Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Milyen hangsugárzót? (kérdés előtt olvasd el a nyitó hozzászólást)
Feltűnt a láthatáron egy Mordaunt Short Avant 309i használtan 60ezer körül, vagy inkább újonnan Polk PSW110 67ezerért? Melyik lenne jobb választás?
TV: TCL 65C805, Blu-ray 4K UHD: Sony Sony UBP-X800M2; AV-Receiver: Pioneer SC-LX87; CD: Rotel RCD-06; Hangfalak: Quadral Platinum M35 front, Quadral Platinum M10 Base center, Canton Plus X.3 és GX.3 surround, Saxx deepSound DS-12 zárt aktív sub; Kábelek: Alisca Orange Black Line RCA és hangszóró
Sziasztok!
Egy kis méretű házimozi-szobába (2.5m X 4m - galéria alatt, egyik oldala nyitott) keresek Quadral Argent szett (Argent 70, Argent Center és Argent Phase) és egy Yamaha RX-V2600 receiver mellé egy kisebb, max. 25-ös sub-ot, lehetőleg használtat 50ezer Ft környékén. Mérete ne legyen nagyobb 40cm X 40cm-nél. Eddig a Polk PSW110 volt a kiszemeltem, de sajnos ritka, mint a fehér holló, ill. sosem sikerült időben lecsapnom rá.
A neten kutakodva találtam rá a Canton AS 85.2 SC sub-ra, amely kifutó modell és Németo.ból futárral 68.000-ből lenne itt. A dologban az az érdekes még, hogy a széria utolsó darabjait a Canton Sub 8 200/250 wattos digitális erősítőivel szerelik, ami itthon 180ezerbe kerül...
Linkek:
http://www.canton.de/de/homecinema/subw ... 85.2sc.htm
http://www.canton.de/en/homecinema/subw ... t/sub8.htm
http://www.youtube.com/watch?v=POrZP52r9q4
Megérne ez ennyit, vagy akkor már inkább a Polk PSW110? Más ötlet, javaslat? Sajnos használtan mostanában nem nagyon látok nekem való sub-okat...
TV: TCL 65C805, Blu-ray 4K UHD: Sony Sony UBP-X800M2; AV-Receiver: Pioneer SC-LX87; CD: Rotel RCD-06; Hangfalak: Quadral Platinum M35 front, Quadral Platinum M10 Base center, Canton Plus X.3 és GX.3 surround, Saxx deepSound DS-12 zárt aktív sub; Kábelek: Alisca Orange Black Line RCA és hangszóró
Sziasztok!
Onkyo TX-SR705 mellé egy ~15-18m2 nappaliba teljesen átlagos felhasználásra mit szóltok egy Jamo S406 front,Jamo S40 center
illetve a egy Magnat sub 200 mélyláda összeállításhoz?
Zenében mindent hallgatnék rajta, de jazz-t és komoly zenét szinte soha.
Film - zene 50-50%-ban menne rajta.
Köszi!
Sziasztok.
Lenne egy olyan jelegű kérdésem, hogy egy nappaliba lenne egy rendszer, bakelit lejátszó és szinte csak rock zene(fateromnak lenne)
vett már egy jó állapotban lévő Harman kardon PM-650 Vxi erősítőt és ehhez keresne hangfalat, Elment Szekszárdra (nem tudom, hogy ismeri-e valaki az ott lévő boltot inkább vintage cuccokat forgalmaznak) Kinézett egy Kenwood LS-P 7200-t (javítja még nem volt elvileg) de fenntartásaim vannak a sok hangszóróval kapcsolatban illetve, hogy megfelel-e az erősítőnek nem lesz-e egy kicsit sok neki.
előre is kösz.
Vegyetek inkább egy JBL dobozt, van itt hirdetve több is !
Sziasztok.
Lenne egy olyan jelegű kérdésem, hogy egy nappaliba lenne egy rendszer, bakelit lejátszó és szinte csak rock zene(fateromnak lenne)
vett már egy jó állapotban lévő Harman kardon PM-650 Vxi erősítőt és ehhez keresne hangfalat, Elment Szekszárdra (nem tudom, hogy ismeri-e valaki az ott lévő boltot inkább vintage cuccokat forgalmaznak) Kinézett egy Kenwood LS-P 7200-t (javítja még nem volt elvileg) de fenntartásaim vannak a sok hangszóróval kapcsolatban illetve, hogy megfelel-e az erősítőnek nem lesz-e egy kicsit sok neki.
előre is kösz.
