ahol össze tud magának pakolni egy Pro.insider változatot, ami akár magyar nyelvű is!
https://uup.rg-adguard.net/index.php
Hajrá!
...már hogy legyen valami PCs hozzászólás is a sok "törmelék" mellett

Én ilyet nem ismerek. Akit ismerek és nagyonsokmilliós hifije van, annak semmi köze sincs a luxusautókhoz.. lehet, hogy Alto sem látott még ilyet. Viszont ismerek, najo hallottam olyan luxusautos embert, aki Denon HM erositot meg Dali hangfalakat hasznal. Mindezt ugy 5milla ertekben.diagnet írta: ↑2021.07.04., vas. 18:27Milliós hangfalat meg erősítőt nem nagy kunszt eladni, mert lassan a legolcsóbb kategória is onnan indul. Alatta még gyújtósnak sem jók.alto írta: ↑2021.07.04., vas. 17:22
Biztos, hogy létezik egy ilyen réteg. Én viszonylag sok többmilliós értéket képviselő erősítőt, hangfalat adtam már el, de a vevőim egyátalán nem ebből szegmensből érkeznek. Zeneértő, zeneszerető emberek (olykor zenészek), akiknek ez a hobbija, és hajlandók is költeni rá. Többnyire jómódúak, de nem szupergazdagok, és nagyon is megfontolják, hogy meddig érdemes elmenniük. Elsősorban hangminőséget vásárolnak, nem státusszimbólumot.
Aztán persze olyan is van, aki luxusautóval érkezik, elvisz egy százezerforintos Dune-t filmezéshez, és kiröhögi a 2 milliós hangfalat, hogy ki vesz ilyet, hiszen ennyi pénzből már kijönne a legütősebb felniszett is a mergához. Ha feltétlenül muszáj lenne minősíteni, én inkább erre mondanám, hogy elfajzott igény.
Most viszont kissé elbizonytalanodtam, hogy olvasott, de liberális értelmiségiként hova is tegyem magam?![]()
Ügyesen kikerülted azt a réteget, akik luxusautóval érkeznek luxuskábelért, luxupécéért, luxustápért, luxuskenőcsért a 275 önálló komponensből álló luxushifihez. Amit gondosan aláírásba ágyazva szépítgetnek és alkalom adtán egy figyelemfelkeltő poszt elhelyezésével bazsalyogva fogadják a hódolatokat az erre kialakított felületeken.
Milliós hangfalat meg erősítőt nem nagy kunszt eladni, mert lassan a legolcsóbb kategória is onnan indul. Alatta még gyújtósnak sem jók.alto írta: ↑2021.07.04., vas. 17:22
Biztos, hogy létezik egy ilyen réteg. Én viszonylag sok többmilliós értéket képviselő erősítőt, hangfalat adtam már el, de a vevőim egyátalán nem ebből szegmensből érkeznek. Zeneértő, zeneszerető emberek (olykor zenészek), akiknek ez a hobbija, és hajlandók is költeni rá. Többnyire jómódúak, de nem szupergazdagok, és nagyon is megfontolják, hogy meddig érdemes elmenniük. Elsősorban hangminőséget vásárolnak, nem státusszimbólumot.
Aztán persze olyan is van, aki luxusautóval érkezik, elvisz egy százezerforintos Dune-t filmezéshez, és kiröhögi a 2 milliós hangfalat, hogy ki vesz ilyet, hiszen ennyi pénzből már kijönne a legütősebb felniszett is a mergához. Ha feltétlenül muszáj lenne minősíteni, én inkább erre mondanám, hogy elfajzott igény.
Most viszont kissé elbizonytalanodtam, hogy olvasott, de liberális értelmiségiként hova is tegyem magam? gondolkodik.gif

