Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Kábelezzünk

Bodoraudio
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 742
Kapcsolat:

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Bodoraudio »

A termék lehet egész jó,de a felhajtás ami övezi az már korántsem
A felhajtást anno a te és Big Dewil "tesztje" indította el az Altmannos fórumon és most is Big Dewil hozta a képbe. A felhajtáshoz nekünk semmi közünk. Inkább az ellenreklámnak...

Feri! Már megint fura dolgokat gondolsz,ama meghallgatásról /nézd meg mit írtam,de ne képzelj mögé semmit/

Lex
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 0

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Lex »

Teljesen tönkrevágjátok és szét -oltok mindent a vénasszonyokhoz sem méltó veszekedésetekkel.
Olyan komoly szakembereknek mint Ti, nem ezt kellene csinálnia.
Üdvözlettel: Lex

Vendég

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Vendég »

A felhajtást anno a te és Big Dewil "tesztje" indította el az Altmannos fórumon és most is Big Dewil hozta a képbe. A felhajtáshoz nekünk semmi közünk. Inkább az ellenreklámnak...

Vendég

Kábelezzünk

azt en sem ertem, hogy miert jo hogy ekkora teljesitmenyt pumpaljunk egy hangdobozba, plane, ugy hogy az egy erzekeny doboz es tobbnyire azokat kisebb teljesitmenyu erositokhoz szanjak (altalaban). 
viszont a kiserletre kivancsi lennek nem lehet pontosan ugy reprodukalni, ahogy a korabbi tesztekben szerepeltek?

Nagyon egyszerű, arra voltak kiváncsiak, hogy mennyi idő alatt megy tönkre, nem arra, hogy hogy szól.

Idézet a 6moons cikkből:
Just last week we finally found the thermal and mechanical limits of our Zu260FR/G2 driver. The test found the thermal limit of our system, which reflects how accurate my AC modeling was and how solid the implementation is. It took 2000 watts RMS of metal music program with an LR 2nd order high pass set at 80Hz for 6 sustained hours!

Bodoraudio
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 742
Kapcsolat:

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Bodoraudio »

Vendég

Kábelezzünk

... ez lehetne az új Hificity 
Hurrá, hurrá, jajdejó lenne!

Így kell ingyen reklámot csinálni egy terméknek.Nem is rossz.Ügyes.

Ezt beszéld meg Big Dewillel, az ő 2007. július 24-én kelt hozzászólásában hivatkozott rám egy olyan állítás kapcsán, amit később általa is elismerve soha sem mondtam. Egy darabig azt hittem csak figyelmetlenség, de most már látva a fejleményeket nem kell hozzá nagy összeesküvés elmélet, hogy más szándékot is találjon az ember...

arn
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 177

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: arn »

azt en sem ertem, hogy miert jo hogy ekkora teljesitmenyt pumpaljunk egy hangdobozba, plane, ugy hogy az egy erzekeny doboz es tobbnyire azokat kisebb teljesitmenyu erositokhoz szanjak (altalaban).

viszont a kiserletre kivancsi lennek nem lehet pontosan ugy reprodukalni, ahogy a korabbi tesztekben szerepeltek?

AVX
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3308

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: AVX »

Így kell ingyen reklámot csinálni egy terméknek.Nem is rossz.Ügyes.

Vendég

Kábelezzünk

Kedves Ferenc!

Te közzétettél nyilvánosan olyan adatokat, amiket néhányan kétségbe vontak.
Ezen kétségeket egyetlen módon lehet megcáfolni: próbára kell tenni a hangfalat.
Ha kibírja, neked volt igazad, ha nem, nekünk.

Felajánlok egy nyilvános kísérletet, ahol minden érdeklődő résztvehet.

Te hozod a hangfalat, én viszek egy erősítőt és generátort.
Belepumpálunk 2000W elektomos teljesítményt a hangfalba, az általunk megválasztott erősítővel, generátorral, frekvenciával (természetesen a hangfrekvenciás átviteli sávon belül).
Azaz tetszőlegesen megválasztott frekveniájú 155 Veffektív nagyságú színuszos jellel. A jel nagyságát valódi effektív érték mérő műszerrel mérjük a hangfal csatlakozó saruin mérve.
(Ha ragaszkodsz a rózsazajjal történő méréshez, úgy valódi teljesítménymérővel mérjük a hangszóró által felvett teljesítményt.)
A 155Veff 12Ohmos névleges impedancián pontosan 2000W.
Annyi előnyt adok a hangfalnak, hogy eltekintek a termikus kompressziótól, azaz csak a feszültséget mérem a kapcsokon és nem a hangfalba bemenő elektromos teljesítményt valódi teljesítmény mérővel.
A termikus kompresszió lényege, hogy a megnövekedett hőmérsékletű vezető ellenállása növekszik (azaz a lengőtekercs ellenállása), így a 12Ohm néhányszáz Watt esetén már többszöröse is lehet, ami csökkenti az áramerősséget, azaz a felvett teljesítményt.

