Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Panasonic DVD hibakódok
Panasonic DVD hibakódok
Imici: Minek neked 2 DVD lejátszó? Ráadásul egymás tetején a kettő!
Hát, hogy egyszerűen tudja másolni a filmeket, a dupla kazettás deck mintájára :vazeg:
Háá azéé vettem, mer egy dévédén billegett a videjómagnóm!
De most komolyan:
Az S47-est elsősorban zenehallgatásra vettem. A Receiver DAC-ja szerencsére igen jól sikerült, optikán keresztül szebben szól mint a Technics CD lejátszóm analóg kimenetről. Az S75-öst nincs szívem CD hallgatásra befogni, inkább DVD Audio/Video-ra használom.
Ráadásul sokszor volt olyan, hogy a RAM-on megszerkesztett filmet írtam át -R lemezre, és közben egy másik filmet néztem volna, vagy CD-t akartam hallgatni.
Így most nincs kompromisszum, mindent lehet egyszerre!
Egyébként egyre inkább megkedvelem a 47-est. Gyors, áttekinthető menü, gyönyörű kép, neonkék design... mi kell még egy magamfajta gyeröknek?
Erősítö: Kenwood KRF-X9060D THX Select 6*100W , Marantz PM-50 2*85W Hangfalak: Wharefedale Diamond 8Center, 8.4front, 8.2surround Sub: Mordaunt-Short MS-907W Kábel: Monitor Cobra 4mm2
CD:Denon DCD-755 DVD: Panasonic DVD-S75 ; Panasonic DVD-S47 DVD Recorder: Panasonic DMR-E50 ; Panasonic DMR-EH60 200GB HDD, Progressive scan TV: Samsung LE32R32BX , LG Flatron 100Hz PIP RE-29FA33PX Video: Panasonic NV-FJ632 Nicam Hi-Fi Deck:Denon DRM-595
Lemezjátszó:Akai AP-Q310 (néha jó egy kis nosztalgia bakelitezés... /emoticons/default_smile.png" alt=":)" data-emoticon="" srcset="/emoticons/smile@2x.png 2x" width="20" height="20" />)
Panasonic DVD hibakódok
Imici: Minek neked 2 DVD lejátszó? :vazeg: Ráadásul egymás tetején a kettő!
Hát, hogy egyszerűen tudja másolni a filmeket, a dupla kazettás deck mintájára
Panasonic TX-28LK1P, Panasonic PT-AE300, Panasonic DVD S-97, Yamaha RX-V450, Jamo Studio 180, Orion HS 288, cent/sw cs.m.
Panasonic DVD hibakódok
Imici: Minek neked 2 DVD lejátszó? Ráadásul egymás tetején a kettő!
Panasonic DVD hibakódok
Megtörtént!
Erősítö: Kenwood KRF-X9060D THX Select 6*100W , Marantz PM-50 2*85W Hangfalak: Wharefedale Diamond 8Center, 8.4front, 8.2surround Sub: Mordaunt-Short MS-907W Kábel: Monitor Cobra 4mm2
CD:Denon DCD-755 DVD: Panasonic DVD-S75 ; Panasonic DVD-S47 DVD Recorder: Panasonic DMR-E50 ; Panasonic DMR-EH60 200GB HDD, Progressive scan TV: Samsung LE32R32BX , LG Flatron 100Hz PIP RE-29FA33PX Video: Panasonic NV-FJ632 Nicam Hi-Fi Deck:Denon DRM-595
Lemezjátszó:Akai AP-Q310 (néha jó egy kis nosztalgia bakelitezés... /emoticons/default_smile.png" alt=":)" data-emoticon="" srcset="/emoticons/smile@2x.png 2x" width="20" height="20" />)
Panasonic DVD hibakódok
Hahó!Kicsit keresztbe mennek itt a dolgok, ezért is javasoltam, hogy kellene az S47-nek is egy saját topik, szerintem az év egyik nagy slágere lesz, és nem csupán az ára miatt!
Van saját topicja. Csak kicsit régen szóltak hozzá, így lekerült a "toplistáról". De várj egy kicsit, mindjárt visszahozom...
