b4xter írta: ↑2023.02.13., hétf. 18:47
sutemenyx írta: ↑2023.02.13., hétf. 15:00
Ez melyik ARC? SP10?
SP8 vagy PH3, Feri ezt a kettő modellt "utánépíti". Azért írom idézőjelben, mert (amennyire én tudom) nem egzakt copy, vannak benne saját elgondolások is. Nekem PH3 van tőle, roppant elégedett vagyok vele. Ha nem akarsz milliós összegeket áldozni phonóra, akkor végállomás lehet. És ha belegondolsz, ez ugyan persze egy MM phono, de ha MC-re kacsintgatnál, akkor csak egy MC trafó (nálam ez lett) vagy pl. egy Hiraga pre-pre aktív elektronika (utánépítés is lehet) a megoldás a phono elé kötve.
Akkor még megtoldom 1-2 plusz információval, nem "csak" két(SP8, PH3) félét épít, hanem hármat. Az SP-8 az úgymond "normál" kimeti feszültségű MM hangszedőkhöz ideális, a PH-3 a magas kimenetű MC hangszedők korrekt párja, illetve van egy harmadik, ami az SP-8 ősének tekinthető, némi változtatással, ez az alacsonyabb kimenetű MM-ekhez illeszkedik legjobban.
Csütörtökön viszem Ferihez az enyémet(SP8), és erre az utóbbi változatra építi át, hogy tökéletesen illeszkedjen a MoFi MasterTracker 0.3V-os kimenetével. Én elégedett vagyok a jelenlegi felállással is, de Feri azt mondta, majd hallgassam csak meg az átépítés után!
Az említett Hiraga elektronika, egy kiváló MC illesztőegység, ezzel nincs szükség az illesztgetésre, mint az MC trafóknál, mert ez minden MC hangszedővel megtalálja a közös "nevezőt". Az SP-8 phono-val ajánlott párosítani, ha MC-ben gondokodsz.
Egyszer valaki mondott nekem olyat, "hogy ha nincs legalább 200 ezred MC trafóra, akkor ne vakarózz, mert a Hiraga eddig a szintig bőven partiban van a trafókkal, azok nyűgjei nélkül".
Ez az "örök garancia" akkor igaz, ha közvetlenűl a készítőjétől veszed, a másodkézből származókat is megjavítja, ha netán gond lenne vele, de ezekre nem terjed ki a garancia.
Bár sem a másodkézből származással(aki megveszi nem igen adja el) nincs gond, sem az üzembiztonságával.
Kiérlelt, stabil, megbízható készülékek. A hangjáról meg inkább győződj meg!
Feri valóban nagyon korrekt, segítőkész ember, de a belekotorászó, okoskodó emberek nála semmi jóra ne számítsanak.
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech