Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
yamaha rxv tulajok, és egyéb guruk help...
A csatornánkénti kimenő teljesítmény megadásánál szerintem a dinamikai jellemzők is erősem közrejátszanak.Főleg házimozinál fordulhat elő,hogy a lökésszerü teljesítmény óriási pillanatnyi terhelést jelent a hangfalakra nézve.Ezért van az szerintem,hogy a kim.telj.megadásakor nem a táptrafó teljesítményével,hanem az egyes csatornák dinamikai csúcsaival számolnak.Nehogy egy 320W táppal rendelkező erősítőhöz megvegyél öt vagy hat ötvenwattos hangfalat,mert esetleg benyomod az armageddont és végignézheted,hogy a meteorokkal együtt milyen gyönyörűen robbannak fel a hangfalaid is már félhangerőnél.Szerintem közelebb járnánk az ideálishoz ha mindegyik csatornánál külön közelítenénk a max teljesítményhez ami a veszteségeket leszámítva olyan 130W körül van 6 Ohm-nál..Mondjuk 6db 150W-os hangfallat már nyugodtan terhelhetsz vele.Gondolj arra,hogy a bomba csak az egyikben robban akkoris túléli a rendszer. l
Eddig nem volt vele gondom, és tényleg jól viszi az Armageddont!
A fontok 200 wattig terhelhetőek, tehát ez sem jelenthet gondot. A több is többel terhelhető, mint a csatornánkénti kimenő teljesítmény.
-
Vendég
RXV440-540 a teljesítmény különbség a legfontosabb szerintem.
Na de ez 6x115 és 6x110W annyit számítana?
Igaz ezek 4 ohmra vannak megadva.
Bár a helység elég nagy.
Igazából ez az 5 Watt különbség szerintem semmi. Az én erősítőm is 6*110 Watt (a prospektus szerint), de ezt a 110 wattot csak sztereoban adja le. Ha mind a 6 csatorna megy leesik 45-50 wattra. A legjobb megoldás nézd meg a készülék hátulját, vagy a haszálati utasítás müszaki adatok részét és keresd a hálózatból felvett teljesítményt. És ezt oszd el a csatornák számával és így már közelebb jársz az igazsághoz. Nálam ez például 270 watt. Ha igaz lenne a reklámozott 6*110 Watt akkor a felvett teljesítménynek min. 660 wattnak kellene lennie, nem is beszélve, hogy a felvett tejesítmény nem 100 %-ban "alakul" kimenő teljesítménnyé.
Lehet, hogy ez kicsit lehangoló, de nálam is untig elég a 40 m^2-es szobámba a tényleges 45-50 Watt csatornánként (pedig még nincs is mélynyomóm). Mozizás közben még így is rengeteg tartléka van az erősítőnek.
Nekem az a véleményem ne az a plussz 5 watt döntsön!
A csatornánkénti kimenő teljesítmény megadásánál szerintem a dinamikai jellemzők is erősem közrejátszanak.Főleg házimozinál fordulhat elő,hogy a lökésszerü teljesítmény óriási pillanatnyi terhelést jelent a hangfalakra nézve.Ezért van az szerintem,hogy a kim.telj.megadásakor nem a táptrafó teljesítményével,hanem az egyes csatornák dinamikai csúcsaival számolnak.Nehogy egy 320W táppal rendelkező erősítőhöz megvegyél öt vagy hat ötvenwattos hangfalat,mert esetleg benyomod az armageddont és végignézheted,hogy a meteorokkal együtt milyen gyönyörűen robbannak fel a hangfalaid is már félhangerőnél.Szerintem közelebb járnánk az ideálishoz ha mindegyik csatornánál külön közelítenénk a max teljesítményhez ami a veszteségeket leszámítva olyan 130W körül van 6 Ohm-nál..Mondjuk 6db 150W-os hangfallat már nyugodtan terhelhetsz vele.Gondolj arra,hogy a bomba csak az egyikben robban akkoris túléli a rendszer. l
Ez egy régi hagyomány. A 0dB=1 szeres erősítés. A hagyományos hangerőszabályzó egy ellenállás osztó, ami erősíteni nem tud, csak gyengíteni. Maximális hangerőn pont annyit enged ki, mint ami bejön, ez a 0dB. Amikor tekered lefelé, akkor csillapít, és ezt jelzi a -xxdB kijelzés.Szerintem nem nagyon lenne értelme máskénppen jelezni a dolgot. Ugyanis a "nincs kimenő jel" állás a -végtelen dB, és egy nem defíniált számhoz nem lehet viszonyítani
A gyökerek valóban a profi múltba nyúlnak vissza. De ha van még kazettás magnód, a névleges kivezérlés ott is a 0dB...
sajti
Na, erre mondtam a 1/2 diplomát. Másként meg így kell jelölni a hangerőt: 0..1..2..3..4.. ..10. Ezt a nagyi is érti, logikus is, egyszerű és szemléletes , pont ua. az információ értéke.
Ott lehet indokolt a -xxdB..0dB..+yydB ahol van kiemelt jelentőségű jelszint. Ilyen lehet az erősítő vu meter-en a névleges kimenő teljesítmény v. a magnó kivezérlés mérője. Bár egyszerűbb esetben itt is mefelelő egy sávos kijelző.
Panasonic TX-28LK1P, Panasonic PT-AE300, Panasonic DVD S-97, Yamaha RX-V450, Jamo Studio 180, Orion HS 288, cent/sw cs.m.
Ráadásul nálam nem is nullánál van a maximum, hanem talán +20 dB-nél
Szegény zenehallgató meg nem érti Ekkor vagy a névleges teljesítménynél vagy a specifikációban megadott torzításra vonatkozó kimenő teljesítménynél van a 0dB. De mivel ezek már terhelés függően mások lehetnek, zavaros az egész.
Panasonic TX-28LK1P, Panasonic PT-AE300, Panasonic DVD S-97, Yamaha RX-V450, Jamo Studio 180, Orion HS 288, cent/sw cs.m.
Nálam külön lehet állítani a csatornákat. A surrundok +9-en vannak. A center és a két front +8-on.
hát igen, nálam minden +8, néha ha zenei dvd-t nézek akkor szoktam a centert
lehúzni +5-re.
üdv.
Sly
TV: LG Flatron 29", Erölködö: Yamaha RXV-530, (Titán)
DVD: Yamaha S520, (Titán)
Hangfalak: Yamaha SW-45 Sub, Wharfedale Diamond 8.4 front, NS-90 Rear, NS-P60 Center. (mind fekete)
+ két macska /emoticons/default_smile.png" alt=":)" data-emoticon="" srcset="/emoticons/smile@2x.png 2x" width="20" height="20" />
az 530-snál jobb-bal oldalt lehet egyszerre állítani, tehát ugyanaz mint az elsőknél:+8, ez mondjuk zavaró mert nálam yamaha van hátul és némelyikfilmnél jól jönne ha tudnám külön állítani.
üdv.
Sly
Nálam külön lehet állítani a csatornákat. A surrundok +9-en vannak. A center és a két front +8-on.
nálam is ugyanaz a beállítás mint cosmonál, a 2-3 kevés volt a wharfimnak.
üdv.
Sly
Nálam is kellett enyi a JBL-ekhez. Még az elején +10 volt, de amikor meglett az 5.0, akkor lejebb vettem +8-re.
A surroundok hangerejét mennyire állítotad?
az 530-snál jobb-bal oldalt lehet egyszerre állítani, tehát ugyanaz mint az elsőknél:+8, ez mondjuk zavaró mert nálam yamaha van hátul és némelyik
filmnél jól jönne ha tudnám külön állítani.
üdv.
Sly
Hangfalak: Yamaha SW-45 Sub, Wharfedale Diamond 8.4 front, NS-90 Rear, NS-P60 Center. (mind fekete)
+ két macska /emoticons/default_smile.png" alt=":)" data-emoticon="" srcset="/emoticons/smile@2x.png 2x" width="20" height="20" />
üdv.
Sly
Nálam is kellett enyi a JBL-ekhez. Még az elején +10 volt, de amikor meglett az 5.0, akkor lejebb vettem +8-re.
A surroundok hangerejét mennyire állítotad?
üdv.
Sly
Sziasztok!Ki tudja hogy az erositokon miert -dB-ben van megadva a hangerosseg merteke? Raadasul ahogy hangositom az erositot ugy csokken a -dB erteke. [Az erositom (Yamaha RVX440) 0-tol -100dB-ig skalazva.] Kicsit logikatlannak tunik a dolog
Ez egy régi hagyomány. A 0dB=1 szeres erősítés. A hagyományos hangerőszabályzó egy ellenállás osztó, ami erősíteni nem tud, csak gyengíteni. Maximális hangerőn pont annyit enged ki, mint ami bejön, ez a 0dB. Amikor tekered lefelé, akkor csillapít, és ezt jelzi a -xxdB kijelzés.
Szerintem nem nagyon lenne értelme máskénppen jelezni a dolgot. Ugyanis a "nincs kimenő jel" állás a -végtelen dB, és egy nem defíniált számhoz nem lehet viszonyítani
A gyökerek valóban a profi múltba nyúlnak vissza. De ha van még kazettás magnód, a névleges kivezérlés ott is a 0dB...
sajti
Eza ttól függ mennyire állítod be az adott csatorna hangerejét. Nálam +10-ig megy, mert a csatonánként +8-on van a hangerő.
