Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Kábelezzünk

fülelek
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 5226

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: fülelek »

a sütemény hasonlat az ok, cukrot nem teszek se teába, se kávéba
Nem azt mondom, hogy az egyeres drót nem jó, hanem azt, hogy nem minden egyeres drót jobb minden sokeresnél, mert több egyéb tényezőnek is van szerepe.
Mi ilyet is meg olyat is használunk
Hát ez az... szekta - destruktiv, -azaz ne is próbálj mást, már a régi görögök is tudták... (McIntosh, Quad...)

Amikor a Cat bizonyos fajta kábeleit ajánlom itt-ott, akkor nem az egyeresség üdve vezérel, sem az extraprofit megcsillanása, hanem a kivételesen jó ár /érték arány.

A lószar biztos finom. Egymilliárd légy nem tévedhet

arzachel
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 749

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: arzachel »

az ügyeletes okostojások: ecsém, csak az egyeres, az a frankó ám!

Furcsa módon a régi McIntosh erősítők is egyeres kábelekkel vannak bekábelezve a Quadok-ról nem is beszélve.Persze lehet hogy nem értenek hozzá.

Arzachel IC kábel
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft

LP: Lurné J1 - Air Tangent 2B - Kiseki Agaat , MC PHONO: Twin Servo, VÉGFOK: Twin Servo OTL, CD: Philips T34 level III Silver, HANGFAL: Quad ESL57 tube power ,Townshend super tweeter,Jim Rogers JR 149,KÁBELEK: VDH MCS 1000,ÁLLVÁNYOK : Söund Org ZO 28

frankie-
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 1

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: frankie- »

Vagy sütménnyel is elő lehet idézni ezt a hatást.
Vacak borral is el lehet érni.

frankie-
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Kábelezzünk

Itt a fórumban volt róla szó, hogy többféle olcsó DIY kábel létezik adatátviteli drótokból. Na azokkal kellen összevetni. Kérdezd Bigit! Nálam is tesztelésen van/lesz több drót.
Általában a sodrott drótokat nem szokták ajánlani, mert elvesznek a részletekből, és mosottá teszik a hangot. Emellett édeskés, lágy hangúak. De lehet hogy neked ez pont tetszene-próbáld ki!

Kik azok a "szokták ajánlani?? valami szekták?
Sokkal több tényező számit egy drót hangzásában, mintsem sokan tudni vélik. Nagyon könnyű ex has kijelenteni valamit, nevezetesen azt, hogy a sokeres drót az nem jó, jó sokszor kell ismételgetni addig, amig az úgynevezett "köz" be nem kapja tövig, és nekiáll ismételgetni bambán, sőt többet ki sem próbál más fajtát, hisz megmondták az ügyeletes okostojások: ecsém, csak az egyeres, az a frankó ám!
Mi az, hogy "édeskés hangú", meg "zeneien szól", meg "nagyon dinamikus"?Ja, majd elfelejtettem a "muzikális erősitő", meg az "analógos hangzást"!

Ezt azért merészeltem leírni, mert ezeket én is így tapasztaltam, és nekem ezek váltak be, de szerintem ki lehetett következtetni a hozzászólásomból.
---
Az édeskés hang kérlek olyan, mint amikor iszol egy rossz teát vagy kávét tele cukorral, és utána órákig benned marad az a szar íz. Vagy sütménnyel is elő lehet idézni ezt a hatást. Még nem volt részed ilyenben soha?

Ja, az én szektámban mindenki így vélekedik.

fülelek
V.I.P.
V.I.P.

Kábelezzünk

Itt a fórumban volt róla szó, hogy többféle olcsó DIY kábel létezik adatátviteli drótokból. Na azokkal kellen összevetni. Kérdezd Bigit! Nálam is tesztelésen van/lesz több drót.
Általában a sodrott drótokat nem szokták ajánlani, mert elvesznek a részletekből, és mosottá teszik a hangot. Emellett édeskés, lágy hangúak. De lehet hogy neked ez pont tetszene-próbáld ki!

