Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Digitális fényképezőgép

gemini
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1

Digitális fényképezőgép

Hozzászólás Szerző: gemini »

Kicsit próbálgattam a RAW Shooter Premiumot. Hm... elég meggyőző eredményt sikerült elérnem néhány képnél, amikre JPEG esetén esélyem sincs. Azt hiszem, áttérek RAW formátumra, de akkor most vennem kell egy brutális méretű kártyát.
én inkább a photobankot ajánlom. én 28000-ért vettem egy 80 GB-os vinyoval, azota szerintem már olcsobban is lehet kapni, és akkor nem kell tartani attol hogy megtelik a kártya.

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11489
Kapcsolat:

Digitális fényképezőgép

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

Kicsit próbálgattam a RAW Shooter Premiumot. Hm... elég meggyőző eredményt sikerült elérnem néhány képnél, amikre JPEG esetén esélyem sincs. Azt hiszem, áttérek RAW formátumra, de akkor most vennem kell egy brutális méretű kártyát.

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 344

Digitális fényképezőgép

Hozzászólás Szerző: YvsMad »

Köszi, úgy néztem, hogy ennyiért (50e) , nincs ilyen tudású.
Szerintem is megéri ezt az árat.
TV: LG OLED55G23, BDR: Panasonic DMR-BCT730, BDP+DVD-A/V+SACD: Pioneer BDP-450
CD: Marantz CD6006, AVR: Pioneer SC-LX59-K
Front: Monitor Audio Silver RX6, Silver RX Centre, Silver RXFX, Sub: KEF Q400b.

easy
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 0

Digitális fényképezőgép

Hozzászólás Szerző: easy »

Véleményt szeretnék kérni, hátha valaki használ ilyen gépet : Panasonic TZ1.
Egy kollégámnak van ilyen, neki tetszik.
Igaz, hogy tavaly vette leértékelve 95-ért, most meg tépi a haját, mert már csak 50 az ára (Extreme Digital), mert azóta kijött a TZ2 és a TZ3 is.

Köszi, úgy néztem, hogy ennyiért (50e) , nincs ilyen tudású.

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

Digitális fényképezőgép

Tudnék 24ezerért egy Minolta objektívet, 75-300.
Ennyiért nincs alternatíva.

HagaNRG
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: -3

Digitális fényképezőgép

Hozzászólás Szerző: HagaNRG »

Ez az ni:

Házimozi I. :: Erősítő: Yamaha RX-V357 Hangfalak: Clarus Charon Monitor, Koda 860 center és háttér, Clarus Charon II sub Tv:Thomson 32WM402 16:9, DVD: Panasonic DVD-S295

Házimozi II. :Tv: Thomson 28WS24E 16:9, DVD+erősítő: Panasonic SC-Ht75 kompakt

Fotó: Konica Minolta Dynax 5D
Gép: Acer Aspire 3023 WLmi
A másik életem: Seat Ibiza, Piaggio NRG

HagaNRG
Törzsvendég
Törzsvendég

Digitális fényképezőgép

Sizasztok!

Tudnék 24ezerért egy Minolta objektívet, 75-300.

MIt tudtok róla, megvehetem-e, jobb-e,vagy rosszabb, mint egy ugyanilyen Tamron, vagy Sigma?

Köszi szépen!

Házimozi I. :: Erősítő: Yamaha RX-V357 Hangfalak: Clarus Charon Monitor, Koda 860 center és háttér, Clarus Charon II sub Tv:Thomson 32WM402 16:9, DVD: Panasonic DVD-S295

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.

Digitális fényképezőgép

Egy kollégámnak van ilyen, neki tetszik.
Igaz, hogy tavaly vette leértékelve 95-ért, most meg tépi a haját, mert már csak 50 az ára (Extreme Digital), mert azóta kijött a TZ2 és a TZ3 is.

easy
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Digitális fényképezőgép

Hozzászólás Szerző: easy »

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

Digitális fényképezőgép

Fene gondolta volna, hogy egy objektív kiválasztása is ennyi mindentől függ.
Ezért csalóka, hogy egy váz nem kerül csillagászati összegbe, de ha veszel hozzá még két de inkább három obit, akkor már a gatyádat is ráfizeted
Nem beszélve arról, hogy egy jó kis táska is időszerű lesz, ha jól gondolom no assse két forint

Akárhogy is variál az ember, egy normális sajnos cucc nem jön ki félmillió Ft alatt.

LCO
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Digitális fényképezőgép

Hozzászólás Szerző: LCO »

Ezért csalóka, hogy egy váz nem kerül csillagászati összegbe, de ha veszel hozzá még két de inkább három obit, akkor már a gatyádat is ráfizeted
Nem beszélve arról, hogy egy jó kis táska is időszerű lesz, ha jól gondolom no assse két forint

Tami
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 3

Digitális fényképezőgép

Hozzászólás Szerző: Tami »

T A M I . H U
Kapcsolat: T-VDSL 23008 down/ 5022 up
"... like a bridge ower troubled water ... "

Joc
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 16

Digitális fényképezőgép

Hozzászólás Szerző: Joc »

(nagyjából azt hittem, annyi egy obi kiválasztása, minthogy 4X helyett tudjon 15X zoomot legalább és kész)

Egy 10x-15x zoomnak vacak lesz a képe a zoom tartomány mindkét végén, de úgy általában is. Az objektívek tervezése/gyártása egy nagy kompromisszumkupac. kb. így lehet összefoglalni egy objektívvel szembeni elvárásokat:

- legyen jó képe/rajzolata
- legyen nagy fényereje
- ne legyen drága

S az aranyszabály, hogy a fenti 3-ból egyszerre legfeljebb mindig csak 2 teljesül...

Tami
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 3

Digitális fényképezőgép

Hozzászólás Szerző: Tami »

- ees akkor meg nem melyedtunk bele, hogy hany lencsetagbol all [van amiben tukor is van], a zoom allitasakor ezekbol hany lencset kell mozgatnia, lencsek minosege, torzitasa, tukrozodesre valo hajlamuk stb.
- hogy melyebben ne menjunk bele
T A M I . H U
Kapcsolat: T-VDSL 23008 down/ 5022 up
"... like a bridge ower troubled water ... "

HagaNRG
Törzsvendég
Törzsvendég

Digitális fényképezőgép

Értem.

Miért van az,hogy,ha az ember jobban belemélyed valamibe, akkor egyből kiderül,hogy mennyire nem ért az adott témához és mennyire nem jó felé keresgél.
(nagyjából azt hittem, annyi egy obi kiválasztása, minthogy 4X helyett tudjon 15X zoomot legalább és kész)

gemini
Törzsvendég
Törzsvendég

Digitális fényképezőgép

Köszi! 
Úgy rémlik a 70-300-as eladó obi az F5.6.
Ez átlagos, vagy már száímthatok gyakori bemozdulásokra?

ez a fényviszonyoktol nagyban fugg. félhomályban, vagy esetleg felhos égboltnál kicsi az esély, hogy 300mm-rel megtartsd kézzel.

HagaNRG
Törzsvendég
Törzsvendég

Digitális fényképezőgép

Köszi!

Úgy rémlik a 70-300-as eladó obi az F5.6.
Ez átlagos, vagy már száímthatok gyakori bemozdulásokra?

Carnivoor
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Digitális fényképezőgép

Hozzászólás Szerző: Carnivoor »

Én is Photoshop CS2-t használok alapvetően, de a RAW fedolgozáshoz én a RawShooter Premium 2006-ra esküszöm. Nagyon szép eredményeket lehet vele elérni.

Carnivoor honlapja (fényképek)

DVD "rendszer": Samsung Plano 21", Pioneer DVR-440H DVD-író, Panasonic S-75 DVD, Philips MZ-7 stereo mini-torony
Számítógép: FuSi Amilo M3438G + Creative Inspire 2100
Fényképezőgép: Nikon D80 + Nikkor 18-200 VR

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.

Digitális fényképezőgép

Kiváncsi lennék rá, hogy ki milyen szoftvert használ fotok szerkesztésére. Ha jol rémlik nyilt is egy ilyen topic, de mintha már az elején el is halt volna.
Nekem Photoshop CS2 van, hozzá 55 mm V5 és zMatte.
Nem a legújabb, de tanulni szerintem egész jó. Ezt használom a fotóimhoz.
JPEG-nél is lehet PS2-vel fehéregyensúlyt állítani, nem nevezném bonyolultnak, inkább nem jó minden képhez, csak kismértékű elszíneződéshez.
Meg van egy régi Corel PhotoPaint 8-asom is, ezt inkább borítók szerkesztésére használom.

gemini
Törzsvendég
Törzsvendég

Digitális fényképezőgép

Gemini, 
RAW megpróbálom másképp megfogalmazni:

én photoshopbol indulok ki, más még nem probáltam, de igyexem beszerezni majd egy Phase One-t. PS-ben az alap ablakban RAW megnyitásnál minden ott van ami kell és szerintem ez egy kezdonek sem okozhat problémát. A fehéregyensuly konnyen állitható, van lehetoség az expozicio modositására stb. A többit meg meg lehet tanulni ha van kedve hozzá. Én eslősorban ezekre az alap korrekciokra gondoltam, és ezeket nem lehet jpegnél modositani, vgayis csak bonyolultan, ezért szerintem megéri nyers formátumot használni.

Kiváncsi lennék rá, hogy ki milyen szoftvert használ fotok szerkesztésére. Ha jol rémlik nyilt is egy ilyen topic, de mintha már az elején el is halt volna.

