Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Ayon audio

alfaati

Ayon audio

Hozzászólás Szerző: alfaati »

Nem. Mint többször leírtam, egy árukészletbe szálltam be viszonylag nagy összeggel, majd a kiszállást megkönnyítendő, a beker ár körül segítettem az eladásban. Ezért nyitottam ezt a topicot. A hivatalos importőr az UltimateAV Kft. (A tulaja Szegedi Tibor, ő beszélt rá a "hatalmas bizniszre", amiből végül az lett, hogy két év meló után örültem, hogy visszakabtam a pénzem nagy részét. Előny volt viszont, hogy rengeteg mindent kipróbálhattam, s mindenhez nagyker áron fértem és férek hozzá.) Most van egy saját tulajdonú CD-5s lejátszóm, s két Thor monoblokkom. Más Ayonom már nincs, s ezeket nem is szándékozom eladni...

Áh értem! Nem figyeltem a topik-ot így nem voltak meg ezek az információk. Páran bele buktak már magyarban ilyen bizniszbe. Nagy bátorság kell hozzá az már biztos, és csak hosszú távon térul meg. Én is megismertem egy embert "annak idején" aki a 90-es évek elején Svájcból hazatelepulve nagy reményekkel próbálta meg népszerusíteni a hasonló kaliberu akkor kurriózumnak számító cuccokat de nem járt sikerrel. Még itt angliában is tonkre mennek forgalmazók, kereskedok, cégek, gyárak. A magyarországi helyzet meg aztán vegképp nem kedvez ennek az uzlet ágnak.

Tolem nem messze volt egy hi-fi/high end shop de a 40 ezres város nem tudta eltartani, 2 év után bezárt.

Marci bácsi
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 58

Ayon audio

Hozzászólás Szerző: Marci bácsi »

Óhh milyen kár. Azthittem még te vagy az importor!

Nem. Mint többször leírtam, egy árukészletbe szálltam be viszonylag nagy összeggel, majd a kiszállást megkönnyítendő, a beker ár körül segítettem az eladásban. Ezért nyitottam ezt a topicot. A hivatalos importőr az UltimateAV Kft. (A tulaja Szegedi Tibor, ő beszélt rá a "hatalmas bizniszre", amiből végül az lett, hogy két év meló után örültem, hogy visszakabtam a pénzem nagy részét. Előny volt viszont, hogy rengeteg mindent kipróbálhattam, s mindenhez nagyker áron fértem és férek hozzá.) Most van egy saját tulajdonú CD-5s lejátszóm, s két Thor monoblokkom. Más Ayonom már nincs, s ezeket nem is szándékozom eladni...

alfaati

Ayon audio

Tőlem aztán várhatod!
Gondolom ez egy hálózati lejátszó. (Én is most látom először, a hivatalos Ayon honlapon sincs még fent.) Minden valamire való cég kihoz egy ilyet, hiszen egyre nagyobb a kereslet irántuk. Árából ítélve a CD-5s CD játszó, illetve a Skylla DAC alapjaira épült. Hálózatis dolgokkal egyelőre nem foglalkozom. Amúgy sem vagyok Ayon importőr. Hozzám csak akkor kerül valami, ha kimondottan kíváncsi vagyok rá. Viszont jól elvagyok a mostani rendszeremmel, a szabad időimet a hagfalprojektemre, s lemezhallgatásra fordítom...

Óhh milyen kár. Azthittem még te vagy az importor!

Marci bácsi
Fórumlakó
Fórumlakó

Ayon audio

:readytoeat:

várjuk majd Marci bácsitól a beszámolót ha már elérheto lesz.

Tőlem aztán várhatod!
Gondolom ez egy hálózati lejátszó. (Én is most látom először, a hivatalos Ayon honlapon sincs még fent.) Minden valamire való cég kihoz egy ilyet, hiszen egyre nagyobb a kereslet irántuk. Árából ítélve a CD-5s CD játszó, illetve a Skylla DAC alapjaira épült. Hálózatis dolgokkal egyelőre nem foglalkozom. Amúgy sem vagyok Ayon importőr. Hozzám csak akkor kerül valami, ha kimondottan kíváncsi vagyok rá. Viszont jól elvagyok a mostani rendszeremmel, a szabad időimet a hagfalprojektemre, s lemezhallgatásra fordítom...

alfaati

Ayon audio

Ayon S3 Streamer
http://www.loftsound.de/shop/Musikserve ... :5273.html

:readytoeat:

várjuk majd Marci bácsitól a beszámolót ha már elérheto lesz.

HSRT8
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 622

Ayon audio

Hozzászólás Szerző: HSRT8 »

Aurender - Cary Audio - Nuforce - Marten Design

ValhallA
Tizezresek klubja
Tizezresek klubja
Értékelés: 8072

Ayon audio

Hozzászólás Szerző: ValhallA »

Ayon Audio CD-5s SPECIAL
http://www.highfidelity.pl/@main-209&lang=en

Review: Ayon Audio ORION II
http://www.highfidelity.pl/@main-210&lang=en

Review: Ayon Audio SPHERIS II
http://www.highfidelity.pl/@main-211&lang=en

Review: Ayon Audio Triton mono
http://www.highfidelity.pl/@main-212&lang=en

Review: Ayon Audio VULCAN II
http://www.highfidelity.pl/@main-213&lang=en
"Bármely eléggé fejlett technológia megkülönböztethetetlen a mágiától." Arthur C. Clarke (1917-2008)

Marci bácsi
Fórumlakó
Fórumlakó

Ayon audio

Ayon Audio CD5S -Szemet és fület gyönyörködtető-

A teljes cikk:

És a hangja is nagyon jó! Nálam is ez szól. Az egyik legjobb valaha gyártott CD-játszó, az biztos. És az előfok funkciója is brilliáns. Nálam korábban egy Audio Aero Capitole volt, de ez veri minden szempontból, legjobban az előfok funkcióban.

Acus
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 29

Ayon audio

Hozzászólás Szerző: Acus »

Ayon Audio VULCAN II

A teljes cikk

Acus
V.I.P.
V.I.P.

Ayon audio

Sajnos az előző hozzászólásba nem engedte már beletenni.

Acus
V.I.P.
V.I.P.

Ayon audio

Ayon Audio CD5S -Szemet és fület gyönyörködtető-

A teljes cikk:

Qr Yoda
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 31

Ayon audio

Hozzászólás Szerző: Qr Yoda »

Aki nem lép egyszerre

Nem illik a rendszerbe

Vendég

Ayon audio

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Nagy bajom nincs. Nekem akkor vált hiteltelenné a cég, amikor a 100-as végfokának valamelyik szériáját hibriddé alakította, méghozzá úgy, hogy tranyós bemenetet csinált, de a csöves végét meghagyta. Pont fordítva lett volna értelme (ha már mindenképpen hibridet akartak), mert a kis jeleknél, a feszültségerősítésnél a csöveknek - a zajon kívül - nincs műszakilag hátránya, a csöves-trafós kimenetnek annál inkább. Egyszerűen meghagyták a "nagy fényes és meleg" csöveket parasztvakításnak. Volt 11-es hibrid előfokom is. Négy cső árválkodott benne, hogy "az is legyen benne", különben tele volt tranzisztorral. Ilyen cégben nem bízom.

Szimmetrikusság ugyanúgy nem döntő dolog, mint bármi más. Én speciel nem tartom fontosnak, mert úgysem lesz az egész lánc szimmetrikus. Onnantól meg több bonyodalmat csinál, mint hasznot (pl. dupla annyi alkatrész).

Azt hittem, a maiakkal van bajod.
Hibrid végfokot, előfokot már nagyon régóta gyárt. Pl. a Classik és V széria már 1990-től hibrid.
De nem tranyós, hanem FET-es. Nagy különbség. A FET-ek karakterisztikája sokkal jobban hasonlít a csövekhez, mint a bipoláris tranyóké. De ez egy más tészta. Én nem tartom nagy bűnnek. Az előfokokban, pláne a phonokban pedig kézenfekvő a kisebb zajú és stabilabb FET-ek alkalmazása a bemeneti fokozatokban.
Az SP11 (1985-ből) valóban "kicsit" túlkomplikált, de hidd el, minden elemének megvan a maga oka.

