Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Mindent a házimozi projektorokról és vásznakról, A-Z-ig

gyulaipal
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 807

Re: Mindent a házimozi projektorokról és vásznakról, A-Z-ig

Hozzászólás Szerző: gyulaipal »

szepi0808 írta:
2019.01.22., kedd 21:19
Pali, ezzel a festett fal ès vászon dologgal teljesen leírtad magad, mint szakember.
Hát ... ebben különbözik a véleményünk. Ezt természetesen NEM tudom (és nem is lehet) bizonyítani, de:

- Ha megnézed a papírodon a fehérre festett fal előnyeit, akkor azért ott van adat bőven ... gondolom. És persze a vászon oldalán is van hátrány bőven. Azt mondom, hogy a TÉNYEK alapján alkossunk véleményt.

- A "festett" falon igazából "meszelt" falat értek én is és a valódi szakemberek is (ami NEM vagyok és nem is állítottam ilyet soha). Ennek az az oka, hogy a mészről (gyakorlatilag) irány- és hullámhossz-függetlenül verődik vissza a fény ... ezért a meszelt fal fényvisszaverési tulajdonságait tekintik a szakemberek "etalonnak" és egyébként a "gain" fogalmának is pont ez a definíciója (gondolom ezt eddig is tudtad). Sokáig vetítettek meszelt falra a profik is, egészen addig, amíg a hangos film miatt hangszórót nem kellett tenni a vászon mögé. A váltást tehát NEM a képminőséggel kapcsolatos probléma, hanem a hangosfilm megjelenése kényszerítette ki.

- Nem azt mondtam, hogy a vászon hülyeség, hanem azt, hogy a legtöbben NEM értik mi az előnye a vászonnak és NEM olyat vesznek amire szükségük van a valóságban és NEM úgy használják, ahogyan optimális lenne. Ettől még szép, formás, szexi dolog egy vászon és nyilván hozzátesz a mozi esztétikai élményéhez. A képminőséghez is hozzátehet ... de szerintem ez nem tipikus.

Pontosan melyik tényszerű hátránya a meszelt falnak az, ami miatt ennyire ódzkodsz tőle?

Gondolom a kereskedők azért utálják, mert ingyen van, tehát nulla profitot termel nekik ... de ettől mi, felhasználók még láthatjuk reálisan a tényeket és alkothatunk objektív véleményt. Aki látta nálam a vetített képet, nem volt mind kezdő és nem is nagyon fordult elő, hogy "kötözködtek" volna. Kivéve a szivárványt, a viszont tény és nincs rajta mit vitatkozni. De az nem is a festett fal miatt van ... :-)

nemtomm
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 975

Hozzászólás Szerző: nemtomm »

TSanyi írta:
2019.01.22., kedd 22:14
Csutka írta:
2019.01.22., kedd 21:48
Nemrég valaki nagy mellénnyel írta - ez szakmai fórum, nehogy már ilyen hülyeségeket írjatok.

Na most megtudtam, hogy a vászon az szar és a fehér fal a tuti - jajj.
Plusz egy liter pisi és egy liter víz csőbe töltése után ugyanaz fog kijönni a másik végén - jujj.

Hát, csajok ez férfimunka volt!
:tutiok:

Én akkorákat röhögök egyébként minden beíráson - jó móka!
;peace;
Nyugi! Kapsz majd rendes választ is biztos hamarosan akár osszciloszkópos képet a videójelről, stb. Van itt elég szaki. Legalább megtanuljuk végre.
Legalább képben leszünk :smile29:
"Az igazi barát szemből támad."

thxfan
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1205

Hozzászólás Szerző: thxfan »

Csutka írta:
Nemrég valaki nagy mellénnyel írta - ez szakmai fórum, nehogy már ilyen hülyeségeket írjatok.

Plusz egy liter pisi és egy liter víz csőbe töltése után ugyanaz fog kijönni a másik végén - jujj.

;peace;
A HDMI kábel színre, kontrasztra stb. gyakorolt (nem)hatása mérhető, szerintem nem fog elmaradni a tudományos bizonyítás Pali részéről, ha már így ekézitek ;).

A vásznat adom :smile32: , de akkor már inkább fehér bútorlap, mint festett fal :D.

Olvasd el, hogy mit írt pontosan Lemmy, ugyanaz és ugyan annyi jön ki.

