Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Izzók korszakváltása
- Red75
- V.I.P.

- Értékelés: 844
Izzók korszakváltása
Volna esetleg valakinek tapasztalata LED fénycsővel?
Nappalink rejtett világítása 4x36W fénycsővel van megoldva. Mivel sötét tónusú az egész szoba (a mozi miatt ), ezért muszáj szinte állandóan világítania belőle még nappal is kettőnek. Nos ide keresnék LED fénycsövet, aminek esetleg még nagyobb is a fényereje, mint a hagyományosnak. Az sem baj, ha irányított, sőt, még jobb is, mert akkor betudnám forgatni a mennyezetre a megfelelő szögben.
Olvastam erről az SMD2835-ről és jónak tűnik. Szerintetek?
-
Vendég
Izzók korszakváltása
Ennek már van fénye.
SZÍNHŐMÉRSÉKLET:4000KELVIN
Akkor inkább nem kérem.
.
Izzók korszakváltása
Ennek már van fénye.
Ne keverjük!
A hangszóró, az elektromos hangfrekvenciás jelből mechanikus rezgést előállító alapeleme egy hangsugárzónak.
Hangsugárzó alatt értjük azt a komplexumot , ami tartalmazza a hangszórót, és a hangsugárzás javító foglalatot, ill. adott esettől függően más kiegészítő elemeket is. (váltó, belső huzalozás, csatlakozók, stb) A hangsugárzást javító foglalat lehet többek közt un. hangfal, ami "valamekkora tetszőleges geometriájú lap" hangdoboz, vagy méretéből adódóan hangláda, illetve egyéb formájú test.
Az esetek többségében nagyon helytelenül, egyesek hangfalnak hívnak minden hangsugárzót, ha nem olyan kialakítású akkor is.
Senki nem hívja a kanalat villának, vagy késnek, evőpálcikának, pedig ezek is evőeszközök. Akkor miért is hangfal a basszusreflex, zárt, TL, stb. rendszerű hangsugárzó?
- tonee73
- Kiemelt Moderátor

- Értékelés: 6675
Izzók korszakváltása
Suprnova, ha ilyet találsz a dobozon, akkor dimmelhető:
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.
Izzók korszakváltása
Igen, biztos így lehet, de ha nekiállnék hajnali 1 és 3 között zenét hallgatni, lehet hogy foggal előre támadnának a szomszédok.
Így ezt az idő intervallumot azt hiszem nem fogom kipróbálni.
Nem kell hangosan hallgatni!
Átlagos, halk állapotban is nagyon jó!
Fejessel is jó!
Izzók korszakváltása
Jó a panel, minél magasabban vagy, annál jobban szól a cajg, mert kisebb a nyomás. A nagy Rinpoche hajnali 2-kor, rizspapírlámpák természetes fényénél, bedörrenti a hegyen a cuccát... hát az tényleg frenetikus lehet.
Ne keverjük!
A hangszóró, az elektromos hangfrekvenciás jelből mechanikus rezgést előállító alapeleme egy hangsugárzónak.
Hangsugárzó alatt értjük azt a komplexumot , ami tartalmazza a hangszórót, és a hangsugárzás javító foglalatot, ill. adott esettől függően más kiegészítő elemeket is. (váltó, belső huzalozás, csatlakozók, stb) A hangsugárzást javító foglalat lehet többek közt un. hangfal, ami "valamekkora tetszőleges geometriájú lap" hangdoboz, vagy méretéből adódóan hangláda, illetve egyéb formájú test.
Az esetek többségében nagyon helytelenül, egyesek hangfalnak hívnak minden hangsugárzót, ha nem olyan kialakítású akkor is.
Senki nem hívja a kanalat villának, vagy késnek, evőpálcikának, pedig ezek is evőeszközök. Akkor miért is hangfal a basszusreflex, zárt, TL, stb. rendszerű hangsugárzó?
- 4you
- V.I.P.