És vesz rá LingLong gumit...alto írta: ↑2021.07.04., vas. 17:22
Ezzel azt akarod mondani, hogy két erősítő zaja, torzítása és frekvenciaátvitele mérve megegyezik, akkor ugyanúgy is fognak szólni?Quetz írta: ↑2021.07.04., vas. 17:03A hifi elektornika ismérve, hogy nincs hallható zaja/torzítása, illetve semleges a frekvencia átvitele, azaz mérve egy egyenes. Az említett eszközök erre képesek.sutemenyx írta: ↑2021.07.03., szomb. 22:02“Én ugyanúgy hírt adok egy kiváló mérési eredményekkel rendelkező Anthem 1120-ról, StormAudio prociról, mint gyengélkedő Anthem AVM60-ról.”
Komolyan a zenehallgatás pöcegödrével, a házimozi cuccokkal példálózol? Ennek mi köze van a hifihez? Azért ezt nem gondolhatod komolyan…
Biztos, hogy létezik egy ilyen réteg. Én viszonylag sok többmilliós értéket képviselő erősítőt, hangfalat adtam már el, de a vevőim egyátalán nem ebből szegmensből érkeznek. Zeneértő, zeneszerető emberek (olykor zenészek), akiknek ez a hobbija, és hajlandók is költeni rá. Többnyire jómódúak, de nem szupergazdagok, és nagyon is megfontolják, hogy meddig érdemes elmenniük. Elsősorban hangminőséget vásárolnak, nem státusszimbólumot.diagnet írta: ↑2021.07.04., vas. 16:42Limar tökéletesen körülírta. Az elfajzott igény az, mikor nyilvánvalóan nem időmérés céljára vesznek 35 millós órát. Hanem mert birtoklási vágyuk ébredt és megtehetik. A 35 milliós óra és a mögé képzelt image reprezentálja számukra azt a társadalmi osztályt amibe tartozni kívánnak. Egy viszonylag szűk, elérhetetlennek tűnő szubkultúra aminek az elismerésére vágynak. Ez pedig nem az olvasott, konzervatív, tudományosan elismert értelmiségiek köre. Hirtelen felkapaszkodott üres emberek kapkodnak guccik, bentleyk, rolexek és már "luxus" audio termékek után. Persze rá lehet fogni hogy az óra, ékszer, autó, hifi befektetés és hobbi egyben. Csak bizonyos ciklusonként adódnak olyan helyzetek, mikor aranyórával fizetnek a kenyérért.
Olyankor kiderül mi mennyit ér, meg az is, hogy ki dönti el.

Hát nem tudom, de ha pl. azt nézzük, mennyi prémium autó fogy újként, akkor szó szerint is lehet a felső tízezer fogalmát értelmezni szerintem.

A hifi elektornika ismérve, hogy nincs hallható zaja/torzítása, illetve semleges a frekvencia átvitele, azaz mérve egy egyenes. Az említett eszközök erre képesek.sutemenyx írta: ↑2021.07.03., szomb. 22:02“Én ugyanúgy hírt adok egy kiváló mérési eredményekkel rendelkező Anthem 1120-ról, StormAudio prociról, mint gyengélkedő Anthem AVM60-ról.”
Komolyan a zenehallgatás pöcegödrével, a házimozi cuccokkal példálózol? Ennek mi köze van a hifihez? Azért ezt nem gondolhatod komolyan…

Az elfajzott igény nem a pénzhez kötődik, sokkal inkább az illető képességeihez. Ha valaki nem képes normálisan kezelni egy 150LE-s autót, de neki 600LE-s kell és a kérdésre, hogy minek neki, ha a 150LE-s autót is 3 hetente kell lakatolni, az a válasz, hogy mert megteheti. Nah, ilyenkor van az, hogy megteheti, de az igény elfajzott.
Limar tökéletesen körülírta. Az elfajzott igény az, mikor nyilvánvalóan nem időmérés céljára vesznek 35 millós órát. Hanem mert birtoklási vágyuk ébredt és megtehetik. A 35 milliós óra és a mögé képzelt image reprezentálja számukra azt a társadalmi osztályt amibe tartozni kívánnak. Egy viszonylag szűk, elérhetetlennek tűnő szubkultúra aminek az elismerésére vágynak. Ez pedig nem az olvasott, konzervatív, tudományosan elismert értelmiségiek köre. Hirtelen felkapaszkodott üres emberek kapkodnak guccik, bentleyk, rolexek és már "luxus" audio termékek után. Persze rá lehet fogni hogy az óra, ékszer, autó, hifi befektetés és hobbi egyben. Csak bizonyos ciklusonként adódnak olyan helyzetek, mikor aranyórával fizetnek a kenyérért.
Mi az, hogy "elfajzott" igény? Egy 1 milliós erősítő már elfajzott igény? És egy húszmilliós autó is az? Vagy csak ötvenmilliótól az? Ki határozza ezt meg, és milyen alapon? Talán te? És ha te vagy az, ki vagy te, hogy megítéld/elítéld egy másik ember igényeit?diagnet írta: ↑2021.07.04., vas. 14:47Azt is fel kéne fogni végre, hogy léteznek még olyan emberek, akik nem kapcsolták össze a konzumer audiót a luxuscikkek öncélú hedonista világával. Habár tudnak róla és felismerik az átszivárogtatási, összemosási kísérleteket, megpróbálnak tenni ellene ahelyett, hogy kiszolgálnák a "felső" tízezer-százezer-százmillió elfajzott igényeit.LIMAR írta: ↑2021.07.03., szomb. 20:02
Fel kéne fogni végre, hogy vannak termékek, amik nem azért léteznek, hogy mindenki meg tudja őket vásárolni.
Ha ezt el tudod fogadni, megnyugvás és béke lesz a lelkeden.
Ha nem, örökké elégedetlen, irigy és gyűlölködő leszel azokkal szemben, akik megtehetik, hogy számodra elérhetetlen termékeket vásárolhatnak. Igyekszel minden energiáddal bebizonyítani, hogy ezerszeres áron egy mérések szerint értéktelen szemetet vásároltak.