Panasonic DVD hibakódok
Imci1972: kösz a hozzászólásokat! Én is úgy látom, hogy egy Pana bírhatna többet is, de én is úgy vagyok vele, hogy én már annyira megszoktam a képinőségét, (egyszer volt egy darabig Pioneer DVD-m, az 5-ös sorozatból, de számomra már túl éles és kontúros volt a kép), hogy nem szívesen váltanék másra, az meg 100%, hogy még egyszer nem veszek 100e-ért lejátszót... Kíváncsian várom a beszámolódat az S47-ről. Ezek szerint igazak a jó hírek? Jaj!
Hali!
Épp akartam javasolni, hogy látogass el az s75 topicba, mert megvan a teszt.
Erre mit látok: Nem hogy megvetted, de még a le is tesztelted... :vazeg:
Hiába. Úgy látszik öregszem, és lassulok...
Egyébként annyira bejött nekem az s47, hogy én is vettem egyet, most ott figyel a DVD író, és az s75 tetején...
Remélem Neked is sok örömet fog majd okozni.
Üdv: Imre
Hahó!
Kicsit keresztbe mennek itt a dolgok, ezért is javasoltam, hogy kellene az S47-nek is egy saját topik, szerintem az év egyik nagy slágere lesz, és nem csupán az ára miatt!
TV: TCL 65C805, Blu-ray 4K UHD: Sony Sony UBP-X800M2; AV-Receiver: Pioneer SC-LX87; CD: Rotel RCD-06; Hangfalak: Quadral Platinum M35 front, Quadral Platinum M10 Base center, Canton Plus X.3 és GX.3 surround, Saxx deepSound DS-12 zárt aktív sub; Kábelek: Alisca Orange Black Line RCA és hangszóró
Panasonic DVD hibakódok
Imci1972: kösz a hozzászólásokat! Én is úgy látom, hogy egy Pana bírhatna többet is, de én is úgy vagyok vele, hogy én már annyira megszoktam a képinőségét, (egyszer volt egy darabig Pioneer DVD-m, az 5-ös sorozatból, de számomra már túl éles és kontúros volt a kép), hogy nem szívesen váltanék másra, az meg 100%, hogy még egyszer nem veszek 100e-ért lejátszót... Kíváncsian várom a beszámolódat az S47-ről. Ezek szerint igazak a jó hírek? Jaj!
Hali!
Épp akartam javasolni, hogy látogass el az s75 topicba, mert megvan a teszt.
Erre mit látok: Nem hogy megvetted, de még a le is tesztelted... :vazeg:
Hiába. Úgy látszik öregszem, és lassulok...
Egyébként annyira bejött nekem az s47, hogy én is vettem egyet, most ott figyel a DVD író, és az s75 tetején...
Remélem Neked is sok örömet fog majd okozni.
Panasonic DVD hibakódok
TV: TCL 65C805, Blu-ray 4K UHD: Sony Sony UBP-X800M2; AV-Receiver: Pioneer SC-LX87; CD: Rotel RCD-06; Hangfalak: Quadral Platinum M35 front, Quadral Platinum M10 Base center, Canton Plus X.3 és GX.3 surround, Saxx deepSound DS-12 zárt aktív sub; Kábelek: Alisca Orange Black Line RCA és hangszóró
Panasonic DVD hibakódok
Igaz, hogy az írott DVD-k tönkretszik az olvasót?! Mert biza én jó sok írottat (főleg újraírottat) néztem vele mostanában, de akkor meg miért adják meg a specifikiációjában, hogy minden írható szabványt támogat?
Többnyire igaz. Azoknál a készülékeknél, ahol a lézer teljesítményét, és nem a detektor érzékenységét növelik, ha a lemez fényvisszaverő képessége kisebb. Márpedig az írható DVD-k ilyenek.
Ez a jelenség CD esetében is igaz. Az újraírható DVD esetében még rosszabb a helyzet, ott a legrosszabb a fényvisszaverő képesség. Emiatt idő előtt elköszönhet az optika.
Az írható DVD piacon az utóbbi időben elterjedt gagyi lemezek pedig tovább rontják a helyzetet. Ezek nagy része nemcsak hogy rosszul olvasható - ezáltal a lézer élettartamát is rövidíti-, de még ki sincs centírozva. Ez pedig a lemezmotort zúzza le idő előtt. Hiszen a DVD lemez elég nagy szögsebességgel forog az olvasóban, és itt már számíthat a lemez súlya, centírozottsága is.
Ezzel együtt azt mondom, hogy egy Pana azért bírhatna többet is...
Panasonic DVD hibakódok
Amúgy nekem nincs szükségem a progresszív kimenetre, ezért van még a kalapban a Pana DVD-S47-es lejátszója is. Ezzel találkozott már valaki? Tapasztalatok? Német fórumokon azt állítják, hogy jobb lett a képe a 75-ösnél!
Hali!
Én most tesztelek egy S47-est. Apámnak vettük ajándékba. Nekem S75 van.
Eddig vegyesek az érzelmeim. Van amiben jobbnak tűnik, van amiben rosszabnak. Részletes teszteredmények kicsit később, de elöljáróban annyit: Könnyen lehet, hogy én is beújítok s47-re, mellette megtartva az s75-öt is.... !
Egyébként én is arra szavazok, hogy ha DVD, akkor Pana. Még akkor is, ha nagyon úgy néz ki, hogy nem az elnyűhetetlenség mintaképei.
DE
1. 2003 májustól(?) TELJESKÖRŰ 24 hónapos garanciát vállal a Pana minden készülékére
2. Képminőségben valóban a topon vannak
3. Kényelmes, aránylag könnyen kezelhető menü. Az egyetlen bosszantó dolog a magyar nyelv kijelzésének hiánya
4. Egy 100 ropi körüli lejátszónál sincs semmi garancia arra, hogy két-három év után nem teszi le a lantot. Ebből a pénzből pedig kövéren kijön két Pana DVD is.
Ha mindkettő minimum 2 évet megy, akkor ugyanennyi pénzből 4 évig DVD-zel, és mindig új a cucc... :vazeg:
Mivel tud többet az S47, mint az S75? Gyorsabban idítja el a lemezt?
TV: LG OLED55G23, BDR: Panasonic DMR-BCT730, BDP+DVD-A/V+SACD: Pioneer BDP-450
CD: Marantz CD6006, AVR: Pioneer SC-LX59-K
Front: Monitor Audio Silver RX6, Silver RX Centre, Silver RXFX, Sub: KEF Q400b.
CD: Marantz CD6006, AVR: Pioneer SC-LX59-K
Front: Monitor Audio Silver RX6, Silver RX Centre, Silver RXFX, Sub: KEF Q400b.
Panasonic DVD hibakódok
Amúgy nekem nincs szükségem a progresszív kimenetre, ezért van még a kalapban a Pana DVD-S47-es lejátszója is. Ezzel találkozott már valaki? Tapasztalatok? Német fórumokon azt állítják, hogy jobb lett a képe a 75-ösnél!
Hali!
Én most tesztelek egy S47-est. Apámnak vettük ajándékba. Nekem S75 van.
Eddig vegyesek az érzelmeim. Van amiben jobbnak tűnik, van amiben rosszabnak. Részletes teszteredmények kicsit később, de elöljáróban annyit: Könnyen lehet, hogy én is beújítok s47-re, mellette megtartva az s75-öt is.... !
Egyébként én is arra szavazok, hogy ha DVD, akkor Pana. Még akkor is, ha nagyon úgy néz ki, hogy nem az elnyűhetetlenség mintaképei.
DE
1. 2003 májustól(?) TELJESKÖRŰ 24 hónapos garanciát vállal a Pana minden készülékére
2. Képminőségben valóban a topon vannak
3. Kényelmes, aránylag könnyen kezelhető menü. Az egyetlen bosszantó dolog a magyar nyelv kijelzésének hiánya
4. Egy 100 ropi körüli lejátszónál sincs semmi garancia arra, hogy két-három év után nem teszi le a lantot. Ebből a pénzből pedig kövéren kijön két Pana DVD is.
Ha mindkettő minimum 2 évet megy, akkor ugyanennyi pénzből 4 évig DVD-zel, és mindig új a cucc... :vazeg:
Panasonic DVD hibakódok
Az európai modell tudja a Pal progresszívet is, csak a megadott link az amerikai oldalra mutat. NTSC-ben "pixel-by-pixel" történik a progresszív pásztázás, PAL-ban pedig a hagyományos módon. Nagyon én sem tudom, hogy mi a különbség, ez valami új H/K fejlesztés.
