A Fórum működési költségeihez járulsz hozzá azzal, ha hirdetéseket jeleníthetünk meg. Kérjük, hogy fontold meg ezen az oldalon az „Adblock” rendszered kikapcsolását.
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Időről időre elfog a kétség, hogy van-e tovább, lehet-e újat mutatni, van-e olyan zenekar, hangzás, stílus, amire rá lehet húzni a progresszív jelzőt.
Azt hiszem, amíg pl. a Polyphia is van, és lesznek hasonló kaliberű zenekarok, addig nyugodtan dőlhetek hátra, mert az emberi kreativitás határtalan...
Nagyon érdekes elegye a popnak, jazznek, metálnak, komolyzenének, még csak hasonlót sem hallottam így...
Köszönöm az Unitopia ajánlást! Tényleg nagyszerű album!
Nagyon szívesen! Örülök, hogy jót tudtam ajánlani.
Ha tetszik az Unitopia, akkor szerintem érdemes meghallgatni a szintén megemlített United Progresive Franternity- Fallen in Love with the World c. albumát, amely közel áll az Unitopiához, mivel az UPF nagyrészt a sajnos "megboldogult" Unitopia tagjaiból áll - az énekes pl. ugyanaz.
Az album azért is érdekes, mert több nagyon híres prog zenész is közreműködött benne, pl. vokálozik rajta Jon Anderson (van aki őt nem ismeri ebben a topikban? ) és gitározik Steve Hackett (khm...).
Ismeritek az Unitopia nevű ausztrál progrock zenekart? A The Garden című albumuk az egyik nagy-nagy kedvencem.
No, most néztem a Wikipédia róluk szóló cikkelyét, és ezt találtam:
Timms and Trueack have also put a band together called U.N.I.T. dB. This a special acoustic tour band that is made up of Southern Empire, Unitopia, Resistor, and United Progressive Fraternity. (...) Trueack is working with Steve Unruh on the next UPF albums called Loss and Hope, collaborating with artists such as Steve Hackett, Jerry Marotta, Colin Edwin, Nick Magnus, Chris Lebled, Jon Davison, Charlie Cawood, Lisa Wetton, Michelle Young, Angus Kay, George Perdikis, Hasse Froberg, Fraternity Symphonic Orchestra (60 piece) and along with some of the biggest names in the environmental space, the album is expected to have a lot interest. The album will be released in Feb 2019.
Ere érdemes lesz figyelni...
Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
22-én vasárnap megtartotta a Solaris az éves, egyetlen koncertjét, mint mindig ezúttal is a MOM Kultban. Az első részben az 1999-ben megjelent Nostradamus lemezt adták elő, a második érszben pedig pedig minden lemezről vettek elő 1-2 számot, a fókusz az első 2 lemezen volt.
Ígéretek is elhangzottak: jövőre novemberben lesz a koncert, akkor pedig az addigra remélhetőleg elkészlő Nostradamus II lemezbemutatója lesz az apropó.
20181021_224122.jpg (1.75 MiB) Megtekintve 2537 alkalommal
20181021_213247.jpg (1.46 MiB) Megtekintve 2537 alkalommal
Opeth will release Garden of the Titans: Live at Red Rocks Amphitheatre on November 2nd via Moderbolaget Records / Nuclear Blast Entertainment. This historic event was captured for the DVD, Blu-Ray and Vinyl formats during their performance May 11th, 2017 at the Red Rocks Amphitheatre in Denver, CO. Both the DVD and Blu-ray formats include CDs containing the audio as well.
Garden of the Titans: Live at Red Rocks Amphitheatre track listing:
01. Sorceress (live)
02. Ghost Of Perdition (live)
03. Demon Of The Fall (live)
04. The Wilde Flowers (live)
05. In My Time Of Need (live)
06. The Devil's Orchard (live)
07. Cusp Of Eternity (live)
08. Heir Apparent (live)
09. Era (live)
10. Deliverance (live)
Kijött az első szám a szeptemberben megjelenő új Riverside lemezhez.
Nem rossz... határozottan keményebb(nek hallom), mint a korábbi lemezek, de ha minden szám legalább ilyen színvonalú lesz az új lemezen, akkor ez agy jó lemez lehet...
Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20