Hellótok yamaha rx-v765-höz keresek 5.1-et én új Mission M34, M35 szettre gondoltam vagy használt dali concept6 5.1szet vagy új Kef C7 nagy szett vagy Mordaunt Short Aviano 6 + 1 + 5C és szubbot is cserélnék használt clarus rhea-ra 21négyzetméterre kellenének
Szerintem a Mordaunt Short Aviano 6 + 1 + 5C a legjobb ezek közül!!
Házimozi szoba:Projektor:Samsung A600Vászon:Bydium keretes 113x200/8cm. Processzor:sherbourn PT-7020,Erősítő:Pioneer vsx-1015 ,Médialejátszó:popcorn A-210esHangfalak:front:Mission MX-5,center:Mission Mxc2,Háttérsugárzók:Mission Mx2
Nappali:TV:lg42lw5590 3D-Médialejátszó:WD LIVE- Samsung BD-E5500 l
Hellótok yamaha rx-v765-höz keresek 5.1-et én új Mission M34, M35 szettre gondoltam vagy használt dali concept6 5.1szet vagy új Kef C7 nagy szett vagy Mordaunt Short Aviano 6 + 1 + 5C és szubbot is cserélnék használt clarus rhea-ra 21négyzetméterre kellenének
Ezek közül a Dali a legjobb szerintem.
Webáruház:
http://www.avxcafe.hu/
Sziasztok!
Zenehallgatasra celjara keresek szamitogephez aktiv sztereo hangfalat 50e ft koruli ertekben.Swans M200 MKII is szoba kerult.
Lehet,hogy ez a Swans már elfogyott.
Gergőt kellene megkérdezni:
sound@atctrade.com
Webáruház:
Proji: INFOCUS IN3138Hda Vászon elitescenn 120". TV LCD: LG 42LK530 FullHD, BluRay: LG BD 550, Erösitö: Marantz SR 7011 CD1: Technics SL-PG 590,Deck: Technics RS-BX 501, hangfal: Dynavoice Challanger M-85 set SUB: Proson R12, 7. Taga TAV 806. kábel: A FRONTOKNAK SUPRA RONDO 4*2.5mm ,a háttérnek PROSON 2*2.5mm SAL 2×2.5mm, proson sub,Kácsa hdmi 1.4HAMA HDMI 1.3, profilgold PGD-481,Kácsa KCE-210
Saját készítésű fa hi-fi álvány front hangfal alátét és háttér sugárzó állvány.
Pc: Intel i3 4330 asrock H97 Gskill ripjaws 8GB ddr3 Kingston SSDNow V300, WD Caviar blue ezex 1Tb, Hitachi deskstar 7k1000.b,ASUS Xonar D1 LG W2242T Win7 64bit home edition, Kodi player<p>
Player:Technics SL-P777, Technics SL-PS900 vezeték AUDIOQUEST EVERGREEN, ASUS transformer lapos,hangkárty Creative X-FI sorround 5.1 usb vezeték AUDIOQUEST EVERGREEN,INAKUSTIK PREMIUM BLUETOOTH vezeték INNAKUSTIK PREMIUM rca, Technics SU-V85A, vezeték AUDOQUEST X2, TAGA Platinum S-90SL. Áram: Goldaudio elosztó, Inakustik REFERENZ hálozati.
Saját készítésű fa hi-fi álvány front hangfal alátét és háttér sugárzó állvány.
Pc: Intel i3 4330 asrock H97 Gskill ripjaws 8GB ddr3 Kingston SSDNow V300, WD Caviar blue ezex 1Tb, Hitachi deskstar 7k1000.b,ASUS Xonar D1 LG W2242T Win7 64bit home edition, Kodi player<p>
Player:Technics SL-P777, Technics SL-PS900 vezeték AUDIOQUEST EVERGREEN, ASUS transformer lapos,hangkárty Creative X-FI sorround 5.1 usb vezeték AUDIOQUEST EVERGREEN,INAKUSTIK PREMIUM BLUETOOTH vezeték INNAKUSTIK PREMIUM rca, Technics SU-V85A, vezeték AUDOQUEST X2, TAGA Platinum S-90SL. Áram: Goldaudio elosztó, Inakustik REFERENZ hálozati.