Panasonic DVD hibakódok
Hát nem valószínű... De most meg úgy vagyok vele, hogy miért vegyek megint egy lejátszót 100e körül, ha 2 év múlva úgyis bedöglik, akkor inkább 35e körül megint egy panát (DVD-S47), mert a képpel nem volt semmi bajom, sőt! Viszont nagyon gondolkodom egy Harman/Kardon lejátszóban is, most jelent meg a DVD22-es modell: http://international.harmankardon.com/p ... ge=ENGLISH
Eddig csak jó kritikákat kapott, viszont az ára se az a 30-as kategória... Itthon 69e, míg Németo.ban 52e, erősen foglalkoztat a dolog, ráadásul a hónap végén amúgy is arra járok. Mindenesetre a Yamaha hétfőn megy a szervízbe, aztán meglátjuk mi lesz, de az biztos, hogy egy harmincezres javítást nem vállalok be! :vazeg:
Szerintem megéri, főleg az 52.000-ret. Jóknak tűnnek a spacifikációi.
- 1 gond van vele nincs neki csak NTSC 'progressive' kimenetre amerikaba jo, ide nekunk a prog PAL nemartana.. persze, akkor ha mondjuk ra szeretned kotni valamilyen progressive megjelenitore, esetleg tervezel-e projektort a jovoben?
T A M I . H U
Kapcsolat: T-VDSL 23008 down/ 5022 up
"... like a bridge ower troubled water ... "
Kapcsolat: T-VDSL 23008 down/ 5022 up
"... like a bridge ower troubled water ... "
Panasonic DVD hibakódok
Hát nem valószínű... De most meg úgy vagyok vele, hogy miért vegyek megint egy lejátszót 100e körül, ha 2 év múlva úgyis bedöglik, akkor inkább 35e körül megint egy panát (DVD-S47), mert a képpel nem volt semmi bajom, sőt! Viszont nagyon gondolkodom egy Harman/Kardon lejátszóban is, most jelent meg a DVD22-es modell: http://international.harmankardon.com/p ... ge=ENGLISH
Eddig csak jó kritikákat kapott, viszont az ára se az a 30-as kategória... Itthon 69e, míg Németo.ban 52e, erősen foglalkoztat a dolog, ráadásul a hónap végén amúgy is arra járok. Mindenesetre a Yamaha hétfőn megy a szervízbe, aztán meglátjuk mi lesz, de az biztos, hogy egy harmincezres javítást nem vállalok be!
Szerintem megéri, főleg az 52.000-ret. Jóknak tűnnek a spacifikációi.
Panasonic DVD hibakódok
Sanálattal (nekem legalábbis) jelentem, hogy a mai napom a Yamaha DVD-S830-as lejátszóm (Panasonic-technika) először H07-es, majd H02-es hibakóddal megadta magát... :-( Úgy kezdődött, hogy éppen egy film kellős közepén megmerevedett a kép és H07-el a kijelzőn nem is ment tovább. Azóta az történt, hogy eleinte még néha-néha hajlandó volt ugyan beolvasni a lemezeket, de azóta már azt sem teszi, a hibakód peig H02-re változott. Azt tudni kell, hogy ez egy 120e Ft-os lejátszó, másfél éves, és iszonyú dühös vagyok... Éppen tegnap vettem egy új szélesvásznú TV-t, talán a sok tesztelést unta meg. Most egy kölcsönbe kapott JVC-t használok, hát a Yamaha egy picit élesebb és plasztikusabb volt. Volt. Igaz, hogy az írott DVD-k tönkretszik az olvasót?! Mert biza én jó sok írottat (főleg újraírottat) néztem vele mostanában, de akkor meg miért adják meg a specifikiációjában, hogy minden írható szabványt támogat? S valóban: a net tele van a Panasonic-lejátszók H07 és H02 hibakódjaira való hivatkozással, érdekes, hogy ez a jelenség itthon még nem ütötte fel a fejét. Mondjuk ez engem nem tenne boldogabbá... :vazeg:
Azért adják me g a speckókban , hogy le tudja játszani, mert akkor a vásárlóközönség nagy részét elvesztené a Pana. Ma a nagy gyártók hozzáállása (tisztelet a kivételnek) olyan, hogy vegyél valamit, az bírja ki a garanciális időt és utána már nyugodtan elromolhat. És te vegyél egy újat.
mondjuk ezek után nem hiszem, hogy megint Panát választanád
Hát nem valószínű... De most meg úgy vagyok vele, hogy miért vegyek megint egy lejátszót 100e körül, ha 2 év múlva úgyis bedöglik, akkor inkább 35e körül megint egy panát (DVD-S47), mert a képpel nem volt semmi bajom, sőt! Viszont nagyon gondolkodom egy Harman/Kardon lejátszóban is, most jelent meg a DVD22-es modell:
http://international.harmankardon.com/p ... ge=ENGLISH
Eddig csak jó kritikákat kapott, viszont az ára se az a 30-as kategória... Itthon 69e, míg Németo.ban 52e, erősen foglalkoztat a dolog, ráadásul a hónap végén amúgy is arra járok. Mindenesetre a Yamaha hétfőn megy a szervízbe, aztán meglátjuk mi lesz, de az biztos, hogy egy harmincezres javítást nem vállalok be!