Amennyiben a hangfal kibír 6 órát, nyilvánosan elnézést kérek tőled.
Amennyiben nem, úgy te kérsz tőlem (és mindenkitől) elnézést és nyilvánosan közlöd a fórumokon, ahol közzétetted ezt az adatot, hogy a vásárlók megtévesztésére alkalmas adatot közöltél, ami nem fedi a valóságot.

Bátorításként javaslom a JBL jelenleg legnagyobb teljesítményű hangszórójának a gyári specifikációjának a tanulmányozását. Ennek a 18"-os (460mm-es) csöppségnek az adatlapját az alábbi helyeken találod meg.
A pdf adatlapon megtalálható, hogy milyen körülmények között és mekkora dobozban mérve érvényesek a paraméterek:

http://www.jblpro.com/pages/components/svg.htm#2242H

http://www.jblpro.com/pages/pub/components/2242.pdf

Némi egyéb olvasmány:

http://proav.pubdyn.com/Your_Business/A ... nsight.htm

http://sound.westhost.com/articles/pwr-vs-eff.htm

Kellemes olvasgatást!

Hg

HG:

Már az első mondatodban csúsztatsz:

a kisérlet eredményét nem én, hanem a 6moons honlap tette közzé és már az én figyelmemet is DigitalSTD hívta fel rá, ahogy ezt ő helyesen le is írta. Kb ötödjére van ez ebben a topikban leírva, érdemes lenne tehát lassan megérteni. Innen nem is lenne érdemes tovább ragozni a kérdést.

A többi kivánságod is csúsztatás, a kisérletet metál zenével végezték és nem mérőjellel, a 2000W-ot csak csúcsban észlelték, valószinűleg akkor, amikor a felvétel 0 dB-nél klippelésig volt hajtva. Ha feltesszük, hogy még egy metál zenei felvételnek is van 10-12 dB dinamikája, akkor az általad vázolt kisérlet milyen szinten is modellezi a gyártóét? A csúcsban 2000W-tal terhelhető hangfalak ügyében érdemes lenne számos amerikai zenekari hangosító hangfalgyártó oldalait áttanulmányozni. Például a kanadai Yorkville-ét. Az U215 folyamatosan 1600W-tal terhelhető.

Yorkville U215

Javaslom továbbá ismét és ezt is kb ötödször, hogy vedd fel a 6moons-nál Srajan Ebean-nel és Sean Casey-vel a Zu-tól a kapcsolatot és közöld velük, hogy hazugnak tartod őket. Ha ezt nem teszed, akkor viszont tisztán és egyértelműnek látszik, mi is áll az aktivitásod hátterében.

Mellesleg jobban megfigyelve a Zu-s fiúkról készített fotót tényleg észleltem némi rendellenésséget a képen :-)) Igazad lehet ezzel a mekkmesterezeséssel, várnám tisztelettel, hogy eláruld a Penna választékában mi is tartozik a mekkmester kategóriába, semmiképpen sem szeretnénk mekkmesterek áldozatául esni...

Vendég

Kábelezzünk

Lassan tényleg át kellene hívni marky-t is, és ez lehetne az új Hificity
Ha gondolod felhívom...

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11003
Kapcsolat:

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

21st
Törzsvendég
Törzsvendég

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: 21st »

Lassan tényleg át kellene hívni marky-t is, és ez lehetne az új Hificity
"Nem az a baj, ha hülye vagy, hanem az, ha nem tudsz róla"

Vendég

Kábelezzünk

H.G., Te vevők önjelölt Robin Hood-ja!

Azért mondom, hogy önjelölt, mert tudtommal sem tőlem /mint jövőbeli vásárlótól/, sem mástól nem kaptál erre a feladatra felkérést. A vevők/fogyasztók védelmét még mindig a fogyasztóvédelem látja el. De ugye nem gondolod komolyan, hogy bármely vásárló a 2000W-os 6 órás terhelhetőség miatt dönt egy Zu hangfal mellett?. Mert az egész felhajtásnak akkor lenne értelme, ha ez reális vevői igény lenne. Ez nem több mint egy érdekesség, amit a gyár közzétett. Te viszont ismét felhasználod személyes bosszúhadjáratodhoz Penna/Koscsó Feri ellen. Nem hiszem, hogy a cég ahol dolgozol, akinek a nevében írogatsz, ezzel a viselkedéssel , mármint a vádaskodással, lejáratással azonosulni tud. Lehet, hogy meg is kellene kérdezni a főnöködet erről.
Tehát szerintem hagyd abba itt a dolgot, és vedd fel a kapcsolatot a Zu-val, biztosan elmondják neked, hogy miként működik a tesztelése a hangfalnak.
Az, hogy Te, és más hazai gyártó el sem tud képzelni ilyesmit, nem jelent semmit. Tehetséges emberek mindig is hoznak/hoztak létre olyan dolgokat, amik korábban el sem voltak képzelhetőek, csak tudod azok az emberek nem olyan hozzád, hasonló átlagemberek. De az is lehet, hogy nálad pusztán a mások csesztetésével eltöltött idő hiányzik, hogy valami nagyot alkoss.

A teszt pedig ilyen formában nem reprodukálható, mert ahhoz pontosan rendelkezned kellene a gyár eszközeivel, és minden körülményt pontosan ismerned kellene. Mérnök létedre ezzel igazán tisztában lehetnél.Vagyis hiába végeznéd el, nem érne semmit. Így, most Te akarod a vevőket megtéveszteni, mivel azt állítod, hogy a gyári kísérletet kútfőből reprodukálni tudod. Ejnye, ejnye!
Azért az is vicces, és magabiztos gondoloat, hogy kedvedért a saját mekkmesteri kísérletedhez a Penna szolgáltasson egy 800e Ft-os hangfalat. Tényleg gyerekes, és nevetséges vagy.

H G
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: H G »

A fene egye már meg, ne lovagoljatok ezen. Biginek is mondom.Az a 2000W sávhatárolt zenei anyagon csúcsokban volt, azaz a folyamatos szinuszos terhelhetősége ennek a töredéke. Fellebbezésnek helye nincs. Ettől még nyilván nagyon terhelhető, de Feri, lásd be hogy itt semmilyen összeesküvés nincs, meg lejáratás, meg hasonló. Nagyon markánsan kiállsz a szakmaiság és a tisztességes kereskedői magatartás mellett (üdvözlöm), de ennek fényében különösen érzékenyek néhányan a "pontatlanságokra" melyek markting-szagúak (vagy fogalmazzunk úgy hogy nem kellően tárgyilagosak) és ebből pillanatok alatt ki tudod hozni azt, hogy Téged és a Pennát támadják, akár összefogva, már lassan ott tartunk hogy minden konkurrens összeesküdött ellenetek. A fórumokon aktív cégek közül többen nagyon is tisztességesen állnak a vevőhöz. És soha nem léptek föl hangosan a tisztességes kereskedelem érdekében mert számukra evidencia. Engem is kissé felbőszített az a bizonyos régi hsz az Indexen (ti. a 2000 W és 6 óra), de nem reagáltam túl, csak utaltam a tartalom labilitására. Te nagyon ügyesen kommunikálsz, jól csinálod, sok hozzászólásodban implicite bele vannak bújtatva ítéletek vagy általános előítéletekre való apellálás amiket nem mondasz ki konkrétan, s ha felszínre kerül másokban indulat formájában akkor mosod kezeid, konkrét visszautalásra várva. Oké, jóhiszeműen használod fel a rendelkezésedre álló infókat, de akkor is veszélyes terület ez. Nem akarok összeveszni veled, a Pennával, senkivel, de ezek is létező vélemények.  A Druid specifikációjába pedig azért sem mennék bele, mert akárhogy is gondolod vagy szeretnéd gondolni, nem a Zu termékei (amik egyébként szerintem is kreatívak) bosszantanak minket. És szerintem valójában másokat sem.

Laci,

többször felajánlottam, hogy akiknek kétségei vannak a megadott kisérlet hitelességét illetően, azok forduljanak bátran a gyártóhoz és az ujságíróhoz, akik leírták. Meg van az email címük, el lehet nekik mondani a kétségeket, még a fordításban is segítek. Valahogy aztán itt mindig elakad a történet. Senkinek nem volt még ehhez bátorsága, mintha nem a tények vagy a konstrukció technikai részleteinek a megismerése lenne a lényeg...

Az én felelősségem addig tart az adott esetben, hogy pontosan idézzem a hifi portálon megjelent kisérlet leírását. Ezt megtettem a forrás megjelölésével. Az ujságírónak mellesleg eszébe sem jutott megkérdőjelezni a a gyartó által adott információt, mivel korábban, amikor még nem ujságíró volt, a Mesa (Boogie) erősítőknek volt az európai kereskedelmi igazgatója és látott már négyszámjegyű wattokat leírva a profi hangszórók világában, számára semmi meglepőt nem jelentett a kisérlet.

A professzionális világban nem ritkák a hasonló terhelhetőségi értékekkel rendelkező hangfalak és a Druid hangszórója is onnan érkezik. Ősszel jön be például egy nagy házi mozi illetve egy jazz kocsma számára olyan 8 INCHES hangszóróval szerelt egyutas hangfal, ami a gyári specifikáció szerint 600W-tal terhelhető folyamatosan, 123 dB hangnyomást tud folyamatosan, 50x50x23 cm-es nem túl nagy dobozban, 70-20kHz frekvenciamenetettel. Adatai a független amerikai Electro-acoustic Testing Company által hitelesítve. Ennek a gyártónak az eggyel nagyobb doboza, ami már több utas és egy kicsit nagyobb 70x70 cm-es frontméretű dobozban van elhelyezve, még egy kicsit nagyobb teljesítménnyel bír: 134 dB folyamatos/137 dB csúcs hangnyomás, 1500W folyamatos, 3000W csúcs bejövő teljesítmény. Szintén az ETC által hitelesítve. Késő ősszel jönnek majd a Zu hangosítási célokra optimalizált, sokkal strapabíróbb és hordozhatóbb dobozokba szerelt, ám ugyanezen hangszórókat tartalmazó hangfalai is. Hasonló adatokkal és hasonló módon hitelesítve.