- Értékelés: 1210
Izzók korszakváltása
Igen, biztos így lehet, de ha nekiállnék hajnali 1 és 3 között zenét hallgatni, lehet hogy foggal előre támadnának a szomszédok.
Persze,csak azért én sem maradnék fent,ha panelbe laknék,de gondolj bele ,egy 10 emeletes házba lakik kb 60-80- család,ott milyen zavart lehet az ellátás,és ingadozó....
Rendszer:
Hangsugárzó: Focal Jm Lab cobalt 806/Dynaudio DM 2/8
Erősitő: Heed Obelisk pro/Diy Hybrid amplifier.
Forrás: Philips 618 csöves tuningolt/Cary CDP1
- tonee73
- Kiemelt Moderátor

- Értékelés: 6675
Izzók korszakváltása
ez főleg panelházban észlelhető egyértelműen.
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII
Izzók korszakváltása
Próbáljátok ki ha tudjátok hajnal 1 és 3 között egész más lesz a rendszer hangja.
Szerencsére ezt elég gyakran ki tudom próbálni...
Tényleg élvezethalom van ilyenkor!
Max. még egy kislámpa fénye, esetleg gyertya...
Vagy a plazma fénye, ha koncertet nézek
- 4you
- V.I.P.

- Értékelés: 1210
Izzók korszakváltása
Próbáljátok ki ha tudjátok hajnal 1 és 3 között egész más lesz a rendszer hangja.
Ez így van,nincs annyi zavaró tényező...
ez főleg panelházban észlelhető egyértelműen.
Rendszer:
-
Vendég
Izzók korszakváltása
Joe a fiatal, feltörekvő amerikai üzletember, és Arthur az idősödő angol bankár üzleti tárgyalást beszélnek meg másnap fél tízre. Arthurrnál délután csörög a telefon, Joe az. -Ha holnap nem fél tízkor, hanem reggel nyolckor találkoznánk, akkor együtt reggelizhetnénk. Mire Arthur, a maga visszafogott módján csak ennyit felelt.- Ha fél nyolckor találkoznánk, akkor pedig együtt is zuhanyozhatnánk.
.
- mgus
- Törzsvendég

- Értékelés: 377
Izzók korszakváltása
MaXiMusz MF3.2,Hb-Ag 200,Low end PC,SBx Titán HD,Neotech NEI-1002,
Furutech Alpha Cable,Fi-50,Fi-32 GTX-D System,AG power & Nano liquid.
Furutech Alpha Cable,Fi-50,Fi-32 GTX-D System,AG power & Nano liquid.
Izzók korszakváltása
Már vártam az izzok Audio rendszerre gyakorolt hatásait
Esetleg van valakinek tapasztalata az UV sugárzás hatásairól?
...
Én vagyok az egyetlen, aki sötétben, behunyt szemmel szeret zenét hallgatni? Ha olyan a kedvem, egy mécsest is meggyújtok néha, de 100W-os izzót... azt nem hiányolom.
Kép: RX470 - SR6003 - HW55ES/UE40JU7000 Hang: Xonar Essence ST/XB 930QS - Octave - Unico - GX200 Csend: Canamp - HD600
"Az a baj az interneten talált idézetekkel, hogy sosem lehetsz biztos a forrásban." - Abraham Lincoln
"Az a baj az interneten talált idézetekkel, hogy sosem lehetsz biztos a forrásban." - Abraham Lincoln
Izzók korszakváltása
A LED-es fényforrások meg borzasztóak. Persze mindenki azt használ, amit akar, de miután kicseréltem izzóra, rögtön mondtam, ez marad, korfénycső a szekrény aljába.
Én pedig mindenhol ledezem újabban, tényleg mindenhol még a kislámpában is az van. Minden GE & Philips, de főleg GE és 2700, ill. 3000K-esek. Aki ebbe bele tud kötni az megnézem. A fénye egyáltalán nem zavaró és nem monokromatikus.
Azt azért hozzáteszem, hogy ez egy kisebb beruházásnak minősült a lakásban, de megérte. A kínai nullforintos LED-ekről meg megvan nekem is a véleményem.
Ha nem számítana a villanyszámla, akkor viszont mindenhol 100W hagyományos lenne és halogén - ezekkel a LED talán sosem fog tudni versenyezni...
SYNOLOGY|ZIDOO Z30PRO|METRUM OCTAVE NOS|MUSICAL FIDELITY F19+F22|MAGNEPLANAR 1.6|REL S3 SHO|CHORD MOJO|DAN CLARK NOIRE X
-
Vendég
Izzók korszakváltása
...
Egyik barátom már középiskolás korában is fénytechnika-őrült volt. Akkoriban meredek dolgokat olvastunk a HFM 4D rovatában, és elhatároztuk, továbbmegyünk az őrületben. Viccből kipróbáltuk, változik-e a hangzás a színes Tungsrapar 100W spot izzókat váltogatva. Utána nem volt kedvünk nevetni. Pszichoakusztikai a hatás vagy sem, tökmindegy. A lényeg, hogy a VT Preludiumokkal végződő láncán is jól hallható volt, továbbá majdnem ugyanazt jegyzteltük le. Ha nem hiszed, szervezz vaktesztet :lol!:
Izzók korszakváltása
A kék színű fénnyel megvilágított hifi komponensek egészen másképp szólnak, ezt becsukott szemmel is lehet hallani. Hogy ez tetszik-e valakinek, avagy sem, az más kérdés.Tehát a lényeg az erőstő és cdjátszó vagy egyéb forrás megvilágítása erős kék fénnyel. Nem hülyeség, tessék kipróbálni, aztán csepülni...
Ha pedig piros színű fénnyel világítjuk meg a hifi komponenseket akkor megállnak az elektronok, zöld fényre pedig elindulnak ....
- hangszórók, hangsugárzók eletro-akusztikai mérése (Thiele/Small paraméterek, átvitel, torzítás, fázis, impedancia)
- aktív / passzív hangváltók, hangsugárzók tervezése, kivitelezése
- meglévő hangsugárzók vizsgálata, esetleges feljavítása
- akusztikai mérések
- esztétikus akusztikai elemek tervezése, kivitelezése
- fülelek
- V.I.P.

- Értékelés: 5348
Izzók korszakváltása
A kék színű fénnyel megvilágított hifi komponensek egészen másképp szólnak, ezt becsukott szemmel is lehet hallani. Hogy ez tetszik-e valakinek, avagy sem, az más kérdés.Tehát a lényeg az erőstő és cdjátszó vagy egyéb forrás megvilágítása erős kék fénnyel. Nem hülyeség, tessék kipróbálni, aztán csepülni...
Izzók korszakváltása
Nekem fura, hogy 100W-os izzókkal kapcsolatban probléma a kapcsolása...
Én egy sima Legrand csillárkapcsolóval évek óta kapcsolok 200/350W-ot, soha semmi baja nem volt.
Bocsi, de nem értem a problémát...
Pár éve használtam dimmeres kapcsolót is, azzal sem volt gond soha...
A Kontálluxokkal sincs baj 20-30éve.
Ne keverjük!
Izzók korszakváltása
Nekem fura, hogy 100W-os izzókkal kapcsolatban probléma a kapcsolása...
Én egy sima Legrand csillárkapcsolóval évek óta kapcsolok 200/350W-ot, soha semmi baja nem volt.
Bocsi, de nem értem a problémát...
Pár éve használtam dimmeres kapcsolót is, azzal sem volt gond soha...
Izzók korszakváltása
-
Vendég
Izzók korszakváltása
Nálam a kötődobozokban elhelyezett relékkel van megoldva a villanykapcsolók élettartam-problémája. Tűzbiztonsági okokból a hermetikusan lezárt fajtákat javaslom. A 100W-os izzószálas hifis szempontból is jó választás. A kompakt fénycső pl. a hangzást hideggé/rideggé, fárasztóvá teszi.
A legnagyobb probléma nem is ez, hanem, hogy a kapcsolóink csak 60W-ra vannak tervezve, és egy idő után azok is szét égnek, mert a 100W-os izzókhoz kerámiabetétes kapcsoló is kellene, de olyanokat nem lehet kapni.
.
Izzók korszakváltása
nalam szinte nincsen hagyomanyos izzo hasznalatban (polcon van vagy 20 db, igaz, en ebben is energiatakarekos es "puritan" vagyok: 100W-os nem volt es nem is lesz, többnyire 40 W-os volt regen hasznalatban, ejjel azert van sötet, hogy sötet legyen, nappal meg azert vilagos, hogy vilagos legyen - termeszetesen mindenkinek mas lehet a "receptje")
en a hasznalat soran egyiktöl sem idegenkedek, nem zavar a Philips Genie kompaktok fenye es a Toshiba LED-esek fenye sem.
egeszsegkarosodasrol nem tudok ,de szerintem masok sem tudnak biztosat (hosszutavu egyertelmü kiserletek hianyaban; amiket etika is korlatoz; en megszoktam a magam területen, hogy rengeteg jellemzöt mérünk, es csak 1 dolgot valtoztatva ujra mérünk; ..ha bizonytalan, akkor visszaszerelünk stb. [motorfejlesztes])
Tudom, de sajnos a nappali csillárjában nem ilyen van. (A hő szét is égette már olyannyira, hogy minden izzócserénél hullanak ki belőle darabok.)
A legnagyobb probléma nem is ez, hanem, hogy a kapcsolóink csak 60W-ra vannak tervezve, és egy idő után azok is szét égnek, mert a 100W-os izzókhoz kerámiabetétes kapcsoló is kellene, de olyanokat nem lehet kapni.
(Már gondolkodtam rajta, hogy az elosztókon használt 16A-es világítós kapcsolókból hogyan lehetne falikapcsolót csinálni. Vagy azok is szét égnének?)
.
A 16A-es elosztó kapcsoló valószínű egyszer kétszer tudja bontani a 16A-t, főleg ha kínai, de 1000-szer azt kétlem. Azokra én 5A-nél többet nem bízok, az is csak ohmikus fogyasztóval, a PC-táp az nem ohmikus.
A csillár kapcsoló elvben 10A-t kapcsol, de annak is van mechanikus és villamos kifáradása, vagyis minél nagyobb az áram, annál hamarabb megy tönkre. Ez az elv minden kontaktus alapú megszakítóra igaz, a kikapcsolás a nagyobb igénybevétel.
https://fenyaruhaz.hu/dtradeFS/PROD/INF ... K_INFO.pdf
Izzók korszakváltása
Tudom, de sajnos a nappali csillárjában nem ilyen van. (A hő szét is égette már olyannyira, hogy minden izzócserénél hullanak ki belőle darabok.)
(Már gondolkodtam rajta, hogy az elosztókon használt 16A-es világítós kapcsolókból hogyan lehetne falikapcsolót csinálni. Vagy azok is szét égnének?)
.
A 16A-es elosztó kapcsoló valószínű egyszer kétszer tudja bontani a 16A-t, főleg ha kínai, de 1000-szer azt kétlem. Azokra én 5A-nél többet nem bízok, az is csak ohmikus fogyasztóval, a PC-táp az nem ohmikus.
A csillár kapcsoló elvben 10A-t kapcsol, de annak is van mechanikus és villamos kifáradása, vagyis minél nagyobb az áram, annál hamarabb megy tönkre. Ez az elv minden kontaktus alapú megszakítóra igaz, a kikapcsolás a nagyobb igénybevétel.
https://fenyaruhaz.hu/dtradeFS/PROD/INF ... K_INFO.pdf
Izzók korszakváltása
Érdekes egybeesés, mert amikor megtudtam, hogy megszűnnek a hagyományos izzók, akkor én is (És még az ismerőseim közül jó páran.) bevásároltam egy csomót belőlük. Így most van kb. 40 db 100W-os izzóm, és kb. 60db 60W-osom. Talán életem végégi elég lesz. De azért ha valahol még találok, akkor biztosan megveszem, pedig nem vagyok szemész professzor, csak egy egyszerű felhasználó, aki érzi, mennyivel hamarabb fárad a szeme a kompkat fénycsövet használva, mint a hagyományos izzó esetén.
.
Én is visszaálltam az izzólámpára (Tungsram superbalux 100W) Philips körfénycsőről, mert ég és föld a különbség az izzó javára.
A LED-es fényforrások meg borzasztóak. Persze mindenki azt használ, amit akar, de miután kicseréltem izzóra, rögtön mondtam, ez marad, korfénycső a szekrény aljába.
Sajna külföldről kell beszerezni, mert ugye az EU....
Egy százas izzó áramfelvételétől azért nem ég szét egy normál kapcsoló kontaktja. (0,43A)
Az aljzat az sajnos valóban problémás.
Ne keverjük!
-
Vendég
Izzók korszakváltása
Érdekes módon a halogén izzók nincsenek betiltva (még), aminek tényleg legszebb a fénye mind között, hatásfoka élettartama valamivel jobb mint a "hagyományos" izzóké, és lehet kapni E27, E14 foglalattal is. Ára viszont fajlagosan drágább. Gábor, a 100W-os égőket csak kerámia foglalatba szabad tekerni, amit valószínűleg tudsz is.
.