Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Kábelezzünk
Kábelezzünk
Kedves Midian.
Üdv a kábelek útvesztő labirintusában. A CAT-7 egy nagyon jó ár/érték arányú kábel. Reális áron jó hangal. Nem tesz hozzá, nem vesz el a zenéből, amolyan semleges karakterű. Van aki szerint ez nem egységes, rideg-nyers hangot eredményez. Szerintem szinte minden rendszerbe beilleszthető, és jól teljesít. Persze ez is mint minden más rendszer, és ízlés függő. Van akinek tetszik, és van akinek nem. Ezt el kell fogadni. :lol!:
A VDH elég nagy név, széles választékkal. Általában lágy, kerek, melegebb hangkarakterűek, és részletesek. Az olcsóbb kategóriájú kábelei szerintem eléggé színezik a hangot. Persze van akinek ez tetszik. A drágábbak persze sokkal kiegyenlítettebbek, és kevésbé, vagy egyátalán nem nyúlnak a hanghoz. Persze mindez súlyos forintokba kerül. De mindettől függetlenül jók a VDH kábelei. :kiraly: :lol!:
Mint írtad kb. 1700Ft-os kategóriáig bezárólag gondolkodsz. Ezen ár negyedébe kerül a CAT-7-1200Mhz-es métere(300-500Ft). Szerintem lazán veri az 1700Ft/m-es kategória kábeleit. Amint írtam ez is rendszer, és egyéni ízlés függő dolog.
Még egy kis adalék. Járt már nálam a VDH CS-122-es kábele. Nem olcsó, de elég jó hangkarakterű kábel. Tetszett is a hangja. DE. A CAT-7 ezt a szintet is tudta hozni, olcsóbban. Természetesen a CAT-7 NEM a világ legjobb kábele! Csak az árához képest elég jó hangot tud nyújtani, és felveszi a kesztyűt a nálla nagyságrendekkel drágább kábelekkel. Akár azonos hang minőségben is.
Szerintem, ha tudsz akkor hallgass meg egy VDH kábelt, és egy CAT-7-es kábelt, a saját rendszeredben! Amelyik jobban tetszik az lessz nálad a nyerő.
Diy hangfalak: Dynaudio és szélessávú
Linn
Linn
Kábelezzünk
Hali
Tudom hogy már beírtam azt nektek ,de valakiismeri a V D H kábeleit,pontosabban az olcsóbb kategóriát amit kb 1700/ méter körül dobálnak?
Vacilálok Hogy kipróbálom a Cat 7 et vagy veszek VDH t még nemtudom,sajnos nem ismerem egyiket sem .
Erősítő(k):mozi:Onkyo SR605,sztereo:Jungson JA66C
CD:PhilipsCD 584
Doboz(ok):Front:Celestion F28,Center:Dali Concept ,Háttér:Wharf.:Diamond 9.0
Kábel(ek): IC (T),Gotham
Dac:Styleaudio Carat HD1 V
Mplayer:A.C.Ryan playon hd2 mini
Gitár:Hohner B Bass
Kábelezzünk
Kedves Sentinel.
Természetesen van igazság abban amit mondasz. De szerimtem a kábel a ludasabb. Ismerem jól a CAT-5-böl készült 6-os fonatot. Erre a kábelre jellemző, hogy alul picit hozzátesz, magasban, és a középben pedig kerekít. Vannak rendszerek, és zenék, ahol ez a tulajdonsága jó, de van ahol nem. Én is tapasztaltam a Taarzan által leírtakat a CAT-5-nél. Adott lemezen, adott előadó két felvétele is szólhat a kábellel máshogy.
Linn
Linn
Kábelezzünk
Kedves Taarzan.
Amit mondok, az már egy lerágott csont. De. Szerintem ha nem akarsz sokat költeni, akkor a CAT-5 helyett használj CAT-7-et. Jómagam is sokáig használtam az CAT-5-öst 6-os fonatban(48 szál), amikor váltottam a CAT-7-re minden más lett, mintha a helyére került volna minden. Én is gondolkodtam a Qed kábelen. Egy ismerősöm kölcsön is adta a kábelét egy hétre. A kábel QED Silver Anniversary volt. Egészen jó hangot produkált a rendszeremben, de mintha egy kicsi fátyolosság lett volna a hangjában. Így maradt a CAT-7, és azóta is használom. Ami meg jobb lenne nála, az meg már nekem drága. Szerintem egy próbát neked is megérne. Egyébkén jók a Qed-ek, csak van ami olcsóbban is tudja ugyanazt, vagy még jobbat is. Persze ez az én véleményem, és tapasztalatom volt. Inkább hallgasd meg, próbáld ki mielőtt döntesz.
