Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Plazma

Zoliboy
Isten Hozott! :)
Értékelés: 0

Plazma

Hozzászólás Szerző: Zoliboy »

Nem kell ettől a beégéstől annyira félni, nekem a 42PV60-ban 2779 üzemóra van, mindenféle beégés nélkül.Szóval gratula!

Hol lehet üzemórát nézni a Panasonic plazmáknál? Nekem PV70-es van, de nem találtam ilyet a menüben...

PV7-es készüléknél meg kell nyomni a TV-n lévő "lefelé" csatornakapcsoló gombot.
Ezt nyomvatartva, a távirányítón 3x megnyomni a "0" gombot egymás után.

Szerintem PV70-es esetében is így van.

Hali!

Megnéztem pv70-es estében és tényleg müködik.

Nálam ez van a Time után: 00967:45
Ez konkrétan hány órát jelent? azaz hogy kell kiszámolni? Üdv.

Bubu007

Plazma

Hozzászólás Szerző: Bubu007 »

Nem kell ettől a beégéstől annyira félni, nekem a 42PV60-ban 2779 üzemóra van, mindenféle beégés nélkül.Szóval gratula!

Hol lehet üzemórát nézni a Panasonic plazmáknál? Nekem PV70-es van, de nem találtam ilyet a menüben...

PV7-es készüléknél meg kell nyomni a TV-n lévő "lefelé" csatornakapcsoló gombot.
Ezt nyomvatartva, a távirányítón 3x megnyomni a "0" gombot egymás után.

Szerintem PV70-es esetében is így van.

Zoliboy

Plazma

Hozzászólás Szerző: Zoliboy »

HALI
ez engem is érdekelne (üzemóra)
Nálam valamikor 10-12 órat megy de minimum 6-8 órat egy nap nem csináltam bejáratást és nem használom automatán most biztos többen hülyének néztek de semmiféle beégést nem tapasztaltam, a kábel is jó rajta (valaki kérdezte minap)
A haverom apja most vett samu lcd 40-est majdnem elröhögtem magam rajta, a kábelen 60csatornából 25 nem nézhető, tehát hajrá plazma főleg a PV70-en. Ma vettem meg hozzá a Pana HDMI-is dvd lejátszót

Hali!

Én is vettem a 42pv70-hez egy hdmi-s dvd-játékost.
Tipusa: Panasonic DVD-S511E-S
Te melyiket vetted meg?

Üdv.

gyiku
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Plazma

Hozzászólás Szerző: gyiku »

Egy próbát megér:Kösd össze scarttal és komponens dróttal is a dvd-d, majd váltogasd a forrást a tv-n, meg fogod látni a különbséget szvsz. George

ok, hiszek neked
ha egyszer ideer a komponens, azzal lesz osszekotve, hamar kifizettem. lesz amien lesz, ugysem high-endre megyek, no meg dvdn nincs is hdmi, pedig az se volt olcso, hogy a pek rakja tele
tv: pana TH42PV70 + TX32LE7 dvd: pana SA-HT545w

dobren

Plazma

Hozzászólás Szerző: dobren »

vagy esetleg valami más 50-es ebben az árkatban?

dobren

Plazma

Hozzászólás Szerző: dobren »

50-esbe melyik jobb mert nem tok dönteni pv70 vagy samu q 92?

George
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 72

Plazma

Hozzászólás Szerző: George »

azt mondja meg nekem valaki, hogy mitol lesz jobb, es mennyivel, ha ilyen aranyozott vegu 3db rca-val kotom ossze a  dvd-t meg a tv-t, mint a most meglevo 1 m-es aranyozott scarttal, ami volt vagy 6 rugo. 
Nálam egyértelműen látszik a különbség scart & komponens között, scarttal a feketék szürkébbek, gyengébb a kontraszt, zajosabb a kép.
Ha van hdmi kimeneted a dvd-n, akkor az lesz a legjobb megoldás, még tisztább-zajmentesebb kép Yuv-nál is szvsz, ha nincs, akkor komponens.

