Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Kábelezzünk
Kábelezzünk
Nem. Van 3 kábel, ebben van egyenként 4 érpár. 4 színes, és 4 fehér (színes csíkkal), ezek színenként össze vannak tekerve. A kábel végein bontsd szét őket, és vedd külön a fehéreket és külön a színeseket. A színesek (össztekerve) mennek a pozitív kábelnek, a fehérek negatívnak.Így egy hangfalhoz 3 kábelből csináltál egyet. Ha 3 m-nél hosszabb kábeled lesz, akkor mehet több is. Nekem 2*5m kábel kellett, ehhez 50m CAT5-öt haszáltam fel. Szóval 5 CAT5 kábelből lett egy. Így rendben van a hangja. De a tűzálló azért tervben van. :lol!:
Remélem már világos.
Aha, igy mar ertem. :lol!:
SB Classic > H/K970LE > CAV DP880A
Kábelezzünk
Nem. Van 3 kábel, ebben van egyenként 4 érpár. 4 színes, és 4 fehér (színes csíkkal), ezek színenként össze vannak tekerve. A kábel végein bontsd szét őket, és vedd külön a fehéreket és külön a színeseket. A színesek (össztekerve) mennek a pozitív kábelnek, a fehérek negatívnak.
Így egy hangfalhoz 3 kábelből csináltál egyet. Ha 3 m-nél hosszabb kábeled lesz, akkor mehet több is. Nekem 2*5m kábel kellett, ehhez 50m CAT5-öt haszáltam fel. Szóval 5 CAT5 kábelből lett egy. Így rendben van a hangja. De a tűzálló azért tervben van. :lol!:
Remélem már világos.
Kábelezzünk
Ha nem akarsz bikábelezni, akkor is szerintem minimum 3 kábelt használj fel egynek. Persze a hossztól is függ.
Akkor ha jol ertem, csatlakozonkent 3 kabelt javasolsz, azaz egy dobozhoz osszesen 6-ot fonjak ossze, ahogy az a leiras is mondja. Koszi.
Kábelezzünk
Ha nem akarsz bikábelezni, akkor is szerintem minimum 3 kábelt használj fel egynek. Persze a hossztól is függ.
Kábelezzünk
Azon gondolkodom, hogy a hosszu teli esteken kiserletezgetek egy kicsit, es csinalok egy cat5 kabelt. Valamelyik regi hozzaszolasban talaltam linket az elkeszitesre vonatkozoan. A kerdesem csak az lenne, hogy mindenkeppen dupla szalakbol kell fonni (tehat osszesen 6 szal kell?) vagy az is jo, ha szimpla szalakbol csinalom (tehat osszesen 3 szal)?
- JENŐ
- Kezdő Fórumlakó
- Értékelés: 2
Kábelezzünk
Sziasztok!Más, hangsugárzó kábel, van tapasztalat ezekről:
1) http://www.elimex.hu/index.php?page=sho ... t&Itemid=1
Válaszokat várom, fórumtársi üdvözlettel: Jenő
Ezek totál pvc szigetelésű kábelek.
Ki merem jelenteni, hogy a totál pvc szigetelésű kábelek nem jók audio átvitelre, akármilyen tiszta vezető is van bennük.
Polietilén, poliuretán, poliolefin, poliamid, teflon, szilikongumi, vászon, papír, textília, bizonyos lakkok, mind jöhet, de PVC NEM!
Köszönöm a választ!
- fülelek
- V.I.P.
- Értékelés: 5226
Kábelezzünk
Sziasztok!
Más, hangsugárzó kábel, van tapasztalat ezekről:
Ezek totál pvc szigetelésű kábelek.
Ki merem jelenteni, hogy a totál pvc szigetelésű kábelek nem jók audio átvitelre, akármilyen tiszta vezető is van bennük.
Polietilén, poliuretán, poliolefin, poliamid, teflon, szilikongumi, vászon, papír, textília, bizonyos lakkok, mind jöhet, de PVC NEM!
- JENŐ
- Kezdő Fórumlakó
- Értékelés: 2
Kábelezzünk
Sziasztok!
Más, hangsugárzó kábel, van tapasztalat ezekről:
2) http://www.elimex.hu/index.php?page=sho ... t&Itemid=1
Kábelezzünk
MC5000 atmeroje 7mm, erre csak a Profi Neutrik RCA megy ra.
Ez szinte mellékes szempont.
Egyébként egy hangkar csatlakozónál én fel nem tenném a pár száz forintos RCA-kat (amit ugye egyszer kell megvenni a hangkar életében).
Ha jól emlékszem, a 6mm-es Mogami-ból a két szál csak úgy "fért" bele a Rega dugójába, hogy a külső borítást leblankoltam.
