Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Filmajánlók,sorozatok,vélemények,csevegő...
Re: Filmajánlók,sorozatok,vélemények,csevegő...
Elképzelhető, (rákeresve) hogy nincs ilyen problémája, de a karakternek sem áll jól.
A lényeg, hogy a sori jónak tűnik.
A lényeg, hogy a sori jónak tűnik.
Szerintem!
- Apaci72
- Kezdő Fórumlakó
- Értékelés: 143
és ha a karakter miatt (bár teljesen igazad van

PD Cyviz F22 - Apple TV4K - Oppo 203 - Sennheiser Ambeo Max - Nordost/Hydra/Power-R - Kontaset
Számomra borzasztó röhejes mikor egy férfi festi a haját.
Szerintem!
- Apaci72
- Kezdő Fórumlakó
Egyenlőre az első részt láttam csak, de szerintem jó kis sorozat.
PD Cyviz F22 - Apple TV4K - Oppo 203 - Sennheiser Ambeo Max - Nordost/Hydra/Power-R - Kontaset
- Apaci72
- Kezdő Fórumlakó
Bizonyos értelemben "réteg-sorozat", nem mainstream SZERENCSÉRE!!!
(magyar vonatkozása is van egyébként, a vágócsaj)
Mi otthon alig várjuk az új részeket, részemről mindenképpen ajánlott.
Vessetek a mókusok közé,Lemmy9.1 írta: ↑2024.09.16., hétf. 09:01Ugyanígy gondolom én is. Csak nyomkodom, hogy ez érdektelen, az is...eltelik fél óra és el is álmosodtam. Jót sztrímingeltem.Aszpirin írta: ↑2024.09.16., hétf. 08:09Nekem nem az ár elsősorban a problémám, hanem a tartalom, amit ezért az árért adnak. Biztosan szuperjó mindenkinek, aki szereti a mai mainstreamet, de az a gondom, hogy annyira gagyinak tartom, a friss kínálat 99%-át, hogy azon kapom magam, hogy régebbi sorozatokat nézek újra (most pl. a Vikingeket). Nagy ritkán beesik egy-egy "gyöngyszem", és az persze másik szolgáltatónál van, olyanmál, amire épp nem fizetek elő, szóval ha nem akarom az itt oly népszerű és ingyenes kölcsönzőnek eufemizált illegális torrentezést művelni, akkor előfizetek arra is... A hiba tuti bennem van, mert tartalom az van dögivel, csak hát én valahogy kinőttem (elismerem: kiöregedtem) a mai mainstream vonulatokból (szuperhősök, zonbik/vámpírok/vérfarkasok, fantasyk, űrfantasyk, totálbeteg pszichopaták,... értitek), és ami marad, az olyan kevés, hogy ezért már tényleg kezd túlcsordulni a pohár minden áremelésnél.![]()

A kollégám a netflixen a Birmingham bandáit ajánlotta még,és érdekes módon a vikingeket ő is említette,szerinte az is jó,meglátjuk.

Ugyanígy gondolom én is. Csak nyomkodom, hogy ez érdektelen, az is...eltelik fél óra és el is álmosodtam. Jót sztrímingeltem.Aszpirin írta: ↑2024.09.16., hétf. 08:09Nekem nem az ár elsősorban a problémám, hanem a tartalom, amit ezért az árért adnak. Biztosan szuperjó mindenkinek, aki szereti a mai mainstreamet, de az a gondom, hogy annyira gagyinak tartom, a friss kínálat 99%-át, hogy azon kapom magam, hogy régebbi sorozatokat nézek újra (most pl. a Vikingeket). Nagy ritkán beesik egy-egy "gyöngyszem", és az persze másik szolgáltatónál van, olyanmál, amire épp nem fizetek elő, szóval ha nem akarom az itt oly népszerű és ingyenes kölcsönzőnek eufemizált illegális torrentezést művelni, akkor előfizetek arra is... A hiba tuti bennem van, mert tartalom az van dögivel, csak hát én valahogy kinőttem (elismerem: kiöregedtem) a mai mainstream vonulatokból (szuperhősök, zonbik/vámpírok/vérfarkasok, fantasyk, űrfantasyk, totálbeteg pszichopaták,... értitek), és ami marad, az olyan kevés, hogy ezért már tényleg kezd túlcsordulni a pohár minden áremelésnél.

Szerintem!