Marci bácsi
Fórumlakó
Fórumlakó

Ayon audio

Egyet meg nem: mi a bajod az ARC-vel?
Nálam mostanában járt Ref 3 előfok, PH7-es phono. Nagyon jók voltak. És ezek nem őskövületek.
Ráadásul én kedvelem a szimmetrikus jelátvitelt, elektronikákat és az ARC azon kevés csövesek közé tartozik, aki full szimmetrikus elektronikákat épít. (a VTL is szereti a szimmetrikus átvitelt)

Nagy bajom nincs. Nekem akkor vált hiteltelenné a cég, amikor a 100-as végfokának valamelyik szériáját hibriddé alakította, méghozzá úgy, hogy tranyós bemenetet csinált, de a csöves végét meghagyta. Pont fordítva lett volna értelme (ha már mindenképpen hibridet akartak), mert a kis jeleknél, a feszültségerősítésnél a csöveknek - a zajon kívül - nincs műszakilag hátránya, a csöves-trafós kimenetnek annál inkább. Egyszerűen meghagyták a "nagy fényes és meleg" csöveket parasztvakításnak. Volt 11-es hibrid előfokom is. Négy cső árválkodott benne, hogy "az is legyen benne", különben tele volt tranzisztorral. Ilyen cégben nem bízom.

Szimmetrikusság ugyanúgy nem döntő dolog, mint bármi más. Én speciel nem tartom fontosnak, mert úgysem lesz az egész lánc szimmetrikus. Onnantól meg több bonyodalmat csinál, mint hasznot (pl. dupla annyi alkatrész).

Vendég

Ayon audio

HURRÁÁÁ!!!! Egyetértünk!

Egyet meg nem: mi a bajod az ARC-vel?
Nálam mostanában járt Ref 3 előfok, PH7-es phono. Nagyon jók voltak. És ezek nem őskövületek.
Ráadásul én kedvelem a szimmetrikus jelátvitelt, elektronikákat és az ARC azon kevés csövesek közé tartozik, aki full szimmetrikus elektronikákat épít. (a VTL is szereti a szimmetrikus átvitelt)

Marci bácsi
Fórumlakó
Fórumlakó

Ayon audio

Ez így igaz.
Önmagában egy kiemelt alkatrész semmire se garancia. A Kondo se attól az, mert 211-et, vagy 2A3-at használ.
Használ ezer más gyártó is és mégsem lesz tőle Kondo.
Ahogy 6550-ből is lehet jó és rossz erősítőt is építeni.

HURRÁÁÁ!!!! Egyetértünk!

Vendég

Ayon audio

Cső önmagában még semmit sem jelent, ahogy a hangszedőnél a mágnes sem. Azt meg, hogy adócsőből nem érdemes erősítőt építeni, kár hogy nem mondtad el szegény Kondónak, mielőtt megalkotta az Ongakut.... :fly:

Ez így igaz.
Önmagában egy kiemelt alkatrész semmire se garancia. A Kondo se attól az, mert 211-et, vagy 2A3-at használ.
Használ ezer más gyártó is és mégsem lesz tőle Kondo.
Ahogy 6550-ből is lehet jó és rossz erősítőt is építeni.

Marci bácsi
Fórumlakó
Fórumlakó

Ayon audio

Minden bizonnyal. Azért az én VAIC-omat egy német vette meg, akinek Ayon-ja volt. Az első bekapcsolásra egyértelművé vált, hogy a VAIC egy más kategória. Igaz az Ayon egy sokkal olcsóbb, szerintem pont6C33-as SE volt (talán a Spark). Már nem emlékszem pontosan rá. Azért az 520B cső nem egy feszültségszabályzó trióda a MIG-ben. Arra lett kifejlesztve, amire használják. A 300B megnövelt teljesítményű változata. Audiora lett kihegyezve.
Az adócsövekből is lehet építeni erősítőt, de minek. Én még jót nem hallottam, legyen az akár Wavac.

