Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Kábelezzünk
Kábelezzünk
Mit fáj itt bárkinek is az, hogy egy megrögzött hipotézist próbálok bizonyítani vagy cáfolni?
Kitalált dolgokban a teszt után is lehet hinni, mint Istenben is. Akit meg nem elégít ki a mese, az meg tapasztalatot nyer a teszt alatt.
Tudtam a legelején, hogy egy ilyen kezdeményezés már az elején megbukik ilyen közösségen belül. Csak próbáltam felnyitni a szemeteket, de teljesen felesleges.
potatomelon.wordpress.com
Kábelezzünk
Hallókészüléket Tomi"hifi"-nek! Elég lesz egy olcsóbb is, úgy sem hallja a különbséget.
Bocs Tomihifi, nem akarok bunkó lenni, de tényleg megdöbbentő, hogy zenével foglalkozol, és lusta vagy odamenni kicserélni egy kábelt, hogy megtapasztald? A kábel hit kérdés? :foto: Ez a legdurvább. Ez egy hifioldal? Vagy a másik gyanúm, hogy teszteled az embereket, és szivatsz mindenkit 12 oldalon keresztül. :kiraly:
Te aztán tényleg nagyon jól tájékozott vagy. Olvasd vissza rendesen a korábbi hozzászólásokat mielőtt beszólsz nekem, mert úgy látom nem vagy képben arról, hogy miről folyik a diskurzus.
Kábelezzünk
...Nem véletlen, hogy a DIY művelői kétkednek, legalábbis a normális része. Pont azért DIY. Amint magad csinálod, amint neked kell kifundálnod a dolgokat, elkezded lebontani a tabukat és ledönteni a bálványokat és rájössz, hogy mi van a dolgok mögött általában.
Az Orion építése közben milyen bálványokat, tabukat sikerült ledönteni? Ez komolyan érdekel. Hiszen ott csak másolni kellett volna Linkwitz papa munkáját,
...Azt a fogalmat, hogy minőségi, elég sok alkatrész teljesíti...
Ja, csak hangban nem.
... Ebből is csinálhatunk vaktesztet, ahogy az állványokkal, DAC-okkal, interconnect kábelekkel, erősítőkkel. Mert bizony ott is nagy hazugságok rejtőznek.
Minek, sokan csináltak már. Akit komolyan érdekel az kipróbálja otthon. Egy jó tanács, a sok tesztelés helyett inkább reszelgesd még kicsit az Oriont. :kiraly:
Az Orion-ra hosszas keresgélés után esett a választásom. Mivel kerestem a haladó technikákat, okvetlenül bele kellett magam ásni a jelenlegi technikákba és ez volt a legmeggyőzőbb.
Az alkatrészt illetően túl sok a humbug megint csak, ugyanazt el lehet mondani, mint a kábelt illetően. Copy -paste.
Szóval te megmondod, hogy mit csináljak? Ne tesztelgessek és reszelgessem az Oriont? Miről beszélsz, ember? Ki vagy te, hogy utasítgatsz engem? Szállj vissza a földre, mert úgy látom szerepet tévesztettél!
Kábelezzünk
Vagy a másik gyanúm, hogy teszteled az embereket, és szivatsz mindenkit 12 oldalon keresztül. :kiraly:
Bár úgy lenne. Az a gyanúm, hogy nem így van. :foto:
- viri
- V.I.P.
- Értékelés: 1653
Kábelezzünk
Hallókészüléket Tomi"hifi"-nek!
Elég lesz egy olcsóbb is, úgy sem hallja a különbséget.
