Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Kábelezzünk

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 1432

Re: Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Rock60 »

-CB- írta:
2024.10.01., kedd 11:10
Ösvénynek, elosztó belső kábelezésnek miért nem tömör kábelt használtok? Nekem még tápkábelnek is az van 3-as fonatban erenként.
Neotech Socp-20. OCC réz...
Jogos...
Nekem kell vagy 60 méter a két ösvénynek és minimum 2.5 mm2. -est szeretnék.
A teflonos Neotech négyszer, a műanyagos is háromszor annyiba kerül, mint a Sonopartos Jantzen...

Tápkábelem van Socp 14 - ből, ismerem...
Neked 20 - as van ? Biztos ? Az csak 0.52mm2...

-CB-
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1228

Hozzászólás Szerző: -CB- »

Ösvénynek, elosztó belső kábelezésnek miért nem tömör kábelt használtok? Nekem még tápkábelnek is az van 3-as fonatban erenként.
Neotech Socp-20. OCC réz...

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda

fülelek írta:
2024.09.15., vas. 14:15
edzoba írta:
2024.09.15., vas. 10:23
Elosztó belső kábelezésére kaphatok valami best budget tippet?
Ezt ajánlom: https://sonopart.hu/006-0051jantzen-ezu ... 25mm2-5483
Tápkábelnek, illetve ösvény készítésére próbálta már ezt a kábelt valaki ?
Ösvénynek szeretném, tényleg jó ár/érték arányúnak tűnik... :smile53:

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda

Re: Lemezjátszó tápkábel

Voyager írta:
2024.09.30., hétf. 21:08
mishow írta:
2024.09.30., hétf. 20:47

Ha nem vagy márkasznob, javasolnék egy próbát egy sima Oelbach c13 gyári kábellel.
Kedves Tőled, hogy írtál, de nem ilyet keresek.
Tudod már milyet keresel, ami más - jobb, rosszabb, drágább, olcsóbb, hajlékonyabb, merevebb - mind amit eddig ajánlottunk ?

mishow
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2562

Hozzászólás Szerző: mishow »

Voyager írta:
2024.09.30., hétf. 21:08
Gondoltam :rolleyes:

Voyager
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2112

Hozzászólás Szerző: Voyager »

mishow írta:
2024.09.30., hétf. 20:47
Voyager írta:
2024.09.29., vas. 16:21
Hajlékony, jó minőségű árnyékolt (AC 230V) tápkábelt keresek lemezjátszó tápegységhez. :D Ha valaki rendelkezik tapasztalattal gyárilag szerelt, kimondottan flexibilis, de mégis kiváló hangzású kábelekkel kapcsolatban, kérem, ossza meg a tapasztalatait!
Köszönöm!
Ha nem vagy márkasznob, javasolnék egy próbát egy sima Oelbach c13 gyári kábellel. “Négykilences” OFC rézkábel, 3x1,5 gyárilag “rásütött” aranyozott dugókkal, jól hajlik, és fillérekért veszel használtat. Nemrég volt fent 3000,- Ft körül papírdobozos. Nem írtam el a nullákat :)
Nem hájend, de meglepően korrekt - ha meg nem teszik, na bumm, ez nem rizikó! ;)
„Vén épület már a világ. Le, alacsonyra sűlyedett. Ha egyenest jársz: beütöd a gerendában fejedet. Hajolj meg, ha a fejtörő gerenda ellenedre van...
Én inkább betöröm fejem, semhogy meghajtsam derekam!”

mishow
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2562

Hozzászólás Szerző: mishow »