Azt, hogy mennyire jogos és mennyire nem az a fajta hisztériakeltés, amit itt egy-két KERESKEDŐ ÉS NEM VÁSÁRLÓ bármilyen apróság kapcsán hajlandó kelteni irányunkban és az általunk forgalmazott dolgok irányában, majd mindenki megitéli magának. Az mindenestre most már sokszorosan előálló helyzet, hogy amikor valami kifogásra tényszerű érveket szeretnék hallani, akkor elcsendesednek a bírálók...

Mellesleg a Zu az elmúlt években ezernél több pár hangfalat adott el és egynek a hangszóróját sem kellett cserélni. Idézet a konstruktőr Sean Casey leveléből:

"Well over a thousand pair out there, and without a single driver failure, well the proof  is in the using. Many are being powered by massive solidstate amps in studios,  clubs, and screening rooms."

Hevenyészett fordításban: Több, mint ezer eladott pár és egyetlen hangszóró hiba sem. Sok közülük massziv félvezetős erősítővel van hajtva studiókban, klubokban és filmes megtekintő szobákban.

Kedves Ferenc!

Te közzétettél nyilvánosan olyan adatokat, amiket néhányan kétségbe vontak.
Ezen kétségeket egyetlen módon lehet megcáfolni: próbára kell tenni a hangfalat.
Ha kibírja, neked volt igazad, ha nem, nekünk.

Felajánlok egy nyilvános kísérletet, ahol minden érdeklődő résztvehet.

Te hozod a hangfalat, én viszek egy erősítőt és generátort.
Belepumpálunk 2000W elektomos teljesítményt a hangfalba, az általunk megválasztott erősítővel, generátorral, frekvenciával (természetesen a hangfrekvenciás átviteli sávon belül).
Azaz tetszőlegesen megválasztott frekveniájú 155 Veffektív nagyságú színuszos jellel. A jel nagyságát valódi effektív érték mérő műszerrel mérjük a hangfal csatlakozó saruin mérve.
(Ha ragaszkodsz a rózsazajjal történő méréshez, úgy valódi teljesítménymérővel mérjük a hangszóró által felvett teljesítményt.)
A 155Veff 12Ohmos névleges impedancián pontosan 2000W.
Annyi előnyt adok a hangfalnak, hogy eltekintek a termikus kompressziótól, azaz csak a feszültséget mérem a kapcsokon és nem a hangfalba bemenő elektromos teljesítményt valódi teljesítmény mérővel.
A termikus kompresszió lényege, hogy a megnövekedett hőmérsékletű vezető ellenállása növekszik (azaz a lengőtekercs ellenállása), így a 12Ohm néhányszáz Watt esetén már többszöröse is lehet, ami csökkenti az áramerősséget, azaz a felvett teljesítményt.

Amennyiben a hangfal kibír 6 órát, nyilvánosan elnézést kérek tőled.
Amennyiben nem, úgy te kérsz tőlem (és mindenkitől) elnézést és nyilvánosan közlöd a fórumokon, ahol közzétetted ezt az adatot, hogy a vásárlók megtévesztésére alkalmas adatot közöltél, ami nem fedi a valóságot.

Bátorításként javaslom a JBL jelenleg legnagyobb teljesítményű hangszórójának a gyári specifikációjának a tanulmányozását. Ennek a 18"-os (460mm-es) csöppségnek az adatlapját az alábbi helyeken találod meg.
A pdf adatlapon megtalálható, hogy milyen körülmények között és mekkora dobozban mérve érvényesek a paraméterek:

http://www.jblpro.com/pages/components/svg.htm#2242H

http://www.jblpro.com/pages/pub/components/2242.pdf

Némi egyéb olvasmány:

http://proav.pubdyn.com/Your_Business/A ... nsight.htm

http://sound.westhost.com/articles/pwr-vs-eff.htm

Kellemes olvasgatást!