Egy próbát megér:Kösd össze scarttal és komponens dróttal is a dvd-d, majd váltogasd a forrást a tv-n, meg fogod látni a különbséget szvsz.
George
Stereo: Macbook pro - Apogee one - eSL dac -eSL amplifier - Spendor S8 speakers - Fostex pm 0.4
Home Cinema: Yamaha Rxv - 1800 - Coincident cable

http://facebook.com/fourjam

gyiku
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Plazma

4re megyek a pv70ert, es belepek a klubba  lehet, h hulye kerdes, de azert megkerdem: tarsashazban lakom, amtel (upc leanyv) van, es fali csatlakozok. szoval, ha veszek vmi speci koaxot, attol nem lesz jobb a minoseg, mert ugye a falban tuti nem vmi high-end-et huztak be 
tehat jo lesz nekem vmi sima mezei koax is, nem?

nem

Nálam is ez a helyzet, aztán láss csodát amikor betettem egy 3 méteres VDH The Name Antenna kábelt, volt ám javulás. És ez még csak egy alapkábelnek számít, van ennél jobb is.

Ilyen alapon hálózati kábelt se cserélgetnénk, meg annak se volna hatása, hisz a falban úgyis alu kábel megy (legalábbis nálam).

egyenlore mezei koaxot dugtam ra, es... teljesen faxa a kep! osszes kabeles csatornan.
tv5on van alul kb 1 centis bugos hangyahaborus csik, de le vannak szarva a franciak ugyse nezem oket.
kabelen minden normalisan jon. dvd-rol is meg van oldva, kovetkezo project egy hdmi tamogatasu vga lesz, de ahhoz majd akkor kell lap, cpu, ram, hdd, tehat minden. utana aztan had szoljon

gyiku
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Plazma

HALI
Nálam valamikor 10-12 órat megy de minimum 6-8 órat egy nap nem csináltam bejáratást és nem használom automatán most biztos többen hülyének néztek de semmiféle beégést nem tapasztaltam, a kábel is jó rajta (valaki kérdezte minap)
A haverom apja most vett samu lcd 40-est majdnem elröhögtem magam rajta, a kábelen 60csatornából 25 nem nézhető, tehát hajrá plazma főleg a PV70-en. Ma vettem meg hozzá a Pana HDMI-is dvd lejátszót

uzemora hol talalhato? pv70-re gondolok

gyiku
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Plazma

sziasztok!hetfon hozom el a pv70em
az lenne a kerdesem, hogy hol talalok normalis komponens, meg hdmi-dvi kabelt a neten? 2 m-es kene mindkettobol, persze nem tizezrekert.
koszi

na, vegul is itt figyel a pv70. ez egy allat gep
kabelkerdesemre kaptam valaszt a hazi-mozi-n, ott avplanetes profigold komponens-t ajanlottak, amit meg is rendeltem, a heten hozzak. azt mondja meg nekem valaki, hogy mitol lesz jobb, es mennyivel, ha ilyen aranyozott vegu 3db rca-val kotom ossze a dvd-t meg a tv-t, mint a most meglevo 1 m-es aranyozott scarttal, ami volt vagy 6 rugo.

vargatom
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Plazma

Hozzászólás Szerző: vargatom »

Sziasztok!
Olvasgatom már egy ideje ezt a fórumot, de egy-két dologban nem találtam egyértelmű információkat, ezért a tanácsotokat kérném. Jelenleg egy 32"-es Samsung LCD tévém van, asszem LE32R71 típusú; de lassan két éve szolgál, és kezd megérni a cserére. Elsősorban nagyobbat szeretnék, jobb képminőséggel

A tervezett felhasználások:
- Filmek DVD-ről illetve PC-ről; HDDVD/BR vásárlását még nem tervezem, sokallom a 9 ezer forintot egy filmért (és elég nagy gyűjteményem is van, szóval sok mindent újra vehetnék meg).
- Xbox360, és később PS3 játékkonzol. Jellegéből adódóan valószínűleg ez több időt fog elvinni, hiszen egyszerre simán eljátszik 3-4 órát is az ember egy délután, két filmet viszont ritkán néz meg egymás után...
A 1080p tehát különösebben nem érdekel egyiknél sem; a nagynevű játékok manapság még a 720p-vel is megküzdenek. Két-három év még, mire aktuális lesz, akkor pedig valószínűleg újra lecserélem a tévémet.

Az első kérdés az LCD kontra plazma. A munkahelyemen (grafikai stúdió) bemutató célokra használunk egy 50"-es plazmát, nekem mindenben jobban tetszett azoknál az LCD tévéknél, amiket eddig láttam. Ugyanakkor ha jól tudom, a játékok a HUD-juk miatt gondokat okozhatnak - beégés, ami egyesek szerint már nincs, mások szerint még mindig van...