Kb két hete mikor előfizettünk a netflixre,már nem volt más opció,csak az 5090ft a fullos csomagra,de már ez elött is mikor még csak agyaltam az előfizetésen is ezt mutatta a regisztráció után.Aszpirin írta: ↑2024.09.16., hétf. 08:09Az Amazon Prime és az AppleTV "bagó" a Netflixhez képest, az Amazon még mindig 890 Ft-os árát már nem is értem... én ezeket csak ezért nem mondtam le.Shimano írta: ↑2024.09.15., vas. 11:47A netflix már most is 5090ft,legalábbis az új előfizetőknek.Mondjuk ezt nem tartom soknak,legalábbis ahhoz képest amennyit nézzük,mert nekünk ez még új,a többivel meg úgy leszek hogy előfizetek addig még lesz rajta olyan ami érdekelhet,aztán lemondom.Most pl a disney reklámozza magát 3 hónapig 900 + ft-ért,ennyit az is meg is ér,főleg annak akinek ez új.Én ezt épp most mondtam le a közelmúltban mert kiveséztem már,és így feleslegesnek tartottam.A többire nincs rálátásom.
Azt nem tudtam, hogy az új előfizetőknek már 5090, a levélben az áll, hogy október 10-től emelik. Érdekes módon a Youtube premium is akkor emelkedik (nálam).
Nekem nem az ár elsősorban a problémám, hanem a tartalom, amit ezért az árért adnak. Biztosan szuperjó mindenkinek, aki szereti a mai mainstreamet, de az a gondom, hogy annyira gagyinak tartom, a friss kínálat 99%-át, hogy azon kapom magam, hogy régebbi sorozatokat nézek újra (most pl. a Vikingeket). Nagy ritkán beesik egy-egy "gyöngyszem", és az persze másik szolgáltatónál van, olyanmál, amire épp nem fizetek elő, szóval ha nem akarom az itt oly népszerű és ingyenes kölcsönzőnek eufemizált illegális torrentezést művelni, akkor előfizetek arra is... A hiba tuti bennem van, mert tartalom az van dögivel, csak hát én valahogy kinőttem (elismerem: kiöregedtem) a mai mainstream vonulatokból (szuperhősök, zonbik/vámpírok/vérfarkasok, fantasyk, űrfantasyk, totálbeteg pszichopaták,... értitek), és ami marad, az olyan kevés, hogy ezért már tényleg kezd túlcsordulni a pohár minden áremelésnél. Szerintem nagyon nem jó irányba megy a mai mozistreaming, mert ellentétben a zeneestreaminggel, ahol ugya nagyjából mindent megkapsz egyetlen előfizetéssel, (amit nem, az meg minimális torrentezendő mennyiség), a mozistreamingnél mindenholmás a kínálat, ráadásul ha egy kalsszikust néznél meg, akkor kiderül, hogy 5-6 mozistresaminget végigpróbálva is nagy az esélyed arra, hogy nem találod meg.
Amint mondtam, a hiba kétségkívül bennem van.
Nekem ez még új,és lehet igazad van abban hogy a sok közt sok a gagyi tartalom is,de most még elég sok olyat találok ami érdekes lehet,többek közt az említett vikingek.

Később meg meglátjuk.Válogatós vagyok én is,10 ajánlottból jó ha két három tetszik,de most még így is van mit nézni.
Az amazonra ránézek majd én is,de az a bosszantó,hogy csak az előfizetés után tudod meg azt hogy mit is vettél,ami nem is értem hogy miért van így.

Olyan ez így mint a szerencsejáték,vagy bejön,vagy nem.
- Aszpirin
- Kiemelt Moderátor
- Értékelés: 5979
Az Amazon Prime és az AppleTV "bagó" a Netflixhez képest, az Amazon még mindig 890 Ft-os árát már nem is értem... én ezeket csak ezért nem mondtam le.Shimano írta: ↑2024.09.15., vas. 11:47A netflix már most is 5090ft,legalábbis az új előfizetőknek.Mondjuk ezt nem tartom soknak,legalábbis ahhoz képest amennyit nézzük,mert nekünk ez még új,a többivel meg úgy leszek hogy előfizetek addig még lesz rajta olyan ami érdekelhet,aztán lemondom.Most pl a disney reklámozza magát 3 hónapig 900 + ft-ért,ennyit az is meg is ér,főleg annak akinek ez új.Én ezt épp most mondtam le a közelmúltban mert kiveséztem már,és így feleslegesnek tartottam.A többire nincs rálátásom.
Azt nem tudtam, hogy az új előfizetőknek már 5090, a levélben az áll, hogy október 10-től emelik. Érdekes módon a Youtube premium is akkor emelkedik (nálam).
Nekem nem az ár elsősorban a problémám, hanem a tartalom, amit ezért az árért adnak. Biztosan szuperjó mindenkinek, aki szereti a mai mainstreamet, de az a gondom, hogy annyira gagyinak tartom, a friss kínálat 99%-át, hogy azon kapom magam, hogy régebbi sorozatokat nézek újra (most pl. a Vikingeket). Nagy ritkán beesik egy-egy "gyöngyszem", és az persze másik szolgáltatónál van, olyanmál, amire épp nem fizetek elő, szóval ha nem akarom az itt oly népszerű és ingyenes kölcsönzőnek eufemizált illegális torrentezést művelni, akkor előfizetek arra is... A hiba tuti bennem van, mert tartalom az van dögivel, csak hát én valahogy kinőttem (elismerem: kiöregedtem) a mai mainstream vonulatokból (szuperhősök, zonbik/vámpírok/vérfarkasok, fantasyk, űrfantasyk, totálbeteg pszichopaták,... értitek), és ami marad, az olyan kevés, hogy ezért már tényleg kezd túlcsordulni a pohár minden áremelésnél. Szerintem nagyon nem jó irányba megy a mai mozistreaming, mert ellentétben a zeneestreaminggel, ahol ugya nagyjából mindent megkapsz egyetlen előfizetéssel, (amit nem, az meg minimális torrentezendő mennyiség), a mozistreamingnél mindenholmás a kínálat, ráadásul ha egy kalsszikust néznél meg, akkor kiderül, hogy 5-6 mozistresaminget végigpróbálva is nagy az esélyed arra, hogy nem találod meg.
Amint mondtam, a hiba kétségkívül bennem van.
- Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
- Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
- Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED B7 | Dali Opticon HM szett
- Aszpirin
- Kiemelt Moderátor
Gondolom (remélem), hogy ennek a havonta százezres nagyságrendnek töredéke megy csak streamingre, mert így első ránézésre rengetegnek tűnik, nálam még tévével-telefonnal-mobillal-áramszámlával-gázszámlával sem jön össze a százezres nagyságrendű többlet...
- Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
- Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED B7 | Dali Opticon HM szett
Én is lejöttem évek óta a kölcsönzőről, mióta streaming van, évi egy két sori jön onnan. Pl a kínai háromtest, mert nincs máshol.
Ki is rúgtak, és csak lóvéért lehet visszakuncsorogni
De ha valakinek komoly rendszere van, és kell is a hang és kép űber, nem igazán tudja megkerülni, max lemezezéssel, de az is már lemenő ágban van sokaknál.
Nekünk már sok-sok éve nem prioritás a csúcsrajáratás, úgyhogy bőven jó a stream is a kikapcsolódáshoz.
Ki is rúgtak, és csak lóvéért lehet visszakuncsorogni
De ha valakinek komoly rendszere van, és kell is a hang és kép űber, nem igazán tudja megkerülni, max lemezezéssel, de az is már lemenő ágban van sokaknál.
Nekünk már sok-sok éve nem prioritás a csúcsrajáratás, úgyhogy bőven jó a stream is a kikapcsolódáshoz.
Szerintem!
De, hallottam, csak nem élek vele, dvd/bluray-t sem lopok.
(Igen, tudom, van, ami máshol/máshogy nem érhető el, stb.)
Nyilván, önmagában 500 Ft nem sok, csak épp sok 500 Ft sokra megy.A maradék összegből 4X vehetsz téliszalámit akciósan, de akár még libamáj is befigyelhet havonta.
![]()
Lehet, hogy én szívok csak, de a pár évvel ezelőtti szinthez képest havonta százezres nagyságrenddel fizetek többet igénybe vett szolgáltatásokért.
