sokkal több múlik, mint a bicajon. Ami még az én szintemen is többet számít, mint maga a bicaj, az a rajta elfoglalt pozíció, szóval az aero pozíció is sokkal többet hoz, mint a bicajok cserélgetése. Na meg a kényelem, mert a rázkódás meg a túlerőltetett racse pozíció nagyon fárasztja a kocabringást és nem is jön úgy a powa...

Meg ugye szeresse az ember azt a gépet, ha már sok időt tölt rajta. Mindegy hogy csak egy megideologizált marhaság miatt akár, de szeresse, mert akkor többet fogja tekerni és ha többet tekeri, ráadásul esetleg nem ész nélkül, hanem tudatosan, akkor fejlődni fog, attól meg a bicaj is jobban gurul. :)