Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Milyen zenét hallgatsz?
- BLX
- Törzsvendég

- Értékelés: 1053
Re: Milyen zenét hallgatsz?
Rég jártam erre felé... Most belehallgatva néhány zenei ajánlóba, azt hiszem tunerman topiktársnak simán lehetne egy saját zenei ajánlója. Jóféle tartalom. Köszönjük. 
- tunerman
- V.I.P.

- Értékelés: 3032
LP: Lurné J1/Air Tangent 1B/Kiseki Agaat, PHONO: Twin Servo MCRIAA, AMPLIFIER: 2SK180 unity coupled SE, CD: Philips CD100 trial run no NFB, TUNER: REL Precedent, CASSETTE: Nakamichi 1000/II, REEL: StellaMaster(SP-8) SPEAKER: Lowther P7M silver vc, TICONAL, HEADPHONES: Stax SRA-14S/SR-009
-
dwinhoood
- Isten Hozott! :)

- Értékelés: 0
- Kapcsolat:
Mrs. GREEN APPLE – ライラック (Lilac)
https://www.youtube.com/watch?v=s-aEvOO4teg
https://www.youtube.com/watch?v=s-aEvOO4teg
Héroes del Silencio - Entre dos tierras (videoclip oficial)
youtu.be/SzimletXB7M
youtu.be/SzimletXB7M
- dixie-chicken
- V.I.P.

- Értékelés: 2751
Arooj Aftab "Night reign"
- Csatolmányok
-
- arooj.jpg (33.04 KiB) Megtekintve 1281 alkalommal
Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Michael Fidler MM Pro,Musical Fidelity M6Si,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal/Teac UD-503
...it's only rock 'n' roll (but i like it)
...it's only rock 'n' roll (but i like it)
Mára egy francia mókuskát sorsolt ki nekem youtube elvtárs ;-)
Indila - Derniere Danse (Clip Officiel)
youtu.be/K5KAc5CoCuk
Indila - Derniere Danse (Clip Officiel)
youtu.be/K5KAc5CoCuk
Hogy semelyik fórumtárs ne maradjon zene nélkül a hétvégére, alább két koncert. Mindkettő Coachella Festival-os, és bár műfajilag meglehetősen eltérőek, mindkettő személyes kedvencem. Ma este kisebb összejövetel és vetítés lesz nálunk, a kettő közül valamelyik biztos be lesz játszva :-)
Dead Can Dance - live at Coachella 2013 HD
youtu.be/nBNBqL_QDEw
Royksopp Live at Coachella 2017 | Weekend 1
youtu.be/6k2wqB5NsVI
Dead Can Dance - live at Coachella 2013 HD
youtu.be/nBNBqL_QDEw
Royksopp Live at Coachella 2017 | Weekend 1
youtu.be/6k2wqB5NsVI
- janesz
- Fórumlakó

- Értékelés: 456
EAD UD2000, Lavardin IT, Verity Audio Otello, Lavardin IC, és LS kábel, Furutech, és Acoustic Zen tápkábel, Shunyata R. Hydra elosztó, Finite Elemente Spider állvány
Egy kiváló koncert, a zuhogó eső ellenére. És ennek a felvételnek VAN basszusa is :-)
Jamiroquai - Virtual Insanity (Live in Verona)
https://youtu.be/qT41uNtvmmA?list=PLSXP ... pTLa&t=111
Jamiroquai - Virtual Insanity (Live in Verona)
https://youtu.be/qT41uNtvmmA?list=PLSXP ... pTLa&t=111
- Alex_Aston
- V.I.P.

