Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Focal JMLab

primaluna
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 87

Focal JMLab

Hozzászólás Szerző: primaluna »

Sziasztok!

Elsőre lehet, hogy hülye kérdést / kérést írok, de kéretik megértéssel kezelni
Szóval adott nálam itthon egy pár Focal 918SE. Jelenleg egy csöves Yaqin hajtja. Nyugodt zenék (Jazz, Komolyzene, Pink Floyd, Dire Straits és társaik) elég kellemesen szólnak rajta. Sajnos a kommersz zenék azonban nem, hogy nem szólnak jól hanem kifejezetten szarul és idegesítően. Erősítőt már cseréltem alatta (Marantz SR6004, Linn Majik DSI), lejátszóból is volt már más előtte (többféle DAC is), de ez a része csak nem oldódott meg. Tehát hajlamos vagyok azt feltételezni, hogy a hangfal a ludas. Sajnos a mostani élethelyzetem az elmélyült zene hallgatást a legritkább esetben engedi meg, ezért kommersz "szemét" fut most rajta az esetek 90%-ban a már említett lesújtó eredménnyel.

Nem tudom pontosan elmagyarázni mi a rossz, de megpróbálom; rock zenénél a hangszerek mintha összekavarodnának, de ennek ellenére a lábdob mintha a zenétől külön életet élne. Magas is van bőven sőt szinte már zavaró is, de nem az a magas ami nekem kéne; cineket alig hallani ki pl. Dance zene, hallgathatatlan mert van mély bőven, de mint az előzőekben a zene nem áll össze, olyan mintha külön felvételekről jönnének a külön hangszerek. Roppant zavaró. Nem tudom mennyire érthető.

A kérdés ennek megfelelően, hogy van-e megoldás vagy egyszerűen hangfalat kellene cserélnem? Egyáltalán mennyit ér most használtan egy ilyen Focal 918 (apró sérüléssel? - mindkét hanfal tetején egy kicsit le van pattanva a peremről egy pici darab (szállítási sérülés ). És mi az amit be lehetne tenni a helyére még olyan áldozattal is, hogy esetleg ezúttal a Jazz fog rosszabbul szólni?

Köszi az ötletelésben a segítséget!

szia!
a kommersz zenék nagyrésze pocsék minőségben van felvéve.
például dance lemezeken nincsenek pozíciói a zenészeknek, mert azok nem is léteznek.
nekem is volt focal dobozom, és tényleg van valami abban amit írtál, én is tapasztaltam hasonlót.
azóta már mást hallgatok, de pl u2, vagy michael jackson lemezeket nem vagyok képes hallgatni, mert förtelmesen szólnak. mondjuk a zenéjük sem tetszik már.
esetleg próbálj kábelekkel variálni, de hosszú távon az sem biztos hogy segít.
az talán segít, ha lehalkítod, ha megy a pop.

JOE77
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 15
Kapcsolat:

Focal JMLab

Hozzászólás Szerző: JOE77 »

Sziasztok!

Szóval adott nálam itthon egy pár Focal 918SE. Jelenleg egy csöves Yaqin hajtja. Nyugodt zenék (Jazz, Komolyzene, Pink Floyd, Dire Straits és társaik) elég kellemesen szólnak rajta. Sajnos a kommersz zenék azonban nem, hogy nem szólnak jól hanem kifejezetten szarul és idegesítően. Erősítőt már cseréltem alatta (Marantz SR6004, Linn Majik DSI), lejátszóból is volt már más előtte (többféle DAC is), de ez a része csak nem oldódott meg. Tehát hajlamos vagyok azt feltételezni, hogy a hangfal a ludas. Sajnos a mostani élethelyzetem az elmélyült zene hallgatást a legritkább esetben engedi meg, ezért kommersz "szemét" fut most rajta az esetek 90%-ban a már említett lesújtó eredménnyel.

