Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
HDMI Kábelből, olcsót vagy drágát?
-
Vendég
Én Van Den Hul-t rendeltem, de még nem jött meg. 5 m-es 25 e Ft. Ez nem számít drágának, ahol újságban tesztelték őket, ez volt az alsó árkategória.
Közben történt, hogy elhoztam egy Hama 1,5m 4500Ft kábelt, és egy Nordost 2m-es 2800Ft-os HDMI kábelt próbára.
Meglepő volt számomra az eredmény, mert a képen én bizony nem láttam különbséget a két kábel közt. (Hangban nem is próbáltam, mert az didi koaxon megy.)
Igaz, még sokat nem tesztelgettem a két kábelt, ma is vizslantom őket. Mozgó, majd álló képet vizsgálgatok. Vagy van erre vmilyen hatékony teszt módszer?
Digitális jelátvitelről van szó, tehát analóg jellegű hibákat hiába keresel a képen. Ha nincsenek zavarjelek a képen akkor jó lesz az olcsóbb kábel is. Igazság szerint 10 méter felett kezdődnek a problémák, 20-nál már akármilyen drót nem megfelelő.
Szerintem a 25 ezer Ft-os 5 méteres kábel kifejezetten drágának számít. 8-10 méteres kábelek vannak ennyiért a jobb minőségű kategóriából. Az enyém 8 méteres, 10 ezer volt és hibátlan. Persze biztos van 200 ezerért is HDMI kábel, mint ahogy digit koaxkábel is van többszázezerért.
Én Van Den Hul-t rendeltem, de még nem jött meg. 5 m-es 25 e Ft. Ez nem számít drágának, ahol újságban tesztelték őket, ez volt az alsó árkategória.
egy 75e-es lejátszóhoz 5e/m kábel... hát
Amúgy nem vagyok róla meggyőződve, hogy HDMI-nél nagyon nagy különbségek lennének kábel és kábel között...
Amit én használok az noname 10m-es 13e volt ha jól emlékszem, még úgy is tökéletesen működik, ha PC-ből DVI-HDMI (ez is noname ) adapterrel használom. Egy baja van marha vastag. Azt el tudom képzelni, hogy a drágábbakat más ötvözetből készítik és így azonos vezetési tulajdonságok mellett sokkal vékonyabbak...
Mozi: JVC DLA-NP5, Zidoo Z9X, Anthem AVM 60, Myryad MXA7150, B&W 603S2, B&W HTM7, B&W 601S2, Jamo SW505E.
Zene: Hansugárzók: Almássy Audio Magus A, Előfok: Dénes Péter, Végfok: Dénes Péter monoblock pár, Marantz SA-15S1, Marantz ST-15S1, LP: Tesla nc 440 + Shure M95ED pickup
Zene: Hansugárzók: Almássy Audio Magus A, Előfok: Dénes Péter, Végfok: Dénes Péter monoblock pár, Marantz SA-15S1, Marantz ST-15S1, LP: Tesla nc 440 + Shure M95ED pickup
Közben történt, hogy elhoztam egy Hama 1,5m 4500Ft kábelt, és egy Nordost 2m-es 2800Ft-os HDMI kábelt próbára.
Meglepő volt számomra az eredmény, mert a képen én bizony nem láttam különbséget a két kábel közt. (Hangban nem is próbáltam, mert az didi koaxon megy.)
Igaz, még sokat nem tesztelgettem a két kábelt, ma is vizslantom őket. Mozgó, majd álló képet vizsgálgatok. Vagy van erre vmilyen hatékony teszt módszer?
no hifi, no cry...
Hama-t láttam legolcsóbbnak 4-5e, a köv. Profigold PGV1002 középár 13e és így feljebb...
- volt mar forumtars aki profigoldot kuldott vissza ..
T A M I . H U
Kapcsolat: T-VDSL 23008 down/ 5022 up
"... like a bridge ower troubled water ... "
Kapcsolat: T-VDSL 23008 down/ 5022 up
"... like a bridge ower troubled water ... "
Sziasztok,
DVD-LCDTV összekötésére milyen HDMI kábelt érdemes venni. Csak képhez kéne.
2 méteresből találtam 4500Ft-tól 28.000Ft-ig. Mi indokolja ezt a nagy árkülönbséget??
Megköszönném, ha tudnátok ebben segíteni.
Mint mindig itt is a kábel minőségétől függ/függhet a képminőség. Ilyen rövid távon azonban talán nem érdemes a legdrágábbat megvenni.
Értem, szerinted melyik márka venne erre egy jó alternatíva?
Hama-t láttam legolcsóbbnak 4-5e, a köv. Profigold PGV1002 középár 13e és így feljebb...
-
Vendég
Sziasztok,
2 méteresből találtam 4500Ft-tól 28.000Ft-ig. Mi indokolja ezt a nagy árkülönbséget??
Mint mindig itt is a kábel minőségétől függ/függhet a képminőség. Ilyen rövid távon azonban talán nem érdemes a legdrágábbat megvenni.
Sziasztok,