Miért nem görbítteted meg rögtön a kart ?

Nem lehet szögben felszerelni a hangszedőt?Mert ha igen, veszel egy Ortofon beállító sablont,és....

Ami a belső (hajtott) tányérra rögzíti a külső tányért. A tengelyen van egy horony, abba van bepattintva.Voyager írta: ↑2023.02.06., hétf. 18:41Bocsánat, hogy beleszólok, de milyen tányérleszorító rugót?József1960 írta: ↑2023.02.06., hétf. 18:12Ha valaki Thorens TD 170,180,190,vagy Dual 400-as sorozatú lemezjátszót használ, vegye le a tányérleszorító rugót,(1 perc) és írja le,hogy mit tapasztalt.

Bocsánat, hogy beleszólok, de milyen tányérleszorító rugót?József1960 írta: ↑2023.02.06., hétf. 18:12Ha valaki Thorens TD 170,180,190,vagy Dual 400-as sorozatú lemezjátszót használ, vegye le a tányérleszorító rugót,(1 perc) és írja le,hogy mit tapasztalt.

OM5 mint LP életérzés ?! Még viccnek is erős! Szerintem is jobban járt volna egy jó állapotú, jó hangú használttal, ami eladható ha nem tetszik mégsem. Bár most nem tudnék ajánlani ilyet az apróból pont.mishow írta: ↑2023.02.06., hétf. 10:56Szerintem indulásnak kapjon egy új, méretpontos szíjat és egy jó állapotú, belépő szintű MM hangszedőt (Ortofon OM5 pl gyakran van a hirdetőben, sok ProJect azzal jön gyárilag, amit a tulajok rögtön cserélnek). Először szólaljon meg, abból már sok minden ki fog derülni. Induló lemezjátszónak tényleg jó lehet, de sajnos a képek szerint valóban nem vigyáztak rá túlságosan, és lehet sokat állt (erre utal a leesősen megnyúlt szíj), ami szintén nem tesz neki jót. Ha már tudtad hallgatni egy kicsit, és tetszik az LP érzés, utána még mindig ráérsz eldönteni, mennyit költesz rá![]()

Szerintem indulásnak kapjon egy új, méretpontos szíjat és egy jó állapotú, belépő szintű MM hangszedőt (Ortofon OM5 pl gyakran van a hirdetőben, sok ProJect azzal jön gyárilag, amit a tulajok rögtön cserélnek). Először szólaljon meg, abból már sok minden ki fog derülni. Induló lemezjátszónak tényleg jó lehet, de sajnos a képek szerint valóban nem vigyáztak rá túlságosan, és lehet sokat állt (erre utal a leesősen megnyúlt szíj), ami szintén nem tesz neki jót. Ha már tudtad hallgatni egy kicsit, és tetszik az LP érzés, utána még mindig ráérsz eldönteni, mennyit költesz rá

Szia!
Köszi az infokat, igen az lemaradt. Budapesten volna az ideális.alfaati írta: ↑2023.02.05., vas. 21:04Nem látszik a profilodban hol laksz. Az sokat segítene.
Ennek az mk II verziója volt nekem. Lényegét tekintve ugyan ez. Szerintem belekóstólni a "lemezes" világba, ismerkedni a technikával kiváló. Jól el kell csatolni ezt a készüléket a talajtól mert különben a vibrációk, zajok visszaköszönnek a hangfalakból.
Denon DL 110-el használtam meg egy Thorens ezüstözött kábelezéssel. Mostmár van választék tápegységekből is, akkor még nem volt(90-es évek közepe). Így a nyávogást is ki lehet iktatni mostmár.
Szíjat én elektronikai szaküzletben vettem. Vittem a kinyúlt régit, és annál picit rövidebbet kértem. Ebayen van eredeti is.
Nem látszik a profilodban hol laksz. Az sokat segítene.

Ezért is szeretem (én is), az általad is említett nut-al szerelt hangszedőtestet. Persze minden bizonnyal megvan annak is az oka, hogy a gyártók melyiket alkalmazzák.Rock60 írta: ↑2023.02.05., vas. 19:26Most mindenben egyetértek az előttem szólókkal.
De, ha már van egy bevált, jó karom, csak azért, hogy egyszerűbb legyen a hangszedőt szerelni, nem cserélem le Shell-esre.
Egyébként, az Air-Tangent mozgó részét lehúzva a csőről, már egész kényelmesen, asztalnál ülve lehet rajta bogarászni.![]()