Valamint a pénztárca vékonyodását a vélt eredmények érdekében, miközben előfordulhat a többször említett placebo hatása, ami ingyen van. Ja nem, mert fizetned kell érteistvan01 írta: ↑2026.05.03., vas. 07:17Kígyóolaj állapot 2026. Lehet ellentmondani oda-vissza. Egy azonban biztos, a felsorolt jelenségek mentén hatalmas felhőt (lufit) lehet fújni, ami a józan ítélő képességet elfedi.
https://www.headphonesty.com/2025/10/wo ... j8zc-73wQg
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Általános csevegő
- GTomi
- V.I.P.

- Értékelés: 737
Re: Általános csevegő
Brio,DacMagic 200M + TMP táp,PC/PP V2/Audirvana,Revox B226,Hivox monitor,HiDiamond D3 hfkábel+D3 rca,IsoTek Premier/Initium/Hivox táp,Oyaide Neo usb a-b,QED QE6200 koax,AQ Forest RJ/E Ethernet,ifi LAN iSilencer,Viablue absorber+HS spike disc,NAD C552+AT120Eb+Hivox phono
Kígyóolaj állapot 2026. Lehet ellentmondani oda-vissza. Egy azonban biztos, a felsorolt jelenségek mentén hatalmas felhőt (lufit) lehet fújni, ami a józan ítélő képességet elfedi.
Részleteket nem tudok, mert szerencsére nem velem történt, hanem egy barátommal, meg már amúgy is jó régen volt, amikor mesélte sok-sok anyázás közepette ...GTomi írta: ↑2026.04.16., csüt. 10:01Nem arra gondoltál, hogy a sérült áru esetén ugyanúgy a teljes árat ki kell fizetned, hiába szépséghibás?
Nyilván nem, de futottam ilyenbe nem is egyszer az elmút évek folyamán és mondták, hogy hiába sérült, ha kell így akkor vihetem, de nem adhatja olcsóbban.
- GTomi
- V.I.P.

- Értékelés: 737
Nem arra gondoltál, hogy a sérült áru esetén ugyanúgy a teljes árat ki kell fizetned, hiába szépséghibás?Snipi írta: ↑2026.04.14., kedd 11:17Pontosan, én is így tudom. Ezért is emlékszem rá. Furcsálltam is.
Nyilván nem
Brio,DacMagic 200M + TMP táp,PC/PP V2/Audirvana,Revox B226,Hivox monitor,HiDiamond D3 hfkábel+D3 rca,IsoTek Premier/Initium/Hivox táp,Oyaide Neo usb a-b,QED QE6200 koax,AQ Forest RJ/E Ethernet,ifi LAN iSilencer,Viablue absorber+HS spike disc,NAD C552+AT120Eb+Hivox phono
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Értékelés: 11455
- Kapcsolat:
Tartósan, minimum fél évig stabilan alacsony árfolyam kell ahhoz, hogy a kereskedők csökkentsék a listaárakat. A bizonytalanság miatt sokan 400-420 forintos € szerint áraztak akkor is, mikor 380-nál jártunk (pár napig), ami alaposan tolta felfelé az inflációt is, amiben tehát van felelőssége a kereskedőknek, de a viselkedésük valahol érthető. A többi már politikai kérdés.Alex_Aston írta: ↑2026.04.14., kedd 08:59Kíváncsi leszek, hogy ha tartósabb lesz a jelenlegi Euro árfolyam, akkor vajon látható lesz e 10% körüli áresés, mert fordított helyzetben a drágulás gyorsan szokott történni.
Persze ez csak költői hangos gondolkodás....
Egy kereskedő nyilván nem fogja olcsóbban adni a magas árfolyamon beszerzett készletét, ha a bevétele Ft-ban érkezik. Én is attól tartok, hogy ez a háború és folyományai jobban fogják éreztetni a hatásukat szinte bármely piacon, mint a Ft esetleges erősödése. Ráadásul annak is meglesz a korlátja, szerintem a legjobb esetben sem megy mondjuk 350 alá az € ára. € meg nálunk nem lesz 2030 előtt, ez biztos.