Talán belépőszintűnek mondható rendszerem: Sony BDP-S7200, Pioneer VSX329, Jamo S626, Jamo J112 sub, Audioquest Pearl és KáCsa kábelek
A netflix már most is 5090ft,legalábbis az új előfizetőknek.Mondjuk ezt nem tartom soknak,legalábbis ahhoz képest amennyit nézzük,mert nekünk ez még új,a többivel meg úgy leszek hogy előfizetek addig még lesz rajta olyan ami érdekelhet,aztán lemondom.Most pl a disney reklámozza magát 3 hónapig 900 + ft-ért,ennyit az is meg is ér,főleg annak akinek ez új.Én ezt épp most mondtam le a közelmúltban mert kiveséztem már,és így feleslegesnek tartottam.A többire nincs rálátásom.Aszpirin írta: ↑2024.09.14., szomb. 18:01Sorra érkeznek a video-streaming társaságoktól az előfizetési díkjak drágításáról szóló értesítések.
Netflix top csomagja október 10-től 5090 Ft (4490 volt eddig), ez még érthető…
de ma jött a Youtube-tól hogy a Premium előfizetés 2390-ről 3090-re drágul, ez 29,2%, és kíváncsi lennék, hogy mi indokol ilyen drágítást. Túl sok volt a magyar prémium-előfizető, kevesen nézték a reklámokat?
F.ck.
Mivel a jövedelmem nemhogy reálértékben, de még nominálértékben sem növekszik így, majd szépen lemondogatom őket.
Az első áldozat az Amazon lesz, úgyis végeztem a Carnival Row-val, esetleg még a The Boys-ba belenézek, aztán annyi.
Most épp SZÁMOMRA az HBO és a Netflix sem kínál semmi kihagyhatatlant.
Ha tényleg emelnek, mennek a levesbe.
Majd 1-1 hónapra előfizetek, ha összegyűlt annyi néznivaló, hogy megérje.
(A Disney-t már így kezelem, SkyShowtime-hoz nem volt még szerencsém.)
YouTube-ot sosem fizettem elő, így az annyira nem érint.
A Spotify egyelőre marad, az utazás közben életmentő (a külső zajok miatt).
Meg felértékelődik a telekomos Filmklub.
Persze, ez is egy ördögi kör, minél kevesebb a folyamatos előfizető, annál inkább emelni fognak és/vagy szinkront, tartalmat csökkenteni fognak.
Talán belépőszintűnek mondható rendszerem: Sony BDP-S7200, Pioneer VSX329, Jamo S626, Jamo J112 sub, Audioquest Pearl és KáCsa kábelek
Oh, és most fejeztük be a Rookie 5. évadát, hát, voltak részek amik szerintem nagyon jók voltak, volt ami elég nyálas vagy szerintem simán kihagyható (az áldokumentumos, amiből kb. az itteni a legrosszabb szerintem), de voltak kifejezetten jók is. Az utolsó rész lényegében a következő sorozat első része, amit én eléggé utálok, mint megoldás.
SPOILER: az új újonc néha vicces, de időnként túltolják az ezotériát, legalábbis számomra.
Mindennel együtt szerintem előző évadnál egyértelműen jobb volt. Vagy megszoktam az új szereplőket :)
SPOILER: az új újonc néha vicces, de időnként túltolják az ezotériát, legalábbis számomra.
Mindennel együtt szerintem előző évadnál egyértelműen jobb volt. Vagy megszoktam az új szereplőket :)
Próbáltam visszakeresni, mikor emeltek árat, s ha jól olvasom, akkora a Netflix elég sokáig nem emelt árakat, s azóta se minden évben, tehát ez nekem aránylag korrektnek tűnik (bár ők a legdrágább előfizetésünk, de feleségem biztos ezt nézi a legtöbbet).Aszpirin írta: ↑2024.09.14., szomb. 18:01Sorra érkeznek a video-streaming társaságoktól az előfizetési díkjak drágításáról szóló értesítések.
de ma jött a Youtube-tól hogy a Premium előfizetés 2390-ről 3090-re drágul, ez 29,2%, és kíváncsi lennék, hogy mi indokol ilyen drágítást. Túl sok volt a magyar prémium-előfizető, kevesen nézték a reklámokat?
F.ck.
Youtube: ez tényleg elég erős, annyi sokat nem youtube-ozok, de a reklámok idegesítésfatkora az átugorhatatlan, már nem 5-10 mp-es reklámokkal erősen nőtt, viszont az ingyen nézek kis videókat vagy havi 3 ezerért nem mindegy.
(Régebben havi 1-2 teljes árú DVD-t vettünk akkori pár ezer forintokért, ez alakult át némi blu-ray megállóval streaming előfizetésekre, elnézve a forint romlását, igazából még kevesebbet is költünk streamingre reálértéken, szóval nekem a nem iszonyú elvetemült áremelések beleférnek, de a szolgáltatás nem javulása az ár jelentős növelésével...)