Itt a fórumon ennyi?wittao írta: ↑2021.07.04., vas. 15:03A felso tizezer nalunk 500 fo. Jo reggelt kivanok!diagnet írta: ↑2021.07.04., vas. 14:47Azt is fel kéne fogni végre, hogy léteznek még olyan emberek, akik nem kapcsolták össze a konzumer audiót a luxuscikkek öncélú hedonista világával. Habár tudnak róla és felismerik az átszivárogtatási, összemosási kísérleteket, megpróbálnak tenni ellene ahelyett, hogy kiszolgálnák a "felső" tízezer-százezer-százmillió elfajzott igényeit.LIMAR írta: ↑2021.07.03., szomb. 20:02
Fel kéne fogni végre, hogy vannak termékek, amik nem azért léteznek, hogy mindenki meg tudja őket vásárolni.
Ha nem, örökké elégedetlen, irigy és gyűlölködő leszel azokkal szemben, akik megtehetik, hogy számodra elérhetetlen termékeket vásárolhatnak. Igyekszel minden energiáddal bebizonyítani, hogy ezerszeres áron egy mérések szerint értéktelen szemetet vásároltak.
Azt is fel kéne fogni végre, hogy léteznek még olyan emberek, akik nem kapcsolták össze a konzumer audiót a luxuscikkek öncélú hedonista világával. Habár tudnak róla és felismerik az átszivárogtatási, összemosási kísérleteket, megpróbálnak tenni ellene ahelyett, hogy kiszolgálnák a "felső" tízezer-százezer-százmillió elfajzott igényeit.LIMAR írta: ↑2021.07.03., szomb. 20:02

Így van, a jó tápegység fontos, hiszen az mindennek az alapja, akár digitális, akár analóg fokozatról legyen szó. Az már egy nehezebb kérdés, hogy milyen is az a jó tápegység. Hát javarészt olyan, ami az adott feladatra a legjobb és nincs olyan, hogy az egyetemleges legjobb. Hogy ezt a tápegységet melyik népcsoport gyártja, lényegtelen, a fizika Kínában és itthon teljesen egyformán működik. :) Ha a különböző népcsoportok hallását nagyobbacska mintákon kiátlagoljuk, akkor ott bizony már lehet számottevő különbség közöttük. És bizony van is. :)wittao írta: ↑2021.07.04., vas. 11:04
Igen, pont ezt írtam, az egyik -60 - -180dB-ig megy, a másik pedig amit jó/jobb színben szeretnénk feltüntetni az 0 - -160dB-ig. Ez egy elég mocsok dolog szerintem. Kicsit ahhoz hasonlítanám, amikor megadják egy oszcillátorra, hogy 15fs jittere van... amikor pedig belekukkantunk az oszcillátor leírásába, kiderül, hogy az utolsó 1/5-öd részt veszik "számításuk alapjául", közben az RMS jitter jórésze az 1Hz - 10Hz - 100Hz tartományokban jelenik meg. Finomkodva esetleg néhány bátrabb cég 1kHz-től is megadja :)
Szóval ezek a mérések is olyanok, hogy...
Azzal viszont egyetértek, hogy a jó tápegység mindenképpen ildomos, ha nem szeretnénk a csúcs dual/quadroAK4499 vagy ESS9038UltraProTop1 kínai dacunk képességén csorbát ejteni![]()