Hg

Vendég

Kábelezzünk

A fene egye már meg, ne lovagoljatok ezen. Biginek is mondom.Az a 2000W sávhatárolt zenei anyagon csúcsokban volt, azaz a folyamatos szinuszos terhelhetősége ennek a töredéke. Fellebbezésnek helye nincs. Ettől még nyilván nagyon terhelhető, de Feri, lásd be hogy itt semmilyen összeesküvés nincs, meg lejáratás, meg hasonló. Nagyon markánsan kiállsz a szakmaiság és a tisztességes kereskedői magatartás mellett (üdvözlöm), de ennek fényében különösen érzékenyek néhányan a "pontatlanságokra" melyek markting-szagúak (vagy fogalmazzunk úgy hogy nem kellően tárgyilagosak) és ebből pillanatok alatt ki tudod hozni azt, hogy Téged és a Pennát támadják, akár összefogva, már lassan ott tartunk hogy minden konkurrens összeesküdött ellenetek. A fórumokon aktív cégek közül többen nagyon is tisztességesen állnak a vevőhöz. És soha nem léptek föl hangosan a tisztességes kereskedelem érdekében mert számukra evidencia. Engem is kissé felbőszített az a bizonyos régi hsz az Indexen (ti. a 2000 W és 6 óra), de nem reagáltam túl, csak utaltam a tartalom labilitására. Te nagyon ügyesen kommunikálsz, jól csinálod, sok hozzászólásodban implicite bele vannak bújtatva ítéletek vagy általános előítéletekre való apellálás amiket nem mondasz ki konkrétan, s ha felszínre kerül másokban indulat formájában akkor mosod kezeid, konkrét visszautalásra várva. Oké, jóhiszeműen használod fel a rendelkezésedre álló infókat, de akkor is veszélyes terület ez. Nem akarok összeveszni veled, a Pennával, senkivel, de ezek is létező vélemények. A Druid specifikációjába pedig azért sem mennék bele, mert akárhogy is gondolod vagy szeretnéd gondolni, nem a Zu termékei (amik egyébként szerintem is kreatívak) bosszantanak minket. És szerintem valójában másokat sem.

Laci,

többször felajánlottam, hogy akiknek kétségei vannak a megadott kisérlet hitelességét illetően, azok forduljanak bátran a gyártóhoz és az ujságíróhoz, akik leírták. Meg van az email címük, el lehet nekik mondani a kétségeket, még a fordításban is segítek. Valahogy aztán itt mindig elakad a történet. Senkinek nem volt még ehhez bátorsága, mintha nem a tények vagy a konstrukció technikai részleteinek a megismerése lenne a lényeg...

Az én felelősségem addig tart az adott esetben, hogy pontosan idézzem a hifi portálon megjelent kisérlet leírását. Ezt megtettem a forrás megjelölésével. Az ujságírónak mellesleg eszébe sem jutott megkérdőjelezni a a gyartó által adott információt, mivel korábban, amikor még nem ujságíró volt, a Mesa (Boogie) erősítőknek volt az európai kereskedelmi igazgatója és látott már négyszámjegyű wattokat leírva a profi hangszórók világában, számára semmi meglepőt nem jelentett a kisérlet.

A professzionális világban nem ritkák a hasonló terhelhetőségi értékekkel rendelkező hangfalak és a Druid hangszórója is onnan érkezik. Ősszel jön be például egy nagy házi mozi illetve egy jazz kocsma számára olyan 8 INCHES hangszóróval szerelt egyutas hangfal, ami a gyári specifikáció szerint 600W-tal terhelhető folyamatosan, 123 dB hangnyomást tud folyamatosan, 50x50x23 cm-es nem túl nagy dobozban, 70-20kHz frekvenciamenetettel. Adatai a független amerikai Electro-acoustic Testing Company által hitelesítve. Ennek a gyártónak az eggyel nagyobb doboza, ami már több utas és egy kicsit nagyobb 70x70 cm-es frontméretű dobozban van elhelyezve, még egy kicsit nagyobb teljesítménnyel bír: 134 dB folyamatos/137 dB csúcs hangnyomás, 1500W folyamatos, 3000W csúcs bejövő teljesítmény. Szintén az ETC által hitelesítve. Késő ősszel jönnek majd a Zu hangosítási célokra optimalizált, sokkal strapabíróbb és hordozhatóbb dobozokba szerelt, ám ugyanezen hangszórókat tartalmazó hangfalai is. Hasonló adatokkal és hasonló módon hitelesítve.

Azt, hogy mennyire jogos és mennyire nem az a fajta hisztériakeltés, amit itt egy-két KERESKEDŐ ÉS NEM VÁSÁRLÓ bármilyen apróság kapcsán hajlandó kelteni irányunkban és az általunk forgalmazott dolgok irányában, majd mindenki megitéli magának. Az mindenestre most már sokszorosan előálló helyzet, hogy amikor valami kifogásra tényszerű érveket szeretnék hallani, akkor elcsendesednek a bírálók...

Mellesleg a Zu az elmúlt években ezernél több pár hangfalat adott el és egynek a hangszóróját sem kellett cserélni. Idézet a konstruktőr Sean Casey leveléből:

"Well over a thousand pair out there, and without a single driver failure, well the proof  is in the using. Many are being powered by massive solidstate amps in studios,  clubs, and screening rooms."

