Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Kábelezzünk

gabo01
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 443

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: gabo01 »

Szerintetek a sztereó rendszeremhez mi az a minimum digit kábel, ami nem lesz nagyon gyenge keresztmetszet?
Mivel az usb transzport usb-ről veszi az áramot, én meg nem mondok le a zenehallgatás közbeni kanapéról netezésről, ezért kénytelen leszek átállni hosszú koax, rövid usb-re. 3m-es koax kell, ilyenek meg sajna nincsenek használtan, kénytelen leszek újonnan venni, de árban nem akarok kicsit sem elszállni.

Ez engem is érdekelne arra az esetre ha nem lenne normális áron 5m-es usb kábel!
Sztereó: Lumin T3, audio-gd Master-10, Marten Django XL, Siltech SPX-800,  Siltech Ruby Hill G5,  HT ac-10,Tara Labs RSC Prime, vdH The Air, 
Mozi:PC, JVC DLA-X7900BE, Screenline Othello 244x137, Denon AVC-X4800H +Master-10+Lexicon RX7, Marten+XTZ Divine 100.33 center, SF Wall Domus,Arendal 1961 1V,

Dorian
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 899

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Dorian »

Szerintetek a sztereó rendszeremhez mi az a minimum digit kábel, ami nem lesz nagyon gyenge keresztmetszet?
Mivel az usb transzport usb-ről veszi az áramot, én meg nem mondok le a zenehallgatás közbeni kanapéról netezésről, ezért kénytelen leszek átállni hosszú koax, rövid usb-re. 3m-es koax kell, ilyenek meg sajna nincsenek használtan, kénytelen leszek újonnan venni, de árban nem akarok kicsit sem elszállni.
Mielőtt elkezdtem hifizni, a különböző stílusú és minőségű zenéimet élvezettel hallgattam rendszeremen, pusztán a zene kedvéért. Most 20 év hifizés és egy csomó pénz elégetése után végre eljutottam ugyanoda

cables
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 2395

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: cables »

Ez lenne a digitális kábel, amit tesztelni szeretnék

cables
Törzsgárda
Törzsgárda

Kábelezzünk

Egy kérdés, vagy inkább kérés. Kb. egy fél éve kaptam egyik kedves kollégámtól egy különleges koax kábelt, kb. 1mm (!) külső átmérőjűt. Mérőkábelnek gyártották, kis jelek zavarmentes továbbítására, ezüst a huzal anyaga, és különlegessége, hogy a fémes árnyékoláson kívül grafit bevonat is van rajta. Gondoltam kipróbálom IC kábelként, milyen a hangja. Olcsó Neutrik csatikat tettem rá és kipróbáltam. Nagyon rossz volt a hangja. Hang kábelként megbukott. Eltettem a szekrényembe, el is felejtettem. Tegnap mentem valakihez hangfal kábel ügyben és a kezembe került megint ez a vékony kábel. Tudtam, hogy használ digitális kábelt, sőt cserélni is akarja jobbra. Elvittem hozzá és betettük a Vovox digit kábele helyére. Sokkal jobban szólt annál, még ezekkel az olcsó csatikkal is. Szeretném ezt kábelt teszteltetni még valakivel, akinek jó digit kábele van. Budapest belterületén, ha érdekel valakit elvinném hozzá a hétvégén.

audioline
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3213

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: audioline »

Nekem egy digit, egy analóg IC és hangfal, plusz nono-blokkonként egy-egy hálózati, mert a források aksiról mennek.
Minimálisan elegendő hosszakkal, így könnyebb összehozni SIltech ezüstből, és immár 5 éve nincs semmi ingerem újabb kábeleket próbálgatni.

Jó arról olvasni, hogy vannak néhányan akik már révbe értek. Gratula!
Egyébként az akku alkalmazását jó magam is favorizálom, bár esetemben egyenlőre még csak a külső Dac üzemel róla! Igen jót tett a hangnak. A többi kütyü feszültség stabiról zenél...

Mac Mini I Audirvana I RME adi-2 V2 I NAD I Dynaudio I BK XLS I LG Oled I DIY

audioline
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3213

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: audioline »

Az ezüst kontra réz és egyéb hibrid kábelek kapcsán azt azért megemlíteném, hogy általában az olcsóbb ársávban (a szegényebb hifisták lehetőségeihez) könnyebb találni relatív jó hangú madzagokat rézből. Az olcsóbb ezüst/ezüstözött kábelek több esetben jelentettek számomra csalódást, mint a 'tiszta réz' alapanyagú társaik. Akiknek jobbak az anyagi körülményei, azoknak van lehetőségük sok-sok fejlesztésen/finomításon átesett borsos áru ezüst kábelek (és különböző hibrideit) kipróbálni, ahol el kell ismerni, vannak figyelemre méltó darabok.

A kábelmizériában (is) jó ha nem feledkezünk meg a "súlycsoportról", vagyis a különböző árkategóriákról.
Mac Mini I Audirvana I RME adi-2 V2 I NAD I Dynaudio I BK XLS I LG Oled I DIY

cables
Törzsgárda
Törzsgárda

Kábelezzünk

ARANY KÖPÉS
zománcozunk, drótot polírozunk ... jóóó

Az ezüstoxid vezetőképessége alig különbözik a tiszta ezüsttől, azonos norm környezetben 10-100 szor lassabb a képződése mint a réz oxidációja, és sokkal vékonyabb rétegben alakul ki.
Dehogy gyártáskor polírozni az egyébként galván technológiával felvitt pár mikronos ezüst réteget, nem semmi ...

Bocs, ezüst huzal vagy fólia polírozásáról beszéltem, nem ezüstözöttről.

Wire Prep and Tools

To begin, simply cut your coil of silver wire to the desired lengths. Careful with the 30 gauge—it's very delicate! I like to use a long worktable that allow me to set up a 6-foot ruler. As a test for proper length, you may want to use some cheap copper wire first in order to verify the correct run between your components. It's important to allow enough length to avoid sharp turns or bends, which stresses the outer skin of the wire. Though more critical with smaller gauge tubing, inserting the wire into the jacket is much easier if you polish it with steel wool, first. Many DIYers, as well as manufacturers, say that the smoother surface of polished wires make them sound better, but this is a level of minutiæ that I have not been able to verify. On the other hand, it only takes a few minutes, doesn't add to the cost, and by straightening out any kinks or turns, makes the operation much easier.

While Allen Wright recommends silver polishing paste, it's a lot easier to just use type 0000 steel wool. Polish a few inches at a time by burnishing it with 3 or 4 strokes of the steel wool, being careful not to kink the wire. Making kinks are very easy to do, especially with 20 AWG and smaller.

istvan01
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3669

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: istvan01 »

... Hangjelet vezető kábelként zománcozott rézhuzalt használnak, használunk.
Mellesleg az ezüst oxidot is le szokták polírozni a jobb hang érdekében, ha jól tudom.

ARANY KÖPÉS
zománcozunk, drótot polírozunk ... jóóó

Az ezüstoxid vezetőképessége alig különbözik a tiszta ezüsttől, azonos norm környezetben 10-100 szor lassabb a képződése mint a réz oxidációja, és sokkal vékonyabb rétegben alakul ki.
Dehogy gyártáskor polírozni az egyébként galván technológiával felvitt pár mikronos ezüst réteget, nem semmi ...

cables
Törzsgárda
Törzsgárda

Kábelezzünk

1. Bár az ezüstözött réz vezetőkkel nekem sincsenek jó tapasztalataim és fel is hagytam az ilyen anyagokkal történő kísérletezéssel, mégsem fogalmaznék olyan sarkosan, mint Cables szaktárs.

2 Minden bizonnyal anomáliákat okoz(hat), ha a hangfrekvenciás jel többféle jellemzőjű anyagon kénytelen haladni (bár kicsit fura, hogy ezt csak a kábeleknél tekintjük problémának, a készülékeknél meg nem), de nem fognék mindent - a hifista körökben enyhén szólva is elcsépelt - skin hatásra, főleg annak tudatában, hogy a réz vezető oxidációja során a külső felületen egy elektromosan igen problémás réteg jön létre, ami az ezüstnél és aranynál messze nem ilyen drámai, utóbbinál gyakorlatilag nincs is oxidáció. Ha már légszigetelésű, vagy levegőben dús szigetelésű kábelekről beszélünk, én ezeket is figyelembe venném, mielőtt komoly következtetéseket vonok le.

1. Tényleg sarkosan fogalmaztam, de nem véletlenül. Az ezüstözött réz ugyanis becsapós téma, jónak , sőt nagyon jónak tünik első hallásra, de egy művi hang világába visz. Nem véletlen, hogy előbb utóbb mindenki rájön erre, ahogy alább olvashattuk, vagy ahogy Te is írtad. Minek fussanak köröket, akik most kezdik a kábelezést. Amit én ide beírok nem a kábel guruknak szánok, hanem a "kezdőknek".

2. Amit írsz az csupasz huzalra vonatkozik. Hangjelet vezető kábelként zománcozott rézhuzalt használnak, használunk.
Mellesleg az ezüst oxidot is le szokták polírozni a jobb hang érdekében, ha jól tudom.

Vendég

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Ez bizony pont így van.
Számtalan gyártó "tiszta" ezüst kábelét próbáltam az Audioquest-től a Wireworld-ig, de ahány, annyi féle. Nem lehet ráhúzni, hogy ez egy "tiszta ezüst", úgy is szól. Egy frászt. Volt olyan, ami döglöttebben szólt, mint egy rossz rézkábel, pedig jó drága volt, a sajtó ódákat zengett róla. A másik meg vékony volt és úgy sikított, hogy már szinte fájt hallgatni. Arról is dicshimnuszok zengtek.
Ezért sem lehet semmiféle következtetést levonni az alapanyag vegyjeléből. Nem ilyen egyszerű a történet. Ha az lenne, mindenki tudna kábelt csinálni, de tapasztalatom szerint csak elenyésző a számuk.
Arról nem is beszélve, hogy mindenki átesik a "kábel készítés" látszólag könnyű mivoltán. Aztán sok felesleges kör, eltöltött idő után rájön, hogy megveszi a hozzá közelálló gyártó számára elérhető kábelét.

Vendég

Kábelezzünk

Látom, néhányan csak nem tudnak leszokni a maguk igazának mindenek felett kezeléséről. Bár az ezüstözött réz vezetőkkel nekem sincsenek jó tapasztalataim és fel is hagytam az ilyen anyagokkal történő kísérletezéssel, mégsem fogalmaznék olyan sarkosan, mint Cables szaktárs. Minden bizonnyal anomáliákat okoz(hat), ha a hangfrekvenciás jel többféle jellemzőjű anyagon kénytelen haladni (bár kicsit fura, hogy ezt csak a kábeleknél tekintjük problémának, a készülékeknél meg nem), de nem fognék mindent - a hifista körökben enyhén szólva is elcsépelt - skin hatásra, főleg annak tudatában, hogy a réz vezető oxidációja során a külső felületen egy elektromosan igen problémás réteg jön létre, ami az ezüstnél és aranynál messze nem ilyen drámai, utóbbinál gyakorlatilag nincs is oxidáció. Ha már légszigetelésű, vagy levegőben dús szigetelésű kábelekről beszélünk, én ezeket is figyelembe venném, mielőtt komoly következtetéseket vonok le.

Jómagam éveken át a tiszta réz vezetőkre esküdtem, ami leginkább azon nyugodott, hogy nem találkoztam elfogadható produkcióval más anyagokból készült kábelekkel. Ez persze az én szegénységi bizonyítványom. A napokban viszont sikerült belekóstolni a jófajta ezüst világába és bizony alapjaiban változott meg a véleményem az egyetlen igazsággal kapcsolatban. Számomra is nagy tanulság ez.

Az ember élete végéig tanul.

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11317
Kapcsolat:

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

Valahol máshol lesz az igazság.

Igen és ismét ott tartunk, hogy az anyag, a kialakítás, a méret önmagában nem biztosíték semmire. A topic zárható. :-)

dörmögi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 394

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: dörmögi »

Ezért sem lehet semmiféle következtetést levonni az alapanyag vegyjeléből. Nem ilyen egyszerű a történet. Ha az lenne, mindenki tudna kábelt csinálni, de tapasztalatom szerint csak elenyésző a számuk.

Teljesen egyetértek.

LP futómű: SME Model 10; Hangkar: SME V; Hangszedő: Benz Micro LP-S MR; CD futómű: Audio Research CD2; DAC: Audiomat Tango 2.5; Kazettás deck: Pioneer CT-95; Phono előfok: Audiomat Phono 2; Erősítő: Audiomat Récital MKIII; Hangfal: Coincident Super Victory; Equation 25; Hálózati kondícionáló: 2 x PS Audio Duet Power Center; Hangkarkábel: Stealth Audio Hyperphono; Digitális kábel: Heaven's Gate Audio Silver Signature; Interconnect kábelek: Stealth Audio Metacarbon és Heaven's Gate Audio Ultra Silence; Hangfalkábel: ValhallA AgPt-R, Heaven's Gate Audio Silver Signature; Hálózati kábelek: ValhallA AgPt-R, Elrod, Electraglide és PS Audio

Heed Thesis rendszer

opel123
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 421

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: opel123 »

Nekem az a bajom ezzel, hogy egy kábel hogyan emelhet ki? Erősít? Az eredeti magasfrekvenciás jelből 2x akkorát csinál? Vagy minden mást csillapít, és a nagyfrekvenciákat kevésbé? Nehezen megfogható dolog ez. Az összekötőknél a fogadó erősítő bemenő ellenállása nagyságrendekkel nagyobb, mint a szkinhatásból eredő impedancia változás. Nem is nagyon tudjuk mérni, viszont hallani nagyon lehet! Minél vékonyabb ezüstözöttet használtam, annál jobban tűntek el a mélyek (érzésre a felére). Ezeknél az ezüst mennyisége %-osan több, mint a vastagabbakban. Ki kellene próbálni tiszta ezüsttel: mi lesz a mélyekkel?

Most jut eszembe, egyszer próbálgattunk különféle összekötőket, volt olyan köztük, amelyikkel érezhetően halkabb volt a zene (a többi volt harsányabb?). Szkóppal megmérve, semmilyen amplitúdó különbséget nem tudtam fülöncsípni!

Az ezüst átmérője nem áll ilyen összefüggésben a mélyekkel szerintem. Az erősítő RCA-któl a bemenetválasztóig nálam pl. nagyon vékony színezüst bekötés van. 3x0,1-es hangkarkábel, aminek abszolút nincs visszafogó hatása. A másik érdekesség, hogy korábban volt Audio Note V kábelem ami összkeresztmetszetre kb negyede a mostani Vz-nek de a basszusokat a V nagyon eltúlozta. Ez a különbség akkor volt nagyon nyilvánvaló amikor a füles erősítőmmel hallgattam zenét a 2 kábelt cserélgetve. A vékonyabbal szinte nem lehetett hallgatni annyira dübörgött. Valahol máshol lesz az igazság.

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

Kábelezzünk

Most megint finoman elsuhantál a konkrét kérdés elöl, pedig nem volt bonyolult, nem először tapasztalom ezt nálad egy-egy felvetésednél. Mint ahogy volt ez anno a hosszú és rövid kábel, vagy nem régen a "megméred akusztikusan" kérdéskörben. Aztán most előadod a tiszta ezüst érdekes hatását, aztán vissza bújsz, "drága gyári kábelekkel nem foglalkozom". Ne a drágaság legyen az első megközelítés inkább az elv, a felépítés, szerkezet, aztán ezt ki mennyiért tudja előállítani,meg eladni az megint egy másik kérdés.

Nem volt szándékomban suhanni, úgy válaszoltam a kérdésedre, ahogy feltetted. Ipari ezüst drótokkal kísérletezem, többféle kialakításban. Mit mondjak még róla? Nincs titkos receptem, sem anyagom. Ott csúszhatunk el egymástól gondolatilag, hogy én egy szót sem írtam "jóságról", a felsőbbrendűséget is Te hoztad a képbe. Nem a világ legjobb anyagát, kábelét keresem, csak kísérletezem és néha meglepődök.

Vendég

Kábelezzünk

Még egyszerűbben, csupán attól hogy színezüst a kábel az esetek többségében nem éri meg árát.

Ez bizony pont így van.
Számtalan gyártó "tiszta" ezüst kábelét próbáltam az Audioquest-től a Wireworld-ig, de ahány, annyi féle. Nem lehet ráhúzni, hogy ez egy "tiszta ezüst", úgy is szól. Egy frászt. Volt olyan, ami döglöttebben szólt, mint egy rossz rézkábel, pedig jó drága volt, a sajtó ódákat zengett róla. A másik meg vékony volt és úgy sikított, hogy már szinte fájt hallgatni. Arról is dicshimnuszok zengtek.
Arról nem is beszélve, hogy mindenki átesik a "kábel készítés" látszólag könnyű mivoltán. Aztán sok felesleges kör, eltöltött idő után rájön, hogy megveszi a hozzá közelálló gyártó számára elérhető kábelét.

istvan01
V.I.P.
V.I.P.

Kábelezzünk

Felsőbbrendűnek nem mondanám, főleg nem pénzügyileg, de még csak nem is kábel. Drága gyári kábelekkel nem foglalkozom sok okból kifolyólag. Tiszta ezüst vezetőkkel kísérletezem különféle méretben és kialakítással szerelve.

Most megint finoman elsuhantál a konkrét kérdés elöl, pedig nem volt bonyolult, nem először tapasztalom ezt nálad egy-egy felvetésednél. Mint ahogy volt ez anno a hosszú és rövid kábel, vagy nem régen a "megméred akusztikusan" kérdéskörben. Aztán most előadod a tiszta ezüst érdekes hatását, aztán vissza bújsz, "drága gyári kábelekkel nem foglalkozom". Ne a drágaság legyen az első megközelítés inkább az elv, a felépítés, szerkezet, aztán ezt ki mennyiért tudja előállítani,meg eladni az megint egy másik kérdés.

Ez van ...

Egyébként a kevés tiszta ezüst próbálkozásaim, nem csak Siltech körben, abból azt vonom le, attól hogy tiszta ezüst, vagy annak látszó-mondott a kábel anyaga, még lehet gyenge a hangja, sőt, azt is tapasztaltam, alsóbb rendű (hogy fogalmazzak) tiszta "gyári" kábeleknél az ezüst nem hoz arányos és elegendő hang jobbulást, vagy inkább a produkciójuk ár-értéke nem tükrözi az ezüsttel beépített drágább alapanyagot. Még egyszerűbben, csupán attól hogy színezüst a kábel az esetek többségében nem éri meg árát.

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

Kábelezzünk

És mi volt ez a felsőbbrendű ezüst kábel?

Felsőbbrendűnek nem mondanám, főleg nem pénzügyileg, de még csak nem is kábel. Drága gyári kábelekkel nem foglalkozom sok okból kifolyólag. Tiszta ezüst vezetőkkel kísérletezem különféle méretben és kialakítással szerelve.

violin
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1274

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: violin »

Nálam MXT van...
Sajnos nekem meg felsőbb kategóriás Siltech-el nincs tapasztalatom. De ez sem rossz....nem tudnék beszámolni semmiféle kiemelésről.Jól szól,minden a helyén van.Próbáltam egy-két kábelt,de mindig rosszabb lett.Ami egyértelműen jobb,azt most nem tudnám megfizetni...
Az igazsághoz hozzátartozik,hogy a mostaninak is 10e felett volt métere...

De van pl egy régi,ezüstözött IC-m (Dietz)...nagyon jó kis kábel,majdnem olyan mint a Siltech MXT szériás IC-i...
AVM - osztrák Tesla - svájci lemezvakaró - HT Pro 9+ - háelté 3.....zene és bona.

suminator968
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1082

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: suminator968 »

Reménykedsz, hogy siltech mi?

Az elveit ismerve szinte kizárt...
Sabo Audio Streamer 23--Mzx PRE-NR1--Mzx SS Illuminator Activ Speaker—2xDynavoice Challenger sub
Táp:UnKnow Helix Reference Ultra, Viablue X-60 Silver, Viablue EP-7 Ethernet,
Audio cable:Sabo Audio Solar XLR
Úton: IPhone 13Pro Max-Tidal—-Apple Airpods Pro2

istvan01
V.I.P.
V.I.P.