Én speciel egy Samsung 50Q97HD-n gondolkodtam, ezt 450 körül lehet most beszerezni az általam ismert forrásokból és itt jókat írtatok róla. Nekem mondjuk 350-400K szimpatikusabb összeg lenne... Szóval van valami más, jónak számító modell, ami esetleg árban is kedvezőbb? És nem vagyok akkora guru hogy apróbb különbségeket kiszúrjak

Továbbá, érdemes lehet-e kivárni a karácsonyi szezont/új modellek megjelenését, mozdulhatnak-e komoly mértékben lefelé az árak? Nem égetően sürgős a vásárlás, elsősorban az érdekel hogy jó tévét vegyek.
Ja, és LG-hez valószínűleg némi kedvezménnyel tudok hozzájutni, szóval ha van valami nagyon tuti tévéjük, akkor arról is szívesen hallanék.
Előre is köszi!

Paripa

Plazma

Hozzászólás Szerző: Paripa »

Sziasztok.

Nemrég találtam rá erre a fórumra. Plazma vásárlás elött állok és nem igazán tudok dönteni.
A kiválasztottak:
Pana PV70
Pana PV700
Samsung Q92

A Pana PV70-et és a Samsung Q92-őt már láttam többször élőben, de a PV700-at nem. Ahogy olvastam a külföldi fórumokon a PV700-as szolgáltatásokban és egy antireflexios bevonattal rendelkezik.

Van valakinek tapasztalata a PV700-al?

Greene

Plazma

Hozzászólás Szerző: Greene »

Ma hozták ki a 42PV7-esemet. Hát elég durva. Még csak ismerekedek vele, de mindenkinek igaza van aki a 37"-es helyett a 42-est ajánlja.
Holnap meglesz hozzá a rendes Pana DVD lejátszóm is.

harmony72
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Plazma

Hozzászólás Szerző: harmony72 »

HALI
TV1-Panasonic 42pv80 Tv2-Grundig elegance 100hz DVD 1 Panasonic S511E-K DVD2-Grundig gdp1100 Video:Grundig xeria65 Satellit:Skymax 56 Erősítő:Kenwood krf-v4070d Sub:Wharfedale Cube 12+ Front:Soundking skbn 9838 többi: soundking skfu2410-soundking skfu168

Cyrin
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 2

Plazma

Hozzászólás Szerző: Cyrin »

4re megyek a pv70ert, es belepek a klubba  lehet, h hulye kerdes, de azert megkerdem: tarsashazban lakom, amtel (upc leanyv) van, es fali csatlakozok. szoval, ha veszek vmi speci koaxot, attol nem lesz jobb a minoseg, mert ugye a falban tuti nem vmi high-end-et huztak be 

nem

Nálam is ez a helyzet, aztán láss csodát amikor betettem egy 3 méteres VDH The Name Antenna kábelt, volt ám javulás. És ez még csak egy alapkábelnek számít, van ennél jobb is.

Ilyen alapon hálózati kábelt se cserélgetnénk, meg annak se volna hatása, hisz a falban úgyis alu kábel megy (legalábbis nálam).
no hifi, no cry...

gyiku
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Plazma

4re megyek a pv70ert, es belepek a klubba
lehet, h hulye kerdes, de azert megkerdem: tarsashazban lakom, amtel (upc leanyv) van, es fali csatlakozok. szoval, ha veszek vmi speci koaxot, attol nem lesz jobb a minoseg, mert ugye a falban tuti nem vmi high-end-et huztak be

Gyulus
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Plazma

Hozzászólás Szerző: Gyulus »

A legtöbb film képaránya nem 16:9,így alul,felül fekete csík van és úgy gondolom ez a beégés miatt nem jó.
Ha jól emlékszem, Rea nyilatkozta azt itt korábban, hogy a DVD-k 16:9-nél szélesebb képe nem okoz gondot a plazmáknak. Nem emlékszem, hogy konkrétan leírta volna, miért gondolja így, én azt feltételezem, hogy azért, mert a képbe kódolt fekete csíkoknál nem inaktív a plazma képe, hanem valamilyen szinten ott is változó jelet kap a TV, még akkor is, ha te abból effektíve nem sokat látsz.

