Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Segítség,kezdő vagyok!

Igc
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 52

Segítség,kezdő vagyok!

Hozzászólás Szerző: Igc »

Érdemes valamilyen nevesebb gyártótól profi Scart kábelt venni, vagy jó lesz a Hama is az MM-ból ?
Az én Profigold kábeleim is igen jók, a Scart 5e körül volt, de jobb, mint a Hama Pro Class..
TV: LG 32CS460 BD Player: LG BD350V CD Player: Rotel RCD-865BX Receiver: Denon AVR-1604 System: Logitec Z906 HDMI Cable: Profigod PGV1001 Digital Coax Cable: Profigold PGD481 RCA Audio Cable: Profigold Oxypure PGA3000 Speaker Cable: Van den Hul Skyline

mocifonok
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 0

Segítség,kezdő vagyok!

Hozzászólás Szerző: mocifonok »

A No-Name Scart kábel után a Hama Pro-Class szemmel látható minőségjavulást eredményezett. Szóval megérte.

Negatívum: volt Hama Pro-Class (vagy valami más minőségi csoportjuk) digit. coax kábelem, ami hibásnak bizonyult (5.1 és 2.0 váltások), de kicseréltem, azóta semmi gond. Lehet, hogy kifogtam az 1000-ből azt az 1-et.
TV: Panasonic TX-32PL10, DVD: Pioneer DV-350, VHS: Daewoo 6head, Erősítő: Yamaha RXV-530, Hangfalak: Jamo Studio 170, Sony SS170 surround

Firglisz
Isten Hozott! :)

Segítség,kezdő vagyok!

Hozzászólás Szerző: Firglisz »

Igen tényleg egy ilyen átalakító volt. Már csak egy kérdés maradt. Érdemes valamilyen nevesebb gyártótól profi Scart kábelt venni, vagy jó lesz a Hama is az MM-ból ? 
Attól függ melyik Hama. A ProClass jó lesz. De jó a Monitor Scart kábele is. Mindkettő 5 ezer környékén van.

Szóval Hama Pro rulez. Köszi !

TV:Sony KV32-FQ86 DVD:Sony NS585P Kábel: AN C és AN B
CD:CA D-500SE Erősitő:CA A-500 Hangfal:Audio Note K/D

Slash
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Segítség,kezdő vagyok!

Hozzászólás Szerző: Slash »

Nah, megnyugodtam, nekem a videóhoz a Hama gagyi van

Vendég

Segítség,kezdő vagyok!

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Szóval kétféle Hama létezik?
Van a Hama gagyi és van a Hama ProClass.

Ez a Hama gagyi:

Ez a Hama ProClass:

ajsa
Törzsvendég
Törzsvendég

Segítség,kezdő vagyok!

Hozzászólás Szerző: ajsa »

Szóval kétféle Hama létezik?
Sohasem lenn�k egy olyan klubnak a tagja, amelyik elfogadna engem tagj�nak.

(ex)Cat
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 3

Segítség,kezdő vagyok!

Hozzászólás Szerző: (ex)Cat »

A félreértések elkerülése végett: én a Metróban vettem 400 kemény forintért Hama kft. által forgalmazott, made in China, teljes bekötésű scart kábelt. Gondolom nem erről van szó jelen esetben.
Nem pont erről van szó, de ezt is kitárgyalhatjuk

ajsa
Törzsvendég
Törzsvendég

Segítség,kezdő vagyok!

Hozzászólás Szerző: ajsa »

A félreértések elkerülése végett: én a Metróban vettem 400 kemény forintért Hama kft. által forgalmazott, made in China, teljes bekötésű scart kábelt. Gondolom nem erről van szó jelen esetben.
Sohasem lenn�k egy olyan klubnak a tagja, amelyik elfogadna engem tagj�nak.

(ex)Cat
Beköltözött
Beköltözött

Segítség,kezdő vagyok!

Igen tényleg egy ilyen átalakító volt. Már csak egy kérdés maradt. Érdemes valamilyen nevesebb gyártótól profi Scart kábelt venni, vagy jó lesz a Hama is az MM-ból ? 
Attól függ melyik Hama. A ProClass jó lesz. De jó a Monitor Scart kábele is. Mindkettő 5 ezer környékén van.

Szerintem ennél többet nem érdemes rákölteni, mert nem fogsz tapasztalni semmi minőségbeli változást.

Vendég

Segítség,kezdő vagyok!

Firglisz

Segítség,kezdő vagyok!

Akkor azt hiszem szerzek egy kábelt és letesztelem. Egy biztos amikor a számitógépről néztem a filmeket TV-n a Scart-os megoldás enyhén szólva csapnivaló képet produkált (igaz ide kellett még egy Scart-ra átalakító), míg az S-video kábellel egy az egyben összekötve nagyon szép képet láttam.
Na várjunk egy picit... Ha számítógépről beszélünk, annak csak S-video és kompozit kimenete van, amit te használtál, az nagy valószínűséggel egy sima RCA-Scart átalakító volt, ami csak kompozit jelet visz át, úgyhogy annál tutira jobb az S-video. Egyéb esetben viszont (asztali lejátszónál) az RGB a jó választás.