Sziasztok!
Zenehallgatasra celjara keresek szamitogephez aktiv sztereo hangfalat 50e ft koruli ertekben. Bose Companion 2 (az olcsobbak kozul), Audioengine A2 ill Swans M200 MKII is szoba kerult. Van esetleg valakinek tapasztalata vagy tippje hogy mit lenne erdemes?
Elore is koszonom.
Srácok, megér 40.000 Ft-ot egy Yamaha YST 315 mélyláda?
Tudtok valamit mondani róla pro és kontra?
Denon AVR 1908 erősítőre kerülne Proson Libra 653 5.0 szett mellé.
Igen, megéri ezt a pénzt.
Srácok, megér 40.000 Ft-ot egy Yamaha YST 315 mélyláda?
Tudtok valamit mondani róla pro és kontra?
Denon AVR 1908 erősítőre kerülne Proson Libra 653 5.0 szett mellé.
Wiim Amp Pro
Wharfedale Evo 4.2
Yamaha YST-SW 315
Sony 55XE8505
Wharfedale Evo 4.2
Yamaha YST-SW 315
Sony 55XE8505
http://1.bp.blogspot.com/_9nOx735x9Oc/S ... tput-1.jpg
A Canton előszeretettel használt lágy dóm közepet anno,nekem Canton-ból ilyen dobozaim vannak,nincs bajom a közepekkel. Lehet,hogy hülyeség,de mintha valahol azt olvastam volna,hogy a Vifával gyártatták a dómokat???
Intel Nuc i5-SotM SMS 200 ultra neo-Resonessence Labs Invicta Mirus Pro-Krell KBL-Fapaci aktív nagymonitor.
MDA kábelezés
MDA kábelezés
Szia! A Magnatot sajnos nem ismerem,de ezek a régi Cantonok nagyon jó hangú ,és eléggé allround dobozok. Általában nem szoktak csalódást kelteni...sőt.
Szóval ha nincs vele semmi bibi én ezt venném!
Azért, azok a kis méretű közép dómok, nem az igaziak. Én inkább a másikat venném.
Szia! A Magnatot sajnos nem ismerem,de ezek a régi Cantonok nagyon jó hangú ,és eléggé allround dobozok. Általában nem szoktak csalódást kelteni...sőt.
Szóval ha nincs vele semmi bibi én ezt venném!
Intel Nuc i5-SotM SMS 200 ultra neo-Resonessence Labs Invicta Mirus Pro-Krell KBL-Fapaci aktív nagymonitor.
MDA kábelezés
MDA kábelezés
Sziasztok!
Sztereó zenehallgatás céljából vennék hangfalpárt. Találtam is két típust. A kérdésem az lenne , hogy melyiket érdemesebb választanom az áruk egyforma.
Magnat Sonobull 25
Canton GLX 100
Előre is köszönöm a segítséget.
Ezt azért csinálja, mert az antenna kábelen földhurok van. Erről úgy győződhetsz meg, hogy kihúzod a tv antennáját a fali csatlakozóból. A hibát csak úgy lehet kiküszöbölni, hogy az antennára teszel egy galvanikus leválasztót.
Üdv!
Meg lett vásárolva a MediaMarkt-ban egy Wharfedale Obsidian 600 5.0 szett, nem rég raktuk össze, még sokat nem teszteltem, de egy Eagles - Hotel California DTS koncert részletet meghallgattunk és hát, nem semmi Majd napközben masszívabb próbák alá is alávetem a rendszert. Mellé vettem egy Eltax mélyládát, itt van a feketeleves, de nem azért, mert olyan színű a doboz..... Bedugom az RCA kábeleket a megfelelő helyre (a ládán van egy L-R line bemenet, amiből egyikbe dugom az erősítő SUB kimenetét), bekapcs és mindent némára véve, erősítőt kikapcsolva elkezd búgni, mint egy hegesztő trafó, amikor nem talál testet (ha jó példát hoztam fel). Pioneer VSX-520-as erősítőm van, ami 2 hónapnál kicsit idősebb már. Kipróbáltuk a szomszéd Harman/Kardon erősítőjével és azzal is ugyanezt produkálta. 3 kábellel is megnéztem, ugyanaz az eredmény..... Rádugtam a régi Panasonic erősítőmre, na ott nem csinálta, viszont azokra nem tettem hangszórókat, csak üresen kötöttem össze, hogy lássam, mit művel. Mivel ma vettem, ezért van 2 és fél napom, hogy visszavigyem és megnézzék. Ha ottani tesz során is ezt csinálja, akkor gondolom kicserélik, ha nem csinálja, akkor viszont nem tom mi lehet a baj..... Talán vmi komolyabb kábel kell, vagy másfajta összekötési mód, ugyanis ezen van még más vezeték becsatlakozási lehetőség. Ez a típus: Eltax Experience SW8
Választ és segítséget előre is köszönöm!
