Hát ... ebben különbözik a véleményünk. Ezt természetesen NEM tudom (és nem is lehet) bizonyítani, de:
- Ha megnézed a papírodon a fehérre festett fal előnyeit, akkor azért ott van adat bőven ... gondolom. És persze a vászon oldalán is van hátrány bőven. Azt mondom, hogy a TÉNYEK alapján alkossunk véleményt.
- A "festett" falon igazából "meszelt" falat értek én is és a valódi szakemberek is (ami NEM vagyok és nem is állítottam ilyet soha). Ennek az az oka, hogy a mészről (gyakorlatilag) irány- és hullámhossz-függetlenül verődik vissza a fény ... ezért a meszelt fal fényvisszaverési tulajdonságait tekintik a szakemberek "etalonnak" és egyébként a "gain" fogalmának is pont ez a definíciója (gondolom ezt eddig is tudtad). Sokáig vetítettek meszelt falra a profik is, egészen addig, amíg a hangos film miatt hangszórót nem kellett tenni a vászon mögé. A váltást tehát NEM a képminőséggel kapcsolatos probléma, hanem a hangosfilm megjelenése kényszerítette ki.
- Nem azt mondtam, hogy a vászon hülyeség, hanem azt, hogy a legtöbben NEM értik mi az előnye a vászonnak és NEM olyat vesznek amire szükségük van a valóságban és NEM úgy használják, ahogyan optimális lenne. Ettől még szép, formás, szexi dolog egy vászon és nyilván hozzátesz a mozi esztétikai élményéhez. A képminőséghez is hozzátehet ... de szerintem ez nem tipikus.
Pontosan melyik tényszerű hátránya a meszelt falnak az, ami miatt ennyire ódzkodsz tőle?
Gondolom a kereskedők azért utálják, mert ingyen van, tehát nulla profitot termel nekik ... de ettől mi, felhasználók még láthatjuk reálisan a tényeket és alkothatunk objektív véleményt. Aki látta nálam a vetített képet, nem volt mind kezdő és nem is nagyon fordult elő, hogy "kötözködtek" volna. Kivéve a szivárványt, a viszont tény és nincs rajta mit vitatkozni. De az nem is a festett fal miatt van ... :-)