Nem hiszem, hogy nálam is ettől függne, mert nálam csak +2-3 dB szokott beállítva lenni egyes csatornáknál.
Meg mi van a tiszta sztereó módban, ahol ugye nincs beállítva semmi.
gordon314.fw.hu
Sziasztok!Ki tudja hogy az erositokon miert -dB-ben van megadva a hangerosseg merteke? Raadasul ahogy hangositom az erositot ugy csokken a -dB erteke. [Az erositom (Yamaha RVX440) 0-tol -100dB-ig skalazva.] Kicsit logikatlannak tunik a dolog
Mert a gyártók áltudományos divatot követve ezzel próbálják profibbnak láttatni a készülékeiket. Az értékek pedig azért negatívak mert viszonyítási alapnak a max. hangerőt véve (a dB skála relatív, a viszonyítási pont azaz a 0dB elvileg akárhová helyezhető) csak csökkenteni lehet a kimenő teljesítményt.
PkidB=10lg(Pkipillanatnyi/Pkimax)
Nekem sem szinpatikus ez a kijelzés ugyanis a mindennapi életben semmilyen + nem származik belőle, de ha valaki érteni akarja hogy mit is ír ki a készülék kell egy 1/2 villamosmérnöki diploma
Eza ttól függ mennyire állítod be az adott csatorna hangerejét. Nálam +10-ig megy, mert a csatonánként +8-on van a hangerő.
Mert a gyártók áltudományos divatot követve ezzel próbálják profibbnak láttatni a készülékeiket. Az értékek pedig azért negatívak mert viszonyítási alapnak a max. hangerőt véve (a dB skála relatív, a viszonyítási pont azaz a 0dB elvileg akárhová helyezhető) csak csökkenteni lehet a kimenő teljesítményt.
Nekem sem szinpatikus ez a kijelzés ugyanis a mindennapi életben semmilyen + nem származik belőle, de ha valaki érteni akarja hogy mit is ír ki a készülék kell egy 1/2 villamosmérnöki diploma
gordon314.fw.hu
Sziasztok!
Ki tudja hogy az erositokon miert -dB-ben van megadva a hangerosseg merteke? Raadasul ahogy hangositom az erositot ugy csokken a -dB erteke. [Az erositom (Yamaha RVX440) 0-tol -100dB-ig skalazva.] Kicsit logikatlannak tunik a dolog
Erosito: Yamaha RVX-440, Projektor: Panasonic AE-500, DVD: Pioneer DV-3600G, TV: Sony KV29-FS60,
[Lehet, hogy ez kicsit lehangoló, de nálam is untig elég a 40 m^2-es szobámba a tényleges 45-50 Watt csatornánként (pedig még nincs is mélynyomóm). Mozizás közben még így is rengeteg tartléka van az erősítőnek.
Na ezzel kicsit megnyugtattál.
Ha azt számolom hogy egyenlőre lesz front és sr az ugye 4x 40 watt a legrosszabb esetben is.Ez majdnem annyi mint ami most van (2x100),Ha hozzá számolom azt hogy a homogén elrendezés is javít az érzésen azt hiszem elégnek kell lennie.
Ha meg felkerül a center plusz egy sub akkor lesz csak igazi.
Az az 5 watt csatornánként nem is mozgatott meg egyáltalán főleg hogy azt hiszem mind a kettőt ugyan az a táp hajtja.
TV:Daewoo 82FWMS(DTA3220) DVD: Panasonic S-47 VHS:LG Af998 NY- HIFI St:Technics SA-200 Boschmann 3utas nagydobozok
Hello Sly,
Örömmel tudatom, hogy végülis megoldódott a problémám, amit a következő aprócska esemény okozott:
DD+DTS-ben a teszthang csapott be, a saját fülem után beállítottam egy jó kis ágyúlövöldözős film, + a már említett Ákos DVD segítségével, az már nagyon tuti lett.
A DTS Neo+ DPL II-nél pedig a programon belül, ha az van beállítva még lehetőség van további beállításokra is, és ott van egy olyan, hogy panoráma mód ki/be. Az enyémen ez ki volt kapcsolva, és ezért csak az első három hangfalba keverte a hangot, a bekapcsolása óta olyan, mint egy álom... én legalábbis nagyon élvezem (a szomszédok már annyira nem )
Kösz szépen a sok jótanácsot és segítséget:
Sky
u.i.: hálám jeléül:
Örülök neki barátom.
Érdekes nálam nem sok változást csinált a panorama
Mondjuk ettől függetlenül be van kapcsolva. Érdemes itt még a
center delay-el is variálni, főleg ha nem az ideális íven van a center.
Ami még nagyon ütős a Gladiátor nyitó csatája (DTS),
nagyon bivaly próba cseresznye :vazeg:
Ja és köszi a piát
üdv.
Sly
Hello Sly,
Örömmel tudatom, hogy végülis megoldódott a problémám, amit a következő aprócska esemény okozott:
DD+DTS-ben a teszthang csapott be, a saját fülem után beállítottam egy jó kis ágyúlövöldözős film, + a már említett Ákos DVD segítségével, az már nagyon tuti lett.
A DTS Neo+ DPL II-nél pedig a programon belül, ha az van beállítva még lehetőség van további beállításokra is, és ott van egy olyan, hogy panoráma mód ki/be. Az enyémen ez ki volt kapcsolva, és ezért csak az első három hangfalba keverte a hangot, a bekapcsolása óta olyan, mint egy álom... én legalábbis nagyon élvezem (a szomszédok már annyira nem )
Kösz szépen a sok jótanácsot és segítséget:
Sky
u.i.: hálám jeléül:
:vazeg:
Megjeleníő - Panasonic TX 29P12, InFocus In72
Erősítő - Yamaha RXV-440
DVD - Sony DVP NS-730P
Front - Jamo Cornet 165, Center - Jamo E6, Sourround - Jamo E6, SUB - Yamaha YST-030, állványok SöundArts
Kábel - Hama Home Theatre
Mellékesen:Imádok kapcsolgatni,állítgatni,dugdosni.
Két három távirányító az ölemben plusz néha felállok a villanyt is le fel kapcsolom.
Szerintetek forduljak orvoshoz?
Feltétlenül! :vazeg:
Mellékesen:Imádok kapcsolgatni,állítgatni,dugdosni.
Két három távirányító az ölemben plusz néha felállok a villanyt is le fel kapcsolom.
- neem, inkabb a villany-ra is koss tavvezerlot + a redony-t ha van arra is )
T A M I . H U
Kapcsolat: T-VDSL 23008 down/ 5022 up
"... like a bridge ower troubled water ... "
Kapcsolat: T-VDSL 23008 down/ 5022 up
"... like a bridge ower troubled water ... "
Bár a helység elég nagy.
Igazából ez az 5 Watt különbség szerintem semmi. Az én erősítőm is 6*110 Watt (a prospektus szerint), de ezt a 110 wattot csak sztereoban adja le. Ha mind a 6 csatorna megy leesik 45-50 wattra. A legjobb megoldás nézd meg a készülék hátulját, vagy a haszálati utasítás müszaki adatok részét és keresd a hálózatból felvett teljesítményt. És ezt oszd el a csatornák számával és így már közelebb jársz az igazsághoz. Nálam ez például 270 watt. Ha igaz lenne a reklámozott 6*110 Watt akkor a felvett teljesítménynek min. 660 wattnak kellene lennie, nem is beszélve, hogy a felvett tejesítmény nem 100 %-ban "alakul" kimenő teljesítménnyé.
Lehet, hogy ez kicsit lehangoló, de nálam is untig elég a 40 m^2-es szobámba a tényleges 45-50 Watt csatornánként (pedig még nincs is mélynyomóm). Mozizás közben még így is rengeteg tartléka van az erősítőnek.
Mellékesen:
Imádok kapcsolgatni,állítgatni,dugdosni.
TV:Daewoo 82FWMS(DTA3220) DVD: Panasonic S-47 VHS:LG Af998 NY- HIFI St:Technics SA-200 Boschmann 3utas nagydobozok
Bár a helység elég nagy.
Értem már,szóval nme kell a Tv-hez nyúlni ha eszközt váltok.De ez nem megy a minőség rovására,mármint hogy enm közvetlenül csatlakoztatom a tvre a cuccot hanem közben ott az erősítő?
Természetesen ez a kényelem minőségromlással jár. Ezzel együtt nem rossz megoldás. Meg kell nézni a saját rendszereden, hogy okoz-e látható változást, mert ha nem, akkor ennél kényelemsebb megoldást nem igazán találsz. Bár ha van elegendő SCART csatlakozód a TV-n, akkor ha teljes bekötésű kábelt használsz és olyan a TV-d, akkor úgyis automatikusa átvált arra az A/V csatornára, ahonnan a kapcsolójelet kapja. De ebben sok a HA. (Bár az új TV-k szerintem már mind így működnek).
Szóval a lényeg, hogy az erősítőn keresztülvezetett kép, minőségromlással jár.
gemini:és nem zavaró hogy mindig be kell kapcsolni az erősítőt,ha használni akarod mondjuk a videot?
Nem mert nálam mindig be van kapcsolva, mivel minden rá van kötve. TV, számítógép, DVD, video, CD (hang+kép). A videonál meg minek menjen a hang a TV-be és utána az erősítőbe, ha mehet egyből az erősítőbe is
:vazeg:
régebben próbáltam én is, de engem speciel zavart...
dehát szokás kérdése, lehet hogy megtudnám szokni...
üdv.
Sly