- Aszpirin
- Kiemelt Moderátor
Sorra érkeznek a video-streaming társaságoktól az előfizetési díkjak drágításáról szóló értesítések.
F.ck.
F.ck.
https://www.youtube.com/watch?v=ak53bWeX7TY
Agyhalál és egymás kihasználása, díszletek között. A legősibb folyamatok egyike. Az emberiség fejlődésének jó fokmérője.
Agyhalál és egymás kihasználása, díszletek között. A legősibb folyamatok egyike. Az emberiség fejlődésének jó fokmérője.
Carnival Row
(Amazon)
Befejeztem a 2. évadot.
Egyrészről, szerintem, egy alulértékelt sorozat.
A világ érdekes, amolyan vert I. Világháborús, steampunk-os/indusztriális városi fantasy.
A miliő, a látványvilág, karakterek, színészek rendben vannak (Ms Delevingne is).
Másrészről, egy kihagyott ziccer.
A második évad cselekménye annyira nem érdekes, mint az első, főhőseink lelkizése egy idő után már fárasztó.
Valószínűleg, több évadot terveztek és mivel csak kettő lett belőle, kissé összecsapott a vége.
Ebből a világból sokkal többet ki lehetett volna hozni.
Nekem tetszett, az 1. évad kifejezetten jó volt, a 2. kicsit gyengébb, de a hangulat miatt megér egy próbát.
Egyébként van belőle asztali szerepjáték.
https://www.montecookgames.com/carnival-row-comes-to-the-cypher-system/
(Amazon)
Befejeztem a 2. évadot.
Egyrészről, szerintem, egy alulértékelt sorozat.
A világ érdekes, amolyan vert I. Világháborús, steampunk-os/indusztriális városi fantasy.
A miliő, a látványvilág, karakterek, színészek rendben vannak (Ms Delevingne is).
Másrészről, egy kihagyott ziccer.
A második évad cselekménye annyira nem érdekes, mint az első, főhőseink lelkizése egy idő után már fárasztó.
Valószínűleg, több évadot terveztek és mivel csak kettő lett belőle, kissé összecsapott a vége.
Ebből a világból sokkal többet ki lehetett volna hozni.
Nekem tetszett, az 1. évad kifejezetten jó volt, a 2. kicsit gyengébb, de a hangulat miatt megér egy próbát.
Egyébként van belőle asztali szerepjáték.
https://www.montecookgames.com/carnival-row-comes-to-the-cypher-system/
Nem Netflix, hanem Apple TV+, és tényleg érdemes megnézni!Aszpirin írta: ↑2024.09.10., kedd 16:00
Michael J. Fox, na az igen, ő valóban KÜZD a Parkinson kór ellen, ami szintén egy szörnyű, idegrendeszeri leépüléssel járó betegség. Érdemes megnézni a róla szóló dokumentumfilmet, hogy érzékelhessük, mit is jelent az a küzdelem (azt hiszem a Netflixen láttam)
- Aszpirin
- Kiemelt Moderátor
Néhány gondolatom támadt Bruce Willis és a demencia kapcsán eme cikk olvasása után: https://index.hu/fomo/2024/09/10/bruce- ... emi-moore/
... amit szeretnék itt megosztani.
Őszintén sajnálom az ürgét. Kívülről nem látszik ugyan, de szörnyű ez a betegség. SENKI nem érdemel meg ilyen sorsot.
Minden második cikkben "küzdelemről" írnak "demenciával küzdő Bruce Willis" stb... Nincs itt kérem semmiféle küzdelem. Első kézből, saját magam is egy demenciás családtaggal (édesanyámmal) egy fedél alatt élve (bár édesanyámé talán ég nem annyira súlyos, mint a Bruce Willis-é), állítom, hogy már fel sem fogja, mi történik vele, nemhogy küzdjön ellene. Az embernek lassan de biztosan szétesik a teljes személyisége, szertefoszlanak az emlékei (amik minél régebbiek, érdekes módon annál tovább tartanak, ezért visszasüllyed a gyerekkorba) elfelejti akár élete legfontosabb résztvevőit is, lassan megszűnik a kapcsolata a valósággal, és közben ebből semmit nem vesz észre. Édesanyám még csak nem is hajlandó elfogadni a betegsége következményeinek létezését, a tények sem hatják meg, ő NEM VESZI ÉSZRE, ha pedig elmagyarázom neki, akkor meg semmilyen módon nem hiszi el, hogy mi történik vele valójában. Márpedig hogy tudna valaki olyasmi ellen "közdeni", amiről nem is tud?