Kábelezzünk

Eddig csak szorgalmasan olvasgattam ezt a topicot, gondoltam tanulhatok valamit, természetesen most nagyobb a káosz mint mikor elkezdtem olvasni , de nem is ez a fontos. Érdeklődnék hozzáértőktől, hogy mi a helyzet a "hybrid" (ez nem biztos, hogy jó megfogalmazás, értsd pl.: réz és ezüst kölön szigetelésben egy IC-n belül) kábelekkel. Volt itt már szó réz, ezüst, ezüstözött réz, különböző arany ezüst réz ötvözetű drótokrók, de ezekről nemigen beszél senki.
Ha mégis esett ezekről szó akkor sorry!

ezt a fajta hibridet nem, de -hogy maradjak a kedvenc márkámnál- a Siltech MXT szériában a tiszta rézszálak mellett van néhány arannyal dúsított ezüst szál is egy kötegben a rézszálakkal. A Siltech határozottan állítja a szálak felületi ezüstözése helyett az ilyen kevert szálas vezető jobban szól.
Viszont sajna nekem saját tapasztalatom az MXT-ről nincsen, túl korán megfertőződtem a tiszta ezüst drótokkal.

Big
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 761

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Big »

Eddig csak szorgalmasan olvasgattam ezt a topicot, gondoltam tanulhatok valamit, természetesen most nagyobb a káosz mint mikor elkezdtem olvasni , de nem is ez a fontos. Érdeklődnék hozzáértőktől, hogy mi a helyzet a "hybrid" (ez nem biztos, hogy jó megfogalmazás, értsd pl.: réz és ezüst kölön szigetelésben egy IC-n belül) kábelekkel. Volt itt már szó réz, ezüst, ezüstözött réz, különböző arany ezüst réz ötvözetű drótokrók, de ezekről nemigen beszél senki.
Ha mégis esett ezekről szó akkor sorry!
DK Design VS1 Reference MkII, Revel Performa F30, Ariston Audio RD110SL-SME3009S2 Imp-VdH Frog-Pointe Pure Power Supply-PS Audio GCPH, Dual Audio PC-Linear Power Supply-M2Tech Young-Palmer Power Station, Philips CD930, Denon TU-QS10, Harmonic Technology,Transparent,AudioQuest,ValhallA,HydraSound

pi61
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 32

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: pi61 »

Ezek a nagyfrekvenciás összetevők vesznek el a vastag huzalokon és a veszteséges szigetelésen. Letompul a hang. Ezt ellensúlyozzák az ezüst bevonattal, ami viszont épp a huzal felületén haladó nagyfrekvenciákat emeli ki. Ettől lesz a hang idegesítően csengő.
Nyilván nagy gonddal lehet készíteni olyan ezüstözött réz huzalokat ahol ez nem szembetűnő, de akkor is igaz az, hogy megbomlik az eredeti jel.

Nekem az a bajom ezzel, hogy egy kábel hogyan emelhet ki? Erősít? Az eredeti magasfrekvenciás jelből 2x akkorát csinál? Vagy minden mást csillapít, és a nagyfrekvenciákat kevésbé? Nehezen megfogható dolog ez. Az összekötőknél a fogadó erősítő bemenő ellenállása nagyságrendekkel nagyobb, mint a szkinhatásból eredő impedancia változás. Nem is nagyon tudjuk mérni, viszont hallani nagyon lehet! Minél vékonyabb ezüstözöttet használtam, annál jobban tűntek el a mélyek (érzésre a felére). Ezeknél az ezüst mennyisége %-osan több, mint a vastagabbakban. Ki kellene próbálni tiszta ezüsttel: mi lesz a mélyekkel?

Most jut eszembe, egyszer próbálgattunk különféle összekötőket, volt olyan köztük, amelyikkel érezhetően halkabb volt a zene (a többi volt harsányabb?). Szkóppal megmérve, semmilyen amplitúdó különbséget nem tudtam fülöncsípni!

csövi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1024

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: csövi »

Reménykedsz, hogy siltech mi?
Michell Engineering, Devialet Expert 220 Pro és MartinLogan CLS+ 2db Rytmik Audio, canare cable

istvan01
V.I.P.
V.I.P.

Kábelezzünk

A napokban viszont sikerült belekóstolni a jófajta ezüst világába és bizony alapjaiban változott meg a véleményem az egyetlen igazsággal kapcsolatban. Számomra is nagy tanulság ez.

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”