Felejtsd el.
Itt találni fogsz a használt cuccok között nagyon jót.
Mennyi lenne a max keret?
Milyen erősítőhöz, zenéhez és mekkora szobában lenne ?
Hagyom is.
Hogy mi lenne az igényem? Azt már az előző oldalon leírtam, de akkor most újra bemásolom ide, mert nem sok kedvem van ismét leírni
"Adott egy 2-3 hónapja vásárolt Pioneer VSX-520-as típusú erősítő, egy LG-BD660-as Blu-Ray lejátszó (bár ez nem is biztos, hogy most sokat számít), egy durván 25 négyzetméteres nappali és felhasználási igényként főként rock zene és annak különböző válfajai, plusz némi filmnézés, ami időtartamát tekintve jóval kevesebb, mint a zenehallgatás, de amikor a filmnek eljön az ideje, akkor annak a hanghatásait is szeretem kiélvezni. Ezek főként akció, thriller, bűnügyi, háborús és fantasztikus/kaland filmek, ahol ugye előszeretettel fektetnek nagy hangsúlyt a hangzásra. Ha választanom kéne a hangfalszett kiválasztásánál, akkor inkább a zenehalgatást tolnám előtérbe. Ami lényeges dolog az elrendezhetőség szempontjából, hogy a frontoknak már eddig is megvolt a helyük, tehát nagy a valószínűsége, hogy polcsugárzókat kell beszerezzek, a hátsó hangszórókat is falra tudnám csak szerelni, bár talán ott még megoldható a váltás állványosra, de ahogy elnéztem a szetteket, általában a hátsók polcsugárzók, csak a front álló, legalább is amik között én keresgéltem, ott így volt. A center-nek megvan a helye a tv feletti polcon. Az árat tekintve olyan 150-170ezer körül gondolkoznék, az sem lenne baj, ha a szett tartalmazna mélysugárzót is, bár tudom, hogy ennyi pénzért újonan nem igen kapni. De hogyha csak 5.0-ás szettet tudnék együtt beszerezni, akkor a jelenlegi SW is megfelel még természetesen. Akár használt rendszer is érdekelne. Az időpontot nem tudom megmondani, egyenlőre csak a gondolatok járkálnak a fejembe, mi lenne ha vennék Tudom, hogy nem kis összeg, ezért elkapkodni sem szabad, másrészt még gyűjtögetni kell még hozzá rendesen. Az sem lenne rossz nekem, ha darabonként/páronként gyűjtögetném össze a szettet. Jelenleg egy 2004-es kiadású polcsugárzókból álló Panasonic 5.1-es szettem van, ezzel meg vagyok elégedve, csak picikék a hangszórók, értelemszerűen egy testesebb szett azért többet ki tudna hozni az új erősítőmből, így aztán végre megtudnám, hogy mi is rejlik benne valójában Ki mit javasol?"
Tehát ez Annyiban változott a felállás, hogy egyenlőre lehet a megnevezett keret sok lenne. Most Wharfedale 300-as van a MM-ben egész jó áron, csak még nem hallottam.