Nem tudom pontosan elmagyarázni mi a rossz, de megpróbálom; rock zenénél a hangszerek mintha összekavarodnának, de ennek ellenére a lábdob mintha a zenétől külön életet élne. Magas is van bőven sőt szinte már zavaró is, de nem az a magas ami nekem kéne; cineket alig hallani ki pl. Dance zene, hallgathatatlan mert van mély bőven, de mint az előzőekben a zene nem áll össze, olyan mintha külön felvételekről jönnének a külön hangszerek. Roppant zavaró. Nem tudom mennyire érthető.

A kérdés ennek megfelelően, hogy van-e megoldás vagy egyszerűen hangfalat kellene cserélnem? Egyáltalán mennyit ér most használtan egy ilyen Focal 918 (apró sérüléssel? - mindkét hanfal tetején egy kicsit le van pattanva a peremről egy pici darab (szállítási sérülés ). És mi az amit be lehetne tenni a helyére még olyan áldozattal is, hogy esetleg ezúttal a Jazz fog rosszabbul szólni?

Szia

Hallgattam már sok féle Focalt , mindegyiknél hallottam hasonlót mint amiről te írsz.

Narumon
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 45

Focal JMLab

Hozzászólás Szerző: Narumon »

Sziasztok!

xtremetuning
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 19

Focal JMLab

Hozzászólás Szerző: xtremetuning »

Talán mindennek eljön majd az ideje. Egyenlőre a viszonteladói hálózat megszervezése a legfontosabb dolgunk, aztán lépünk tovább. A Penna ügyvezetője mielőtt a váltás publikussá vált volna, személyesen is találkozott Andrással, nemcsak tájékoztatta az új helyzetről, de meg is hallgatta tapasztalatait.
[/quote

Azzal a tapasztalattal nem sokra mentek..., mint ember nincs vele gond, de mint üzletember...
Nem véletlenül akart a Focal dealert váltani szvsz.
Ha valaki bevállal egy ekkora márkát, min. egy szortimentet kellene tartani.

kaef2
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4248

Focal JMLab

Hozzászólás Szerző: kaef2 »

Szerintem a Penna bevállalja a legnagyobbat!!

Nem biztos, hogy elsietjük a dolgot, jövőre igen sok újdonság lesz. A nagyok között is.

kaef2
V.I.P.
V.I.P.

Focal JMLab

És mikor jönnek a "nagyok" ???
Ha már András nem hozott a Scalanal nagyobbat, remélem nálatok nem így lesz...

Talán mindennek eljön majd az ideje. Egyenlőre a viszonteladói hálózat megszervezése a legfontosabb dolgunk, aztán lépünk tovább. A Penna ügyvezetője mielőtt a váltás publikussá vált volna, személyesen is találkozott Andrással, nemcsak tájékoztatta az új helyzetről, de meg is hallgatta tapasztalatait.

xtremetuning
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Focal JMLab

Ezek az új utopia sorozet sztem jól néz ki!
http://www.focal.com/images/speakers/ho ... humb-1.jpg

Igen, ráadásul a Diablonak még a hangja is nagyon jó...

ruczak
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 39

Focal JMLab

Hozzászólás Szerző: ruczak »

Ezek az új utopia sorozet sztem jól néz ki!
http://www.focal.com/images/speakers/ho ... humb-1.jpg

Vendég

Focal JMLab

Hozzászólás Szerző: Vendég »

xtremetuning
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Focal JMLab

Ment a film a hétvégi hifi shown, egy új Focal XS Book névre hallgató kis aktív hangfalon keresztül:

Vendég

Focal JMLab

Úgy hallottam, hogy még ezen a héten 30% kedvezmény minden Focal JMlab hangfara. igaz

kaef2
V.I.P.
V.I.P.

Focal JMLab

Egy picit oFF, de ezek a "kis" bonsai fák csodálatosak voltak.

Próbáltuk az egyiket elcserélni a kiállított 3600 Eurós Zu hangfalpárra, de nem mentek bele a tulajdonosok

ruczak
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 39

Focal JMLab

Hozzászólás Szerző: ruczak »

Ment a film a hétvégi hifi shown, egy új Focal XS Book névre hallgató kis aktív hangfalon keresztül:

Egy picit oFF, de ezek a "kis" bonsai fák csodálatosak voltak.

kaef2
V.I.P.
V.I.P.