- Értékelés: 3775
Csak a Marantz! :-D
Nephew - Igen Og Igen
youtu.be/SMaVOcLHygE
youtu.be/SMaVOcLHygE
Mike Oldfield valahol az elektronikus kísérleti zene és a jazz határain mozog, és - gondolva itt olyanokra, mint a Pink Floyd vagy a Jethro Tull - le se tagadhatná, hogy angol. Ezekben a zenékben számomra vannak kimondottan jó részek, és vannak olyanok, amiktől borzadozom, mert pl. annyira "kísérletiek", vagy különösen Oldfield esetében infantilisek. A Monty Python-nal is pont ugyanez a problémám.KLajos írta: ↑2024.08.31., szomb. 06:51A felsoroltak Oldfield lényegesen populárisabb lemezei, nagyban eltérnek az első évei bonyolultabb szerzeményeitől.
Amúgy fura, mert sok zenében éppen a hangnemi váltások adják a legszebb élményeket a hallgatáskor. És ez műfajfüggetlen.
Sokkal rosszabbnak tartom az egysíkú, gyakorlatilag végig egy ritmusú, hangzatú zenéket.
Hallgassunk akár Mozartot, Vivaldit, Beethovent, Lisztet, netán Yes-t, Oldfieldet, Amon Düült vagy Queent (ez utóbbiak - Yes-től felsorolt példák - a '70-es évek beli lemezeit fedik).
-
KLajos
- Nincs visszaút

- Értékelés: 94
A felsoroltak Oldfield lényegesen populárisabb lemezei, nagyban eltérnek az első évei bonyolultabb szerzeményeitől.halce írta: ↑2024.08.30., pén. 09:35Bocs, igazad van, a kakofónia rossz kifejezés. De akkor sem tetszik az, hogy belevisz egy hangulatba, aztán meg hirtelen a nyakamba önti a létező összes hangszert fortéban. Sokáig próbálkoztam Oldfield-del, de végül csak 3 lemezt ("Crisis", "The Songs Of Distant Earth" és " Tubular Bells III") és kb. egy tucat számát tartottam meg.KLajos írta: ↑2024.08.29., csüt. 12:51Az 1:37 utáni rész egyáltalán nem kakofónia, hanem a korábbi (az Ommadawntól kezdve) oldfieldi hangzás kicsit korszerűbb változata. Semmi több. Nem rosszabb, főleg nem jobb, csak más. Akkoriban ilyenre változtatta a szerző. Gyakorlatilag ez az a hangzás, ami a legtöbb lemezén jelen van és abszolút felismerhetően egyéni.
A kakofónia is felismerhető, de nem egyéni.
Amúgy fura, mert sok zenében éppen a hangnemi váltások adják a legszebb élményeket a hallgatáskor. És ez műfajfüggetlen.
Sokkal rosszabbnak tartom az egysíkú, gyakorlatilag végig egy ritmusú, hangzatú zenéket.
Hallgassunk akár Mozartot, Vivaldit, Beethovent, Lisztet, netán Yes-t, Oldfieldet, Amon Düült vagy Queent (ez utóbbiak - Yes-től felsorolt példák - a '70-es évek beli lemezeit fedik).
Bocs, igazad van, a kakofónia rossz kifejezés. De akkor sem tetszik az, hogy belevisz egy hangulatba, aztán meg hirtelen a nyakamba önti a létező összes hangszert fortéban. Sokáig próbálkoztam Oldfield-del, de végül csak 3 lemezt ("Crisis", "The Songs Of Distant Earth" és " Tubular Bells III") és kb. egy tucat számát tartottam meg.KLajos írta: ↑2024.08.29., csüt. 12:51Az 1:37 utáni rész egyáltalán nem kakofónia, hanem a korábbi (az Ommadawntól kezdve) oldfieldi hangzás kicsit korszerűbb változata. Semmi több. Nem rosszabb, főleg nem jobb, csak más. Akkoriban ilyenre változtatta a szerző. Gyakorlatilag ez az a hangzás, ami a legtöbb lemezén jelen van és abszolút felismerhetően egyéni.
-
KLajos
- Nincs visszaút

- Értékelés: 94
Az 1:37 utáni rész egyáltalán nem kakofónia, hanem a korábbi (az Ommadawntól kezdve) oldfieldi hangzás kicsit korszerűbb változata. Semmi több. Nem rosszabb, főleg nem jobb, csak más. Akkoriban ilyenre változtatta a szerző. Gyakorlatilag ez az a hangzás, ami a legtöbb lemezén jelen van és abszolút felismerhetően egyéni.halce írta: ↑2024.08.20., kedd 10:10
Erről a lemezről a 20:00-21:38 közötti részt el szoktam képzelni, hogy milyen lehet egy többezer wattos rendszeren![]()
A többi részt viszont nem jegyzem, sajnos. Ugyanígy vagyok a Poison arrows-sal: 1:37-ig kiváló, utána átcsap valamiféle kakofón kísérleti zenébe.
youtu.be/-KsQl-Nz8dg
- -CB-
- Beköltözött

