Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Filmajánlók,sorozatok,vélemények,csevegő...

Aszpirin
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 6369

Re: Filmajánlók,sorozatok,vélemények,csevegő...

Hozzászólás Szerző: Aszpirin »

bitrograde írta:
2019.01.25., pén. 20:49
A Netflix felhozatala filmes szempontból valóban nagyon gyenge, és látszik rajtuk a tapasztalatlanság. Az igazán jók meg vendégmunkák, mint a Buster Scruggs balladája (ami szerintem is mestermű). Sorozatokból nekem csak a Stranger Things, a Jessica Jones és a The End of the F****ing World tetszett, a többi a futottak még kategória (bár biztosan kihagytam valamit).
Azt hiszem, még mindig keveredés van itt a saját gyártású és a forgalmazott filmek kapcsán. A vita a forgalmazással indult ugye, és ebben a kategóriában ott vannak a “vendégprodukciók” is. A Buster Scruggs balladája nagyon jó példa, szintén “vendég” sorozatoknak pedig ott van pl a The Expanse, a Colony, a Suits, a Vikings, a Breaking Bad, csak ami hirteln eszembe jut...
Saját gyártású filmekkel nem állnak jól, de azért van ott egy szerintem egészen jól sikerült Hold the Dark, illetve nekem a friss-ropogós Mowgli is nagyon tetszett. Viszont a saját gyártású sorozataik között azért elég sok nemgyenge van, az általad említetteken kívül csak néhány példa: Atypical, Stranger Things, Altered Carbon, The Good Place, The Haunting of Hill House, 3%, Rita, a Black Mirror legújabb évadja, stb.
Ezeket én pl. nem sorolnám a B-kategória alá...
Persze az HBO-nehéz verni sorozat-műfajban, főleg amióta streamelnek is, és úgy, hogy idehaza egyedül ők szinkronizálják, de minimum feliratozzák magyarul is a dolgaikat. Mindent, amit kínálnak.
No és azt se feledjük, hogy sajnos a Netflix hazai kínálata töredéke az amerikai, vagy akar a német kínálatuknak, néztem Netflixet az USA-ban is, meg nemritkán Németországban is (az itthoni előfizetés mindenhol működik, de ha kinn vagy, akkor a kinti kínálatot látod, hát nem kicsit nagyobb....)
  • Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
  • Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
  • Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED77C5 | 5x Dali Opticon + 4x Quadral Casa + B.K.DoubleGem

bitrograde
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1817

Hozzászólás Szerző: bitrograde »

Szerintem általában is nehéz nézhető filmet találni, de hát én már ahhoz a korosztályhoz tartozom, aki nem azt tervezgeti, hogy mit fog megnézni-elolvasni, hanem az olvasmány- és filmélményei alapján azt tudja, hogy mire sajnálja még az időt is. :D
A Netflix felhozatala filmes szempontból valóban nagyon gyenge, és látszik rajtuk a tapasztalatlanság. Az igazán jók meg vendégmunkák, mint a Buster Scruggs balladája (ami szerintem is mestermű). Sorozatokból nekem csak a Stranger Things, a Jessica Jones és a The End of the F****ing World tetszett, a többi a futottak még kategória (bár biztosan kihagytam valamit). Az Amazont így nem fogják tudni pénzügyileg tartani, a Warner pedig akkora archívummal rendelkezik, hogy nehéz lesz bárkinek is lépést tartani velük, ha egyszer a klasszikusokat csak saját hatáskörben vetíti, vagy drágán licenszeli. Az HBO pedig külön pályán játszik, és évtizedes tapasztalata van a minőségi sorozatok gyártásában. Újabban pedig regionálisan is gyárt, amit én külön üdvözlendőnek tartok. A Netflix egyik válasza erre a keleti termés beengedése volt a kínálatba, illetve az ottani terjeszkedési szándék (őszintén szólva ez nekem nem jött be, de alig ismerem a felhozatalt). Meglátjuk, hogy alakul a történet, mert van még néhány ismeretlen tényező, pl. a keleti piacok alakulása. Ami viszont szerintem tünetértékű, az az, hogy nem a filmek-sorozatok készítői befolyásolják a piac alakulását és a termékek minőségét, hanem a forgalmazók-szolgáltatók. És ez nekem nem csak azért nem tetszik, mert többre kellene előfizetni, hanem mert hamarosan nem lesz miért. A 4K-s Netflixet éppen most mondtam vissza, az HBO maradt egyelőre, a többivel kapcsolatban pedig kivárok.
Audio-PC (zozoweb & mzperx) / Rotel RCD-865 (by süteményx) - RME ADI-2 FS (zozoweb PSU) - Bryston 4B - Vandersteen 2CE Signature |
OTL by zozoweb (Siemens&Mullard) - Sennheiser HD540 Reference Gold | Wyre4Sound, freeba, SAEC, Kondo KSL-SPC & Mogami

kargidje
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 457

Hozzászólás Szerző: kargidje »

Aszpirin írta:
2019.01.25., pén. 11:43
kargidje írta:
2019.01.25., pén. 11:35
Polar (2019)
Akár jó is lehetett volna, a főszereplő adott, de sajnos nem lett. Ez is Netflix forgalmazás. Látszik :smile51:
Kár érte.
Hogyan befolyásolja a film forgalmazója egy film minőségét? Ha mondjuk a Universal forgalmazná ugyanazt a filmet, akkor jobb lenne?

Az írásom azt jelentené, hogy az itteni ajánlásokra megnézett Netflix filmek mind eléggé harmatos minőségűek, szerintem.
Van: A- kategória, B- kat, aztán jön a Netflix ... stb.
Sajnos látszik rajtuk az úgymond kezdetlegesség, gyorsan csináljunk valamit hozzáállás.
Mint pl a Polar is, pedig kedvelem Mads Mikkelsen-t!

Aszpirin
V.I.P.
V.I.P.

bitrograde írta:
2019.01.25., pén. 12:06
Ás jön az Amazon, a Warner, stb., gyártóként és forgalmazóként, archívummal, és sokkal nagyobb pénzügyi potenciállal.
Nem tudom, hogy van-e Amazon Prime (Video) előfizetésed is, de nekem igen, és szerény véleményem szerint nyomába sem ér a Netflixnek. Néha feltesznek egy-egy jó és érdekes (sokszor saját gyártású) sorozatot (ld. pl. a méltán híres Mr. Robot, Mozart in the Jungle, The Man in the High Castle) de a filmválaszték nagyon lassan bővül, gyakorlatilag alig érzékelhetően.
Eközben a Netflix ontja az újdonságokat, szinte napi szinten... és igen, van köztük sok szemét is, de azért összeségében szerintem sokkal jobban megéri ma a Netflix a pénzét, mint az Amazon Prime Video. Itthon legalábbis.
bitrograde írta:
2019.01.25., pén. 12:06

A "forgalmazó a felelős" bizony nem értelmetlen elvétés, hanem egy valós probléma megfogalmazása.
Ezt nem vitatom, de nézd meg a kérdést. Azt kérdeztem, hogy ha ugyanazt a filmet nem (csak) a Netflix forgalmazná, attól jobb lenne?

Én egyébként nem örülök a tendenciának, hogy a nagy film-gyártók (Warner, Fox, Universal, Disney, stb) saját video streamer-szolgáltatásban gondolkodnak a saját gyártású filmjeik számára - mert akkor fizethetünk elő egyre több és több streamer szolgáltatásra. Ez tényleg rontani fogja előbb-utóbb a Netflix üzletét, nem véletlen, hogy belevágtak a gyártásba is...
  • Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
  • Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED77C5 | 5x Dali Opticon + 4x Quadral Casa + B.K.DoubleGem

scaurus
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 265

Hozzászólás Szerző: scaurus »

-KP- írta:
2019.01.25., pén. 12:38
...
Érdekes, mert pl. az Outlaw King szerintem egész jó lett. Az is Netflix forgalmazás...
A Netflix renoméját az rontja, hogy a saját gyártású filmjei, többségében, nem túl jók.
Néha az a benyomása az embernek, hogy olyan filmeknek ad lehetőséget a Netflix, amiket a nagy studiók - okkal - visszadobtak.
És ez kezdi rányomni a bélyegét azokra a filmekre is, amiket ugyan nem ők gyártanak, de (csak) ők forgalmaznak.

Az a kreativitás, ami a sorozatok esetében megvan náluk, a filmek esetében, érdekes módon, hiányzik.
Talán belépőszintűnek mondható rendszerem: Sony BDP-S7200, Pioneer VSX329, Jamo S626, Jamo J112 sub, Audioquest Pearl és KáCsa kábelek

-KP-
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1719

Hozzászólás Szerző: -KP- »

kargidje írta:
Polar (2019)
Akár jó is lehetett volna, a főszereplő adott, de sajnos nem lett. Ez is Netflix forgalmazás. Látszik :smile51:
Kár érte.
Érdekes, mert pl. az Outlaw King szerintem egész jó lett. Az is Netflix forgalmazás...

bitrograde
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1817

Hozzászólás Szerző: bitrograde »

Sajnos egyet kell értsek. A Netflix amennyire úttörő szerepet töltött be annak idején a forgalmazás területén, mára annyira maga alá temette a szerepe. A kilátásai a 2019-es évre is meglehetősen siralmasak. Alig kínál értékelhető tartalmat, bele kellett vágjon a gyártásba, ha lépést akar tartani versenytársaival, és a versenybe most belépő nagyokkal, akik be is dönthetik, ha megvonják tőle a tartalmaikat (a Netflix saját gyártású anyagai 8%-ot tesznek ki a kínálatából). Ez könnyen lefelé tartó pénzügyi spirálba lökheti a szolgáltatót. A folyamat már ebben az évben nagyon komoly veszteségeket is okozhat a cégnek, miközben az európai adatforgalom körülbelül 15%-át mára már a Netflix generálja. Ás jön az Amazon, a Warner, stb., gyártóként és forgalmazóként, archívummal, és sokkal nagyobb pénzügyi potenciállal.
Sajnos itt is az a forgatókönyv látszik kialakulni, mint a könyvpiacon, ahol egy ideje már a forgalmazók diktálják a trendeket és állítják be a minőségi sztenderdeket. :smile33:
A "forgalmazó a felelős" bizony nem értelmetlen elvétés, hanem egy valós probléma megfogalmazása.
Audio-PC (zozoweb & mzperx) / Rotel RCD-865 (by süteményx) - RME ADI-2 FS (zozoweb PSU) - Bryston 4B - Vandersteen 2CE Signature |
OTL by zozoweb (Siemens&Mullard) - Sennheiser HD540 Reference Gold | Wyre4Sound, freeba, SAEC, Kondo KSL-SPC & Mogami

Aszpirin
V.I.P.
V.I.P.

kargidje írta:
Polar (2019)
Kár érte.
Hogyan befolyásolja a film forgalmazója egy film minőségét? Ha mondjuk a Universal forgalmazná ugyanazt a filmet, akkor jobb lenne?

kargidje
Törzsvendég
Törzsvendég

Polar (2019)
Kár érte.

tanczi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 794

Hozzászólás Szerző: tanczi »

Aszpirin írta:
2019.01.21., hétf. 18:17
Én szerintem el sem jutottam a 2. évad végéig.
TALÁN lehetett volna az ötletből valami normálisabb sorozatot kihozni, de ezígy szerintem is siralmas.
[/quote]

"Biztos így van, de én még az 1. évad vége felé járok.
Kíváncsian várom, mikor borul meg. De eddig nagyon tetszett :-) "

Majd megerősítem, hogy én is így gondolom-e, ha eljutok odáig.
2.0: PIONEER SC-LX90 DBX BX-3 PHILIPS CD614 VIBAVOICE GEMINI 1000
TÜŰ Bendegúz

5.2: PIONEER SC-LX90 + BDP-440 + N 50AE + DV-717 - OPPO BDP-103EU
PANASONIC DP-UB 9004 - DUNE HD ULTRA 4K + HD DUO
SHERWOOD AM-9080 - LG 86UN85006LA UHD 4K
TÜŰ 3.0, ARCUS AS EFFECT DIPOLE CANTON AS50SC SONY SA-WM500

Aszpirin
V.I.P.
V.I.P.