Bocs Tomihifi, nem akarok bunkó lenni, de tényleg megdöbbentő, hogy zenével foglalkozol, és lusta vagy odamenni kicserélni egy kábelt, hogy megtapasztald? A kábel hit kérdés? :foto: Ez a legdurvább. Ez egy hifioldal? Vagy a másik gyanúm, hogy teszteled az embereket, és szivatsz mindenkit 12 oldalon keresztül. :kiraly:
Audio PC(PPV3)- Audio Note DAC3 - Convergent Audio Technology SL1 sign.- PS Audio Delta 250 monoblokkok - JBL 250Ti Classic Edition - 2db Rythmik Audio F15 sub - Audience Conductor hf kábel + ic-k, Entreq Primer pro usb, ösvény végén: Siltech octopus signature
- nehai
- Törzsvendég
- Értékelés: 228
- Kapcsolat:
Kábelezzünk
...Nem véletlen, hogy a DIY művelői kétkednek, legalábbis a normális része. Pont azért DIY. Amint magad csinálod, amint neked kell kifundálnod a dolgokat, elkezded lebontani a tabukat és ledönteni a bálványokat és rájössz, hogy mi van a dolgok mögött általában.
Az Orion építése közben milyen bálványokat, tabukat sikerült ledönteni? Ez komolyan érdekel. Hiszen ott csak másolni kellett volna Linkwitz papa munkáját,
...Azt a fogalmat, hogy minőségi, elég sok alkatrész teljesíti...
Ja, csak hangban nem.
... Ebből is csinálhatunk vaktesztet, ahogy az állványokkal, DAC-okkal, interconnect kábelekkel, erősítőkkel. Mert bizony ott is nagy hazugságok rejtőznek.
Minek, sokan csináltak már. Akit komolyan érdekel az kipróbálja otthon. Egy jó tanács, a sok tesztelés helyett inkább reszelgesd még kicsit az Oriont. :kiraly:
Kábelezzünk
TomiHifi! Csak hogy tudd. Kb. 3500Ft a hangfalkábelemből 1 méter, ami nagyon alsó árkategória. Amúgy van egy drágább is (ötször annyiba került), de mégis...
Szal, mint Fapaci írta, nem kell feltétlenül egy vagyon költeni rá.
Kábelezzünk
Hú......elolvastam a termést :foto:
Halkan megjegyeznék annyit, aki nem hall különbséget
kábel és kábel közt , talán választhatna egy másik hobbit.
Javaslom az ejtőernyőzést. Ott teljesen egyértelmű dolgok vannak.
Ha nem nyílik ki ez ernyő azt tuti, hogy észreveszi mindenki
Remélem ezt kizárólag a hifizésre értetted és nem a zenehallgatásra, de igazából mindegy is.
Ne legyünk már akkora császárok, hogy megmondjuk másnak milyen hobbit válasszon magának.
Tényleg nem lehet beszólások nélkül vitatkozni?
Ha már tanácsokat adsz hobbit illetően, legalább gondold át.
Ha elsőre nem hall eltérést kicserélheti a kábelt egy másikra és megint másikra stb.
Ha elsőre nem nyílik az ernyő . . . :kiraly:
Rediscover music
Az álláspontomat függetlenül szeretném megerősíteni, nem az én véleményem számít itt; akkor nem jutnánk sehova, nincs továbblépés, maradnánk a szubjektum talaján.
A tegnapi-mai nap hszi-ből az tűnik ki, te meggyőződéssel vallod, egyik drót olyan mint a másik, illetve ha mégis különböznek, az annyira lényegtelen, hogy arra költeni pénzkidobás. Valamiért téged mégis furdal a lelkiismeret, hátha, bizonyítsa be valaki más, tudományos tézissekkel, meg független bekötött szemű ítészekkel.
Ha megtörténik ez az újabb teszt, akkor te habozás nélkül elfogadod az eredményt, azt hogy nagyon is sokat számít a végső hangban a drót? Mellesleg kábel és kábel az utóbbi 30 évben már nagyon-nagyon sok összeméretett, többségében hallgatással, számtalan hifi sajtó, netes és újabban fórum szerű megjelenéssel. Ha most születne egy újabb, 1001-edik, akkor az neked egy-ezrelékben változtatná meg az eddigi meggyőződésedet?
Hidd el, ezt neked kell meglépned, saját körülményeid közepette, saját füleddel, ha eredményes, vagyis találsz olyan kábelt, amivel jobban szeretsz zenét hallgatni, akkor eldöntöd, költesz-e rá. De azt is olvashatod, a kábel választás is olyan, vagy még nehezebb, mint a többi komponens választása, a szinergia (fellengzős kifejezéssel) itt is fontos.
Ha nem ebben az irányban gondolkozol, akkor itt a többség tényleg feleslegesen koptatja a billentyűzetét.
istván, köszönöm, hogy neked még van türelmed, lássuk be, hogy nem érti meg, amit most már jónéhányan elmondtunk neki, szerintem itt kellene abbahagyni, nincs szüksége segítségre és nekünk meg pláne nincs szükségünk az ő segítségére.
Részemről ez a téma lezárva, persze ha valaki személyesen meg szeretne győződni a tesztem kimeneteléről, annak megmutatom. De kettős vaktesznek itt nincs értelme, autót is úgy kellene tesztelni, hogy az utas meg a sofőr se tudja, milyen autót vezet???
- fülelek
- V.I.P.
- Értékelés: 5212
Kábelezzünk
Az álláspontomat függetlenül szeretném megerősíteni, nem az én véleményem számít itt; akkor nem jutnánk sehova, nincs továbblépés, maradnánk a szubjektum talaján.
A tegnapi-mai nap hszi-ből az tűnik ki, te meggyőződéssel vallod, egyik drót olyan mint a másik, illetve ha mégis különböznek, az annyira lényegtelen, hogy arra költeni pénzkidobás. Valamiért téged mégis furdal a lelkiismeret, hátha, bizonyítsa be valaki más, tudományos tézissekkel, meg független bekötött szemű ítészekkel.
Ha megtörténik ez az újabb teszt, akkor te habozás nélkül elfogadod az eredményt, azt hogy nagyon is sokat számít a végső hangban a drót? Mellesleg kábel és kábel az utóbbi 30 évben már nagyon-nagyon sok összeméretett, többségében hallgatással, számtalan hifi sajtó, netes és újabban fórum szerű megjelenéssel. Ha most születne egy újabb, 1001-edik, akkor az neked egy-ezrelékben változtatná meg az eddigi meggyőződésedet?
Hidd el, ezt neked kell meglépned, saját körülményeid közepette, saját füleddel, ha eredményes, vagyis találsz olyan kábelt, amivel jobban szeretsz zenét hallgatni, akkor eldöntöd, költesz-e rá. De azt is olvashatod, a kábel választás is olyan, vagy még nehezebb, mint a többi komponens választása, a szinergia (fellengzős kifejezéssel) itt is fontos.
Ha nem ebben az irányban gondolkozol, akkor itt a többség tényleg feleslegesen koptatja a billentyűzetét.
istván, köszönöm, hogy neked még van türelmed, lássuk be, hogy nem érti meg, amit most már jónéhányan elmondtunk neki, szerintem itt kellene abbahagyni, nincs szüksége segítségre és nekünk meg pláne nincs szükségünk az ő segítségére.
Részemről ez a téma lezárva, persze ha valaki személyesen meg szeretne győződni a tesztem kimeneteléről, annak megmutatom. De kettős vaktesznek itt nincs értelme, autót is úgy kellene tesztelni, hogy az utas meg a sofőr se tudja, milyen autót vezet???
Kábelezzünk
Jelenleg a teljes kábelezésem költsége 20e Ft alatt van (pedig pl. a DAC és az erősítő között van 10 m távolság), de messze ez az eddigi legélvezetesebb összeállítás, semmilyen szempontból sem marad el a félmilliós kanócoktól.
Kíváncsivá tettél: milyen kábeleid vannak? Jöhet priviben is, ha úgy gondolod. Köszi!
Ez engem is érdekel :kiraly:
Rediscover music
Kábelezzünk
Érdekes egyébként, hogy Ti, akik a Do it yourself lelkes művelői vagytok, ennyire hitetlenül álltok a témához.
Ezt a többi "kolléga" nevében is kikérem magamnak! :foto:
Itt és most, CSAK kalmira és TomiHifire gondoltam. Nekik szólt a "Ti"...
Bocs a pontatlanságért.
Kalmi alig szólalt itt meg, ne bántsátok. Ha elolvasod a korábbi hozzászólását, akkor látod, hogy pont a kettő szemlélet között egyensúlyoz.
Nem bántok én senkit. :kiraly: Mint írtam, meggyőzni se akarok senkit.
Kábelezzünk
Érdekes egyébként, hogy Ti, akik a Do it yourself lelkes művelői vagytok, ennyire hitetlenül álltok a témához.
Ezt a többi "kolléga" nevében is kikérem magamnak! :kiraly:
Itt és most, CSAK kalmira és TomiHifire gondoltam. :foto: Nekik szólt a "Ti"...
Bocs a pontatlanságért.
Kalmi alig szólalt itt meg, ne bántsátok. Ha elolvasod a korábbi hozzászólását, akkor látod, hogy pont a kettő szemlélet között egyensúlyoz.
Kábelezzünk
Azt a fogalmat, hogy minőségi, elég sok alkatrész teljesíti. Ebből is csinálhatunk vaktesztet, ahogy az állványokkal, DAC-okkal, interconnect kábelekkel, erősítőkkel. Mert bizony ott is nagy hazugságok rejtőznek.
Martin Colloms nyilván nem sarki rendőrökből toborzott zsűrijének (HFN&RR, 90-es évek) vaktesztje szerint a leggyengébb kondi harminc(!), a legjobb hat(!) százalékot rontott a hangon. Azonos értékeket hallgattak meg csatolóként, a vélemények eléggé egységesek voltak.
A keresztváltó kondikról szerintem néhai tudna mesélni (hány "orto" is van egy Siemens MKV és egy WIMA MKP4 között?) pedig neki még egy rendes frontendje sincs:)
Kábelezzünk
Itt és most, CSAK kalmira és TomiHifire gondoltam. Nekik szólt a "Ti"...
Bocs a pontatlanságért.
Na azé'....merkülömbe' irgum-burgum! ..... :foto:
AVM - osztrák Tesla - svájci lemezvakaró - HT Pro 9+ - háelté 3.....zene és bona.
Kábelezzünk
Itt és most, CSAK kalmira és TomiHifire gondoltam. :foto: Nekik szólt a "Ti"...
Bocs a pontatlanságért.
Kábelezzünk
Ezzel csak azért vitatkoznék, mert az első készülékeimen is hallható volt a kábelek hangja, és akkoriban csak a mezei villanydrótok versenyeztek egymással.
Most egy Unitra WS311D mini erőlködő van nálam (fillérekért vettem, apróbb hibákkal), amit viccből bekötöttem a rendszerembe, rádiót hallgatni. Munka közbeni háttérzenéhez mégse nyúzom állandóan a csöveket... Ma a fórumban olvasottak hatására:) interkonnektet cseréltem. Nem kis hiányérzetet hagyott maga után a gyengébb interkonnekt, ismétlem, háttér zenehallgatásnál! A litzével viszont megdöbbentően kiegyenlitett, minden gyengesége ellenére van a középtartományában valami jó értelemben vett "csöves" zeneiség, ami különbbé teszi a legtöbb kommersztől.
Kábelezzünk
Ezt a többi "kolléga" nevében is kikérem magamnak! :foto: :kiraly:
És szerintem a minőségi (és sajnos nem olcsó) alkatrészeknek is meg van a létjogosultsága.
Hallottam már vakteszten Clarity-Mundorf párbajt....a 10e ft/kondi kategóriából.
A különbség tagadhatatlan....nem csak olyan "mintha ez más lenne"....
AVM - osztrák Tesla - svájci lemezvakaró - HT Pro 9+ - háelté 3.....zene és bona.
Kábelezzünk
1. Mutasson nekem valaki hiteles dupla vaktesztet.
TomiHifi!
Te valahol eltévedtél... Nem nekünk kell meggyőzni Téged erről a dologról, hanem Neked kell meghallanod-megtapasztalnod a kábelek közti különbségeket. Persze ahhoz nyitottnak is kellene lenni rá... :kiraly:
Kérdem én. Miért is raktok a hangváltókba minőségi alkatrészeket? :foto:
Hallottam pár kábelt, nem tegnap kezdtem a dolgot.
Nyitott vagyok mindenre, ami alátámasztott, amit érvekkel nyernek meg.
Nem véletlen, hogy a DIY művelői kétkednek, legalábbis a normális része. Pont azért DIY. Amint magad csinálod, amint neked kell kifundálnod a dolgokat, elkezded lebontani a tabukat és ledönteni a bálványokat és rájössz, hogy mi van a dolgok mögött általában.
Hangváltóba minőségi alkatrész. Nem akarlak kiábrándítani, de nem a szuperdrága kondikon, ellenállásokon múlik a legtöbb esetben. Azt a fogalmat, hogy minőségi, elég sok alkatrész teljesíti. Ebből is csinálhatunk vaktesztet, ahogy az állványokkal, DAC-okkal, interconnect kábelekkel, erősítőkkel. Mert bizony ott is nagy hazugságok rejtőznek.
Kábelezzünk
Nem nekünk kell meggyőzni Téged erről a dologról, hanem Neked kell meghallanod-megtapasztalnod a kábelek közti különbségeket. Persze ahhoz nyitottnak is kellene lenni rá... :kiraly:
Igaza van abban, hogy nem neki kell elmenni a tesztre és meghallgatni a különbséget, mert ő azt mondja nincs különbség. Mondja meg az hogy melyik van bekötve a vakteszten, aki mondja hogy van különbség.:foto:
Kábelezzünk
2. Tegyen le nekem valaki tudományosan alátámasztott érvrendszert a kábelmítosz mellett.
Ennyiből kételkedhetsz szinte bármiféle "zagyvaságban", amit hifisták irnak. Nincs olyan tudományosan alátámasztott érvrendszer, ami megmagyarázza, miért lehetséges ég és föld eltérés mérve lényegében egyforma erősitők között. Még számos ilyen dolog van ebben a hobbiban. A legtöbb végfok alatt semmiféle ismert audio mérési szabvány szerint nem lehet hibahatáron túlmenő különbséget detektálni két asztal/állvány között, úgyhogy van itt még számodra egy mitikus topik!:-) Mellesleg tudományos érvrendszert nem hobbistákon, hanem a tudomány művelőin illetve mérnökökön kéne számonkérni. Cipőt a cipőboltból :kiraly:
Kábelezzünk
De tény, hogy a jó minőségű kábelek alá kell rendes rendszer is, hogy ki tudják futni magukat.
Ez jó.:kiraly: Vegyünk pórázhoz kutyát:)
Valaki itt felvetette, hogy minek ír ide olyan, akit nem érdekelnek a kábelek. Hát szerintem azért, mert segíteni akar, mint itt mindenki, hogy olcsóbban/egyszerűbben jobb rendszert lehessen építeni. És ez a túlzott kábel mizéria meg nem segíti ezt. Idejön az ember beleolvas a topicba és ezentúl nem meri kihúzni se a kábelt, hogy áthelyezze a készüléket és utána visszadugja, mert itt azt olvassa, hogy aki elégedett a rendszerrel az nem tesz ilyet, mert utána hallgathatatlan lesz a rendszer. Meg a hifire szánt pénz túl nagy részét költik el kábelre, mert azt olvassák, hogy X kábel kategóriákkal jobb rendszert varázsol Y rendszerből.
Kábelezzünk
Na, ez engem is érdekel. Mármint a kétséget kizáróan hiteles kettős vakteszt, amibe még én se tudok belekötni :kiraly:
Kábelezzünk
TomiHifi!
Te valahol eltévedtél... Nem nekünk kell meggyőzni Téged erről a dologról, hanem Neked kell meghallanod-megtapasztalnod a kábelek közti különbségeket. Persze ahhoz nyitottnak is kellene lenni rá... :kiraly:
Kérdem én. Miért is raktok a hangváltókba minőségi alkatrészeket? :foto:
Kábelezzünk
Javaslom az ejtőernyőzést. Ott teljesen egyértelmű dolgok vannak.
Ha nem nyílik ki ez ernyő azt tuti, hogy észreveszi mindenki
:kiraly: :foto: Vazeeeee!
- nehai
- Törzsvendég
- Értékelés: 228
- Kapcsolat:
Kábelezzünk
Igen, aztán leesett. Még jó, hogy nem Ausztrál benszülött nyelven írtad, mert akkor sosem jöttem volna rá :kiraly: