Használt azért akad. Nem tudom, Neked mi az igazi.
Nézz körül a megfelelő helyen, 350 - ért már nagyon jó erősítőt találni....
Használt azért akad. Nem tudom, Neked mi az igazi.
wasiliy888 írta: ↑2024.10.23., szer. 11:55Érdekes, hogy ezt épp te mondod, akinek van egy eladó Si3 erősítője, ez pont ez a kategória, amit említesz, igaz használt. De én ezt választanám, mint egy bármilyen másik, új integráltat.vazze írta: ↑2024.10.23., szer. 11:42
A 300eFt nem kevés, de tekintve a piacokat, az új és használt készülékek árváltozásait, azt kell mondjam sajnos elenyésző összeg. Ennyi pénzért igazi audiofil termék sajnos már nincs. Sem új sem használt. Fájdalmas ez sokunknak de nincs ingyen ebéd és az óriásölő tuti tippek is eltűnőben vannak.

Érdekes, hogy ezt épp te mondod, akinek van egy eladó Si3 erősítője, ez pont ez a kategória, amit említesz, igaz használt. De én ezt választanám, mint egy bármilyen másik, új integráltat.vazze írta: ↑2024.10.23., szer. 11:42severance írta: ↑2024.10.23., szer. 11:24Az ötlet jó, de 300eFt árkategóriában (ami szerintem nem kevés) nincs új, audiofil kategóriájú gép. Hacsak nem Cambridge Audio, Marantz, meg NAD. Az előbbi kettővel minőségi kétségeim vannak, az utóbbinak meg a hangkaraktere nem az én világom.wasiliy888 írta: ↑2024.10.23., szer. 10:24Szerintem találsz itt szimpatikus, nagy tapasztalattal és árukészlettel bíró kereskedőt a megfelelő topicban. Menj el vakamelyikhez, mondd el neki mennyit tudsz erre rászánni, és több alternatívát is fog mutatni. Meg tudsz bizonyosodni a demo alatt, hogy kell-e az neked, amit hallasz, ha nem jó mutat mást.
A 300eFt nem kevés, de tekintve a piacokat, az új és használt készülékek árváltozásait, azt kell mondjam sajnos elenyésző összeg. Ennyi pénzért igazi audiofil termék sajnos már nincs. Sem új sem használt. Fájdalmas ez sokunknak de nincs ingyen ebéd és az óriásölő tuti tippek is eltűnőben vannak.
severance írta: ↑2024.10.23., szer. 11:24Az ötlet jó, de 300eFt árkategóriában (ami szerintem nem kevés) nincs új, audiofil kategóriájú gép. Hacsak nem Cambridge Audio, Marantz, meg NAD. Az előbbi kettővel minőségi kétségeim vannak, az utóbbinak meg a hangkaraktere nem az én világom.wasiliy888 írta: ↑2024.10.23., szer. 10:24Szerintem találsz itt szimpatikus, nagy tapasztalattal és árukészlettel bíró kereskedőt a megfelelő topicban. Menj el vakamelyikhez, mondd el neki mennyit tudsz erre rászánni, és több alternatívát is fog mutatni. Meg tudsz bizonyosodni a demo alatt, hogy kell-e az neked, amit hallasz, ha nem jó mutat mást.
Az ötlet jó, de 300eFt árkategóriában (ami szerintem nem kevés) nincs új, audiofil kategóriájú gép. Hacsak nem Cambridge Audio, Marantz, meg NAD. Az előbbi kettővel minőségi kétségeim vannak, az utóbbinak meg a hangkaraktere nem az én világom.wasiliy888 írta: ↑2024.10.23., szer. 10:24Szerintem találsz itt szimpatikus, nagy tapasztalattal és árukészlettel bíró kereskedőt a megfelelő topicban. Menj el vakamelyikhez, mondd el neki mennyit tudsz erre rászánni, és több alternatívát is fog mutatni. Meg tudsz bizonyosodni a demo alatt, hogy kell-e az neked, amit hallasz, ha nem jó mutat mást.

Szia!severance írta: ↑2024.10.23., szer. 07:58A rendszer sajnos nem minden kép alá írta ki a fájlnevet, az erősítők típusa sorrendben:
Music Hall A15.2, A25.3, A30.3, A35.2, A50.2, A70.2
Indiana Line Puro 500, Puro 800
Teac AI-1000, AI-2000, AI-3000
Újonnan már csak az ebay-en szerezhető be A35.2 (775 EUR) és A70.2 (1000 EUR), egy román hifi kereskedő cég hirdeti, ingyen postával, komoly árukínálatuk van. Az A35.2 2x85W 8 Ohmon, 125W 4 Ohmon. Azt írják róla, hogy az előfokban a műveleti erősítők cserélhetőek, és hogy a hangerőszabályzást TI PGA2311 "digitálisan szabályozott analóg hangerőszabályzó" IC végzi. A bemenetváltás relés, 2x20000uF a pufferkondik értéke. Szemre a toroid trafó kivételével dual mono felépítésű. Nekem szimpatikus, a posta az egyetlen tényező, amitől tartok.

Nálam (kezeim között) mostanság egy Harman Kardon HK-620 fordult meg (1995 novemberi gyártás). Egyik fórumtárs (barát) hozta hozzám azért, mert a kezelőfelületen lévő "power" kapcsoló néha bizonytalanul működött (ergo nem reagált korrekten a nyomásra).wasiliy888 írta: ↑2024.10.22., kedd 17:15Valószínűleg nem volt eléggé érthető a megfogalmazásom, bocs. Arra akartam kilyukadni, hogy egy 20e forintos régi erősítőre szerintem nem érdemes még egyszer ugyanannyit elkölteni, hogy teljesen működőképes legyen.

Az Arcam Alpha One, NAD3020, Creek CAS4040, Rotel RA-820AX, Mission Cyrus One (több nem jut eszembe) mind egy ligába tartoztak, és mindegyiknek az volt a célja, hogy lehessen vele otthon zenét hallgatni.wasiliy888 írta: ↑2024.10.22., kedd 14:16Volt egy Denon PMA-360 erősítőm, amit pár ezressel még olcsóbban is vettem, mint a fórumtárs a Rotelt .... lecseréltem egy Arcam Alpha One-ra, ami sokkal gyengébb volt, mégis jobban szerettem hallgatni

Eltekintve attól, hogy írásaid több pontjával nem értek egyet (és konstruktívnak sem tartom), nagyon becsülendő számomra, hogy ilyen higgadtan és barátságosan kommunikálsz.wasiliy888 írta: ↑2024.10.22., kedd 14:51A lényeg nem ez, hanem, hogy a régi emlékeket (akinek van), meg korabeli írásokat a helyén kell kezelni. Egy 30+ éves erősítő megér néhány tízezer forintot, ha működik és örömet tud okozni. De ezek nem valamiféle bestbuy-ok, vagy giant killerek...

Persze...wasiliy888 írta: ↑2024.10.22., kedd 13:31
Ezt a jóval későbbi kijelentést is úgy kell értelmezni szerintem, hogy a többihez viszonyítva, amiknek az ára két, háromszorosa volt, mint a Nad3020.

wasiliy888 írta: ↑2024.10.22., kedd 12:09Amúgy se nyújtaná, amit tud, mert kb 40 éves. Nincs olyan elko, ami ennyi ideig a tartaná a paramétereit. És ha ebben valami csoda folytán mégis olyanok lennének, hát ez új korában sem lehetett egy nagy hang. Maximum az akkor itthon elérhető belépő szintű erősítők között, amikor a Nad 3020 lehetett egy etalon. Zsolt mondta később ez utóbbiról, hogy siralmasan szólt, csak azért tartották, mert a HFM írásai miatt vitték.mishow írta: ↑2024.10.22., kedd 10:14A Rotel RA-820AX emlékezetem szerint a Rotel "Menő Manója" volt annak idején, vagyis az az olcsó belépő szintű erősítő, amivel a NAD3020 mezőnyében akart versenybe szállni - és talán nem is rosszul. Nekem 820BX4 volt az első "rendes" erősítőm a sok KGST cucc után, mit mondjak ... igaz abban nem vacakoltak a hangszínszabályzókkal, a teljes kör kapcsolóstul-potméterestül kimaradt, az egykori HFM szerint jobban is szólt, mint a hangszínszabályozós 840BX4.
Az a baj, hogy így egyáltalán nem azt nyújtja, amit tud, hisz a kontakthiba akkor is beleszól a hangba, amikor elvileg éppen "megjavult". Szóval bármennyiért vetted is, érdemes rendbetenni - ha megduplázod az árát a javítással, akkor is kb 40eFt-nál tartasz, és ez a kis erősítő szerintem annál többet ér hangban, főleg ha ma kellene újonnan hasonló kvalitásút venni.

Ezt miért nem akkor mondta, mikor árulta ?wasiliy888 írta: ↑2024.10.22., kedd 12:09
Zsolt mondta később ez utóbbiról, hogy siralmasan szólt, csak azért tartották, mert a HFM írásai miatt vitték.

Amúgy se nyújtaná, amit tud, mert kb 40 éves. Nincs olyan elko, ami ennyi ideig a tartaná a paramétereit. És ha ebben valami csoda folytán mégis olyanok lennének, hát ez új korában sem lehetett egy nagy hang. Maximum az akkor itthon elérhető belépő szintű erősítők között, amikor a Nad 3020 lehetett egy etalon. Zsolt mondta később ez utóbbiról, hogy siralmasan szólt, csak azért tartották, mert a HFM írásai miatt vitték.mishow írta: ↑2024.10.22., kedd 10:14A Rotel RA-820AX emlékezetem szerint a Rotel "Menő Manója" volt annak idején, vagyis az az olcsó belépő szintű erősítő, amivel a NAD3020 mezőnyében akart versenybe szállni - és talán nem is rosszul. Nekem 820BX4 volt az első "rendes" erősítőm a sok KGST cucc után, mit mondjak ... igaz abban nem vacakoltak a hangszínszabályzókkal, a teljes kör kapcsolóstul-potméterestül kimaradt, az egykori HFM szerint jobban is szólt, mint a hangszínszabályozós 840BX4.
Az a baj, hogy így egyáltalán nem azt nyújtja, amit tud, hisz a kontakthiba akkor is beleszól a hangba, amikor elvileg éppen "megjavult". Szóval bármennyiért vetted is, érdemes rendbetenni - ha megduplázod az árát a javítással, akkor is kb 40eFt-nál tartasz, és ez a kis erősítő szerintem annál többet ér hangban, főleg ha ma kellene újonnan hasonló kvalitásút venni.