Analóg: Roksan Xerxes, SME IV, Supex 900S, Paravicini MC3, Audio Innovations 200;
Digit: Roon ROCK, SOtM 200, Singxer SU-1; Lite DAC50, Soekris 1941;
Preamp: #26 tube+TVC, #801 tube; Amp: 300B SET;
Kábelek: VhAudio Flavor 2 és 4 táp, Jon Risch DIY IC és hangfal;
Speaker: Acoustic Energy Aelite 3
- levi75
- Fórumlakó
- Értékelés: 27
Kábelezzünk
Itt 422, és még könnyebben meg is közelíthető.
Viszont az MC2000-nek csak 60pF/m a kapacitása az MC5000 75 pF/m-éhez képest. A kicsit nagyobb ellenállás (85 ohm/km) 1m-en nem igen számít. MM esetében főleg nem.
Egyébként a Mogami 2534-nek 17pF/feet, kb. 56 pF/m.
Hat igen, van egy kis kulonbseg ...
MC5000 atmeroje 7mm, erre csak a Profi Neutrik RCA megy ra.
| Heed | ProAc | Target Audio | kábelek: Chord, Eupen |
Kábelezzünk
Nálam ez úgy működik, hogy megkérdezem azt, aki nap mint nap vesz fel ilyenekkel lemezt, hogy melyik a jó hangú.
Ennyit nézek utána.
Egy élet kevés lenne mindent rendesen megismerni.
Ez nem zárja ki, hogy igazad van. :lol!:
Kábelezzünk
Itt 422, és még könnyebben meg is közelíthető.
Viszont az MC2000-nek csak 60pF/m a kapacitása az MC5000 75 pF/m-éhez képest. A kicsit nagyobb ellenállás (85 ohm/km) 1m-en nem igen számít. MM esetében főleg nem.
Egyébként a Mogami 2534-nek 17pF/feet, kb. 56 pF/m.
Analóg: Roksan Xerxes, SME IV, Supex 900S, Paravicini MC3, Audio Innovations 200;
Kábelezzünk
ha már mikrofonkábel, akkor Klotz mc5000
MC5000 kapható az Elimex-nél, ki lehet próbálni 2x1m-et (524 Ft/m), valamilyen Neutrik RCA-val.
http://www.elimex.hu/index.php?page=sho ... t&Itemid=1
http://www.elimex.hu/index.php?option=c ... &TreeId=63
- levi75
- Fórumlakó
- Értékelés: 27
Kábelezzünk
Mogami Neglex -et itthon hol lenne erdemes megprobalni ?
Mint írtam, itthon nem tudok Mogami beszerzési forrást.
Ezt a kábelt (2534) a stúdiótechnikában használják mikrofonkábelként. Előnye a viszonylag kis kapacitás, ami főleg a kis jelű MC-knél lehet fontos.
Milyen hangszedővel használnád?
MM-es hangszedovel hasznalom (Goldring 1012gx)
| Heed | ProAc | Target Audio | kábelek: Chord, Eupen |
Kábelezzünk
Mogami Neglex -et itthon hol lenne erdemes megprobalni ?
Mint írtam, itthon nem tudok Mogami beszerzési forrást.
Ezt a kábelt (2534) a stúdiótechnikában használják mikrofonkábelként. Előnye a viszonylag kis kapacitás, ami főleg a kis jelű MC-knél lehet fontos.
Milyen hangszedővel használnád?
Kábelezzünk
nem jön be nekem erre semmi :kiraly: nem tudom a Kábel amire kell milyen vastag...
BP-195G a legelső.
Nekem az utolsóhoz hasonló van most. Letekertem a végét és oda szorítottam a villát be. :lol!:
Nincs a tiedben 10mm a kábelvastagság...Az nagyon sok...Abba nem lehet normálisan beletenni...Picit lehet nagyobb a lyuk, de ne ennyivel...
Igaz, megnéztem, ATC honlapján 3,2 mm2 van írva ha igaz. :lol!: :lol!:
CDP-XE700SL, eSeLSound DAC No.1., eSeLSound Power Art, Spendor S8e, Tiger & Zimonyi cables
Kábelezzünk
nem jön be nekem erre semmi :lol!: nem tudom a Kábel amire kell milyen vastag...
BP-195G a legelső.
Nekem az utolsóhoz hasonló van most. Letekertem a végét és oda szorítottam a villát be. :lol!:
Nincs a tiedben 10mm a kábelvastagság...Az nagyon sok...Abba nem lehet normálisan beletenni...Picit lehet nagyobb a lyuk, de ne ennyivel...
Kábelezzünk
nem jön be nekem erre semmi :lol!: nem tudom a Kábel amire kell milyen vastag...
BP-195G a legelső.
CDP-XE700SL, eSeLSound DAC No.1., eSeLSound Power Art, Spendor S8e, Tiger & Zimonyi cables
Kábelezzünk
Ez 10mm2-est is fogad
Kábelezzünk
Ez 10mm2-est is fogad
Kábelezzünk
hüvelyt? Mihez?Dugóra gondolsz amit belinkeltem képet gondolom...Az Kácsás
Bocsika, látod ennyire vagyok technikai zseni... :lol!:
Segond azért javítottam :lol!: