Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Kábelezzünk
- Voyager
- V.I.P.
- Értékelés: 2112
Kábelezzünk
Control Panelemen megjelenik a TV mint valaszthato kijelzo es amint atvaltok megjelenik a TVn a laptop asztala.
a videokártyán tolod ki az audio jelet?
mert ha igen akkor azt engedélyezni kell..(legalább is nálam úgy van)
„Vén épület már a világ. Le, alacsonyra sűlyedett. Ha egyenest jársz: beütöd a gerendában fejedet. Hajolj meg, ha a fejtörő gerenda ellenedre van...
Én inkább betöröm fejem, semhogy meghajtsam derekam!”
Én inkább betöröm fejem, semhogy meghajtsam derekam!”
Kábelezzünk
Szerintem úgy szabd el hogy a frontokhoz és a centerhez jusson (4-4-2)!A legfontosabb egyébként is a frontok és a center egysége!
A subhoz pedig majd ha konkretizálódik a dolog... veszel direkt sub kábelt!
És valóban úgy van ahogy Lacy monta, de szerintem nem érdemes a sztereó jelet átvezetni a sub erősítőjén is (plusz kábel, plusz csatlakozók, beleszólnak mind a hangba!), én inkább a sima LFE jelet vezetném (vezetem) a sub-ba!
Majd mesélj ha megjöttek a cuccok!
4-4-2 metert szabtam. A 2 meteres par honapig a fiokban lesz.
Mint ahogy Tigris is irta van kulon kimenet es ezert ugy fogom csinalni ahogy irtad: "...a sima LFE jelet vezetném (vezetem) a sub-ba"
Amugy megjottek a cuccosok, 1 ora alatt ossze is szereltem mindent. Tegnap csinaltam a hangfalak labait es a kis tuskekkel vivtam egy nagy csatat; ahogy forgattam a dobo
Nagyon szep akusztikaja van a dobozoknak. Kristalytisztak a hangok. Egyebkent nekem otthon MO-on van ket meretben egyezo dobozom, de ennek kozelebe sem er.
Fenomenalis!
Igaz meg nem merultem el benne de az elso benyomas felulmulta a varakozasaimat.
Kesobb tovabbi beszamolokkal jovok.
Viszont van egy kis problemam a csatlakoztatott laptoppal.
Szoval minden mindennel HDMI-n keresztul fut (a tobbi mukodik is) am vmiert az erolkodo nem kap jelet a laptopbol. Ha a TVbe dugom a laptopot akkor az nVidia Control Panelemen megjelenik a TV mint valaszthato kijelzo es amint atvaltok megjelenik a TVn a laptop asztala.
Szoval 100%, hogy vmit at kell allitani, hogy az erolkodo megkapja a laptopbol a hangot es kepet.
Van otletetek, hogy mit?
Koszonom.
Sony STR-DA2400ES Erosito
Monitor Audio (BR5 frontok, BRLCR center, BRFX surrond) 5.0
Rel Acoustics R205 .1
Sony KDL-40EX603 TV
Dune HD Smart B1 Player
X360 Elite Konzol
Kábelezzünk
..Vagy miféle szub ez?
Mondjuk pl passzív
Tudom mi az a passziv szub ennyire ne nézz már hülyének, én is azt használok...De mivel neki házimozi erősitőhöz kell ezért nem értettem mit akar kezdeni a hangfalkábelel...Gondolom ott nem passziv szubot fog használni, és vagy nem RCA -val kötözget...Szóval ismét olyan dologért kezdesz el szólni aminek az előzményeit jobban ismerem mint te, hacsak nem olvastad a másik topikot....Azt is tudom, h létezik kis és nagyjelszintü csatlakozás, de ha HM erősitőm van akkor asszem egyértelmű ki melyiket használja, márpedig az övén vagy szubkimenet......
Egyébként Lacy nincs sértődés ha a stilusod olyan mint ahogy Penna reagált, nem egyből ugrok a másiknak ...
Na pont azért írtam és pont Neked
Meg pont azt is leírtam csak más szavakkal amit penna a nagyszintű jelekről.
és nem egyből ugrasz neki akkor kettőből?
Kábelezzünk
..Vagy miféle szub ez?
Mondjuk pl passzív
Tudom mi az a passziv szub ennyire ne nézz már hülyének, én is azt használok...De mivel neki házimozi erősitőhöz kell ezért nem értettem mit akar kezdeni a hangfalkábelel...Gondolom ott nem passziv szubot fog használni, és vagy nem RCA -val kötözget...Szóval ismét olyan dologért kezdesz el szólni aminek az előzményeit jobban ismerem mint te, hacsak nem olvastad a másik topikot....Azt is tudom, h létezik kis és nagyjelszintü csatlakozás, de ha HM erősitőm van akkor asszem egyértelmű ki melyiket használja, márpedig az övén vagy szubkimenet......
Egyébként Lacy nincs sértődés ha a stilusod olyan mint ahogy Penna reagált, nem egyből ugrok a másiknak ...
Kábelezzünk
Koszi a valaszokat!
NA de a szubnak nem hanfalkábel kell! Oda RCA megy...Vagy miféle szub ez?
Anno sok-sok éve, amikor a REL elkezdett szubot gyártani, azért hogy sztereó rendszerben is használható legyen, tett un nagyszintű, vagyis a végfok hangfal kimenetét fogadni tudó csatlakozást is az aktív szubjaira. Az általam is évekig használt REL Stentor II is ilyen szub volt például. Így a sztereó rendszerhez nagyon könnyű illeszteni.
- Doky
- ♥︎ R.I.P. ♥︎
- Értékelés: 1029
Kábelezzünk
Sziasztok.Vasaroltam hangfalat (MA BR5) es kaptam hozza 10 meter Chord Carnival SilverScreen kabelt.
Csak le van szabva 10 meter es kesz.
Szoval a kerdesem, hogy ebbol esetleg hasznalhatok-e majd a centerhez (MA BRLCR) es subwooferhez (meg nem tom milyen lesz) is, vagy azokhoz mas kabel kell?
Mivel ugy gondoltam, hogy 2.5-2.5 metert a frontnak, 3 metert a subwoofernek es a maradek 2 metert a centerre szabnam, esetleg 4-4 metert a frontnak es a maradek 2 metert a centerenek.
Persze, csak akkor ha ez megfelel nekik es nem kell kulon kabel.
Termeszetesen a surrondnak (es subwoofernek) majd vennem kell ujabb 15-20 metert.
Jo ez igy? Esetleg mas otlet?
Szerintem úgy szabd el hogy a frontokhoz és a centerhez jusson (4-4-2)!
A legfontosabb egyébként is a frontok és a center egysége!
A subhoz pedig majd ha konkretizálódik a dolog... veszel direkt sub kábelt!
És valóban úgy van ahogy Lacy monta, de szerintem nem érdemes a sztereó jelet átvezetni a sub erősítőjén is (plusz kábel, plusz csatlakozók, beleszólnak mind a hangba!), én inkább a sima LFE jelet vezetném (vezetem) a sub-ba!
Majd mesélj ha megjöttek a cuccok!
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.
Kábelezzünk
Nem tudtam, hogy RCA-val kell majd osszekotni az erositovel. Az erositon van egyaltalan RCA kmenet a subnak?
Egyebkent 100%, hogy aktiv subwoofert fogok venni, kell a halanak passziv.
Amikor majd a subot veszem, akkor jovok es megtargyaljuk.
Jellemzően nem egészen
Aktív sub is beköthető többféle módon, pl úgy, hogy a frontok hangfalkimenete jelét átvezetik a subon, mind a bal és jobb jelét, és abból "szedi le" a sub erősítője a neki megfelelő jelet, és azt erősíti vissza.
A másik megoldás az az RCA kábeles, ebből is lehet sztereo vagy kifejezetten a HM erősítőkből érkező már eleve szűrt mono LFE jelet
Kábelezzünk
Nem tudtam, hogy RCA-val kell majd osszekotni az erositovel.
Az erositon van egyaltalan RCA kmenet a subnak?
Egyebkent 100%, hogy aktiv subwoofert fogok venni, kell a halanak passziv.
Amikor majd a subot veszem, akkor jovok es megtargyaljuk.
Rel Acoustics R205 .1
Sony KDL-40EX603 TV
Dune HD Smart B1 Player
X360 Elite Konzol
Kábelezzünk
Ott van leírva, még nincs meg.
Szoval a kerdesem, hogy ebbol esetleg hasznalhatok-e majd a centerhez (MA BRLCR) es subwooferhez (meg nem tom milyen lesz) is, vagy azokhoz mas kabel kell?
Tudod ha most ideírnám, hogy Tigris szokott write only módban üzemelni, akkor marhamód meg fog sértődni és megírja hogy én folyton kötekszem vele
Ezért inkább nem írom meg
Kábelezzünk
Ott van leírva, még nincs meg.
zene:
cd(k): micromega stage 1; PHILIPS CD450; PHILIPS CD670
LP: Thorens TD166 mkII, Goldring Eroica LX + CA Azur 640P;
erősítő(k): Primare A10 és Pointe Sima MkII;
hangsugárzó: Chario Hiper 2000 mkII;
kábelek:IC: SATA, IXOS, Gotham GAC-3; Hf: Straigth Wire; táp: DIY Eupen 3G2.5, DIY LAPP, Hirakawa (műszermadzag)
film 2.0: Philips DVD 763SA
Kábelezzünk
Koszi a valaszokat!
Kábelezzünk
Koszi a valaszokat!
Rel Acoustics R205 .1
Sony KDL-40EX603 TV
Dune HD Smart B1 Player
X360 Elite Konzol
Kábelezzünk
Sziasztok.Vasaroltam hangfalat (MA BR5) es kaptam hozza 10 meter Chord Carnival SilverScreen kabelt.
Mivel ugy gondoltam, hogy 2.5-2.5 metert a frontnak, 3 metert a subwoofernek es a maradek 2 metert a centerre szabnam, esetleg 4-4 metert a frontnak es a maradek 2 metert a centerenek.
Termeszetesen a surrondnak (es subwoofernek) majd vennem kell ujabb 15-20 metert.
Maradj a kapott kábelnél, ha már adják..és úgy oszd el a kapott kábelt, hogy mindenhova elég legyen...persze minél rövidebb egy kábel annál jobb (ha jól tudom..) Véleményem szerint jó lesz a subhoz is a kapott kábel...majd hallani fogod úgy is ha mégsem.
- orionr
- V.I.P.
- Értékelés: 41
Kábelezzünk
Nyugodtan szabd el, amúgy is felesleges 4 m. a frontoknak, ha elég 2.5m. is.
Kábelezzünk
Sziasztok.
Vasaroltam hangfalat (MA BR5) es kaptam hozza 10 meter Chord Carnival SilverScreen kabelt.
Rel Acoustics R205 .1
Sony KDL-40EX603 TV
Dune HD Smart B1 Player
X360 Elite Konzol
- hifis
- Törzsvendég
- Értékelés: 356
Kábelezzünk
Vélemények? Esetleg valaki próbálta már? (...?!)
Elsőre idióta dolognak tűnik; gyári megoldásként még nem találkoztam hasonlóval.
A cső egy 'J-flex'; ez valószínű valami szilikoncső-féle; a por pedig egy finomszemcsés fémpor. Csillapítás + árnyékolás adott.
A magyarázat akár meggyőző is lehet - sokmindent kitermel a hifizés...
A JPS Aluminata kábeleinél a burkolat alatt alumínium őrlemény (forgács) van. Úgyhogy ez az ötlet a fémporral már nem teljesen eredeti.
Kábelezzünk
Ideális esetben a kábel vákuumban fut és súlytalanságban van. Úgyhogy az igazi hardcore hifisták űrállomásokra költöznek.
- dixie-chicken
- V.I.P.
- Értékelés: 2731
Kábelezzünk
Elsőre idióta dolognak tűnik; gyári megoldásként még nem találkoztam hasonlóval.
A cső egy 'J-flex'; ez valószínű valami szilikoncső-féle; a por pedig egy finomszemcsés fémpor. Csillapítás + árnyékolás adott.
google:virtual dynamics
http://www.youtube.com/watch?v=dEYVF24MhPc
http://www.audiojunkies.com/blog/1197/v ... fit-margin
..ha ez kell a népnnek
Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Michael Fidler MM Pro,Musical Fidelity M6Si,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal/Teac UD-503
...it's only rock 'n' roll (but i like it)
...it's only rock 'n' roll (but i like it)
Kábelezzünk
Hol van itt magyarázat? Ha homokkal tölti fel, akkor köszönöm, "az ajándék szép, de már ettem ilyet"
Kábelezzünk
Sok apró finom szemcse - nagyobb fajlagos felület, nagyobb oxidáció - pontszerű felületi érintkezés - rosszabb vezetési tulajdonságok - nem hiszek benne.
Úgy tűnik, a por nem vezető, csak csillapító tag.
Egy külföldi barátom mesélte, hogy volt egy náluk egy DIY -er, aki drága hálózati vezetéket árult, hihetetlenül jó hanggal. Jó csatik, szép megjelenés; fekete 'kígyóbőr', kb. 1/3 -nál egy nagy 3kg -os fekvő fekete henger, nehéz, ízlésesen beborítva valami műanyaggal.
Aztán egyszer valaki szétszedte. A drót egy átlagos, jóminőségű OFC sodrott rézkábel; a hengert nagy nehezen szétvágták; sima, finom, kemény beton volt, a drót simán átvezetve rajta.
Aztán magyarázkodás/majdnem pereskedés/de-én-a-hangot-árultam/stb..
Tipikus 'urban legend'; viszont példa egy szintén csillapításra épülő konstrukcióra.
ML 512 - Heed Nexus - Spendor SP1
blog: Komolyzenei ajánló
Kábelezzünk
Sok apró finom szemcse - nagyobb fajlagos felület, nagyobb oxidáció - pontszerű felületi érintkezés - rosszabb vezetési tulajdonságok - nem hiszek benne.
Kábelezzünk
ML 512 - Heed Nexus - Spendor SP1
blog: Komolyzenei ajánló
- Doky
- ♥︎ R.I.P. ♥︎
- Értékelés: 1029
Kábelezzünk
2x 3 méteres hangfalkábelt, ebbe a rendszerbe ki milyet tenne?
Nem ismerem... de én lehet hogy kipróbálnék egy Gotham kábelt, vagy Attila kábelét (az IC és a tápkábel fényében!)!
De az Evidence Audio Siren II biztosan nem okozna csalódást (de nem nagyon kapható... )!
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.
- turho
- Kezdő Fórumlakó
- Értékelés: 64
Kábelezzünk
Ezüstözött réz kábel (2.5 mm2) kiesett, évekig ment de hallhatóan "csilingelőbb" hangot adott mint a valóság (tipikus ezüst jellemző ahogy hallottam).
Ezüst és ezüst kábel között nagy különbségek vannak.Az egyik lehet hogy "csilingel" viszont van olyan ami meg nem "csilingel".
Nem véletlenül volt macskakörömben
Klipsch magassugárzó-pár tölcsérekkel, modifikált rezonancia, hibátlan állapotban eladó, egy alig futott r-28f dobozpárból.