Mindamellett a PV70 zoom állásai az alábbiak:
ZOOM1 - 4:3-as kép közepéből vág ki egy 16:9-es területet
ZOOM2 - 16:9-be kódolt 2.35:1-es kép közepéből vág ki egy 16:9-es területet
ZOOM3 - 4:3-ba kódolt 2.35:1-es kép közepéből vág ki egy 16:9-es területet

Tehát a ZOOM2 állás torzítatlan teljes képernyős képet ad 16:9-nél szélesebb anamorf műsorok esetén is.

Jó dolog lehet az automata mód is, ha nem zavar a torz kép. Engem zavar, ezért ezt nem használom.

DVD-knél meg inkább 16:9-ben járatom a TV-t. Bízom benne, hogy a 2.35:1-es filmek nem fognak hosszú távon gondot okozni a TV-nek.

Meg aztán azért vettem, hogy élvezzem, nem azért hogy aggódjak miatta - pedig nekem se csikkzsebből jött az ára!
TV: Panasonic TX-P50GT60E

solyomvari

Plazma

Hozzászólás Szerző: solyomvari »

Hali,

én is a pana TH-42PV70P vételét tervezem.
Számgépet is kötnék rá. A graf. kártyámon DVI-I kivezetés van.
DVI-HDMI kapcsolathoz jó a köv. kábel?

19 PÓLUSÚ HDMI DUGÓ <=> 18+1 PÓLUSÚ DVI-D-DUGÓ, 1.0M-ES

Köszi
Tamás

Bergen
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Plazma

Hozzászólás Szerző: Bergen »

TV: Panasonic TH-42PV70, VHS: Panasonic NV-HD 642, Receiver: DENON AVR-1803, CD: DENON DCD-335, DVD: DENON DVD-1910, Front: Wharfedale Valdus 400, Center: Wharfedale Valdus Center, Surround: Wharfedale Valdus 200, Sub: Mordaunt-Short MS 907W

Vaker
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 1

Plazma

Hozzászólás Szerző: Vaker »

Miért nem inkább 42"-ost veszel? Árban alig van különbség, de méretben annál inkább!Nehogy később megbándd, ahogy volt itt már erre példa 

Bejáratás: Sokszor leírtuk már, de röviden annyi, hogy az első pár száz órában ne nagyon vedd fel a kontrasztot, fényerőt 50% fölé, valamint jobban oda kell figyelni a statikus "ábrákra" (logók, karikák).

Végül a 42"-os mellett döntöttem,már be is van üzemelve(fényerő,kontraszt 50%-on).TV-t zoomolva fogom nézni,DVD film nézéséhez melyik beállítás a legjobb?A legtöbb film képaránya nem 16:9,így alul,felül fekete csík van és úgy gondolom ez a beégés miatt nem jó.

Mozi: Projektor: Sony VPL-HW65ES, Vászon: Moovia Moto Design 244 x 190 cm motoros TV: Philips 65OLED754/12, Source: Dune Base, Sony BDP-S790, Amp: Onkyo TX-NR656, Speakers: JAMO D500 5.0, Sub: Velodyne Impact-10

silboy
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 5

Plazma

Hozzászólás Szerző: silboy »

Köszönöm a válaszokat és a tanácsokat.
HÁZIMOZI & HIFI - TV: Sony KD-60XF8305 AVR: Denon AVR-X2500H AMP: Audiolab 6000A front: Dali Opticon 2 & Dynaudio Emit M20 center: Dali Opticon Vokal rear: Dali Zensor 1 minidisc deck: Sony MDS-JE640

szekeresb
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Plazma

Hozzászólás Szerző: szekeresb »

Végül a 42"-os mellett döntöttem, már be is van üzemelve(fényerő,kontraszt 50%-on).TV-t zoomolva fogom nézni,DVD film nézéséhez melyik beállítás a legjobb? A legtöbb film képaránya nem 16:9, így alul, felül fekete csík van és úgy gondolom ez a beégés miatt nem jó.
Mire megírtam a válaszom, addigra "megvetted" a tv-t. Gratulálok hozzá , használd egészséggel arra amire való! Képmegjelenítésre! Nem pedig egy porfogó bútordarabnak, amire folyamatosan vigyázni kell.
A bejáratás az, amit írtál. Kontraszt kb. 50%, fényerő szvsz lehet magasabb és olyan 200 üzemórán keresztül célszerű így használni. Utána oda állítod, ahová akarod.
Nekem olyan 80-85%-ban automata üzemmódra van kapcsolva. Így a Tv műsoroknál szélesvásznú filmeknél teljes képernyőn nézem mindig, ráadásul a logók sem férnek rá teljes mértékben a képre. Nagyon sok olyan műsor van, - akár hírműsor is - amelyiknél alul és felül is van egy vékony fekete sáv. Már ezeknél is zoom-ol magától a tv. A maradék 15-20% zoom, 4:3, 14:9.
A Dvd-ket is automatán nézem, ritkán zoom-olok.
Két napja a gyerekem déltől estig, kb. hat órán keresztül számítógépezett rajta. Ezen a Tv-n van VGA bemenet. Film, játék, internet felváltva. Annyira azért odafigyelt, hogy az ablakokat tologatta a képen. A Google térképes oldalain hosszú ideig azt nézegette, ahol nyaralni voltunk. A Google logója látszott is a képen egy ideig, de következő nap reggelre elmúlt.
Nem kell ettől a beégéstől annyira félni, nekem a 42PV60-ban 2779 üzemóra van, mindenféle beégés nélkül.
Szóval gratula!

szekeresb
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Plazma

Hozzászólás Szerző: szekeresb »

Miért nem inkább 42"-ost veszel? Árban alig van különbség, de méretben annál inkább!Nehogy később megbándd, ahogy volt itt már erre példa   
Hogyha sok kábel tv-t néz és mondjuk 3m-nél közelebbről, akkor én nem erőltetném annyira a méretet.Bár a következő tv-m valszínüleg 1 számmal biztos nagyobb lesz amikor már lesz hozzá elég minőségi "input" anyag, de hát az még nem most lesz sajna.

Erőltetni én sem erőltetném, végtére csak el fogja tudni dönteni egyedül is. De én is azt ajánlanám, hogy inkább nagyobbat vegyen. Ha esetleg változik a szoba mérete, - akár egy másik szobába, vagy másik lakásba költözéssel, vagy egy szoba átrendezéssel, - akkor már elképzelhető, hogy jobb lett volna a nagyobb. Azt is elképzelhetőnek tartom, hogy egy pár év múlva el akarja majd adni a leendő plazmáját, akkor majd egy nagyobbtól szvsz könnyebben lehetne megszabadulni.
Az meg, hogy kábeltv-t néz 3 m-től közelebbről nem sokat jelent. Én is kábel tv-t nézek és semmi gond nincs a képpel. Ha jó a jel, akkor a kép is jó lesz. Ha nincs jó jel, akkor meg megette a fene az egészet. Bármilyen távolságról nézheti, akár "15 m-ről" is, és akkor sem lesz jó a kép.
(A 15 m nem véletlenül van idézőjelbe téve! A gyengébbek kedvéért...)
Persze szólhat valós anyagi, vagy fizikai korlát is a kissebb mellett. Mert ha nem fér be pl. két szekrény közé a nagyobb, akkor tényleg nem érdemes a nagyobbat ajánlgatnunk.

silboy
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 5

Plazma

Hozzászólás Szerző: silboy »

Bejáratás: Sokszor leírtuk már, de röviden annyi, hogy az első pár száz órában ne nagyon vedd fel a kontrasztot, fényerőt 50% fölé, valamint jobban oda kell figyelni a statikus "ábrákra" (logók, karikák).

Végül a 42"-os mellett döntöttem,már be is van üzemelve(fényerő,kontraszt 50%-on).TV-t zoomolva fogom nézni,DVD film nézéséhez melyik beállítás a legjobb?A legtöbb film képaránya nem 16:9,így alul,felül fekete csík van és úgy gondolom ez a beégés miatt nem jó.
HÁZIMOZI & HIFI - TV: Sony KD-60XF8305 AVR: Denon AVR-X2500H AMP: Audiolab 6000A front: Dali Opticon 2 & Dynaudio Emit M20 center: Dali Opticon Vokal rear: Dali Zensor 1 minidisc deck: Sony MDS-JE640

mmiissii
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Plazma

Hozzászólás Szerző: mmiissii »

Miért nem inkább 42"-ost veszel? Árban alig van különbség, de méretben annál inkább!
Nehogy később megbándd, ahogy volt itt már erre példa

Hogyha sok kábel tv-t néz és mondjuk 3m-nél közelebbről, akkor én nem erőltetném annyira a méretet.
Bár a következő tv-m valszínüleg 1 számmal biztos nagyobb lesz amikor már lesz hozzá elég minőségi "input" anyag, de hát az még nem most lesz sajna.

Válasz küldése

Vissza: “Tv, plazma, lcd és projektor”