Linn
Linn
Kábelezzünk
Köszi a próba lehetőséget, tokaji vagyok.Nálam marantz cd5400 --> hk avr355 --> celestion f28
a cd és az erölködő között vdh combination van...
jelenleg hangfalkábel gyanánt cat5 (6-os fonat) használok... egyébként szépen szól, nem gyors zenénél. Pl. Al Di Meola gitárjátékait nagyon kedveli a rendszerem... De Amy MacDonald Mr. Rock&Roll-ja is részletező marad, de ugyancsak tőle a This is The Life ami gyorsabb egy kicst ősszemosódik a mély és a középmély, és egyszerűen nem tudom honnan van ez a jelenség.. A kábelre gyanakszom, esetleg a szoba kusztika? - remélem, mást nem nagyon cserélgetnék...
Szvsz nem a kábelekben keresendő a hiba oka. Megpróbálkozhatsz esetleg a hangfalak tologatásával.
CD: Musical Fidelity A3; Erősítő: Jadis DA30; Hangfal: Jadis Orchestra; Hálózati kábel: Nordost Vishnu, vdH Mainstream; IC: vdH M.C. Silver IT 65 G; Hangfalkábel: vdH Inspiration; DVD: Cambridge Audio DV-57;Hangszer: Trevor J. James Privilege fuvola:)
Kábelezzünk
Egy Siltech SPX-20-at is kipróbálhatsz.
A kérdés az, milyen hangkarakterű rendszerbe keresel.
CD: Musical Fidelity A3; Erősítő: Jadis DA30; Hangfal: Jadis Orchestra; Hálózati kábel: Nordost Vishnu, vdH Mainstream; IC: vdH M.C. Silver IT 65 G; Hangfalkábel: vdH Inspiration; DVD: Cambridge Audio DV-57;Hangszer: Trevor J. James Privilege fuvola:)
Kábelezzünk
Max 30e Ft áron szeretnék tápkábelt vásárolni, amit néztem: Isotek Premium, vagy a Pointe, ezenkívűl szóba jöhet még Rapport(bár ezt abszolut nem ismerem).
A tapasztalt emberek melyiket javasolják?
Én a Supra tápkábeleket javasolom.
Kb. 16-17 ezer forint körül kezdődnek.
Egy próbát megér.
Én amatőr vagyok. :lol!:
Kábelezzünk
Max 30e Ft áron szeretnék tápkábelt vásárolni, amit néztem: Isotek Premium, vagy a Pointe, ezenkívűl szóba jöhet még Rapport(bár ezt abszolut nem ismerem).
A tapasztalt emberek melyiket javasolják?
Forrás:OPPO BDP-93(NuForce upgrade) / Denon DCD 1450AR / S.M.S.L SD-9
DAC : Eversolo DAC Z6Erősítő : Copland CSA28 Mozi Emotiva UMC-200/Emotiva UPA-700
Front/sztereó: ELAC FS 68.2 Center: ELAC CC 61.2 Surround: Monitor Audio M4 Sub:Mission
Kábelek: Valhalla/Hydrasound
DAC : Eversolo DAC Z6Erősítő : Copland CSA28 Mozi Emotiva UMC-200/Emotiva UPA-700
Front/sztereó: ELAC FS 68.2 Center: ELAC CC 61.2 Surround: Monitor Audio M4 Sub:Mission
Kábelek: Valhalla/Hydrasound
Kábelezzünk
Köszi a próba lehetőséget, tokaji vagyok.
Nálam marantz cd5400 --> hk avr355 --> celestion f28
a cd és az erölködő között vdh combination van...
jelenleg hangfalkábel gyanánt cat5 (6-os fonat) használok... egyébként szépen szól, nem gyors zenénél. Pl. Al Di Meola gitárjátékait nagyon kedveli a rendszerem... De Amy MacDonald Mr. Rock&Roll-ja is részletező marad, de ugyancsak tőle a This is The Life ami gyorsabb egy kicst ősszemosódik a mély és a középmély, és egyszerűen nem tudom honnan van ez a jelenség.. A kábelre gyanakszom, esetleg a szoba kusztika? - remélem, mást nem nagyon cserélgetnék...
Kábelezzünk
Kapujanincs!
Milyen láncban szerepel a QED bi-wire?
Kábelezzünk
ismeritek a "QED Silver Anniversary XT" kabelt? annyival jobb a bi-wire, mint amennyivwl tobbe kerul?
nekem ilyen van, biwire változat. jó cucc, a szimpláját nem próbáltam (pár sorral lejjebb már értekeztem róla). gyors, részletező kábel, és sokáig kell járatni.
hogy akkor jár-e jobban a hifis, ha négyeres kábelt vesz, vagy ha ugyanannyiért magasabb kategóriájú szimplát, mindig is vita tárgya volt (és lesz).
kérj kölcsön egy négyerest, és hallgasd meg így is - úgy is. ha debreceni vagy, kipróbálhatod az enyémet.