Kik azok a "szokták ajánlani?? valami szekták?
Sokkal több tényező számit egy drót hangzásában, mintsem sokan tudni vélik. Nagyon könnyű ex has kijelenteni valamit, nevezetesen azt, hogy a sokeres drót az nem jó, jó sokszor kell ismételgetni addig, amig az úgynevezett "köz" be nem kapja tövig, és nekiáll ismételgetni bambán, sőt többet ki sem próbál más fajtát, hisz megmondták az ügyeletes okostojások: ecsém, csak az egyeres, az a frankó ám!
Mi az, hogy "édeskés hangú", meg "zeneien szól", meg "nagyon dinamikus"?Ja, majd elfelejtettem a "muzikális erősitő", meg az "analógos hangzást"!

frankie-
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Kábelezzünk

megéri-e, kapok-e olcsóbban ilyet, ha nagyon keresek? vélemény??köszi!

formattedguy
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 0

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: formattedguy »

A márka fontos lenne, de miért nem hallgatod meg inkább?
nálam a kábel próbára, leirom ami rajta áll: OFC 2X2,5 QMM 651 X 0,07 SILVERPLATED HIGH END LOUDSPEAKERCABLE BY AUDIOTECHNIK DIETZ MADE IN GERMANY.
amúgy kipróbálnom szinte fölösleges, mert a viszonyitási alap a sima mezei 100Ft/m kábel, szal annál már ránézésre is jobb, csak azt nem tudom, hogy megéri-e, kapok-e olcsóbban ilyet, ha nagyon keresek? vélemény??
köszi!

Vendég

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Vendég »

A márka fontos lenne, de miért nem hallgatod meg inkább?

formattedguy
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 0

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: formattedguy »

Sziasztok, tanács kéne! Venni akarok valami normál, de nem túl drága hangfalkábelt. Egy ismerősöm felajánlott egy 2,7m-es németországban gyártott kábelt, a márkájára sajnos nem emlékszem. Amit tudok róla: 0.07mm(szálak vastagsága) x 652(db szál??) és szálanként ezüstözött!! 4000ért akarja adni, azt mondta kb 5éve vette 2000/m-ért. A kérdésem az lenne, hogy szerintetek megéri-e annyiért? Köszi előre is a választ.

Vendég

Kábelezzünk

egyébként melyik volt nálad? már an ezüst? mert van abból sok.

Egy régi drot wolt. Az amiböl a trafoit tekercselte az öreg.
Átjácconak wixont kuwajo...
Oxa a béke, TT3 efelejtwe.

Vendég

Kábelezzünk

Amiko hoztátok azt a kábelt, akko reggel ota folyt a meghallgatás 10 percenként más wolt bedugwa és mire ahhoz a kábelhez értünk mán teljesen fáradt woltam, de télleg jonak hallaccott.

Újabb érv a rapid összehasonlítások mellett...

revox
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4481
Kapcsolat:

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: revox »

Azért az mindenképpen fasza hogy ha a saját lovát nem ismeri valaki de azért megüli
megvédem én ezt a vínembert

az egy mmaszeklba "tákolt" (gyors összedobott) előfok volt, nem a mostani szériás darab. egyébként valsz ez is nagyban szerepet játszott a kétoldalasságban, lévén egy előfokot,még ha passzív is,nem annyi, hogy bedobozolok egy potit(mechanika tudománya). persze arról fingom nicns,hogy volt kötve a földje
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

Kábelezzünk

Amiko hoztátok azt a kábelt, akko reggel ota folyt a meghallgatás 10 percenként más wolt bedugwa és mire ahhoz a kábelhez értünk mán teljesen fáradt woltam, de télleg jonak hallaccott.Nem fogod elhinni, de e miatt a hallgatozás miatt döntöttem ugy, h wxek belöle.

te bigi,

ez volt a békejobb a régi szép emlékek örömére. de a TT3 ezek után tabu,mert ahányszor eszembe jut elképedek és még egy ilyen és soha többet nem állok veled szóba bazzzeg. PONT!!!

egyébként melyik volt nálad? már an ezüst? mert van abból sok. a régiekkel én se vagyok teljesen kibékülve(bár fullosna,egy level4 rendszerben abba se lehet belekötni... csak győzzed megfizetni a level4-level5 szintet). Nomeg ezek problémája -már komoylabb szinteken-, hogynem szeretnek annyira keveredni. de egy fullosan kiépített, mondjuk KSL-ezüst igen lehengerlő tud lenni (b*ssza meg) de pl a KSL rézzel utál keveredni egy rendszeren belül. más kérdés, hogy egy fullos KSL ezüst rendszer árából ki lehet építeni egy igen hatékony hifit de ahol én ilyen kiépített ezüst-rendszereket látok, a komplett rendszer értékének tényleg csak töredékét teszi ki a drót ára.