erősítő: LZ 7, cd: Marantz CD5000 modifikált, dvd: Cambridge Audio DVD89, lemezjátszó: REGA Planar2+RB250 AN kábel+Roksan Corus Black+Orbit2+Heed Quasar streamer: Electrocompaniet RENA S1+Schiit Bifrost Multibit, hangfal: Triangle Antal EX, kábel: Wireworld, Chord, Valhalla
ja-ja, ezért is írtam az előbb, hogy "nem érdekes" mert aztán elolvastam a cuccot, és az más nem ide tartozik ...alto írta: ↑2026.04.14., kedd 11:43Itt valami félreértés van, a kiskereskedők árképzését a piaci verseny és a piaci folyamatok szabályozzák, nem az állam. Illetve bizonyos esetekben (pl. az un. "árstop" vagy "árrésstop") van ilyen, amit én személy szerint rossz ötletnek tartok, mert korlátozzák a versenyt és torzítják a piacot.Snipi írta: ↑2026.04.14., kedd 11:10A "forintosításra" vonatkozó jogszabályban (nem tudok konkrét jogszabályhivatkozást, de most írok egy programot ami ezt használja) az van, hogy az MNB által minden hónap első deviza-árfolyam közlését kell figyelembe venni. Igaz ez is legalább havi egy ár(folyam)változást jelent.alto írta: ↑2026.04.14., kedd 10:57
Nap/heti szinten egyik hifi kereskedő sem tudja a forintos árakat az aktuális árfolyamokhoz igazítani. Itt érdemes még megjegyezni, hogy nem csak az Euro árfolyamra kell itt figyelembe venni, pl. az amerikai gyártókkal dollár alapú a kereskedelmi elszámolás.
Jelenleg a kormányváltás miatt jelentősen erősödött a magyar deviza, és amennyiben ezen szinten fog stabilizálódni az árfolyam, akkor ez meg fog jelenni az árainkban is hamarosan. Ugyanakkor a kiskeresdelmi ár nem csak az árfolyamoktól függ, hanem a gyártók export áraitól. Sajnos a közel-keleti háborús helyzet miatt az alapanyag, alkatrész árak, valamint a szállítása díjak jelentős emelkedése várható, és ez nyilvánvaló módon előbb-utóbb a gyártók áraiban is meg fog jelenni, a hazai árakban is meg fog jelenni. A kétféle hatás ellentétes, szerintem egy jó ideig ingadozó árakra számíthatunk.
Sőt, a helyzet ezzel éppen ellentétes, a gyártók vagy a nagykereskedők sem szabhatják meg a kiskereskedelmi árakat (ez kifejezetten törvényileg tiltott), legfeljebb ajánlásokat fogalmazhatnak a piacok árakkal kapcsolatosan, de a kiskereskedők ettől szabadon eltérhetnek.
(egy hozzám hasonló mezítlábas programozó ritkán olvassa ez a jogszabályt ami alapján dolgozik, azt meghagyja a rendszerszervezőknek vagy a szakmai stábnak, akik meghatározzák mit kell csinálni a szoftvernek ... mi csak kitaláljuk hogy hogyan, meg megmondjuk a buta számítógépnek, hogy mit csináljon
Sőt, a helyzet ezzel éppen ellentétes, a gyártók vagy a nagykereskedők sem szabhatják meg a kiskereskedelmi árakat (ez kifejezetten törvényileg tiltott), legfeljebb ajánlásokat fogalmazhatnak a piacok árakkal kapcsolatosan, de a kiskereskedők ettől szabadon eltérhetnek.
Itt valami félreértés van, a kiskereskedők árképzését a piaci verseny és a piaci folyamatok szabályozzák, nem az állam. Illetve bizonyos esetekben (pl. az un. "árstop" vagy "árrésstop") van ilyen, amit én személy szerint rossz ötletnek tartok, mert korlátozzák a versenyt és torzítják a piacot.Snipi írta: ↑2026.04.14., kedd 11:10A "forintosításra" vonatkozó jogszabályban (nem tudok konkrét jogszabályhivatkozást, de most írok egy programot ami ezt használja) az van, hogy az MNB által minden hónap első deviza-árfolyam közlését kell figyelembe venni. Igaz ez is legalább havi egy ár(folyam)változást jelent.alto írta: ↑2026.04.14., kedd 10:57Nap/heti szinten egyik hifi kereskedő sem tudja a forintos árakat az aktuális árfolyamokhoz igazítani. Itt érdemes még megjegyezni, hogy nem csak az Euro árfolyamra kell itt figyelembe venni, pl. az amerikai gyártókkal dollár alapú a kereskedelmi elszámolás.Alex_Aston írta: ↑2026.04.14., kedd 08:59Kíváncsi leszek, hogy ha tartósabb lesz a jelenlegi Euro árfolyam, akkor vajon látható lesz e 10% körüli áresés, mert fordított helyzetben a drágulás gyorsan szokott történni.
