Azt hiszem, még mindig keveredés van itt a saját gyártású és a forgalmazott filmek kapcsán. A vita a forgalmazással indult ugye, és ebben a kategóriában ott vannak a “vendégprodukciók” is. A Buster Scruggs balladája nagyon jó példa, szintén “vendég” sorozatoknak pedig ott van pl a The Expanse, a Colony, a Suits, a Vikings, a Breaking Bad, csak ami hirteln eszembe jut...bitrograde írta: ↑2019.01.25., pén. 20:49A Netflix felhozatala filmes szempontból valóban nagyon gyenge, és látszik rajtuk a tapasztalatlanság. Az igazán jók meg vendégmunkák, mint a Buster Scruggs balladája (ami szerintem is mestermű). Sorozatokból nekem csak a Stranger Things, a Jessica Jones és a The End of the F****ing World tetszett, a többi a futottak még kategória (bár biztosan kihagytam valamit).
Saját gyártású filmekkel nem állnak jól, de azért van ott egy szerintem egészen jól sikerült Hold the Dark, illetve nekem a friss-ropogós Mowgli is nagyon tetszett. Viszont a saját gyártású sorozataik között azért elég sok nemgyenge van, az általad említetteken kívül csak néhány példa: Atypical, Stranger Things, Altered Carbon, The Good Place, The Haunting of Hill House, 3%, Rita, a Black Mirror legújabb évadja, stb.
Ezeket én pl. nem sorolnám a B-kategória alá...
Persze az HBO-nehéz verni sorozat-műfajban, főleg amióta streamelnek is, és úgy, hogy idehaza egyedül ők szinkronizálják, de minimum feliratozzák magyarul is a dolgaikat. Mindent, amit kínálnak.
No és azt se feledjük, hogy sajnos a Netflix hazai kínálata töredéke az amerikai, vagy akar a német kínálatuknak, néztem Netflixet az USA-ban is, meg nemritkán Németországban is (az itthoni előfizetés mindenhol működik, de ha kinn vagy, akkor a kinti kínálatot látod, hát nem kicsit nagyobb....)