Panasonic DVD hibakódok
Sanálattal (nekem legalábbis) jelentem, hogy a mai napom a Yamaha DVD-S830-as lejátszóm (Panasonic-technika) először H07-es, majd H02-es hibakóddal megadta magát... :-( Úgy kezdődött, hogy éppen egy film kellős közepén megmerevedett a kép és H07-el a kijelzőn nem is ment tovább. Azóta az történt, hogy eleinte még néha-néha hajlandó volt ugyan beolvasni a lemezeket, de azóta már azt sem teszi, a hibakód peig H02-re változott. Azt tudni kell, hogy ez egy 120e Ft-os lejátszó, másfél éves, és iszonyú dühös vagyok... Éppen tegnap vettem egy új szélesvásznú TV-t, talán a sok tesztelést unta meg. Most egy kölcsönbe kapott JVC-t használok, hát a Yamaha egy picit élesebb és plasztikusabb volt. Volt. Igaz, hogy az írott DVD-k tönkretszik az olvasót?! Mert biza én jó sok írottat (főleg újraírottat) néztem vele mostanában, de akkor meg miért adják meg a specifikiációjában, hogy minden írható szabványt támogat? S valóban: a net tele van a Panasonic-lejátszók H07 és H02 hibakódjaira való hivatkozással, érdekes, hogy ez a jelenség itthon még nem ütötte fel a fejét. Mondjuk ez engem nem tenne boldogabbá...
Azért adják me g a speckókban , hogy le tudja játszani, mert akkor a vásárlóközönség nagy részét elvesztené a Pana. Ma a nagy gyártók hozzáállása (tisztelet a kivételnek) olyan, hogy vegyél valamit, az bírja ki a garanciális időt és utána már nyugodtan elromolhat. És te vegyél egy újat.
mondjuk ezek után nem hiszem, hogy megint Panát választanád :vazeg:
Panasonic DVD hibakódok
Sanálattal (nekem legalábbis) jelentem, hogy a mai napom a Yamaha DVD-S830-as lejátszóm (Panasonic-technika) először H07-es, majd H02-es hibakóddal megadta magát... :-( Úgy kezdődött, hogy éppen egy film kellős közepén megmerevedett a kép és H07-el a kijelzőn nem is ment tovább. Azóta az történt, hogy eleinte még néha-néha hajlandó volt ugyan beolvasni a lemezeket, de azóta már azt sem teszi, a hibakód peig H02-re változott. Azt tudni kell, hogy ez egy 120e Ft-os lejátszó, másfél éves, és iszonyú dühös vagyok... Éppen tegnap vettem egy új szélesvásznú TV-t, talán a sok tesztelést unta meg. Most egy kölcsönbe kapott JVC-t használok, hát a Yamaha egy picit élesebb és plasztikusabb volt. Volt. Igaz, hogy az írott DVD-k tönkretszik az olvasót?! Mert biza én jó sok írottat (főleg újraírottat) néztem vele mostanában, de akkor meg miért adják meg a specifikiációjában, hogy minden írható szabványt támogat? S valóban: a net tele van a Panasonic-lejátszók H07 és H02 hibakódjaira való hivatkozással, érdekes, hogy ez a jelenség itthon még nem ütötte fel a fejét. Mondjuk ez engem nem tenne boldogabbá...
Panasonic DVD hibakódok
A Sokolról jut eszembe: Szerinted mi ér többet? Egy rövid, de minden képzeletet felülmúló szeretkezés, vagy egy hosszadalmas, ám annál silányabb "action" (Esetleg a partner el is alszik közben :smile39: ) Én inkább élvezem rövidebb ideig a tutit, mint évtizedekig a sz@rt...
:vazeg: Tetszik ez a hasonlat! És bár ezzel együtt sem tudok örülni annak, hogy egyre silányabb minőségű termékeket kapunk, de alapvetően én is ezt az utat járnám, amit te
Sajnos ez van , lassan már csak a high end kategóriás készülékek bírják 2-3 évnél tovább.