Jelenleg a kormányváltás miatt jelentősen erősödött a magyar deviza, és amennyiben ezen szinten fog stabilizálódni az árfolyam, akkor ez meg fog jelenni az árainkban is hamarosan. Ugyanakkor a kiskeresdelmi ár nem csak az árfolyamoktól függ, hanem a gyártók export áraitól. Sajnos a közel-keleti háborús helyzet miatt az alapanyag, alkatrész árak, valamint a szállítása díjak jelentős emelkedése várható, és ez nyilvánvaló módon előbb-utóbb a gyártók áraiban is meg fog jelenni, a hazai árakban is meg fog jelenni. A kétféle hatás ellentétes, szerintem egy jó ideig ingadozó árakra számíthatunk.
BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275
Ha volt is ilyen, az törvényellenes volt, a kötelező jótállásnak világos törvényi szabályozása van, ezt minden kereskedőnek kötelezően be kell tartania, árengedményes termékek esetén is.
BARTIMEX AUDIO Honlap
Kikukáztam a jogszabály hivatkozást ... nem érdekes ...
A "forintosításra" vonatkozó jogszabályban (nem tudok konkrét jogszabályhivatkozást, de most írok egy programot ami ezt használja) az van, hogy az MNB által minden hónap első deviza-árfolyam közlését kell figyelembe venni. Igaz ez is legalább havi egy ár(folyam)változást jelent.alto írta: ↑2026.04.14., kedd 10:57Nap/heti szinten egyik hifi kereskedő sem tudja a forintos árakat az aktuális árfolyamokhoz igazítani. Itt érdemes még megjegyezni, hogy nem csak az Euro árfolyamra kell itt figyelembe venni, pl. az amerikai gyártókkal dollár alapú a kereskedelmi elszámolás.Alex_Aston írta: ↑2026.04.14., kedd 08:59Kíváncsi leszek, hogy ha tartósabb lesz a jelenlegi Euro árfolyam, akkor vajon látható lesz e 10% körüli áresés, mert fordított helyzetben a drágulás gyorsan szokott történni.
Nap/heti szinten egyik hifi kereskedő sem tudja a forintos árakat az aktuális árfolyamokhoz igazítani. Itt érdemes még megjegyezni, hogy nem csak az Euro árfolyamra kell itt figyelembe venni, pl. az amerikai gyártókkal dollár alapú a kereskedelmi elszámolás.Alex_Aston írta: ↑2026.04.14., kedd 08:59Kíváncsi leszek, hogy ha tartósabb lesz a jelenlegi Euro árfolyam, akkor vajon látható lesz e 10% körüli áresés, mert fordított helyzetben a drágulás gyorsan szokott történni.
BARTIMEX AUDIO Honlap
Erről az "akciózásról" mindig a Hofi jut az eszembe ... (800 forint az ára, odaadjuk 1300-ért ... hadd vigyék, de fölé írjuk, hogy 1500 és áthúzzuk ... )istvan01 írta: ↑2026.04.14., kedd 10:06Amikor az EUR nyaldosta a 420Ft-ot, sőt, a 2022 háború kezdete nyarán még a gáz és olaj ár is felszaladt a tőzsdén, akkor azt láttam, riogattak az 500Ft-os EUR-al is, akkor én azt láttam néhány hifi kereskedőnél készültek erre az árszintre. Inkább legyen stabil, kiszámítható árszintjük, mint hogy napi/heti árfolyamon mozgassák a lista áraikat. Miközben lehet ezt úgy is, EUR áron mutatni az árat, fizetni lehet EUR-al és forinttal is.Alex_Aston írta: ↑2026.04.14., kedd 08:59Kíváncsi leszek, hogy ha tartósabb lesz a jelenlegi Euro árfolyam, akkor vajon látható lesz e 10% körüli áresés, mert fordított helyzetben a drágulás gyorsan szokott történni.