Doki
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 1

Segítség,kezdő vagyok!

Hozzászólás Szerző: Doki »

Akkor azt hiszem szerzek egy kábelt és letesztelem. Egy biztos amikor a számitógépről néztem a filmeket TV-n a Scart-os megoldás enyhén szólva csapnivaló képet produkált (igaz ide kellett még egy Scart-ra átalakító), míg az S-video kábellel egy az egyben összekötve nagyon szép képet láttam.
Na várjunk egy picit... Ha számítógépről beszélünk, annak csak S-video és kompozit kimenete van, amit te használtál, az nagy valószínűséggel egy sima RCA-Scart átalakító volt, ami csak kompozit jelet visz át, úgyhogy annál tutira jobb az S-video. Egyéb esetben viszont (asztali lejátszónál) az RGB a jó választás.
Thomson DPL2000 erőlködő, JBL NSP1 szet, Heco Spirit sub,HTPC, Sanyo PLV-Z1 (BARCO HDTV 1600 projektor-talonban /emoticons/default_sad3.gif" alt=":(" data-emoticon="" srcset="/emoticons/sad@2x.png 2x" width="15" height="15" /> )

(ex)Cat
Beköltözött
Beköltözött

Segítség,kezdő vagyok!

Scart-os megoldás enyhén szólva csapnivaló képet produkált (igaz ide kellett még egy Scart-ra átalakító), míg az S-video kábellel egy az egyben összekötve nagyon szép képet láttam.
Ebben az esetben viszont egyértelmű a megoldás!

Firglisz

Segítség,kezdő vagyok!

SCART-on keresztül RGB-vel és nem kompozit videoval, szerintem természetesebb kép kapható, mint SVIDEO-n keresztul. Ez utóbbival uygan talán erőteljesebbek a színek, de az RGB homogénebb, életszerűbb képet ad. Szerintem.

(ex)Cat
Beköltözött
Beköltözött

Segítség,kezdő vagyok!

Pillanatnyilag S-video-t használok, mert olyan kábel volt otthon. Érdemes venni egy Scart-ot ? Valahol azt olvastam, hogy az S-video jobb minűségű mint a Scart csatlakozású kompozit jel.
SCART-on keresztül RGB-vel és nem kompozit videoval, szerintem természetesebb kép kapható, mint SVIDEO-n keresztul. Ez utóbbival uygan talán erőteljesebbek a színek, de az RGB homogénebb, életszerűbb képet ad. Szerintem.

Firglisz

Segítség,kezdő vagyok!

Na ez az előző én lettem volna, csak úgy látszik közben kiléptem...

Vendég

Segítség,kezdő vagyok!

A DVD lejátszómon van komponens kimenet és azt olvastam hogy azt használva szebb képet kapok. Ahhoz, hogy ezt használni tudjam, kell a TV-n is komponens bemenet ? Vagy valamilyen átalakítóval lehet használni oda RGB-s Scartot ?
Kell a TV-n is komponens bemenet, ez pedig a legritkább esetben fordul elő. Átalakítót talán - bár szerintem nem - lehet kapni, de nincs értelme, mert ha a TV nem tudja, akkor nem tud jobb mniőségű kéept megjeleníteni átalakítón keresztül sem. Maradj csak a SCART-nál RGB-vel, hidd el, jó az!

Pillanatnyilag S-video-t használok, mert olyan kábel volt otthon. Érdemes venni egy Scart-ot ? Valahol azt olvastam, hogy az S-video jobb minűségű mint a Scart csatlakozású kompozit jel.

(ex)Cat
Beköltözött
Beköltözött

Segítség,kezdő vagyok!

A DVD lejátszómon van komponens kimenet és azt olvastam hogy azt használva szebb képet kapok. Ahhoz, hogy ezt használni tudjam, kell a TV-n is komponens bemenet ? Vagy valamilyen átalakítóval lehet használni oda RGB-s Scartot ?
Kell a TV-n is komponens bemenet, ez pedig a legritkább esetben fordul elő. Átalakítót talán - bár szerintem nem - lehet kapni, de nincs értelme, mert ha a TV nem tudja, akkor nem tud jobb mniőségű kéept megjeleníteni átalakítón keresztül sem. Maradj csak a SCART-nál RGB-vel, hidd el, jó az!

Firglisz

Segítség,kezdő vagyok!

sajti
Törzsvendég
Törzsvendég

Segítség,kezdő vagyok!

Hozzászólás Szerző: sajti »

Ez hosszó ido˝ alatt reális veszély, csak az a baj vele, ha folyamatossan hallgatod a készüléket, akkor nem fogod észrevenni, mert hozzászokik a füled.A leggyanusabb jel a hálózati brumm megjelenése.
Ekkor érdemes (venni egy újat) kivenni a pufferkondikat és ha megrázva o˝ket zörögnek akkor kuka, ha nem akkor betenni melléjük egy újat vagy ha nincs hely akkor cserélni.
A többit is kicserélheted újra ha nagyon unatkozol, ha sok pénzt is szánsz rá, akkor mino˝ségi kondira.

a hálozati brumm mit jelent?

tegnap szétszedtem egy (régi?) sony ta-f220-at.most jutottam hozzá.szimpla stereo erösitö.
a pufferkondi az,amin az a felirat van pl:56V,10000uF?
van még egy "érdekessége",az egyik hangfal halkabban szól.kipróbáltam más hangfallal.ua.
mi lehet a hiba?