Én is jókat röhögök, plecebó vs tudomány, hajrá ;peace;.
Csatolmányok
images.jpg
images.jpg (11.52 KiB) Megtekintve 2287 alkalommal
10.1 Auro3D
Erősítő:Marantz SR7013+Crown XLS 1502,Hangfalak:HIVI Swans Allure+F2.2R+VR-8W,Sub:Behringer NX3000D+JBL 4641,PS4,Projektor:Optoma UHD 51,Vászon: Lumene Curve Acoustic,Kábelek:Taga Harmony Blue-12/Azure-14-2C, KáCsa KCE-FLW40, NorStone Classic B 250,Hálózati szűrő:Taga Harmony PF-1000

irishcream
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 1202

Hozzászólás Szerző: irishcream »

............na kérem ez a káosz........... :smile51:

TSanyi
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 449

Hozzászólás Szerző: TSanyi »

Csutka írta:

;peace;
Nyugi! Kapsz majd rendes választ is biztos hamarosan akár osszciloszkópos képet a videójelről, stb. Van itt elég szaki. Legalább megtanuljuk végre.

Hiccusz
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 1430

Hozzászólás Szerző: Hiccusz »

Csutka írta:
2019.01.22., kedd 21:23
szepi0808 írta:
Pali, ezzel a festett fal ès vászon dologgal teljesen leírtad magad, mint szakember.
Kezdéskor azt mondod: Hi --- ha végeztél : End.
:fekverohog: :fekverohog:

Csutka

Hozzászólás Szerző: Csutka »

;peace;

TSanyi
Beköltözött
Beköltözött

Csutka írta:
2019.01.22., kedd 21:31
Fish írta:
2019.01.22., kedd 21:15
opponál sem a fő attrakció a kép ,tudja ezt minden oppo tulaj, de persze nincs is panasz rá, de nem ebben domborít de ezt te is tudod..a lényegi difi a hangban van és a megépítésben ...
Én csak a fejhallgató kimenet miatt vettem.

De nincs különbség sem az OPPO, sem a kis szappantartó médialejátszó és a csúcs HTPC között sem képminőségre, hiszen egyesek és nullák közlekednek.
Ha van, akkor valaki leírhatná, hogy miért! Bemegy az egyes, kijön az egyes. nem lesz kettes belőle az biztos.
gondolkodik.gif
Egyszer olvastam a long time ago.... hogy igazából azok nemis 1-sek meg 0- k hanem valami négyszögjelek....

Fish
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2206

Hozzászólás Szerző: Fish »

[/quote]
De nincs különbség sem az OPPO, sem a kis szappantartó médialejátszó és a csúcs HTPC között sem képminőségre, hiszen egyesek és nullák közlekednek.
Ha van, akkor valaki leírhatná, hogy miért! Bemegy az egyes, kijön az egyes. nem lesz kettes belőle az biztos.
gondolkodik.gif
[/quote]

de elejétől kezdve nem a képről megy a vita, csak Den szerint van rettentő difi hdmi és hdmi kábelek között..
de ha már.. kép és hang jel továbbítást,feldolgozást végeznek ezek az eszközök,nem mindegy ,hogy azt milyen minőségben és tempóban és milyen pontossággal teszik azt..az sem mindegy milyen chipkészlet teszi ezt... sok minden történik míg az a szerencsétlen kép eljut a vászonig ... a szemünk lehet nem lát difit, de valamiért még is fizetünk egy valag lovét.. :D az biztos a képmegjelenítőn sokkal több múlik mint a kábelen vagy a lejátszón...
proj:Epson EH-LS12000B,proc/amp:Lexicon MC10/JBl Synthesis SDA-7200, hangfalak:Revel Concerta F12,M12,Performa C52,Canton Incelling 885,sub:REL HT/1508 predator,player:Zidoo UHD3000, kábelek: HiDiamond D2 rca,D3 sub,AQ Carbon 4K+HDR,P568-15M-FBR,Wireworld Solstice,Aq X2,FP.Luxor

Csutka

TSanyi írta:
2019.01.22., kedd 21:30
Nem akarok nagy blődségeket írni, meg egy hozzáértő kijavítja, elmagyarázza legfeljebb.