Hevenyészett fordításban: Több, mint ezer eladott pár és egyetlen hangszóró hiba sem. Sok közülük massziv félvezetős erősítővel van hajtva studiókban, klubokban és filmes megtekintő szobákban.

schetl
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: schetl »

A fene egye már meg, ne lovagoljatok ezen. Biginek is mondom.
Az a 2000W sávhatárolt zenei anyagon csúcsokban volt, azaz a folyamatos szinuszos terhelhetősége ennek a töredéke. Fellebbezésnek helye nincs. Ettől még nyilván nagyon terhelhető, de Feri, lásd be hogy itt semmilyen összeesküvés nincs, meg lejáratás, meg hasonló. Nagyon markánsan kiállsz a szakmaiság és a tisztességes kereskedői magatartás mellett (üdvözlöm), de ennek fényében különösen érzékenyek néhányan a "pontatlanságokra" melyek markting-szagúak (vagy fogalmazzunk úgy hogy nem kellően tárgyilagosak) és ebből pillanatok alatt ki tudod hozni azt, hogy Téged és a Pennát támadják, akár összefogva, már lassan ott tartunk hogy minden konkurrens összeesküdött ellenetek. A fórumokon aktív cégek közül többen nagyon is tisztességesen állnak a vevőhöz. És soha nem léptek föl hangosan a tisztességes kereskedelem érdekében mert számukra evidencia. Engem is kissé felbőszített az a bizonyos régi hsz az Indexen (ti. a 2000 W és 6 óra), de nem reagáltam túl, csak utaltam a tartalom labilitására. Te nagyon ügyesen kommunikálsz, jól csinálod, sok hozzászólásodban implicite bele vannak bújtatva ítéletek vagy általános előítéletekre való apellálás amiket nem mondasz ki konkrétan, s ha felszínre kerül másokban indulat formájában akkor mosod kezeid, konkrét visszautalásra várva. Oké, jóhiszeműen használod fel a rendelkezésedre álló infókat, de akkor is veszélyes terület ez. Nem akarok összeveszni veled, a Pennával, senkivel, de ezek is létező vélemények. A Druid specifikációjába pedig azért sem mennék bele, mert akárhogy is gondolod vagy szeretnéd gondolni, nem a Zu termékei (amik egyébként szerintem is kreatívak) bosszantanak minket. És szerintem valójában másokat sem.

Vendég

Kábelezzünk

Ki mered probálni a sajátod, a 2000 Watt tizede teljesitménnyel 10 percig?

Végig ülöd azt a 10 percet előtte 1m-re?

Az alábbi képen látható eseményeket is biztosan 300B triódás 8 wattos erősítőkkel hangosították, mert ugye féltek attól, hogy tönkremegy...

http://www.penna-media.hu/zu_live/index.htm

Vendég

Kábelezzünk

A DIY lemezjatszo leirasaban hol van emlitve h minel jobb, minel nem? Mert ha nincs akkor ez megint egy a sok Feri, illetve Penna ellen iranyulo lejaratasi hadjarat szanalmas felvonasai kozul, szanalmas inditvanyozoi reszerol! A tenyek maximalis figyelmen kivul hagyasaval  
Annyira rossz mar h vicces

Igy tovabb!

Nem inkább arról van szó, hogy a te arcodról kezd lehervadni a mosoly, amint egy kicsivel tágabb körből származó információk is eljutnak a receptoraidig és nem csupán a célzottan irányított marketing dömping önti el az agyadat.

Lejáratásról szó sincs.
A készülékek lejáratják saját magukat.
Egyetlen tisztességesen megépített, tisztességesen árazott, tisztességes minőségű terméke ellen sem emeltem egyetlen szót sem. A ZU ellen sem szóltam shoa semmit. Amennyibe kerül kb. annyit is ér. Akinek meg tetszik, legyen vele boldog.
Jónéhány közeli ismerősömnek van Accuphase-e, EAR-ja, Audio Research-e, Mana-ja, ProAc-ja, Shakti-ja, Kimber-e. Sosem bíztattam őket, hogy cseréljék le. Ha ők boldogok vele, hallgassák azt. A pénzükért arányos minőséget, értéket kaptak és még tetszik is nekik.

Az ideológiák mögé bújtatott marketing ámokfutást, az emberi tudatlanság gátlástalan kihasználását pedig nagyon nehezen viselem el.

Szerencsétlen ZU is a hülyítés áldozata lett.
Nem kellett volna olyan fizikai képtelenségeket állítani róla, amit kb. kettő perc alatt meg lehetne cáfolni, ha beletáplálnánk a 2000W-ot. (kb. ennyi időt bírna ki a hangszóró)

Hg

Az en arcomon a legnagyobb a mosoly! Ezt a legnagyobb oszinteseggel es orommel mondhatom!
Milyen ironikus...pont az Altmannt es Zu-t hasznalok azok akiket rohadtul nem erdekelnek technikai adatok, szamok...stb...de ha mar akkora baromsagokat allitanak mint amiket szemelyed es tarsai, akkor engedtessek mar meg korrigalni azokat! Koszonom

Ki mered probálni a sajátod, a 2000 Watt tizede teljesitménnyel 10 percig?