Joc
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 16

Digitális fényképezőgép

Hozzászólás Szerző: Joc »

Gemini,

RAW megpróbálom másképp megfogalmazni:
Ha RAW-t használsz, az utófeldolgozásnál _sokkal_ több a lehetőséged. Ez egy hozzáértő kezáben előny, aki nem járatos még a RAW feldolgozásban annak akár hátrány is lehet a sok opció és lehetőség. Pl. milyen RAW konvertert használj, milyen fajta és erősségű élesítést használj, esetlegesen milyen zajelnyomást használj. JPEG-nél egy csomó mindent "készen" kapsz, mert csomó minden eldőlt a gépben amikor megcsináltad a képet. Azért is hívják a RAW-t digitális negatívnak, mert "még nincs előhívva", s attól is függ az eredmény hogy hívod elő, hogy dolgozod fel.
Remélem így érthető.

Itt egy remek cikk a témáról, az oldal többi cikke is nagyon ajánlott, rengeteget lehet belőlük tanulni:

http://luminous-landscape.com/tutorials ... iles.shtml

gemini
Törzsvendég
Törzsvendég

Digitális fényképezőgép

Másrészt a 28-300 és a 70-300-as érték miben különbözik? 28-nál nagyobb látószöget nyújt "sima, nem zoomolt" állapotban? (bocs a tudatlanságomért) 

Egyébknét most azt írták egyik fórumban, hgoy a nagyobbik számot osztve a ksiebbikkel megkapom a szorzószámot.
Ezek szerint ez is 4x optikai zoom körül van, pedig szerintem ez valahogy nem OK így.

teljesen igazuk van. ez is 4x. Amikor annak idején nézted a Fujit, amit nagyon szerettél volna, ott csak azt néted, hogy 10x az optikai zoomja, igaz?
Ettől még nem szabad hasra esni, előbb meg kell nézni, hogy mi a két végső érték. A kompaktoknál már jonak számit ha a legkisebb 28mm.
Ha pedig osszeadod a két objektivet, akkor kapsz egy 18-300mm-t. az már majdnem 17x optikai zoom, csak időnként cserélgetni kell az obit.

Minél kisebb az első szám, annál nagyobb a látószöge, és minél nagyobb a második, annál jobban rá tudsz vele közeliteni a fotozandó alanyra.
Ami még nagyon fontos, amit az f után írnak. Ez pedig a fényereje az obinak. Minél kisebb ez a szám, annál jobb, viszont általában annél drágább is. De sokat számit egy 300-as telénél, mert minél rosszabb fényerővel rendelkezik, annál nagyobb az esély, hogy be fog mozdulni, és legnkább csak állványról lehet vele fotózni.

A fókusztálvolságra viszont nagyon jo az az oldal amit belinkeltél. ott láthatod, hogy mennyi látszik 18mm-nél és mennyi 300-nál.

HagaNRG
Törzsvendég
Törzsvendég

Digitális fényképezőgép

Összehasonlító oldalSziasztok!

Tamron AF 70-300mm,1:4-5,6 objektív lenne eladó a Minoltámhoz, 28 ezerért.
Ez milyen objektív, mit várhatok tőle?
kb. hányszoros optikai zoomnak felel meg?

Másrészt a 28-300 és a 70-300-as érték miben különbözik? 28-nál nagyobb látószöget nyújt "sima, nem zoomolt" állapotban? (bocs a tudatlanságomért)
Ha esetleg makrozni szeretnék vele, számíthatok valami eredményre, vagy ez még annyira sem tud makrozni, mint a 18-70-es kitobim?
Meglehet, hogy nem tudom, hogy mit akarok, de vonz a makrófotózás is, másrészt a gyakorlatban talán nagyobb hasznát venném egy nagy zoomos objektívnek. (mikor megvettük a gépet és kiderült,hogy a 18-70 az bizony kb. 4x optikai zoomnak felel meg, az esett a legrosszabbul)

Egyébknét most azt írták egyik fórumban, hgoy a nagyobbik számot osztve a ksiebbikkel megkapom a szorzószámot.
Ezek szerint ez is 4x optikai zoom körül van, pedig szerintem ez valahogy nem OK így.

Egyébknét a fent beszúrt oldal szerint is összehasonlítva pl. a gyári 18-70-es obimmal ezt a 70-300-ast az jön le, hogy alapból sokkal kisebb a látószög, de azért komolyat lehet vele zoomolni.

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

Digitális fényképezőgép

Én vitának nyomát sem láttam.

gemini
Törzsvendég
Törzsvendég

Digitális fényképezőgép

Szerintem kár ezen vitatkozni. mindenki próbálja ki magának (persze először raw-ban fényképezni), utána döntse el, hogy neki könnyebb/jobb-e vagy sem. Elméletekkel nehéz meggyőzni a másikat, főleg akkor, ha még magunk sem próbáltuk. Én legalábbis nem.
én nem is akartam vitatkozni, csak nem értettem amit Joc írt. Illetve leírtam számomra mik az előnyei.

Válasz küldése

Vissza: “Technikai eszközök”