Az a Bruce Willis sajnos már egy ideje nem az a Bruce Willis, aki volt. Csak a teste az, és talán az emlékei egy igen piciny töredéke, nagyrészt a gyerekkorából. A jóbarátok, ha találkoznak vele, lehet, hogy kedélyesen el tudnak beszélgetni vele, miközben nem érzékelik, hogy neki fogalma sincs, kivel és miről beszél, és az negyedik mondatánál már nem emlékszik az elsőre, vagy akár furákat is mond, mert a mondat végénél már nem emlékszik a mondat elejére).
Michael J. Fox, na az igen, ő valóban KÜZD a Parkinson kór ellen, ami szintén egy szörnyű, idegrendeszeri leépüléssel járó betegség. Érdemes megnézni a róla szóló dokumentumfilmet, hogy érzékelhessük, mit is jelent az a küzdelem (azt hiszem a Netflixen láttam)
De Bruce Willis esetében szerintem a körülötte lévők, a szerettei küzdenek. Saját tapasztalat alapján valószínűsítem, hogy ne kicsit. Egy csládtag/barát/ismerős stb elvesztése ellen, reménytelenül sajnos, mert már megtörtént. Sajnos. Nagyon sajnálom őt, és együttérzek a szeretteivel, akik bármelyik nap azzal szembesülhetnek, hogy fel sem ismeri már őket.
... amit szeretnék itt megosztani.
Őszintén sajnálom az ürgét. Kívülről nem látszik ugyan, de szörnyű ez a betegség. SENKI nem érdemel meg ilyen sorsot.
Minden második cikkben "küzdelemről" írnak "demenciával küzdő Bruce Willis" stb... Nincs itt kérem semmiféle küzdelem. Első kézből, saját magam is egy demenciás családtaggal (édesanyámmal) egy fedél alatt élve (bár édesanyámé talán ég nem annyira súlyos, mint a Bruce Willis-é), állítom, hogy már fel sem fogja, mi történik vele, nemhogy küzdjön ellene. Az embernek lassan de biztosan szétesik a teljes személyisége, szertefoszlanak az emlékei (amik minél régebbiek, érdekes módon annál tovább tartanak, ezért visszasüllyed a gyerekkorba) elfelejti akár élete legfontosabb résztvevőit is, lassan megszűnik a kapcsolata a valósággal, és közben ebből semmit nem vesz észre. Édesanyám még csak nem is hajlandó elfogadni a betegsége következményeinek létezését, a tények sem hatják meg, ő NEM VESZI ÉSZRE, ha pedig elmagyarázom neki, akkor meg semmilyen módon nem hiszi el, hogy mi történik vele valójában. Márpedig hogy tudna valaki olyasmi ellen "közdeni", amiről nem is tud?
Az a Bruce Willis sajnos már egy ideje nem az a Bruce Willis, aki volt. Csak a teste az, és talán az emlékei egy igen piciny töredéke, nagyrészt a gyerekkorából. A jóbarátok, ha találkoznak vele, lehet, hogy kedélyesen el tudnak beszélgetni vele, miközben nem érzékelik, hogy neki fogalma sincs, kivel és miről beszél, és az negyedik mondatánál már nem emlékszik az elsőre, vagy akár furákat is mond, mert a mondat végénél már nem emlékszik a mondat elejére).
De Bruce Willis esetében szerintem a körülötte lévők, a szerettei küzdenek. Saját tapasztalat alapján valószínűsítem, hogy ne kicsit. Egy csládtag/barát/ismerős stb elvesztése ellen, reménytelenül sajnos, mert már megtörtént. Sajnos. Nagyon sajnálom őt, és együttérzek a szeretteivel, akik bármelyik nap azzal szembesülhetnek, hogy fel sem ismeri már őket.

- Aszpirin
- Kiemelt Moderátor
Én már el is felejtettem kb 90%-át. Komolyan. Alig emlékszem már, miről volt szó benne. Csak arra, hogy nézhető volt, meg látványos, meg volt körülötte némi (ál)tudományos halandzsa.