Panasonic DVD hibakódok
A Sokolról jut eszembe: Szerinted mi ér többet? Egy rövid, de minden képzeletet felülmúló szeretkezés, vagy egy hosszadalmas, ám annál silányabb "action" (Esetleg a partner el is alszik közben :smile39: ) Én inkább élvezem rövidebb ideig a tutit, mint évtizedekig a sz@rt...
:vazeg: Tetszik ez a hasonlat! És bár ezzel együtt sem tudok örülni annak, hogy egyre silányabb minőségű termékeket kapunk, de alapvetően én is ezt az utat járnám, amit te
Panasonic DVD hibakódok
Amint írtátok a Panánál is lehet ilyesmire számítani, kérdezem akkor: milyen lejátszót érdemes venni???????
Bezzeg a Sokol rádiók még ma is működnek.
Hogy milyet? Jó kérdés. Egyre több DVD jön be hozzánk javításra, köztük edddig a JVC vezet.
Általános hibák: Lézerhiba, motorhiba, RAM miatti kifagyások, táphibák.
Nagyon úgy néz ki a helyzet, hogy ezek a "csodák" átlagosan 2-3 év használatra lettek tervezve.
Két hete hoztak be egy JVC DVD-Video kombit. A DVD része elszállt. Megnéztük, lézerhiba. Telefon a JVC képviseletnek. Válasz: Igen van, de csak komplett DVD mechanika, 36000Ft.
20 rugó alatt még nem kaptunk ajánlatot, akármilyen DVD alkatrészről is legyen szó. Ha ehhez hozzáadjuk a beszerzés költségét (benzin, idő), plusz a munkadíjat, már meg is van az új DVD ára...
Egyébként nagyon úgy néz ki, hogy a legtöbb optika- ill. motorhibát a rosszabb minőségű másolt DVD-k okozzák. Ezek felületének fényvisszaverő képessége jóval kisebb, mint egy gyári DVD-nél, ezért az optika fokozott igénybevételnek van kitéve. Találkoztam már olyan lemezzel is, amelyik centírozatlansága miatt érezhetően "rázta" a mechanikát.
A másik nagy "DVD gyilkos" az MP3 disc. Ennek játékideje többszöröse egy DVD-nek, ami a lemeztányér motorját, ill. az ezt meghajtó áramköröket teszi próbára.
Volt olyan ismerős. aki reggel 10-kor betette az MP3 lemezt, aztán este hatig ment non-stop.
Ezeket a gépeket nem erre tervezték.
Én azt mondom: Képminőségre és szolgáltatások tekintetében a Pana DVD-k még mindig a topon vannak, és ha ésszel használja az ember, akkor azért nem kell 1 év után a levesbe dobni...
3-4 év után meg úgyis minden rendes DVD maniac nyálcsorgatva nézi az új modelleket, így hát a gyártók csak megkönnyítik a döntésüket! :vazeg:
A Sokolról jut eszembe: Szerinted mi ér többet? Egy rövid, de minden képzeletet felülmúló szeretkezés, vagy egy hosszadalmas, ám annál silányabb "action" (Esetleg a partner el is alszik közben :smile39: )
Én inkább élvezem rövidebb ideig a tutit, mint évtizedekig a sz@rt...
Panasonic DVD hibakódok
Nem védeni akarom a Panasonic-ot /szerintem jobb mint a Sony :vazeg: /de sajnos már ők is mindenütt gyártatnak, és mint tudjuk
olcsó munkaerő+olcsóbb anyag=Garancia idő után 1héttel
sajnos ez ma már tendencia!
Panasonic DVD hibakódok
Nem védeni akarom a Panasonic-ot /szerintem jobb mint a Sony :vazeg: /
de sajnos már ők is mindenütt gyártatnak, és mint tudjuk
olcsó munkaerő+olcsóbb anyag=Garancia idő után 1héttel
Szavatosságban meg nem javítják meg,mert a motor nem főalkatrész
Hali!
Ez igencsak meglepő. Ugyanis a garancia a teljes készülékre, és nem csak a fődarabokra érvényes. Persze gari időn túl már más a helyzet...
Ráadásul egyre inkább úgy néz ki, hogy a "H07 jelenség" általános a pana dvd cuccok között. Akkor viszont ez egyértelműen konstrukciós hiba, tehát a gyártó a hibás. Az autóiparban ilyenkor szokták visszahívni a hibás szériát...