A két fül között, rögtön a szem mögött. Ott dől el szinte minden.asebestyen írta: ↑2021.07.04., vas. 10:53Tehát a marad a kérdés, hogy mire a nagy hűhó, illetve adódik a kérdés, hogy hol van a szűk keresztmetszet. :)

Másik oldalról, Te meg kicserélsz 10 centi drótot a tápvonalon ezüstre, hogy jobb legyen a felbontás, aztán a Fekete Kovács Kornél meg beteszi ugyanazt a felvételt egy átlagos autó gyári hangrendszerébe és kiírja kottába azt a szólamot, amit Te nem is hallottál, hogy ott van. A Te szabadon behelyettesíthető rám vagy a hifisták 99.9%-ra.sutemenyx írta: ↑2021.07.04., vas. 10:29Ja…, valoban akár még azonos nagyságrenden is lehetnek…
Aztán kicseréled a dacban a tápkondikat, pont ugyanazt fogod mérni, a hangja meg tökmás lesz.
Ha ezt bármelyik ilyen méregetőember akár csak 1x is kipróbálta volna, akkor ő többet nem közölne méréseket. Dehat idaig mar nem jut el a dolog.

Igen, valóban csalóka első ránézésre, kinagyítva aztán látszik, hogy a függőleges tengely átfogása/skálázása nem egyforma. Valószínű, a mérések különböző időpontokban készültek, a mentett képek nem azzal a céllal kerültek eltárolásra, hogy majd egymáshoz hasonlítsák őket laikusok.wittao írta: ↑2021.07.04., vas. 10:07Azert eleg trukkosen van megoldva a 711-es spektruma… a masik -160dB-t is lazan abrazol, az ujabb pedig -150-tol indul, igy latvanyos mondjuk. 1 es 2kHz kozott azok a tuskek azert eleg szepek, a linearisnal pedig az 50Hz es felharmonikusai.
Ez is egy szep dolog a meresekben es azok talalasaban :)
Sokan, sokféle reprodukált hangot keresünk, tartunk igazán jónak. Az, hogy még több fűszer, torzítás, és ezzel korrelálva, még kevesebb valódi - a felvételben ténylegesen jelen levő - információ elégíti ki a "kényes" ízlésünket, ne legyen már etalon mindenki számára.sutemenyx írta: ↑2021.07.03., szomb. 21:50Az a baj, hogy a 70-es, 80-as évek óta gyártogatnak pl 0.01% és 0.001% torzitasu erositoket is, vagy annal is alacsonyabb torzitasuakat. Aztan mindegyik mashogy szol es egyik sem valtotta meg a vilagot. Sőt vannak akik most is többtized, vagy akár több egész százalékos torzítású erősítőket nyúznak inkább.
Az ASR-ről amirm dac mérései valójában sokkal több információt nyújtanak a készülékek műszaki minőségéről ( mérnöki tervezési munka, alkatrészhasználat, kivitelezés minősége, stb ) mint csupán a torzítás számértékek, amelyekkel errefelé szokás dobálózni...
Pl. a Soulution hagyományos analóg tápegységű 710 típusú végerősítő, valamint az újabb - kapcsolóüzemű tápegységű - 711 típus zaja.:

Megint feltételezel, most éppen gyűlöletet és anyagi helyzetet vizionálsz esetemben :)LIMAR írta: ↑2021.07.03., szomb. 20:02Van egy érzésem, hogy halvány lövésed sincs arról, hogyan működik a luxus cikkek piaca.
Senki nem vesz egy Vacheron Constantin órát 35 millióért azért, mert pontosabban jár, mint a 2 dolláros piacos szemét kínai kvarcóra.
https://www.chrono24.hu/vacheronconstan ... 361496.htm
Lehetne vaktesztelgetni, méricsgélni őket, melyiknek nagyobb a mechanikus alapzaja, melyiknek pontosabb az időalapja, de minek.
Azzal kéne tisztában lenni, hogy nem ugyanaz a célközönség.
Aki megteheti, hogy luxuscikket vásároljon, rohadtul nem érdekli az ilyen kiragadott paraméter szerint felállított rangsor.
Aki meg nem, az megnyugvást talál benne.

Van egy érzésem, hogy halvány lövésed sincs arról, hogyan működik a luxus cikkek piaca.