A stabilan 500Ft-ra konvertált árlistások az emelt áraikból árcsökkentést csak végszükség esetén lépnek, konkurencia és a magyar vevők EUR országok kereskedői felé fordulás miatt. Inkább sűrűbben akcióznak az emelt árakból. Drámai változást én most sem várok lefelé.
Arról nem is beszélve, hogy "akciós termékre nem vonatkozik a jótállás"
Amikor az EUR nyaldosta a 420Ft-ot, sőt, a 2022 háború kezdete nyarán még a gáz és olaj ár is felszaladt a tőzsdén, akkor azt láttam, riogattak az 500Ft-os EUR-al is, akkor én azt láttam néhány hifi kereskedőnél készültek erre az árszintre. Inkább legyen stabil, kiszámítható árszintjük, mint hogy napi/heti árfolyamon mozgassák a lista áraikat. Miközben lehet ezt úgy is, EUR áron mutatni az árat, fizetni lehet EUR-al és forinttal is.Alex_Aston írta: ↑2026.04.14., kedd 08:59Kíváncsi leszek, hogy ha tartósabb lesz a jelenlegi Euro árfolyam, akkor vajon látható lesz e 10% körüli áresés, mert fordított helyzetben a drágulás gyorsan szokott történni.
A stabilan 500Ft-ra konvertált árlistások az emelt áraikból árcsökkentést csak végszükség esetén lépnek, konkurencia és a magyar vevők EUR országok kereskedői felé fordulás miatt. Inkább sűrűbben akcióznak az emelt árakból. Drámai változást én most sem várok lefelé.
- Alex_Aston
- V.I.P.

- Értékelés: 4193
Kíváncsi leszek, hogy ha tartósabb lesz a jelenlegi Euro árfolyam, akkor vajon látható lesz e 10% körüli áresés, mert fordított helyzetben a drágulás gyorsan szokott történni.
Csak a Marantz! :-D
Megtörtént a biztonsàgi downgrade. Anyum denon erősítőjét kértem kölcsön kb 2 évre, a két màsikat bedobozoltam. Nem vérzik a fülem a cserétől. Hifis paraméterekben elmarad az accu-tól, de egész hallgatható.
[
[
Erősítő: Accuphase, Denon, Audio-gd
Forrás: Lindemann
Hangsugárzók: Quadral, Audioquest (fejhallgató)
Kábelek: Ricable, Crystal Cable
Köszönöm, Alex! Megnézem eme szerkezetet.
A kép már két éves, tavaly óta Source a source:-)
A kép már két éves, tavaly óta Source a source:-)
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Értékelés: 11455
- Kapcsolat:
Ebben a topikban tudsz a témában csevegni. Mesélhetnél pl. a szoftvered működéséről.Odeon Audio írta: ↑2026.03.19., csüt. 22:36Ha valaki szeretne stúdióépítésről vagy akusztikáról beszélgetni, örömmel csatlakozom!
-
Odeon Audio
- Isten Hozott! :)

- Értékelés: 8
Sziasztok!
Örülök, hogy részt vehetek a közösségben! :) Matematikát és fizikát tanulok, emellett nagyon szeretek szoftvert fejleszteni és zenét készíteni. Csatolva látható a stúdióm, amit az egészet én terveztem és építettem. Jelenleg épp egy olyan szoftveren dolgozom, amely bármilyen szobához megtalálja a tökéletes akusztikai kezelést (treatment), valamint az optimális hallgatói és hangszóró-pozíciókat.
Tudom, tudom, a KRK egy elég gyenge hangfal, de először a fejhallgatók világa fogott meg igazán (Focal Clear MG + Burson Audio Conductor 3XP). Most éppen egy komolyabb szettre gyűjtök...
Ha valaki szeretne stúdióépítésről vagy akusztikáról beszélgetni, örömmel csatlakozom!
Örülök, hogy részt vehetek a közösségben! :) Matematikát és fizikát tanulok, emellett nagyon szeretek szoftvert fejleszteni és zenét készíteni. Csatolva látható a stúdióm, amit az egészet én terveztem és építettem. Jelenleg épp egy olyan szoftveren dolgozom, amely bármilyen szobához megtalálja a tökéletes akusztikai kezelést (treatment), valamint az optimális hallgatói és hangszóró-pozíciókat.
Tudom, tudom, a KRK egy elég gyenge hangfal, de először a fejhallgatók világa fogott meg igazán (Focal Clear MG + Burson Audio Conductor 3XP). Most éppen egy komolyabb szettre gyűjtök...
Ha valaki szeretne stúdióépítésről vagy akusztikáról beszélgetni, örömmel csatlakozom!
https://www.vidaxl.hu/e/vidaxl-osszecsu ... RZEALw_wcB
Használtan fillérekért lehet találni. Tökéletesen álkalmas a feladatra.
Ha pedig picit nagyobb lesz a gyerek, meg lehet mondani neki, hogy ahhoz nem nyúlhat, és kész, foleg, hogy ez adja a zenét.
Nálam a zene mellett nőttek fel, és nagyon muzikálisak lettek.
U.i.:
Az ott egy Limetree Network, jól látom?
A rendszered szerintem bőven megérdemelné a nagytesó Musicbook Sourcet, ha javasolhatok ilyet.
- Alex_Aston
- V.I.P.

- Értékelés: 4193
Nálam iker lányok esetében volt hasonló anno, tettem a hifi elé gyerek térelválasztót, valami ilyesmit.
https://www.vidaxl.hu/e/vidaxl-osszecsu ... RZEALw_wcB
Használtan fillérekért lehet találni. Tökéletesen álkalmas a feladatra.
Ha pedig picit nagyobb lesz a gyerek, meg lehet mondani neki, hogy ahhoz nem nyúlhat, és kész, foleg, hogy ez adja a zenét.
Nálam a zene mellett nőttek fel, és nagyon muzikálisak lettek.
U.i.:
Az ott egy Limetree Network, jól látom?
A rendszered szerintem bőven megérdemelné a nagytesó Musicbook Sourcet, ha javasolhatok ilyet.
Csak a Marantz! :-D
Üdv!
Nem találtam jobb helyet a gyermek vs. hi-fi cuccok tárgykörében...
Kislányom 7 hónapos múlt és elkezdte a négyzetméteres játszója körüli teret is felfedezni és a kúszást gyakorolni.
Tudom, hogy ilyen esetekben szép lassan minden, gyermekkézre érzékeny tárgyat egyre magasabb polcra kell tenni vagy eltenni.
Tanácsot kérnék, hogy milyen praktikák lehetnek a hangsugárzók, lejátszók, erősítők védelmére?
Csomagoljam el egy pár évre a hifit? Mutogassam végig neki, hátha nem érdekli ezután? Folyamatosan vonjuk el a figyelmét? Kordonozzam el a készülékeket?
A nappaliban a hifis szekrény alacsony (54 centi,lásd kép) feljebb nem igazán tudom helyezni a dolgokat. A lejátszókat el tudom rejteni az ajtó mögé, de az erősítőkre, hangfalakra nincs ötletem.
Hozzáteszem, hogy nagyon szeret zenét hallgatni, figyeli hogy honnan szól az ének:-) Esténként, lefekvés előtt pedig kb. 5-6 db. magyar nyelvű számot szoktam neki playlist segítségével énekelni,dúdolni.
Nem találtam jobb helyet a gyermek vs. hi-fi cuccok tárgykörében...
Kislányom 7 hónapos múlt és elkezdte a négyzetméteres játszója körüli teret is felfedezni és a kúszást gyakorolni.
Tudom, hogy ilyen esetekben szép lassan minden, gyermekkézre érzékeny tárgyat egyre magasabb polcra kell tenni vagy eltenni.
Tanácsot kérnék, hogy milyen praktikák lehetnek a hangsugárzók, lejátszók, erősítők védelmére?
Csomagoljam el egy pár évre a hifit? Mutogassam végig neki, hátha nem érdekli ezután? Folyamatosan vonjuk el a figyelmét? Kordonozzam el a készülékeket?
A nappaliban a hifis szekrény alacsony (54 centi,lásd kép) feljebb nem igazán tudom helyezni a dolgokat. A lejátszókat el tudom rejteni az ajtó mögé, de az erősítőkre, hangfalakra nincs ötletem.
Hozzáteszem, hogy nagyon szeret zenét hallgatni, figyeli hogy honnan szól az ének:-) Esténként, lefekvés előtt pedig kb. 5-6 db. magyar nyelvű számot szoktam neki playlist segítségével énekelni,dúdolni.
-
Gpoos
- Isten Hozott! :)

- Értékelés: 1
Szia!
Érdekel.
Üdv Gábor
06 30 9 422 033
Érdekel.
Üdv Gábor