Azt már nem is mondom, hogy nem is teljesen helytálló az, hogy a motor nem fődarab. Hiszen azért kerül ennyibe a csere, mert - külön motor hiányában - a teljes dvd mechanikát szokták cserélni, optikával együtt, aminek természetesen része a motor is. A komplett egység viszont már fődarab, tehát a szavatosság tutira vonatkozik rá.
Szerintem - ha ez a jelenség tényleg általános - megérné, hogy a vevők összefogva rendezzenek egy kis boxmeccset a fogyasztóvédelemnél...
Hát akkor kezdek parázni én is. A pana S-75-ösöm előtt egy jó drága PIO-volt (vagyis még van is a szekrényben) és az a gari lejárta után úgy meghibásodott, hogy javítani nem is lehet. Na, ez akkor 100 rongy bukta. OK. Amint írtátok a Panánál is lehet ilyesmire számítani, kérdezem akkor: milyen lejátszót érdemes venni???????
A boxmeccsben benne vagyok, mert ami a mai világban van, az felháborító...
Üdvözlöm a Panasonic magyarországot is: :vazeg:
Panasonic DVD hibakódok
Hali!
Ez igencsak meglepő. Ugyanis a garancia a teljes készülékre, és nem csak a fődarabokra érvényes. Persze gari időn túl már más a helyzet...
Ráadásul egyre inkább úgy néz ki, hogy a "H07 jelenség" általános a pana dvd cuccok között. Akkor viszont ez egyértelműen konstrukciós hiba, tehát a gyártó a hibás. Az autóiparban ilyenkor szokták visszahívni a hibás szériát...
Azt már nem is mondom, hogy nem is teljesen helytálló az, hogy a motor nem fődarab. Hiszen azért kerül ennyibe a csere, mert - külön motor hiányában - a teljes dvd mechanikát szokták cserélni, optikával együtt, aminek természetesen része a motor is. A komplett egység viszont már fődarab, tehát a szavatosság tutira vonatkozik rá.
Szerintem - ha ez a jelenség tényleg általános - megérné, hogy a vevők összefogva rendezzenek egy kis boxmeccset a fogyasztóvédelemnél...
Hát akkor kezdek parázni én is. A pana S-75-ösöm előtt egy jó drága PIO-volt (vagyis még van is a szekrényben) és az a gari lejárta után úgy meghibásodott, hogy javítani nem is lehet. Na, ez akkor 100 rongy bukta. OK. Amint írtátok a Panánál is lehet ilyesmire számítani, kérdezem akkor: milyen lejátszót érdemes venni???????
A boxmeccsben benne vagyok, mert ami a mai világban van, az felháborító...
Üdvözlöm a Panasonic magyarországot is: :vazeg:
Panasonic DVD hibakódok
Hali!
Ez igencsak meglepő. Ugyanis a garancia a teljes készülékre, és nem csak a fődarabokra érvényes. Persze gari időn túl már más a helyzet... :vazeg:
Panasonic DVD hibakódok
Hali!
Egyre több "külföldi" fórumon találkozni felháborodott Panasonic DVD tulajdonosokkal, akik arról panaszkodnak, hogy 1-2 éves készülékük H07, ill. H02 hibákkal megáll, és gyakorlatilag használhatatlanná válik.
Ma hozzánk is behoztak javításra egy DVD-RV32-es gépet, H07-el.
Utánanéztem a dolognak, annyit sikerült kiderítenem, hogy a H07-es hiba valszeg a driver motor hibája.
Egyébként a "panasonic H07" keresőszót beírva (idézőjel nélkül) a google-ba egészen meglepő eredmények jönnek...
Kíváncsi lennék, hogy itthon mi a helyzet, találkozott-e már más is ezzel a jelenséggel, vagy ez csak egy adott területre jellemző hibás széria lehet?
Várom a hozzászólásokat!
Üdv!
A Pana házimozim írta ki egyszer csak ezt a hibakódot H07,majd nem ismert fel egy lemezt sem!Szakszervízben közölték,hogy a motor romlott el és 36000 a javítás.Szavatosságban meg nem javítják meg,mert a motor nem főalkatrész :vazeg: .Amúgy,ahogy írtad,ez is csak 1,5 évet bírt.Ja és anno 200 e. volt.Most megy a levesbe