DigitalSTD
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 4

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: DigitalSTD »

A DIY lemezjatszo leirasaban hol van emlitve h minel jobb, minel nem? Mert ha nincs akkor ez megint egy a sok Feri, illetve Penna ellen iranyulo lejaratasi hadjarat szanalmas felvonasai kozul, szanalmas inditvanyozoi reszerol! A tenyek maximalis figyelmen kivul hagyasaval  

Igy tovabb!

Nem inkább arról van szó, hogy a te arcodról kezd lehervadni a mosoly, amint egy kicsivel tágabb körből származó információk is eljutnak a receptoraidig és nem csupán a célzottan irányított marketing dömping önti el az agyadat.

Lejáratásról szó sincs.
Egyetlen tisztességesen megépített, tisztességesen árazott, tisztességes minőségű terméke ellen sem emeltem egyetlen szót sem. A ZU ellen sem szóltam shoa semmit. Amennyibe kerül kb. annyit is ér. Akinek meg tetszik, legyen vele boldog.
Jónéhány közeli ismerősömnek van Accuphase-e, EAR-ja, Audio Research-e, Mana-ja, ProAc-ja, Shakti-ja, Kimber-e. Sosem bíztattam őket, hogy cseréljék le. Ha ők boldogok vele, hallgassák azt. A pénzükért arányos minőséget, értéket kaptak és még tetszik is nekik.

Az ideológiák mögé bújtatott marketing ámokfutást, az emberi tudatlanság gátlástalan kihasználását pedig nagyon nehezen viselem el.

Nem kellett volna olyan fizikai képtelenségeket állítani róla, amit kb. kettő perc alatt meg lehetne cáfolni, ha beletáplálnánk a 2000W-ot. (kb. ennyi időt bírna ki a hangszóró)

Hg

Az en arcomon a legnagyobb a mosoly! Ezt a legnagyobb oszinteseggel es orommel mondhatom!
Milyen ironikus...pont az Altmannt es Zu-t hasznalok azok akiket rohadtul nem erdekelnek technikai adatok, szamok...stb...de ha mar akkora baromsagokat allitanak mint amiket szemelyed es tarsai, akkor engedtessek mar meg korrigalni azokat! Koszonom

DigitalSTD
Fórumlakó
Fórumlakó

Kábelezzünk

Fri! 
Kis magyar nyelvtan:

"Azt a pillanatot várom, mikor előjössz...."

Egy még meg nem történt, jövőbeni eseményről van szó.

Te tényleg, nem értesz magyarul?

Vagy szándékosan forgatsz ki mindent a saját érdekedben és gátlástalanul adsz olyan mondatokat a számba, amit én nem mondtam soha.

Hg

Az utolso mondatodat szerintem olvasd el, vedd magadra, szegyelld magad

DigitalSTD
Fórumlakó
Fórumlakó

Kábelezzünk

És természetesen ez a "forradalmi" megoldás "lever" minden SME-t, LINN-t, Clearaudio-t, Kuzma-t....mindent.
http://www.altmann.haan.de/tonearm/

én a weblapon ezt olvasom:

Don't be fooled by the crude looks. This arm works. It may not be as good as the most expensive arms, but if you have the time and patience, you should try it out.

Have fun... :-)

Szerintem hagyjad! Eddigi beirasai alapjan mar ra lehetett jonni, hogy mi a celja! Kar hogy rendkivul ostoban es ugyetlenul teszi mindezt

H G
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Kábelezzünk

Fri!

Kis magyar nyelvtan:

"Azt a pillanatot várom, mikor előjössz...."

Egy még meg nem történt, jövőbeni eseményről van szó.

Te tényleg, nem értesz magyarul?

Vagy szándékosan forgatsz ki mindent a saját érdekedben és gátlástalanul adsz olyan mondatokat a számba, amit én nem mondtam soha.

Hg

close652
Beköltözött
Beköltözött

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: close652 »

És természetesen ez a "forradalmi" megoldás "lever" minden SME-t, LINN-t, Clearaudio-t, Kuzma-t....mindent.
http://www.altmann.haan.de/tonearm/

én a weblapon ezt olvasom:

Don't be fooled by the crude looks. This arm works. It may not be as good as the most expensive arms, but if you have the time and patience, you should try it out.

Have fun... :-)
system

H G
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Kábelezzünk

"Szóval egy kicsivel több odafigyelést kérek, mert a végén még nem a Zu képességeit illetően sikerül majd az olvasgatókban kétséget ébreszteni, hanem inkább a pártatlan hozzáállás meg a szakmai tudás tekintetében..." 
Hát ez így igaz. Le a kalappal Ron Griewe előtt.
Kevés biciklis magazin szerkesztőjének sikerült egy ilyen zavaros elven működő hangfalat csinálnia eddig. (A többi, hozzá nem értő akusztikus szakmérnök, meg nem is próbálkozott eddig ilyesmivel egyetlen hangfalgyártó tervező csapatában sem - a kis buták.)