Nekem itthon volt három Ayon integrált hónapokig: egy Spirit (PP KT88-as csövek), egy Spark (SE 6C33) és egy Crossfire (SE 62B, tehát nem 52B, annál is nagyobb, ez már Ayon fejlesztés?). A legkritikusabb a Spark volt, megfelelő hangfal kellett hozzá, különben túl steril volt. De jó párosításnál nagyon tud szólni. A spirit nagyon jó mindenes. Nekem a Crossfire tetszett a legjobban, igaz basszusa ennek volt a legpuhább a három közül (ez talán 300B örökség). Aztán kölcsönkaptam egy pár Thort (PSE monoblok 6C33), s azonnal beszereztem egyet. Azóta is az van. Minden szempontból fényévekre volt a többitől.

A hifiben nincs egyszerű recept. Cső önmagában még semmit sem jelent, ahogy a hangszedőnél a mágnes sem. Azt meg, hogy adócsőből nem érdemes erősítőt építeni, kár hogy nem mondtad el szegény Kondónak, mielőtt megalkotta az Ongakut.... :fly:

Vendég

Ayon audio

A lényeg a hang. És ebben szerintem az Ayonok nagyon jók.

Minden bizonnyal. Azért az én VAIC-omat egy német vette meg, akinek Ayon-ja volt. Az első bekapcsolásra egyértelművé vált, hogy a VAIC egy más kategória. Igaz az Ayon egy sokkal olcsóbb, szerintem pont6C33-as SE volt (talán a Spark). Már nem emlékszem pontosan rá. Azért az 520B cső nem egy feszültségszabályzó trióda a MIG-ben. Arra lett kifejlesztve, amire használják. A 300B megnövelt teljesítményű változata. Audiora lett kihegyezve.
Az adócsövekből is lehet építeni erősítőt, de minek. Én még jót nem hallottam, legyen az akár Wavac.

Marci bácsi
Fórumlakó
Fórumlakó

Ayon audio

Milyen csövet gyárt? Komolyan.
A szupertriódákat 52B, 520B régesrégen a Alesa Vaic gyártatta Csehszlovákiában (1995).

http://www.stereotimes.com/amp051801.shtml

Egy kis történelem az 52B és az 520B csövekről:

http://www.emissionlabs.com/datasheets/ ... ctions.htm

http://www.emissionlabs.com/datasheets/ ... asheet.htm

A képen a jelenlegi Ayon feliratos 52B látható.
Természetes, hogy jelenleg Ayon felirattal van ellátva ez a cső, mivel a VAIC Valve Company már nem létezik.

AVVT történelem:
http://www.jacmusic.com/html/diversen/h ... f-2A3.html

http://www.elektronenroehren.de/

Mindamellett elismerésem az Ayon-nak, hogy tovább él a valóban kiváló Alesa Vaic szuper trióda (32B/52B...) és az azon alapuló nagy teljesítményű SE erősítők Ayon név alatt.
Az erősítők valóban kitűnőek, de a kifejlesztésük, pláne a csöveké messze nem az Ayon érdeme. Csak a történelmi hűség kedvéért.

A történelmi hűség kedvéért: a mai csöves kapcsolások a múlt század elején már megvoltak. A legtöbb cég csak az alkatrészválasztásban és a dizájnban tesz hozzá. (És még örülhetünk, ha hozzátesz, s nem a spórolás miatt elvesz!) Nem azért, mert ilyen "hülyék", hanem mert nincs mit hozzá tenni. Ugyanez igaz a Kondóra, sőt, rá fokozottan. Ott még egy csomó mindent el is méretez (pl. a Nérónál nem az előírt határokon belül terheli be az egyenirányítócsövet), mégis jól szólnak, mert évtizedekig próbálgatta az alkatrészeket.

Nyilván, mindennek, amit az Ayon csinál elősítőben, csőben stb. megvolt az őse. Én sok erőlködő belsejét láttam, így sok Ayonét és CJ-nét is. Egyik sem egy nagy durranás, mint ahogy szinte egyik High-End erőlködő sem. (Ebben Kondó kivétel a kézzel csinált egyedi alkatrészei miatt, viszont - mint mondtam - a kapcsolásoknál örülhetsz, ha sikerült neki lekoppintania hiba nélkül a múlt század eleji technikát.)