Na meghallgattam a nem tudom milyen nevű frontokat, amiben SEAS hangszórók vannak, állítólag nagy értékűek, meg vmi kanadai gyártmány és nem házilag épített. Nem új, ez is látszik rajta, de ez még nem kell negatívum legyen, sőt.... Fényképet nem csinálok róla, mert eléggé szedett-vedettnek tűnik, ha leveszem az elejét a doboznak :S Viszont a hallgatás során rájöttem, hogy akármilyen csúcsszupernek van kihírdetve, az én majd 15-20 éves JVC hangfalpárom sokkal tisztábban, teltebben szól, ráadásul úgy, hogy tudom, ennél sokkal jobb hangzásúak is vannak. Pl az Avatar DTS hangját teszteltem vele, az én JVC-men részletesebben előjöttek az effektek (pl az erdőben a repkedő bogarak, a fű, lépések hangjai). Nekem 20-ért adná el a párat, viszont inkább nem kérem, mert ez az első eddig, amit meghallgattam, ráadásul a bal oldali a mélyeknél néha zörög, tehát még megyek inkább tovább és lehet új mellett döntök, a MediaMarkt-ban úgyis kitakarítás van hangfalszettek terén Ott van egy Wharfedale 300, erről mi a véleményetek?
Felejtsd el.
Itt találni fogsz a használt cuccok között nagyon jót.
Mennyi lenne a max keret?
Milyen erősítőhöz, zenéhez és mekkora szobában lenne ?
Webáruház:
Na meghallgattam a nem tudom milyen nevű frontokat, amiben SEAS hangszórók vannak, állítólag nagy értékűek, meg vmi kanadai gyártmány és nem házilag épített. Nem új, ez is látszik rajta, de ez még nem kell negatívum legyen, sőt.... Fényképet nem csinálok róla, mert eléggé szedett-vedettnek tűnik, ha leveszem az elejét a doboznak :S Viszont a hallgatás során rájöttem, hogy akármilyen csúcsszupernek van kihírdetve, az én majd 15-20 éves JVC hangfalpárom sokkal tisztábban, teltebben szól, ráadásul úgy, hogy tudom, ennél sokkal jobb hangzásúak is vannak. Pl az Avatar DTS hangját teszteltem vele, az én JVC-men részletesebben előjöttek az effektek (pl az erdőben a repkedő bogarak, a fű, lépések hangjai). Nekem 20-ért adná el a párat, viszont inkább nem kérem, mert ez az első eddig, amit meghallgattam, ráadásul a bal oldali a mélyeknél néha zörög, tehát még megyek inkább tovább és lehet új mellett döntök, a MediaMarkt-ban úgyis kitakarítás van hangfalszettek terén Ott van egy Wharfedale 300, erről mi a véleményetek?
Üdv!
A SEAS név gondolom itt több embernek mond vmit, de mivel én egyáltalán nem ismerem, ezért kérdezem meg a véleményeteket. Szomszédom ajánlott egy olyan front párt, amelyikben ilyen gyártmányú hangszórók vannak beépítve és hogy ezt pl a Proac is használja (amit úgyszint nem ismerek ). Mit szóltok hozzá? Akármikor ki tudom próbálni saját erősítőn, tehát ha a fülemre hallgatok, az a legjobb út, de előtte érdekelne, hogy egyáltalán foglalkozzak-e vele.
Köszi.
A Seas-on belül is van óriási minőségi és árkülönbség.
Kellene tudni,hogy mik vannak benne.
Egy kép jó lenne a dobozról.
Webáruház:
Üdv!
A SEAS név gondolom itt több embernek mond vmit, de mivel én egyáltalán nem ismerem, ezért kérdezem meg a véleményeteket. Szomszédom ajánlott egy olyan front párt, amelyikben ilyen gyártmányú hangszórók vannak beépítve és hogy ezt pl a Proac is használja (amit úgyszint nem ismerek ). Mit szóltok hozzá? Akármikor ki tudom próbálni saját erősítőn, tehát ha a fülemre hallgatok, az a legjobb út, de előtte érdekelne, hogy egyáltalán foglalkozzak-e vele.
Köszi.
Dobjál fel róla képet. A Seas az egyik legjobb. Sok gyártó használja a hangszóróit.. Azonban itt azt veszem ki, hogy egy épített hangfalról van szó..
Ha így van, akkor azért tudnod kell, hogy önmagában a hangszórókészlet még nem garancia a jó hangra, a doboz, a hangváltó alkatrészei, a kábelezés és legfőképp a doboz hangolása a hangváltóval, ez mind számít.. Aztán milyen Seas hangszórók, mert ugye nagy a szórás a márkán belül is az árakban.. Dobj fel képet, illetve, hogy mennyit kér érte.. Persze ettől még a hangja nem derül ki, de legalább a semminél több információt kapunk..
Üdv!
Köszi.