"Applied to loudspeaker design, the new Griewe model shows resulting noise distortions, in varying degrees, throughout the entire audible range. Modifications within and to an audio waveguide that improve loudspeaker are proprietary, the basic idea being to minimize or eliminate non-planer oscillatory propagation.

The enclosure acoustic design principles used in the Druid are based on Ron Griewe’s research and resulting patents. Ron has granted Sean Casey permission to use his research and collaborated on the fundamental application to loudspeakers. Ron Griewe was the editor and chief of Cycle World magazine for fourteen years and has worked as an engineer for several motorcycle manufacturing companies."

Te Feri, mostanában csupa ilyen mekmesterbe futsz bele.
Azt a pillanatot várom, mikor előjössz a lombfűrésszel kifaragott "lemezjátszóval", aminek a deszkaléc karjára gyorskötözővel rögzítik a hangszedőt.

HG:

amit most csinálni fogok azért szégyellem magam, mert ez már megint a mocsárharc szintje, de ha mindenáron odaállsz a ventillátor felé lódított ürülék útjába, akkor ki vagyok én hogy ezt megakadályozzam.

Mielőtt megcselekedném a szégyenteljes dolgot, ami idegen tőlem, ámde a haza üdve megköveteli, azért arra kérnélek, hogy ha még majd még tudsz írni a következő pár sor után, ami alább következik, majd légy oly szives és idézd be tőlem bármely hazai fórumról, magánbeszélgetésről, magánlevelezésből, folyosói pletykából, hogy mikor írtam olyat, amiből Te ezt a következtetést vonhatod le:

"És természetesen ez a "forradalmi" megoldás "lever" minden SME-t, LINN-t, Clearaudio-t, Kuzma-t....mindent."

Jó lesz bármely hozzászólásom, amiben bármelyik saját termékünket hasonlítottam bármely általad megnevezett gyártóhoz. Rettenetesen unom, hogy te és még mostanában veled sok esetben furcsa módon egy ritmusra mozgó egy-két (KERESKEDŐ és NEM VÁSÁRLÓ) elvtárs minden indoklás és tényszerű alátámasztás nélkül képes bármiféle baromsággal megpróbálni lejáratni.

Szóval idézet a hificityről, remegő kézzel írom, mert ciki az ilyesmi:

http://www.hificity.hu/read.php?f=2&i=6 ... ozza_num=4

--------------------------------------------
Re: Sensitive Speakers
Szerzö: Huszti Gábor (---.pool.t-online.hu)
Dátum: 06-10-25 20:38

.....

Hamarosan a LIMAR-ban elérhető lesz a Zucable.
Nemsokára érkeznek az első darabok a 100dB feletti érzékenységű Zu hangfalakból és a Zu kábelek is elérhetők lesznek.

Huszti Gábor
LIMAR AUDIO KFT
----------------------------------------------
Majd egy fél nappal később mit is írsz:

----------------------------------------------
Re: Sensitive Speakers
Szerzö: Huszti Gábor (---.pool.t-online.hu)
Dátum: 06-10-26 08:10

Helyesbítés:

A legutolsó (ma éjszakai)információim szerint a Zu a Pennával írta alá a disztributori szerződést.
Gratulálok és sok sikert kívánok a termékeik hazai forgalmazásához.

Huszti Gábor
LIMAR
---------------------------------------------

A fentiek fényében kérném a mekkmesterezést és az elmúlt két hétben rámszórt átkokat még egyszer átgondolni.

Feri!

Ez így igaz, fél éven keresztül leveleztünk a ZU-val, mert szimpatikus volt a nagy érzékenysége. Teljes disztributori árlistánk van a ZU-tól.

Azért morfondíroztunk rajta annyit, mivel szerencsére nekünk vannak olyan erősítőink még a csövesek között is, amik meg tudnak hajtani egy átlagos, vagy átlag alatti érzékenységű hangfalat is, sőt bármit.
Igazából nem mozogtunk kényszerpályán, hogy a "low watt" erősítőink mellé keressünk valamit, amin valahogy meg is szólal az.
(Mégis csak ciki a TRIO-val demózni.)

Így mire mégis úgy döntöttünk, hogy modellválaszték bővítés miatt belevágunk a ZU-ba és feladtunk nekik egy többtízezer dolláros rendelést, közölték, hogy már a Pennával megegyeztek.

Mondjuk csak úgy halkan kérdem, miért nem írták meg, hogy már megegyeztek Veletek, azt nem tudom. Valószínűleg két vasat tartottak a tűzbe. Aki előbb rendel, azé a képviselet. De azért többhónapos levélváltás után annyit elvárhattunk volna, hogy értesítsenek a döntésükről.

Hg

H G
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Kábelezzünk

Igy tovabb!

Lejáratásról szó sincs.

Hg

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”