Kábelezzünk
ismeritek a "QED Silver Anniversary XT" kabelt? annyival jobb a bi-wire, mint amennyivwl tobbe kerul?
Kábelezzünk
Hallott már valaki a következő kábelekről?
Oehlbach, ViaBlue, Atlona
Onnan jutott eszembe, hogy valaki most hirdet Oehlbach kábelt itt. Az ebay-en pedig ilyen kábelekből nagyon sok van, de nem tudom, milyen színvonalat képviselnek. Érdekes, hogy pl. neotech meg alig van.
erősítő: LZ 7, cd: Marantz CD5000 modifikált, dvd: Cambridge Audio DVD89, lemezjátszó: REGA Planar2+RB250 AN kábel+Roksan Corus Black+Orbit2+Heed Quasar streamer: Electrocompaniet RENA S1+Schiit Bifrost Multibit, hangfal: Triangle Antal EX, kábel: Wireworld, Chord, Valhalla
Kábelezzünk
Na úgy néz ki az IC megoldódott, sikerült elég baráti áron beszerezni egy QED QUNEX 2 -es kábelt :lol!: . Most már csak egy jóárasított digi koax kellene... Javaslatok ???
Digitnél ajánlott kipróbálni a viszonylag drága és nem igazán jó gyáriak mellett valami jobb 75 ohmos rg59 típ. koax kábelt. Persze nem a szokványos, rézzel bevont acél belső ereset, hanem 100% réz vezetőjűt. Lehet belőle meglepetés... legkorrektebb volna azonban 75 ohmos BNC aljzatokat szerelni a DAC-ra és a futóműre. (Ez meghaladja a legtöbb amatőr "kábelvarázsló" lehetőségeit - csakis szakember nyúlhat a készülékbe! Azt sem árt tudni, hogy bármiféle fusi átalakítás a használtpiaci értéket inkább csak csökkenti...)
Kábelezzünk
Na úgy néz ki az IC megoldódott, sikerült elég baráti áron beszerezni egy QED QUNEX 2 -es kábelt :lol!: . Most már csak egy jóárasított digi koax kellene... Javaslatok ???
film: Panasonic TX-29PM1P - Monitor scart - Pioneer DV-585A - ETI eXpress 75Ohm digital - Denon AVR-1306 - Qed42 SpeakerC - Epos
zene: Marantz CD63 mkII KI - ValhallA CuAg I. PowerC / Coincident CST IC - Creek 4330 mk2 SE - ValhallA CuII+ PowerC / Coincident CST 1 SpeakerC - Epos M16
állvány: Ateca Monaco számítógép: Acer TravelMate 2304LC - fotó: Fujifilm FinePix J10 - teló: Xiaomi Redmi 3S
zene: Marantz CD63 mkII KI - ValhallA CuAg I. PowerC / Coincident CST IC - Creek 4330 mk2 SE - ValhallA CuII+ PowerC / Coincident CST 1 SpeakerC - Epos M16
állvány: Ateca Monaco számítógép: Acer TravelMate 2304LC - fotó: Fujifilm FinePix J10 - teló: Xiaomi Redmi 3S
Kábelezzünk
Sziasztok!Érdemes lenne ezeket a kábeleket beszereznem?
interconnect: Neotech KHS-441 kábel + 94GT-8 rca
dig. koax: Neotech KHS-2124 kábel + RP-412Gt rca
Más javaslatok esetleg?
Ennyi pénzért nem igazán lehet más interkonnektet ajánlani, és azon a helyen nem is javasolnám, hogy drágábbat válassz. Dugót azonban tudnék... igaz, teljes vastagságban nem lehet belepasszírozni a legalább 10mm átmérőjű hurkát. De van rá megoldás (zsugorcső).
Kábelezzünk
A QED kábelekről szeretnék egy kis információt kérni. Elsősorban az Original érdekelne, de más is jöhet. Ilyesmi érdekelne, hogy milyen az ár/érték arányuk, illetve van-e esetleg valamilyen jellegzetes hangkarakterük (lágy/fémes/magasba húz stb.)?Köszönöm előre is.
nekem silver anniversary xt biwire van. kétszer annyiba kerül mint az original, és lehet hogy teljesen máshogy szólnak, de ezzel van tapasztalatom.
nem mondanám hogy "magasba húz", de tény, hogy nem fogja megszelidíteni a felső hangtartományt.
ha kiegyenlített a rendszer, nem lesz vele baj.
a másik, hogy az airlock csatlakozás szerintem a legjobb a világon, bár az originalhoz talán túl drága.
szerintem a qed-ek jó árban vannak. próbáltam már néhány kábelt mióta megvettem az enyéimet, de csak sokkal drágábbra cserélném le.
az átjátszóim qed silver spiral reference-ek, szerintem azok is erősen alulárazottak.
amúgy meg, próbáld ki, ha van rá lehetőséged.
még annyit, hogy az enyéimet sokáig kellett járatni.