Voyager írta:
Hajlékony, jó minőségű árnyékolt (AC 230V) tápkábelt keresek lemezjátszó tápegységhez. :D Ha valaki rendelkezik tapasztalattal gyárilag szerelt, kimondottan flexibilis, de mégis kiváló hangzású kábelekkel kapcsolatban, kérem, ossza meg a tapasztalatait!
Köszönöm!
Ha nem vagy márkasznob, javasolnék egy próbát egy sima Oelbach c13 gyári kábellel. “Négykilences” OFC rézkábel, 3x1,5 gyárilag “rásütött” aranyozott dugókkal, jól hajlik, és fillérekért veszel használtat. Nemrég volt fent 3000,- Ft körül papírdobozos. Nem írtam el a nullákat :)
Nem hájend, de meglepően korrekt - ha meg nem teszik, na bumm, ez nem rizikó! ;)

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda

Voyager írta:
2024.09.30., hétf. 18:42

Valószínűleg másnál máshogyan szerepel.
Ja, biztos.
Ki kell próbálni, ha szimpatikus...

Voyager
V.I.P.
V.I.P.

Rock60 írta:
2024.09.30., hétf. 18:14
Voyager írta:
2024.09.29., vas. 17:18
hodyka írta:
2024.09.29., vas. 17:13

Szerinted eez milyen lehet, ugyan olyan mint amit linkeltem, csak drágább :rolleyes:
https://kacsa-audio.hu/webaruhaz/halozati-kabel-fp25
Valószínűleg teljesen megfelel a célnak, de vajon eléggé hajlékony? Nagyjából 100 mm-en belül kellene 90°-ban hajlania.
Szerintem meg vacak, kár munkát ölni bele.
Volt nálam kölcsönben egy ilyen feldugózva, alig-alig szólt jobban, mint a gagyi PC kábel.
Valószínűleg másnál máshogyan szerepel.
„Vén épület már a világ. Le, alacsonyra sűlyedett. Ha egyenest jársz: beütöd a gerendában fejedet. Hajolj meg, ha a fejtörő gerenda ellenedre van...

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda

Voyager írta:
2024.09.29., vas. 17:18
hodyka írta:

Szerinted eez milyen lehet, ugyan olyan mint amit linkeltem, csak drágább :rolleyes:
Valószínűleg teljesen megfelel a célnak, de vajon eléggé hajlékony? Nagyjából 100 mm-en belül kellene 90°-ban hajlania.
Szerintem meg vacak, kár munkát ölni bele.
Volt nálam kölcsönben egy ilyen feldugózva, alig-alig szólt jobban, mint a gagyi PC kábel.

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda

Voyager írta:
2024.09.30., hétf. 12:08

Köszönöm az iránymutatást.
Nem annak szántam, de szívesen ! :smile49:

Voyager
V.I.P.
V.I.P.

Rock60 írta:
2024.09.29., vas. 19:33
Voyager
Nem tudom eldönteni pontosan, hogy cinizmusból, iróniából vagy valódi érdeklődésből kérdezed, hogy miért nem ajánlom a biztosíték áthidalását másoknak és hogy miért írtam, hogy az veszélyes.
Amit leírtak többen is, hogy mire való a biztosíték és miért kockázatos annak kikerülése, azt kb. mindenki tudja, aki már látott villásdugót, ahogy én is.
Hogy én bizonyos készülékeknél áthidalom azt és annak audiophil hatásáról beszámolok itt, az az én sztorim és felelőségem, azzal együtt nem értem miért szorul magyarázatra, ha azt írom, hogy másoknak nem ajánlom ezt a megoldást. gondolkodik.gif
Valóban kíváncsi voltam, hogy mit értettél azalatt, hogy veszélyes. (közben már tisztázódott)

Voyager
V.I.P.
V.I.P.