????? itt

Igen az a pufferkondi. De annak semmi köze sincs a két csatorna közötti hangerőkülönbséghez. Inkább valamelyik poti, vagy kapcsoló lehet hibás.

sajti

GTomi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 717

Segítség,kezdő vagyok!

Hozzászólás Szerző: GTomi »

Ez hosszó ido˝ alatt reális veszély, csak az a baj vele, ha folyamatossan hallgatod a készüléket, akkor nem fogod észrevenni, mert hozzászokik a füled.A leggyanusabb jel a hálózati brumm megjelenése.
Ekkor érdemes (venni egy újat) kivenni a pufferkondikat és ha megrázva o˝ket zörögnek akkor kuka, ha nem akkor betenni melléjük egy újat vagy ha nincs hely akkor cserélni.
A többit is kicserélheted újra ha nagyon unatkozol, ha sok pénzt is szánsz rá, akkor mino˝ségi kondira.

a hálozati brumm mit jelent?

tegnap szétszedtem egy (régi?) sony ta-f220-at.most jutottam hozzá.szimpla stereo erösitö.
a pufferkondi az,amin az a felirat van pl:56V,10000uF?
van még egy "érdekessége",az egyik hangfal halkabban szól.kipróbáltam más hangfallal.ua.
mi lehet a hiba?

????? itt
Rega Brio, CA DacMagic 200M + TMP táp, PC/PP V2/Audirvana, Revox B226, Hivox monitor, HiDiamond D3 hfkábel + D3 rca, IsoTek Premier/Initium/Hivox tápkábelek, Oyaide Neo usb a-b, QED QE6200 koax, Audioquest Forest RJ/E Ethernet, ifi LAN iSilencer, Viablue absorber+HS spike disc

pjotr
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 6

Segítség,kezdő vagyok!

Hozzászólás Szerző: pjotr »

Mostanában mindenből kispórolják, ez is szinte semmi.
Tapasztalatom szerint olyan 47.000u korül lenne a jó...
De ez már egy másik topic.....

Mozi: Mitsubishi HC-3000 Yamaha RVX-340 Popcorn A100 Pioneer 575 Panasonic DMR ES10 Wharfedale Pacific Evo 10, Wharfedale Pacific Evo Center, Wharfedale Diamond 9.0 Grunidg sub
Hifi: Cambridge 640C Popcorn + Pocket Dac Heed Luna & Canopus MKIII Sonus Faber Concertino Domus

sajti
Törzsvendég
Törzsvendég

Segítség,kezdő vagyok!

Csak kiváncsiság:Mekkorák azok a kondik?

Nem elég nagyok 8200uF/70V

sajti

pjotr
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 6

Segítség,kezdő vagyok!

Hozzászólás Szerző: pjotr »

Csak kiváncsiság:
Mekkorák azok a kondik?

Mozi: Mitsubishi HC-3000 Yamaha RVX-340 Popcorn A100 Pioneer 575 Panasonic DMR ES10 Wharfedale Pacific Evo 10, Wharfedale Pacific Evo Center, Wharfedale Diamond 9.0 Grunidg sub
Hifi: Cambridge 640C Popcorn + Pocket Dac Heed Luna & Canopus MKIII Sonus Faber Concertino Domus

sajti
Törzsvendég
Törzsvendég

Segítség,kezdő vagyok!

Én, mint villamosmérnök nem igazán tudom, milyen oxidációról hallottál    És olyan oxidációról sem hallottam, amit hangszínszabályozással lehetne kompenzálni....A mai kommersz készülékek előállítási sztenderdje azért lényegesen magasabb, mint 10éve. Főleg amióta a hagyományos potik, és kapcsolók kihaltak az olcsóbb cuccokból is. Főként ezekkel  volt probléma, mert a mechanikus működési mód miatt kopás, és kontakthibák jelentkeztek, főleg intenzív használat mellett....

sajti

engem az elektrolit kondik kiszaradasaval fenyegettek, foleg h a beepitett butorban nagyobb melegben dolgozik az erosito... ez szted mennyire realis veszely ?

Szerintem mire ez reális veszélyként jelentkezik, addigra már réges rég lecserélted a cuccodat egy újabbra. Egy normális kondi azért 4-5 évet kibír (ez persze nem a teljesen vérszar "2-t egy huszasért" kategóriára vonatkozik). Az én Yamahámban két "audio grade" 105fokos kondi van a tápban. Ez mindenesetre megnyugtató, mert jelzi, hogy a gyártó figyelembe vette a melegedésből származó problémákat (a hétköznapi elkók 85fokosak).
Szerintem a Te erősítődnél ilyesféle probléma még 10 év múlva sem fog jelentkezni. És akkor hol lesz már az az erősítő??????

sajti

Válasz küldése

Vissza: “Házimozi”