Focal JMLab

Megpróbáljuk megszerezni ( a videót) a hétvégi kiállításra és ott is vetíteni. Lesz kint a kiállításon néhány újabb kisebb Focal hangfal, mint az új XS Book, vagy a Bird, és a Dome, lesz, ami talán még szólni is fog.

kaef2
V.I.P.
V.I.P.

Focal JMLab

Egy kis csemege a marka kedveloinek feltetlenul, de szerintem mindenki szamara erdekes lesz...........! Nezd vegig a videot, mert erdemes.

http://www.grande-utopia-em.com/en/video.php

Megpróbáljuk megszerezni ( a videót) a hétvégi kiállításra és ott is vetíteni. Lesz kint a kiállításon néhány újabb kisebb Focal hangfal, mint az új XS Book, vagy a Bird, és a Dome, lesz, ami talán még szólni is fog.

zeuszcinema
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 3

Focal JMLab

Hozzászólás Szerző: zeuszcinema »

Egy kis csemege a marka kedveloinek feltetlenul, de szerintem mindenki szamara erdekes lesz...........! Nezd vegig a videot, mert erdemes.

Szinte pislogás nélkül néztem végig igen meggyőző látványban volt részem.Merci Focal

gyuszmo
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 867

Focal JMLab

Hozzászólás Szerző: gyuszmo »

Köszi, nagyon jó videó!
"Az orgona egy könnyű hangszer: a megfelelő billentyűt a megfelelő időben kell lenyomni,és a hangszer magától játszik." /Bach/

yba_us
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 16

Focal JMLab

Hozzászólás Szerző: yba_us »

" Latom, meg mindig analogot hallgatsz. Ja, nem doltem be a digitalisnak, mert a klasszikusokon az sem tudott javitani"" :-)

kaef2
V.I.P.
V.I.P.

Focal JMLab

Új magyar partnert választott a Focal JMlab

http://pennamedia.wordpress.com/2011/10 ... cal-jmlab/

Vendég

Focal JMLab

Én Rotel-lel hajtok 806V-ket.Nagyon jól zenélnek együtt!

hienakutyak
Isten Hozott! :)
Isten Hozott! :)
Értékelés: 1

Focal JMLab

Hozzászólás Szerző: hienakutyak »

Nekem Chorus 707 s volt, a rideg jelzővel én is egyetértek...

NAD-al teljessen jó!

natilla
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 26

Focal JMLab

Hozzászólás Szerző: natilla »

Kicsit érzékeny az erősítőre.Csövessel hallgatva-pl.Synthesis Nimis- semmilyen ridegséget nem mutat.
De a Musical Fidelity csöves ízű karaktere is jót tesz neki.

Azért van olyan "nemcsöves" amivel jól érzi magát a focal... mondjuk nekem ch826v van.

Igen, sokan hallgatják Naim-al.
Linn
Pierre Lurne Audiomeca
Naim CDX2/XPS
Naim Nac 202
Naim Nap 200
Optoma HD
Cambridge Audio BD
Arcam AVR
ProAc Response D25
Focal Aria 926
Exposure Classic XXII
Synthesis Nimis
PMC GB1
Sugden CD21 A21
Revox A77
Akai 650D

Vendég

Focal JMLab

Kicsit érzékeny az erősítőre.Csövessel hallgatva-pl.Synthesis Nimis- semmilyen ridegséget nem mutat.

Azért van olyan "nemcsöves" amivel jól érzi magát a focal... mondjuk nekem ch826v van.

Vendég

Focal JMLab

amúgy a(lauditeur) a cobalt 816s-t tolakodónak nevezte.

natilla
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 26

Focal JMLab

Hozzászólás Szerző: natilla »

Kicsit érzékeny az erősítőre.
Csövessel hallgatva-pl.Synthesis Nimis- semmilyen ridegséget nem mutat.
Linn
Pierre Lurne Audiomeca
Naim CDX2/XPS
Naim Nac 202
Naim Nap 200
Optoma HD
Cambridge Audio BD
Arcam AVR
ProAc Response D25
Focal Aria 926
Exposure Classic XXII
Synthesis Nimis