Rock60 írta:
2024.09.30., hétf. 08:55
Voyager írta:
Hajlékony, jó minőségű árnyékolt (AC 230V) tápkábelt keresek lemezjátszó tápegységhez.
Egy Black Rhodium Streamer tápkábelt használok fél éve.
Kíváncsiságból kipróbáltam egy forráskészülék tápjában, a phonóban, most a dac-ban teljesít szolgálatot - eredetileg is oda szántam.
Mint a nevéből is kiderül, a gyártó cég is inkább kis áramfelvételű készülékekhez ajánlja, semmikép nem nagy teljesítményű végfokokhoz.
Hajlékony, árnyékolt, gyári szerelésű és a hangjával messzemenőkig meg vagyok elégedve. Levegős, transzparens, jó balansszal, finom részletező magasakkal.
Mind három készüléknél hasonló eredményre jutottam.
Nyilván sok jobb kábel van többszörös áron - nem tudom mennyit szánsz rá - de véleményem szerint ennyiért ez egy best buy.
Ha jól emlékszem az Akusztika - ban 140 ezres körül van, régóta hírdetnek két demó példányt 100 ezerért. / Lehet, hogy már nincs meg./
A sajátomat vadonat új állapotban a Fórumon sikerült megvennem 80 - ért, nagyon ritkán bukkan fel.

Érdemes utánaolvasni. A HFA tesztje nagyon érzékletesen leírja a hangkarakterét, én is pont olyannak hallom.
Köszönöm az iránymutatást.

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda

Voyager írta:
Hajlékony, jó minőségű árnyékolt (AC 230V) tápkábelt keresek lemezjátszó tápegységhez.
Egy Black Rhodium Streamer tápkábelt használok fél éve.
Kíváncsiságból kipróbáltam egy forráskészülék tápjában, a phonóban, most a dac-ban teljesít szolgálatot - eredetileg is oda szántam.
Mint a nevéből is kiderül, a gyártó cég is inkább kis áramfelvételű készülékekhez ajánlja, semmikép nem nagy teljesítményű végfokokhoz.
Hajlékony, árnyékolt, gyári szerelésű és a hangjával messzemenőkig meg vagyok elégedve. Levegős, transzparens, jó balansszal, finom részletező magasakkal.
Mind három készüléknél hasonló eredményre jutottam.
Nyilván sok jobb kábel van többszörös áron - nem tudom mennyit szánsz rá - de véleményem szerint ennyiért ez egy best buy.
Ha jól emlékszem az Akusztika - ban 140 ezres körül van, régóta hírdetnek két demó példányt 100 ezerért. / Lehet, hogy már nincs meg./
A sajátomat vadonat új állapotban a Fórumon sikerült megvennem 80 - ért, nagyon ritkán bukkan fel.

Érdemes utánaolvasni. A HFA tesztje nagyon érzékletesen leírja a hangkarakterét, én is pont olyannak hallom.

József1960
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 123

Hozzászólás Szerző: József1960 »

tunerman írta:
2024.09.29., vas. 20:14
Olvadó bizti nem védi meg a jelenkori elektronikákat meghibásodástól, pláne a T lassú kioldású.

Több évtizedes tapasztalataim szerint a félvezetős erősítők világában a leggyorsabban tönkremenő alkatrészek a végtranzisztorok/MOSFET-ek. :angry:
A hagyományos üvegcsöves biztosíték a készülék tönkremenetele után fog kiolvadni (pl. ne legyen tűzeset).
TJ.
A tranzisztor, a saját szétrobbanásával védi meg a biztosítékot. :D
(SSR, és egyéb félvezetős készülékek védelmére gR biztiket használok, sikerrel.)

tunerman
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2829

Hozzászólás Szerző: tunerman »

Olvadó bizti nem védi meg a jelenkori elektronikákat meghibásodástól, pláne a T lassú kioldású.

Több évtizedes tapasztalataim szerint a félvezetős erősítők világában a leggyorsabban tönkremenő alkatrészek a végtranzisztorok/MOSFET-ek. :angry:
A hagyományos üvegcsöves biztosíték a készülék tönkremenetele után fog kiolvadni (pl. ne legyen tűzeset).
TJ.
LP: Lurné J1/Air Tangent 1B/Kiseki Agaat, PHONO: Twin Servo MCRIAA, AMPLIFIER: Münchhausen drive V-FET SE, CD: Philips CD100 trial run no NFB, TUNER: REL Precedent, CASSETTE: Nakamichi 1000/II, REEL: StellaMaster(SP-8) SPEAKER: Lowther Acousta 115/P6/7M, HEADPHONES: Stax SRA-14S/SR-009

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda

Voyager írta:
Hajlékony, jó minőségű árnyékolt (AC 230V) tápkábelt keresek lemezjátszó tápegységhez. Ha valaki rendelkezik tapasztalattal gyárilag szerelt, kimondottan flexibilis, de mégis kiváló hangzású kábelekkel kapcsolatban, kérem, ossza meg a tapasztalatait!

Köszönöm!
Lenne tippem - használok most egy ilyet - de könnyebb lenne válaszolni, ha tudnánk, hogy mennyire kiváló hangzású kábelt keresel és mennyiért.
Minden relatív, tudod...

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda

zoli73 írta:
2024.09.29., vas. 16:27
Voyager írta:
2024.09.29., vas. 16:00
zoli73 írta:
2024.09.29., vas. 13:33
Nem is értem, hogy ezt miért firtatod? Mikor Te is tisztában vagy vele, hogy mit kockáztatsz, ha kiiktatod, áthidalod a biztosítékokat a készülékekben.
Szerettem volna megérteni, hogy mit gondol más arról amikor azt írja, hogy "mert veszélyes".
Nem tudom, ki hogy van vele, de a rendszerem készülékei számomra kiemelt értéket képviselnek...
Zoli
Megértettük elsőre, másodikra és harmadikra is, hogy fő a biztonság, nem éri meg kockáztatni készülékeink épségét és lakóhelyünk biztonságát egy kis hangminőség-javulás miatt. :smile53:

Voyager
Nem tudom eldönteni pontosan, hogy cinizmusból, iróniából vagy valódi érdeklődésből kérdezed, hogy miért nem ajánlom a biztosíték áthidalását másoknak és hogy miért írtam, hogy az veszélyes.
Amit leírtak többen is, hogy mire való a biztosíték és miért kockázatos annak kikerülése, azt kb. mindenki tudja, aki már látott villásdugót, ahogy én is.
Hogy én bizonyos készülékeknél áthidalom azt és annak audiophil hatásáról beszámolok itt, az az én sztorim és felelőségem, azzal együtt nem értem miért szorul magyarázatra, ha azt írom, hogy másoknak nem ajánlom ezt a megoldást. gondolkodik.gif

József1960
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 123

Hozzászólás Szerző: József1960 »

Voyager írta:
2024.09.29., vas. 17:45
SoundMania írta:
2024.09.29., vas. 17:23
Voyager írta:
Hajlékony, jó minőségű árnyékolt (AC 230V) tápkábelt keresek lemezjátszó tápegységhez. Ha valaki rendelkezik tapasztalattal gyárilag szerelt, kimondottan flexibilis, de mégis kiváló hangzású kábelekkel kapcsolatban, kérem, ossza meg a tapasztalatait!
Köszönöm!
Szerintem hajlékony, gyári, árnyékolt, jó hanggal.... elég ritka. :)
1:nem látom be miért kell árnyékolt
2: azt sem hogy miért kell gyári szerelt
Ha mégis, akkor a hangban kell némi kompromisszumot tenni. De megpróbálhatod a KSL-spc-t vagy az SPZ-t.
1. Nálam sajnos elég sok az EMI, ezért különösen fontos, hogy árnyékolt kábelt használjak. Az eddigi tapasztalataim alapján az árnyékolt kábelek az én rendszeremben lényegesen jobb teljesítményt nyújtanak. (Kérlek, ne menjünk ebbe mélyebben bele.)
Hasonló problémámra malac6011 fórumtársunktól kaptam tökéletes megoldást.