A lényeg a hang. És ebben szerintem az Ayonok nagyon jók. És a Te ízlésednek megfelelők. Én pl. egy 6C33 triódákból épült PSE monókat használok (Thor), s semmi sem jöhet egyelőre szóba alternatívaként. Gyors, feszes, megfogott basszusú, nem színezett stb. csöves SE létére jobb a basszusa mint a legtöbb tranyósnak.

Vendég

Ayon audio

Szívesen cserélek erről eszmét az Ayonos topicomban, itt ne nagyon offoljunk. ... Egyébként még csövet is gyárt, annyira nincs "múltja".

Milyen csövet gyárt? Komolyan.
A szupertriódákat 52B, 520B régesrégen a Alesa Vaic gyártatta Csehszlovákiában (1995).

http://www.stereotimes.com/amp051801.shtml
Vaic amps are designed (with input from the parent company in Austria) and built by Mastersound in Vicenza, Italy, an amplifier manufacturer for whom I have a great deal of respect. The driver tubes (AV8B) and the output tubes (520B) are manufactured by Vaic in the Czech Republic.

Egy kis történelem az 52B és az 520B csövekről:

http://www.emissionlabs.com/datasheets/ ... ctions.htm

http://www.emissionlabs.com/datasheets/ ... asheet.htm

A képen a jelenlegi Ayon feliratos 52B látható.
Természetes, hogy jelenleg Ayon felirattal van ellátva ez a cső, mivel a VAIC Valve Company már nem létezik.

AVVT történelem:
http://www.jacmusic.com/html/diversen/h ... f-2A3.html

http://www.elektronenroehren.de/

Mindamellett elismerésem az Ayon-nak, hogy tovább él a valóban kiváló Alesa Vaic szuper trióda (32B/52B...) és az azon alapuló nagy teljesítményű SE erősítők Ayon név alatt.
Az erősítők valóban kitűnőek, de a kifejlesztésük, pláne a csöveké messze nem az Ayon érdeme. Csak a történelmi hűség kedvéért.

Vendég

Ayon audio

Egy kis off. Én évekig haszáltam CJ premier 11/A-t (mely a Te általad kínáltnál szerintem komolyabb, de nagyobb teljesítményű az biztos), nagy megelégedéssel.

Ebben azért nem lennék olyan biztos.

http://www.soundstage.com/candystore/ca ... 200310.htm

Az MV60SE MINDEN tekintetben jobb erősítő, mint a PV11a.
A PV11-et az MV60 váltotta le, majd 2003-ban lett az MV60SE 6550-es csövekkel.
However, as I will tell you, and as Jess, the owner of this Premier 11a, will tell you, it doesn’t quite stack up to the MV60SE. I consider this to be good news. At $500 less, you get more amp with the MV60SE. How often does this happen in high-end audio? The one area that I thought it bettered the MV60SE was in terms of looks.

Ezen nem is lehet csodálkozni, hiszen az MV60SE tíz évvel fiatalabb konstrukció, jobb áramköri megoldásokkal és jobb anyagokkal. Egy olyan cég, mint a Conrad Johnson nem engedheti meg magának, hogy rosszab erősítőt építsen, mint amit leváltott.

Minden tiszteletem az Ayon-é, de azért csöves erősítés technikában gyakorlatilag nulla múlttal rendelkezik a Copnrad Johnson-hoz képest. CJ-VTL-ARC-CAT /a Kondo egy más történet/ akik azért értenek a csöves technikához (több évtizedes tapasztalattal a hátuk mögött). A többiek meg összerakják a pár alkatrészt, mert ugye egy csövesben sokkal kevesebb van, mint egy félvezetősben, és már kész is a "jó kis" csöves gép - gondolják. Az Ayon is a VAIC átvételével született meg, annak a konstrukcióit öltöztették át (alig) és írták át a feliratot Ayon-ra.

JOE77
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 15
Kapcsolat:

Ayon audio

Hozzászólás Szerző: JOE77 »

CD1-est hallottatok már?
Valami vélemény?

Csak nem le akarod cserélni az aerot (még egy picit mindig hiányérzetem van utána)!

HSRT8
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 622

Ayon audio

Hozzászólás Szerző: HSRT8 »

Ayon Spark Delta

Erre kiváncsi leszek!!!

Aurender - Cary Audio - Nuforce - Marten Design

Qr Yoda
Törzsvendég
Törzsvendég