MrCollector írta: ↑2026.03.25., szer. 10:21
1. Nektek milyen GYAKORLATI tapasztalataitok vannak, nálatok mennyire szól bele a hangzásba a LAN kábel?
2. Az általuk okozott változás szerintetek milyen mértékű lehet más kábelekhez képest?
1. Beleszól, a mértéke készülék függő (mint minden kábel cserénél) de számomra minden esetben jól hallható, és
látható is, az Apple TV képe például
nálam sokat javult a minőségi kábeltől; ami még izgalmasabb, hogy a hatás nem csak a router/utolső switch és a készülék közt jelentkezik, hanem több switch esetén a lánc teszőleges szakaszain cserélve is;
2. Pontosítani kellene, mit értesz "más" kábeleken? A többi hifi kábelt (táp, IC) vagy a különféle lan kábelek hatását egymáshoz képest? Ha stream a fő műsorforrás, akkor fontosságban a magam részéről egészen előre helyezném, talán a tápkábelekkel egy fontossági sorba.
Ha egymáshoz képest, akkor azt kell mondanom, mindegyiknek meg van a saját karaktere, akár gyártó szerint.
Nekem Supra CAT8 van, illik a rendszerembe, próbáltam AQ-t és Viabluet (nem gyári szerelteket) amik szintén sokat hoztak, meg a sokat hype-olt CAT8 Ventiont is, aminek a pozitív hatása szintén egyértelmű, a noname kábeleknél mindenképp jobb. A Supra hangzása nekem jobban bejön, ennyi.
Ami izgalmas lehet - ha már előjött a téma - hogy a CAT6/7/8 játszik-e szerepet a hangzásban, vagy itt is a jobb kábelszerkezet és az igényesebb csatlakozók a lényeg? A másik, amin vita szokott lenni (OKOK, itt mindenen vita szokott lenni

) hogy van-e különbség a gyári szerelt és a házi kivitel közt?