-KP- írta:
2019.01.21., hétf. 10:04
tanczi írta:
2019.01.21., hétf. 09:55
Az utóbbi napokjban a Netflix-en is megtalálható SALVATION sorozat ejtett rabul.
Szó szerint.
https://www.netflix.com/hu/title/80171099

https://dmdamedia.hu/salvation_2017/1.evad/1.resz

Nekem tetszik, ezért ajánlom is :-)
Ígéretesen indul, hogy aztán nevetséggé váljon az egész igen hamar. A 2. évad zárása meg szó szerint röhejes. Nem véletlen, hogy elkaszálták...
Én szerintem el sem jutottam a 2. évad végéig.
TALÁN lehetett volna az ötletből valami normálisabb sorozatot kihozni, de ezígy szerintem is siralmas.

-KP-
V.I.P.
V.I.P.

tanczi írta:
2019.01.21., hétf. 10:20
-KP- írta:
Ígéretesen indul, hogy aztán nevetséggé váljon az egész igen hamar. A 2. évad zárása meg szó szerint röhejes. Nem véletlen, hogy elkaszálták...
Biztos így van, de én még az 1. évad vége felé járok.
Kíváncsian várom, mikor borul meg. De eddig nagyon tetszett :-)
Bevallom én is nagyon vártam az előzetesek alapján. Felsejlett egy modern sorozatos Armageddon szerűség, aztán sajna hamar kiderült, hogy ez csak úgy "van", nem is erről szól a sorozat valójában. Egy iszonyat klisés, százszor felhasznált konfliktusokkal teli egyszerű amerikai szappanopera lesz az egészből és sajnos nem a jó fajtából. De ha élvezed, akkor lényegtelen, nézdd tovább és élvezdd :)

tanczi
V.I.P.
V.I.P.

-KP- írta:
Biztos így van, de én még az 1. évad vége felé járok.
Kíváncsian várom, mikor borul meg. De eddig nagyon tetszett :-)
TÜŰ Bendegúz

-KP-
V.I.P.
V.I.P.

tanczi írta:
2019.01.21., hétf. 09:55
Az utóbbi napokjban a Netflix-en is megtalálható SALVATION sorozat ejtett rabul.
Szó szerint.

tanczi
V.I.P.
V.I.P.

Szó szerint.

TÜŰ Bendegúz

Aszpirin
V.I.P.
V.I.P.

Green Book - 9/10

Úgy alakult, hogy a hétvégén három "zenés" filmet néztem meg... Bohemian Rhapsody, A Star Is Born valamint most pár perce ért véget a Green Book.

Nos, a Bohém Rapszódiát méltán magasztalják (én is Queen-rajongó voltam/vagyok), lenyűgözött a szereplőgárda és az egész, nem hibátlan, de jó hogy van... a történetet viszont ismertem.
Az Egy Csillag Születik teljesen fikció, Lady Gaga remekel, de nem igazán értem a felhajtást körülötte, a film szerintem nem kiemelkedő, a sztori pedig... láttunk már ilyent.

És akkor következett a Green Book. Rögtön az elején "based on a true story" - igen, ez is megtörtént eseményeken alapul. A sztoriról nem írok, mert talán itt a sztori a legkevésbé lényeges, három mondatban el lehet mesélni az egészet... de inkább nem spoilerezem el. Mindenesetre a forgatókönyv, amit ebből az egyszerű sztoriból készítettek, egészen figyelemreméltó, még a hibáival együtt is.

Viszont amit Viggo Mortensen ebben a filmben művel a "kissé egyszerű észjárású" (értsd: faragatlan tuskó) olasz kidobóember szerepében, az valódi színészi "tour de force". Azt hiszem, ez az eddigi legjobb alakítása... szerintem. Mindenesetre megmutatja, mire képes. Ő viszi el a hátán a filmet, és nem akárhogyan... egy pillanatig sem unalmas.

Néhányan kicsit "túl PC-nek" találják majd a filmet, nálam is ezért nem kap maximumot. De ennek ellenére ajánlom. Nagyon is. Viggo Mortensen-fanoknak pedig kötelező darab.

youtu.be/QkZxoko_HC0

kargidje
Törzsvendég
Törzsvendég

Köztudottan Tarantino fan a rendező. Emiatt is készítette illetve a hasonlóság az Aljas nyolcassal. :rolleyes:

Sok értelme volt ...

GTomi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 713

Hozzászólás Szerző: GTomi »

Bad Times at the El Royale 7/10 (Húzós éjszaka az El Royale-ban)

hét idegen száll meg egy hotelben nevada és kalifornia határán, elsőre úgy tűnik, hogy semmi közük egymáshoz, aztán szépen lassan összefolynak a különböző sorsok, rejtélyekkel, meglepetésekkel és leszámolásokkal. láttunk már ilyesmit, de azért megér egy estét. hangulatra nekem elsőre olyan volt mint az "észak-északnyugat", azzal a különbséggel hogy ez mostani film, a másik az adott kor terméke.

lehetett volna rövidebb, hosszúnak éreztem a közel 2,5 órát.

spoilerszerűség:

aki az elején figyel megfejtheti mi volt/lehetett a filmtekercsen :)

youtu.be/CQfBFj6Fh2Q
Rega Brio, CA DacMagic 200M + TMP táp, PC/PaulPang/Audirvana, Revox B226, Hivox 3 utas zárt monitor, HiDiamond D3 hfkábel + D3 rca, IsoTek Premier/Initium/Hivox tápkábelek, Oyaide Neo usb a-b, QED QE6200 koax, Audioquest Forest RJ/E Ethernet, ifi LAN iSilencer, Viablue absorber+HS spike disc

Aszpirin
V.I.P.
V.I.P.

Csutka írta:
2019.01.19., szomb. 17:00
A Star is Born - Csillag Születik

Oscar esélyesnek kiáltották ki, de a Bohemian Rhapsody a Golden Globe díjat is besöpörte előtte.
Hihetetlen, de a Fekete Párduc is jelölt volt. :smile51:

Lady Gaga miatt érdemes megnézni a filmet, egészen kiválóan szerepel benne.
Bradley Cooper a másik főszereplő + rendező + producer is egyben. Nála néha kicsit más játék kellett volna néhány jelenetben.
A mondanivaló és maga a forgatókönyv nem lenne rossz, de valahogy nem áll össze egységes egésszé a film.
Sokkal többet ki lehetett volna belőle hozni véleményem szerint.
Nincs átmenet az egyes részek között és nem megfelelő a film íve.
Lady Gaga miatt 8 pontot adok rá.
:smile32:

csillag.jpg
Az ajánlódnak köszönhetően is megnéztem.
És nagyjából szó szerint egyetértek veled.
De nem leszek olyan nagylelkű, szerintem inkább 6.5/10
Szerintem ez a film jelenleg jelentősen túlértékelt az IMDB-n.
Lady Gaga viszont tényleg nagyon jól játszik.

A Bohemian Rhapsody teljes joggal vitte el a Golden Globe-ot előle, vélyeményem szerint sokkal jobban sikerült minden szempontból, mint ez.

kargidje
Törzsvendég
Törzsvendég

-KP- írta:
2019.01.19., szomb. 20:22

A John Wick első része jobb volt, mint Statham filmjei. Ráadásul tudott újat mutatni egy olyan műfajban, amiből már 3423525 darab film készült. A 47 Ronin egy fos volt, de nem Keanu miatt. Bárki más játszhatta volna, ez a film az alapoktól ezer sebből vérzett. Vannak jó kínai filmek, hát ez nagyon nem az a kategória.
Mi újat tudott mutatni??? gondolkodik.gif

Ha amerikaiak beleszólnak távol-keleti fimbe, 90%-ban khaki lesz a vége.

Szeki2
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 171

Hozzászólás Szerző: Szeki2 »

MGMART írta:
2019.01.20., vas. 08:32
Tonyka írta:
2019.01.14., hétf. 19:30
...nincs benne világmegváltás, de üdítő megnézni a mai felhozatal mellett.

https://www.youtube.com/watch?v=wg4JZViKz4E&t=7s
Kösz az ajánlást, jó volt.
Mi is tegnap néztük meg, tetszett.
Üdv.: Jani

MGMART
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 508

Hozzászólás Szerző: MGMART »

Tonyka írta:
2019.01.14., hétf. 19:30
Ajánlom azoknak akiknek elege van az álomgyár mai kaki, pisi, trágárkodás, üres szófosásos remekműveiből. Amiket sajnos teljes lelki nyugalommal neveznek ma vígjátéknak. Lenti alkotás egy kedves vígjátéki elemekkel tűzdelt történet, hab a tortán, h igaz történet alapján. Nincs benne világmegváltás, de üdítő megnézni a mai felhozatal mellett.

10/8 simán megér nekem, és nem ámerikai.

https://www.youtube.com/watch?v=wg4JZViKz4E&t=7s
Kösz az ajánlást, jó volt.

-KP-
V.I.P.
V.I.P.

kargidje írta:
2019.01.19., szomb. 13:09
scaurus írta:
2019.01.19., szomb. 12:06

A 47 rónin, szerintem, már annyira debil, hogy szinte már jó volt, vessetek rám követ, de engem jobban szórakoztatott mint a John Wick. :smile29:
A John Wick féle filmek Jason Statham-nek állnak jól. Róla el is tudom/tudnám képzelni, hogy ledarál mindenkit.
De ez a Kenu gyerek...pffff

A 47 ronin meg annyira "debil" lett, hogy értékelhetetlen, nálam.
Inkább adták volna a rá szánt összeget valami alapítványnak, akik elesetteket, szegényeket, betegeket ... stb támogatnak!
A John Wick első része jobb volt, mint Statham filmjei. Ráadásul tudott újat mutatni egy olyan műfajban, amiből már 3423525 darab film készült. A 47 Ronin egy fos volt, de nem Keanu miatt. Bárki más játszhatta volna, ez a film az alapoktól ezer sebből vérzett. Vannak jó kínai filmek, hát ez nagyon nem az a kategória.

kargidje
Törzsvendég
Törzsvendég

lacee írta:
2019.01.19., szomb. 16:44
A John Wick féle filmek Jason Statham-nek állnak jól. Róla el is tudom/tudnám képzelni, hogy ledarál mindenkit.
De ez a Kenu gyerek...pffff

Szerintem ,nem kell kőkemény izom,hogy legépelj mindenkit....Statham nem rossz figura de színészi véna nem sok van...
Statham sem egy nagydarab állat, de a megjelenése/hozzáállása már sugároz valamit ...
Keanu meg kb. mint Pierce Brosnan, a vadállat szupergyilkosok. Neeee... :smile33:

Dorian
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 899

Hozzászólás Szerző: Dorian »

Az új barátnő (Une nouvelle amie)
https://www.imdb.com/title/tt3184934/

Nagyon jó film, történet, színészi játék, mondanivaló. Bemutatja, ahogy a szeretet túl tud nőni a társadalom által ránk erőltetett nemi szerepeken, ezért konzervatívoknak kevésbé ajánlom, bár hasznukra válna.
Mielőtt elkezdtem hifizni, a különböző stílusú és minőségű zenéimet élvezettel hallgattam rendszeremen, pusztán a zene kedvéért. Most 20 év hifizés és egy csomó pénz elégetése után végre eljutottam ugyanoda

Válasz küldése

Vissza: “Házimozi”