és arról nem beszéltem, hogy olcsóbb,mint a nordost valhalla -ha jól meléxem-
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu

DigitalSTD
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 4

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: DigitalSTD »

Azért az mindenképpen fasza hogy ha a saját lovát nem ismeri valaki de azért megüli

Vendég

Kábelezzünk

Ahol jonak hallottam, az nem a Merlin wolt, ez tény. Wixont sosem jártam a Merlinben.

oszt amikor én vittem hozzád ksl ezüstöket meg dűledeztél, vagyis kürthy,aki meg merlin

Rew.

Amiko hoztátok azt a kábelt, akko reggel ota folyt a meghallgatás 10 percenként más wolt bedugwa és mire ahhoz a kábelhez értünk mán teljesen fáradt woltam, de télleg jonak hallaccott.
Nem fogod elhinni, de e miatt a hallgatozás miatt döntöttem ugy, h wxek belöle.
Nomost amiröl én bexéltem azt nem 10 percig hallgattam, hanem hoxxu heteken át. Egy xowal sem mondtam, h nem wolt jo. Azt mondtam, h nem hozta azt az eredményt, amit elwártam wolna az árához képest.
Erröl most mié köll witatkozni, eccerüen nem értem.
Kürty lehet, h most merlin, de akko csak ott dolizott. Ilyet meg tok az ismeröseim-barátaim közt minimum hármat rajta kiwül. Oxt?

Vendég

Kábelezzünk

Megkérdeztem Schetl Lacit, aki azt mondta, hogy közös a földpont.Amúgy nem irkáltam volna

Akko ezt tisztázom wele, mert én is megkérdeztem épp ma. Erre irtam be a wálaxom.
Télleg.

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

Kábelezzünk

Ahol jonak hallottam, az nem a Merlin wolt, ez tény. Wixont sosem jártam a Merlinben.

oszt amikor én vittem hozzád ksl ezüstöket meg dűledeztél, vagyis kürthy,aki meg merlin
halfnote.hu

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

Kábelezzünk

A Kondo ezüstök pedig igen jók, csak kezelni kell tudni őket, amire még a Merlinben sem képesek.

EAR,

néked van valami kissebségi komplexed? rövid? nix buxa?
mit lehet egy dróüton kezelni? bekötöd és kész... szerintem,de lehet van még valami titka. kétszer meg kell pörgetni a fejed fölött,majd azt mondani "hujjj" és gyorsan bedugni, csak balkézzel.

te tényleg hűlye vagy :
halfnote.hu

fülelek
V.I.P.
V.I.P.

Kábelezzünk

Megkérdeztem Schetl Lacit, aki azt mondta, hogy közös a földpont.
Amúgy nem irkáltam volna

Vendég

Kábelezzünk

Másik, h miko itt woltál eccer nálam és be wolt kötwe a KSL is és a MIG is egymás mellett a LINN IKEMI CD játékosba, oszt az elöfokon ide-oda wáltásra sem tudtál különbséget felfedezni a két drot közt. Ezért aztán azt állitom, h nincs is, hix a nagy mágus rewox nem hallotta, pedig a rendxer elég jo wolt.

Az idézet nem véletlen: a pengeváltásból olyan derül ki, amit két ilyen nagy tapasztalatú audiofültől azért nem vártam.
Előerősitővel váltogatták az interconnect kábeleket!
Amelyeknek a földje (minusz ág) a készülékben belül folyamatosan össze volt kötve! Azaz a két drót földje p á r h u z a m o s a n volt kötve, azaz egyik állás sem reprezentálta egyik drótot sem!
Csak olyan előfokkal lehet ilyen ab tesztet korrekten megcsinálni, ahol a bemenetválasztó a földet is megszakitja, nemcsak a melegpontokat. A szóbanforgó előfok meg nem ilyen volt. Megjegyzem, elég ritka az ilyen előfok, de létezik.

Kedwes Fülelek téwedsz.
A mi elöfokunkban igy müxik, ahogy irod. Ez egy ritka kiwétel.

Vendég

Kábelezzünk

A Kondo ezüstök pedig igen jók, csak kezelni kell tudni őket, amire még a Merlinben sem képesek.

Bocsi, de nem xidtam a Kondo ezüstöt. Azt irtam, h nem hozta azt, amit wártam töle.
Hallottam már máshol, ahol wixont nagyon jo wolt.
Lehetett ez attol, h az akkori rendxerem nem xerette. Akármi.
A mostaniwal nem tom kiproxálni, mert nix már ilyen a birtokomban.
Az, h hol mire képesek, ezt nem tisztem eldönteni.

fülelek
V.I.P.
V.I.P.

Kábelezzünk

Másik, h miko itt woltál eccer nálam és be wolt kötwe a KSL is és a MIG is egymás mellett a LINN IKEMI CD játékosba, oszt az elöfokon ide-oda wáltásra sem tudtál különbséget felfedezni a két drot közt. Ezért aztán azt állitom, h nincs is, hix a nagy mágus rewox nem hallotta, pedig a rendxer elég jo wolt.

Az idézet nem véletlen: a pengeváltásból olyan derül ki, amit két ilyen nagy tapasztalatú audiofültől azért nem vártam.
Előerősitővel váltogatták az interconnect kábeleket!
Amelyeknek a földje (minusz ág) a készülékben belül folyamatosan össze volt kötve! Azaz a két drót földje p á r h u z a m o s a n volt kötve, azaz egyik állás sem reprezentálta egyik drótot sem!
Csak olyan előfokkal lehet ilyen ab tesztet korrekten megcsinálni, ahol a bemenetválasztó a földet is megszakitja, nemcsak a melegpontokat. A szóbanforgó előfok meg nem ilyen volt. Megjegyzem, elég ritka az ilyen előfok, de létezik.

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

Kábelezzünk

de már a nagyágyúk közé sorolja az analóg történelem.
Népxerüség????

Ruzsa Ibolya is az. Söt még a whiszkis is az wolt...

Nem a népxerüségtöl lex jo wmi.

Nagyágyu meg föleg nem.

attól nagyágyú valami, hogy jó. persze van jobb, ez nem kérdéses. legjobbnak a hülye kiáltana ki egy tt3supert, hisz már eleve házon belül a saját szériájában még követte a TT3 0.5reference és a TT3reference. csak ezek érdekes magasságok és ami esetleg valakinek csak egy jó lemezjátszó, az valakinek,aki 300kiló körül szán rá, maga a menyország
halfnote.hu

Vendég

Kábelezzünk

de már a nagyágyúk közé sorolja az analóg történelem.
Népxerüség????

Ruzsa Ibolya is az. Söt még a whiszkis is az wolt...

Nem a népxerüségtöl lex jo wmi.

Nagyágyu meg föleg nem.

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

Kábelezzünk

Békejobb, mert megbántad kirohanásod és ennyi?

ne képzlej bele semmi ilyet. egyszerűen Schetl Laci elképzelése erősen hajaz a merlin féle hangkép megetremtéséhez. De ezt már akkor megállapítottam, amikor még közelébe se voltál a Sonidonak, AQ1 meg, persze hol lett volna. Már akkor sokat beszélgettem Lacival, lévén már akkor ösmertem a Furuyama flat sugárzót és Lacit érdekelte a téma.
ilyen bocs,meg hasonlóról ne is álmodozz(nyúl meg a vadászpuska. persze tőlem nem kell bocsánatot kérni, nem sértettél meg, csak "kiakadtam" a nemtudáson) egyszerűen nem értesz hozzá kellőképpen,ezt már ott is elmeséltem. maradjunk annyiban, hogy annak idején tized és századmiliméter pontosan kellett kézzel dolgozni, de így se tekinteném magam nagy mechanikai zseninek, de annyi rálátásom bőven van,mint neked. Az, hogy 3motor miként rángat szerinted, vagy sem, nem érdekes,mert sikerült megoldani több cégnek, hogy jól fusson együtt és hála égnek azért sikerült nem egy olyan lemezjátszót kreálnia már a történelemnek,ami esetleg -még ha 3motoros is- azért csak meg tud szólalni. Még lehet jobban is,mint a Tied. De szard le, mert alapvetően már kezd nem érdekes lenni ez a TT3 ügy és nem engem néznek hülyének miatta. egyik vevőjelölt úgy jellemezte azt a gépet, hogy: "ilyen egyszer jön szembe az életben". most keresgéli is hirtelene a rávalót és attól "retteg" ,hogy az angliába kijutott híre alapján meg ne előzze az a tag,aki éppen egy DAC ügylet kapcsán került közelébe a gyalunak. Félreraktam neki darabig

bigi, tudni kell helyükön kezelni a dolgokat. vannak tőled okosabbak(ezt csak így szokták mondani), többet látottak. ezt el kell fogadni és azt is, hogy egy AudioNote TT3super nem a világ teteje, de már a nagyágyúk közé sorolja az analóg történelem. Kívánok a termékeidnek hasonló népszerűséget... majd, egyszer
halfnote.hu

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”