2. Nem szeretnék a szereléssel bajlódni, van bőven más dolgom.

istvan01
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3516

Hozzászólás Szerző: istvan01 »

zoli73 írta:
2024.09.29., vas. 16:27

Nem tudom, ki hogy van vele, de a rendszerem készülékei számomra kiemelt értéket képviselnek, feleslegesen(némi hangminőség javulásért) nem kockáztatnám az épségüket. És igen, szélsőséges esetben akár tüzet is okozhatnának. Nyilván van biztosítás az otthonukra, de inkább nem folytatom.
Inkább a biztosíték, mint a biztosító. ;)
Olvadó bizti nem védi meg a jelenkori elektronikákat meghibásodástól, pláne a T lassú kioldású. Amit védeni tud az a trafó előtt primer-szekunder menetzárlat okán a trafó megégése. Szekunder oldalon a DC tápegységek megfutása rövidzárvédelmű stabok előtti részen. T lassú azért szükséges, mert táp bekapcsoláskor analóg tápegységek trafóinál jellemző inrush nagy induló áram, ami főleg toroid trafóknál jelentős, és a nagy kondenzátor telepek is nagy áramot szívnak bekapcsoláskor feltöltésig.

Ami zárlat védelemre leginkább alkalmas, az a minél több és szeparáltabb, szükség szerint méretezett terhelésű rövidzárvédett LDO stab-IC-k beépítése. Ezek gyorsak, olykor képesek úgy is reagálni, hogy a védendő alkatrészek nem pusztulnak el.
Viszont még így is marad néhány túláram eset, amikor a nem véd az előbbi gyors reagálású LDO stab IC sem. Pl inputokra jutó magas feszültség és kimenetek rövidzárása. Persze ezekre is lehet beépíteni aktív védelmeket, de büdzsé termékeknél ezt is el szokták spórolni.

zoli73
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3238

Hozzászólás Szerző: zoli73 »

Voyager írta:
2024.09.29., vas. 17:45
SoundMania írta:
Voyager írta:
Köszönöm!
Ha mégis, akkor a hangban kell némi kompromisszumot tenni. De megpróbálhatod a KSL-spc-t vagy az SPZ-t.
1. Nálam sajnos elég sok az EMI, ezért különösen fontos, hogy árnyékolt kábelt használjak. Az eddigi tapasztalataim alapján az árnyékolt kábelek az én rendszeremben lényegesen jobb teljesítményt nyújtanak. (Kérlek, ne menjünk ebbe mélyebben bele.)

Feltételezem, hogy körülnéztél az apróban, nem találtál valami kedvedre valót?
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech

Voyager
V.I.P.
V.I.P.

SoundMania írta:
Voyager írta:
Köszönöm!

PgSpa
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 435

Hozzászólás Szerző: PgSpa »

Voyager írta:

Köszönöm!
Én most Viablue x-25-öt használok, de sajnos nagyon vastag és nem hajlékony.(A dugók valamilyen noname aranyozottak, megboldogult Doky fórumtárstól)
Shimano javaslatára vettem most Canare 4s11 hangfalkábelt, azt a közeljövőben fogom kipróbálni. Egy kicsit hajlékonyabb, mint a Viablue -és sokkal olcsóbb...

SoundMania
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1258

Hozzászólás Szerző: SoundMania »

Voyager írta:

Köszönöm!

Voyager
V.I.P.
V.I.P.

hodyka írta:
Voyager írta:
2024.09.29., vas. 16:39
hodyka írta:
2024.09.29., vas. 16:24
Nem tudom milyen a hangja, de szerintem jó, dugókat teszel rá és ok :rolleyes:
https://elektrikstore.hu/spl/773482/Arn ... ikai-LiYCY
Sanya!
Drága barátom (megelőlegezem magamnak, hogy ezzel nem bántalak meg)!
Régebben nekem is voltak hasonló ötleteim, de hamar elmúltak. :D
Szóval elfelejtettem leírni, hogy nem hajszárítóhoz keresek kábelt, hanem érzékeny audiokészülékhez. Esztétikai és érzelmi okokból sem szeretnék épületgépészeti kábelt használni.
Értem Én gondolkodik.gif

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”