üdv
Köszönöm az információt, vszínűleg próbálok egyet szerezni meghallgatásra egy időre, annyit biztos megér.
erősítő: LZ 7, cd: Marantz CD5000 modifikált, dvd: Cambridge Audio DVD89, lemezjátszó: REGA Planar2+RB250 AN kábel+Roksan Corus Black+Orbit2+Heed Quasar streamer: Electrocompaniet RENA S1+Schiit Bifrost Multibit, hangfal: Triangle Antal EX, kábel: Wireworld, Chord, Valhalla
Kábelezzünk
És egy kis félig OFF: Az egyeres tömör réz helyett inkább a több kisebb szálból sodrott felé kacsintgatok, nem csak a kezelhetősége, hanem a magas tartományra gyakorolt pozitív hatása miatt is.
Kábelezzünk
Szóval árában nem rossz a cat és a tűzálló sem, elég részlet előjön belőlük, de mégis kissé lapos az egész, és nem ál össze zenévé.
Érdekes dolog ez Tigris, mert én is hasonlókat véltem felfedezni a tűzállóval kapcs., amikor kábelt cserélgettem. Most már új kábel vásárlásán töröm a fejem.
Külön-külön minden rendben van, részletez, jó a tér, tonálisan rendben van, de valahogy nem áll össze zenévé, élettelen.
Én is hangsúlyozom, hogy ez az én rendszeremben van így, más komponensekkel, más rendszerben akár jó is lehet. Az ár/érték aránya ettől függetlenül szvsz nagyon jó.
- zsocc
- Kezdő Fórumlakó
- Értékelés: 4
Kábelezzünk
Sziasztok!
Tudna valaki abban segíteni hogy kölcsön kipróbálásra (letét ellenében akár) hozzájussak minimum 2*2 méter Naim NACA5 vagy LiNN K20 hangfalkábelhez.
Ha valakinek esetleg van ilyene és tudná nélkülözni egy kis időre akkor azt nagyon megköszönném...
Üdv:
Zsocc
ProAc Studio 110 -Zu Audio Mission mkI - Pioneer X-HM76
Kábelezzünk
A QED kábelekről szeretnék egy kis információt kérni. Elsősorban az Original érdekelne, de más is jöhet. Ilyesmi érdekelne, hogy milyen az ár/érték arányuk, illetve van-e esetleg valamilyen jellegzetes hangkarakterük (lágy/fémes/magasba húz stb.)?Köszönöm előre is.
nekem silver anniversary xt biwire van. kétszer annyiba kerül mint az original, és lehet hogy teljesen máshogy szólnak, de ezzel van tapasztalatom.
nem mondanám hogy "magasba húz", de tény, hogy nem fogja megszelidíteni a felső hangtartományt.
ha kiegyenlített a rendszer, nem lesz vele baj.
a másik, hogy az airlock csatlakozás szerintem a legjobb a világon, bár az originalhoz talán túl drága.
szerintem a qed-ek jó árban vannak. próbáltam már néhány kábelt mióta megvettem az enyéimet, de csak sokkal drágábbra cserélném le.
az átjátszóim qed silver spiral reference-ek, szerintem azok is erősen alulárazottak.
amúgy meg, próbáld ki, ha van rá lehetőséged.
még annyit, hogy az enyéimet sokáig kellett járatni.
üdv
Kábelezzünk
A QED kábelekről szeretnék egy kis információt kérni. Elsősorban az Original érdekelne, de más is jöhet. Ilyesmi érdekelne, hogy milyen az ár/érték arányuk, illetve van-e esetleg valamilyen jellegzetes hangkarakterük (lágy/fémes/magasba húz stb.)?
Köszönöm előre is.
Más javaslatok esetleg?
Ment privat üzenet.
Kábelezzünk
Más javaslatok esetleg?
Ment privat üzenet.
>>Egy nemzetnél sem vagyunk alábbvalók<
Kábelezzünk
Hali
Valaki ismeri az Audioquest és a Van den Hul vezetékeit?
Pontosabban a kb 1500 2000 ft / méteres fajták érdekellnek .Melyik lehet a jobb?
+ Bikábelezés érdekel,hogy hogyan kell, sajnos nem csináltam még soha.
Erősítő(k):mozi:Onkyo SR605,sztereo:Jungson JA66C