A médialejátszóban dekódolódik az 1-esek meg a 0-k képjellé a különböző ketyerékben és a végén kijöna videójel... ezért azok minősége, gyorsasága is számít.
Akkor az egyik videójel az minőségibb és gyorsabb, mint a másik. gondolkodik.gif
A "videójellé" vált egyesek és nullák ezután hogyan közlekednek? Mert ezután jön a HDMI kábel, plusz mondjuk egy AVR és megint egy HDMI kábel.
gondolkodik.gif

TSanyi
Beköltözött
Beköltözött

Csutka írta:
2019.01.22., kedd 21:23

Szepi, ez neked jó, hiszen festő is vagy!
Ha nem vesznek vásznat, majd szépen fehérre mázolod a falat!
Ez jó poén! 36_1_11.gif

TSanyi
Beköltözött
Beköltözött

nemtomm írta:
2019.01.22., kedd 21:11
TSanyi írta:
2019.01.22., kedd 20:46
Tonyka írta:
2019.01.22., kedd 19:48

Az a poén, h csóringer Oppo van mindig előtérben. Kérdezném, akkor ugyanennek a helyzetnek kéne lenni a sok épített PC-nél is. Nagy feleslegesen szórják a felhasználók különleges tápba, videó kártyába, hangkártyába, órajel generátorba meg tudj isten mibe a pénzüket. Ugyanazt a pisit öntik abba is, vagy nem, vagy, h van ez? gondolkodik.gif
Azért a HDMI kábel meg a lejátszó esete nem ugyanaz. És a kábelnél ia a képre vonatkoztatva nincs különbség.
Érdekes a tápkábelek szinte ugyanebből az anyagokból készülnek és ott érdekes senki nem reklamál, hogy nincs változás hangban képben... :D
Az analóg mivolta miatt.

Csutka

Fish írta:
2019.01.22., kedd 21:15
opponál sem a fő attrakció a kép ,tudja ezt minden oppo tulaj, de persze nincs is panasz rá, de nem ebben domborít de ezt te is tudod..a lényegi difi a hangban van és a megépítésben ...

gondolkodik.gif

TSanyi
Beköltözött
Beköltözött

Csutka írta:
2019.01.22., kedd 20:52
TSanyi írta:
Azért a HDMI kábel meg a lejátszó esete nem ugyanaz. És a kábelnél ia a képre vonatkoztatva nincs különbség.
Miért is?
Bemegyaz egyes, kijön az egyes. Mi lenne e különbség? Digitális átvitel!!!
Ha nem jön ki, akkor nincs kép.
Eddig mindenki ezt bizonygatta.

Természetesen a szoftveres mókányolások kikapcolva.
Ugyanazt kell tudnia minden lejátszónak, HTPC-nek és a többinek.
Nem akarok nagy blődségeket írni, meg egy hozzáértő kijavítja, elmagyarázza legfeljebb.

A médialejátszóban dekódolódik az 1-esek meg a 0-k képjellé a különböző ketyerékben és a végén kijöna videójel... ezért azok minősége, gyorsasága is számít.

Fish
V.I.P.
V.I.P.

festett fallal én sem értek egyet , legbutább gondolat arra vetíteni ,sosem lesz olyan jó képed ,mint egy egészséges vásznon ,de persze kinek a papné.. a több milliós vásznakban én sem hiszek, de azért adjuk már meg a módját.. :D amúgy lassan ott tartunk ,hogy 8e ft os tv be dugható androidos lejátszó ,és hopp kész a top házimozi rendszer.. ne már.. :D
proj:Epson EH-LS12000B,proc/amp:Lexicon MC10/JBl Synthesis SDA-7200, hangfalak:Revel Concerta F12,M12,Performa C52,Canton Incelling 885,sub:REL HT/1508 predator,player:Zidoo UHD3000, kábelek: HiDiamond D2 rca,D3 sub,AQ Carbon 4K+HDR,P568-15M-FBR,Wireworld Solstice,Aq X2,FP.Luxor

Csutka

szepi0808 írta:
Szepi, ez neked jó, hiszen festő is vagy!
Ha nem vesznek vásznat, majd szépen fehérre mázolod a falat!