- Értékelés: 1299
Ezt a srácot csak kerülgettem eddig, pedig sok kedvencemmel együtt játszik.
Talán mert Vietnami?
Pedig az ételeiket is szeretem...
Zseniálisan ötvözi a földrészek zenéit.
Ez a száma pl. jobb mint az eredeti
Talán mert Vietnami?
Pedig az ételeiket is szeretem...
Zseniálisan ötvözi a földrészek zenéit.
Ez a száma pl. jobb mint az eredeti
- Alex_Aston
- V.I.P.

- Értékelés: 3775
Az egész albumot tudom ajánlani, meg az előadót is, aki esetleg nem ismeri.
Kellemes zongora aláfestésű zenék.
youtu.be/NQaNjZxtVMs
Kellemes zongora aláfestésű zenék.
youtu.be/NQaNjZxtVMs
Csak a Marantz! :-D
A Tears for fears énekesének, Roland Orzabalnak van egy szóló albuma, nagy kedvencem:
Roland Orzabal - Tomcats Screaming Outside (2000)
https://www.youtube.com/playlist?list=P ... cA2uaeue2a
Erről a lemezről a 20:00-21:38 közötti részt el szoktam képzelni, hogy milyen lehet egy többezer wattos rendszeren
A többi részt viszont nem jegyzem, sajnos. Ugyanígy vagyok a Poison arrows-sal: 1:37-ig kiváló, utána átcsap valamiféle kakofón kísérleti zenébe.
youtu.be/-KsQl-Nz8dg
Szerintem ez is fog tetszeni: az egész albumuk kiváló, "Fever Dream" (2022) a címelacy írta: ↑2024.04.26., pén. 19:32Tulajdonképpen a lemezborítója tetszett meg![]()
Aztán kiderült hogy tök jó zene
kicsit Lana Del Ray-re hasonlít
https://www.youtube.com/watch?v=ymuu6b3 ... e=youtu.be
Cannons - Purple Sun (Living Room Sessions)
youtu.be/bzZjG9B9_Ug
Két szám, amitől még én is ledobtam a láncot.
Magashegyi Underground - A te neved [Official Video]
Tóth Krisztina: "Szilveszter" című verse alapján Magashegyi Underground (nagy kedvencem!) zenésítette meg.
youtu.be/a6wuPGBBUR8
Bikini: Temesvári vasárnap
Ezt a dalt a fiatalon elhunyt gitáros, Daczi Zsolt írta a szintén fiatalon 20 évesen elhunyt (nem mellesleg ugyanabban a betegségben, vírus által kiváltott epe rákban) Barbara húga emlékére írta. Az alábbi linken a "Gitáriskola" nevű oktató videójának az elején ezt játssza, lenyűgöző technikával. Az ugyanilyen című albumnak van egy felújított, 2005-ös kiadása, minőségben az a legjobb felvétel SzVSz.
youtu.be/adnKSAYyufA
Magashegyi Underground - A te neved [Official Video]
Tóth Krisztina: "Szilveszter" című verse alapján Magashegyi Underground (nagy kedvencem!) zenésítette meg.
youtu.be/a6wuPGBBUR8
Bikini: Temesvári vasárnap
Ezt a dalt a fiatalon elhunyt gitáros, Daczi Zsolt írta a szintén fiatalon 20 évesen elhunyt (nem mellesleg ugyanabban a betegségben, vírus által kiváltott epe rákban) Barbara húga emlékére írta. Az alábbi linken a "Gitáriskola" nevű oktató videójának az elején ezt játssza, lenyűgöző technikával. Az ugyanilyen című albumnak van egy felújított, 2005-ös kiadása, minőségben az a legjobb felvétel SzVSz.
youtu.be/adnKSAYyufA