Emotiva
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 62

Hozzászólás Szerző: Emotiva »

nemtomm írta:
2019.01.22., kedd 19:34
Emotiva írta:
2019.01.22., kedd 19:26
Csutka írta:
2019.01.22., kedd 19:02
peace;
Van egy oppo 203 as otthon.Tudjuk mennyibe kerül.
Vettem Szepitől egy Egreat A10-et.Az Oppo két és félszer annyiba kerül.
Képe sejobb se rosszabb.
Nem indokolt az árkülönbség.
Van egy Monster hdmi és egy Inakustic bekötve.Ugyan olyan a képe.
Egy laza kérdés még a hangban hallottál különbséget? Épp most akarok
kérni meghallgatásra egy Egret A11-est.. :D
Hangban az Oppo sokkal jobb.
Az A10 nekem kicsit nyers és harsány.A mélyet egyből vissza kellet venni.Túl sok volt.

szepi0808
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 2108

Hozzászólás Szerző: szepi0808 »

Epson EH-TW9300
Screenline Fashion 136" Diamond 1.2 4K
Zidoo Z3000 Pro
Anthem AVM70 15.2ch.
EMOTIVA XPA Gen3, BasX500.
MILLER & KREISEL S150/MP950/IC95/M5
SVS SB5000

Szepi házimozi: viewforum.php?f=46

Fish
V.I.P.
V.I.P.

[/quote]
Miért is?

[/quote]

Fish
V.I.P.
V.I.P.

[/quote]
Egyébként mi bajod van velem? Hívj fel vagy írj privit .... Nem értelek már sokadszorra sem , :quetionmark:
[/quote]

Mondom nem érdekes, hagyjuk, nincs veled semmi bajom és mással sem.. :smile32:

nemtomm
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

TSanyi írta:
Tonyka írta:
2019.01.22., kedd 19:48

Az a poén, h csóringer Oppo van mindig előtérben. Kérdezném, akkor ugyanennek a helyzetnek kéne lenni a sok épített PC-nél is. Nagy feleslegesen szórják a felhasználók különleges tápba, videó kártyába, hangkártyába, órajel generátorba meg tudj isten mibe a pénzüket. Ugyanazt a pisit öntik abba is, vagy nem, vagy, h van ez? gondolkodik.gif
Érdekes a tápkábelek szinte ugyanebből az anyagokból készülnek és ott érdekes senki nem reklamál, hogy nincs változás hangban képben... :D

Fish
V.I.P.
V.I.P.

nézd meg egy oppo hogyan néz ki belülről pld..

Kép

Az egreat belső egy kb, 10e ft os pc alaplapnak néz ki, amin fut egy linux ,hogy ne kelljen túl erős hw-+ egy kodi ,azt jó napot..
nem említhető egy lapon és egy napon sem a két eszköz.. ettől függetlenül ,jó kis mindenes lejátszó nem szidom ,mert nem próbáltam..

Csutka

Lemmy9 írta:
2019.01.22., kedd 19:27
Ha egy csőbe (a kábelbe, ami ugye egy passzív adatközlő) betöltesz 1 liter hugyot, és egy liter vizet, a másik végén ugyanaz az egy liter húgy, és egy liter víz jön ki, nem 1.1 és nem pi víz.
Azt is elmondták már, hogy a HDMI szabvány hangátviteli protokollja
az analóg átvitelhez közeli. A kép nem. Legalábbis így rémlik az elszállt agyammal :D
Huh, ez tényleg nagy baromság így!
De legyen! Akkor ezek tök hülyék, mert ha képnél megcsinálták, hogy ne legyen különbség és az 111000 az 111000 legyen, a hangot meg így elbaxták? Pedig akkor ugyanazt kapnád minden esetben. van még miben fejlődnie a HDMI szabványnak.

Az említett példát feltétlenül próbáld ki otthon!
Naggyon jó példa!
Beletöltöd az 1 liter hugyot, Kifolyatod a földre!
Ezután töltsd bele ugyanabba az egy liter vizet és igyál egy jót belőle.
;peace;

nemtomm
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

Fish írta:
2019.01.22., kedd 20:33
Akkor miért írtál vásznat? :quetionmark: :quetionmark:
[/quote]

17h.04p-es irományát nézzed,csak vászonról ír, de nem akarod megérteni, hagyjuk nem fontos..
[/quote]

Nézd meg az előző hsz 16:24 -kor és ha egymás után olvasod rögtön helyén van a dolog és különben légyszíves ne ints be másnak indokolatlanul mert semmi okod nem volt rá! Nem szeretném minősiteni ezt a véleményt de gyerekes...
Egyébként mi bajod van velem? Hívj fel vagy írj privit .... Nem értelek már sokadszorra sem , :quetionmark:

Csutka

TSanyi írta:
Miért is?

Válasz küldése

Vissza: “Házimozi”