Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Nyúzószett
- Doky
- ♥︎ R.I.P. ♥︎
- Értékelés: 1028
Nyúzószett
Remélem mire haza érek a melóból este... addigra lejön.
A hó kicsit bezavar...
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.
Nyúzószett
Salaca szettje is felkerült:
Macbook - Antelope Zodiac DAC - Arcam AVR - Goldmund Amp - Magnepan 1.7, Audience 52, Paradigm seismic 110
Nyúzószett
CD->EAC->.flac->.rar
Morcheeba: The Sea
The Tindersticks: No More Affairs
Depeche Mode: Sisters of Night
Radiohead: Remyxomatosis
Parov Stellar: Warm Inside
Patricia Barber: Bye-bye, Blackbird
Balanescu Quartett: Model
Bach: BWV 1007 (Six unaccompanied cello suites, Bylsma)
Vivaldi: Nisi Dominus (Spinosi, Jaroussky)
Mozart: Requiem (Dies irea, Tuba mirum, Boston Baroque)
David Darling: Cycle One: Namasté
Philip Glass: Northern Tibet (Kundun)
Pakoltam volna még, de a limitet egy Cd-nyiként értelmeztem.
Nyúzószett
Felraktam s4tch 2-es nyúzószettjét:
Innen egyszerűbb és gyorsabb letölteni.
Felkerül az első is, ha sikerül letöltenem.
Ha szeretnétek küldeni anyagot, adok FTP elérést.
Macbook - Antelope Zodiac DAC - Arcam AVR - Goldmund Amp - Magnepan 1.7, Audience 52, Paradigm seismic 110
- Doky
- ♥︎ R.I.P. ♥︎
Nyúzószett
Kicsit hanyagoltam ezt a topicot, pedig én indítottam. Most, hogy itt a szünet, és is megpróbálok majd összerakni egyet. Csak egy kis segítséget kérnék majd valakitől a feltöltésben.
Előre is köszi!
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.
Nyúzószett
Ha sikerül lementenem otthon feltölthetem normálisan webre a fájlokat.
Sőt, elvileg legalább 5gb tárhelyem van kihasználatlanul, akár létrehozhatnánk egy kisebb teszt tárhelyet lossless anyagokból.
Természetesen főleg ilyen tesztelésre szánt anyagokra gondoltam.
Nyúzószett
Innen nekem nem akar jönni...
Próbáld , az le szokta hozni ezeket. Ha nem megy, jövő héten felteszem máshová is.
Salaca, a feltöltés a legkevesebb: winrarral becsomagolod a könyvtárat, amibe a válogatást készítetted, kiválasztasz egy feltöltő oldalt (van kismillió, én a
t és a
használom), megkeresed a főoldalon az upload gombot, kitallózod a file-t, és feltöltési sebességtől, mérettől függően kivárod, míg elkészül a feltöltés. Utána csak a kapott linket kell ide beszúrni.
Nyúzószett
Kicsit hanyagoltam ezt a topicot, pedig én indítottam. Most, hogy itt a szünet, és is megpróbálok majd összerakni egyet. Csak egy kis segítséget kérnék majd valakitől a feltöltésben.
Előre is köszi!
- Doky
- ♥︎ R.I.P. ♥︎
Nyúzószett
Miután több mint 100-an töltötték le az első válogatásom, csináltam egy második "nyúzószettet" is. Ezek vannak benne flac formátumban:
...
1-2 számot meghagytam. Szerintem az összes nóta igen-igen jó hangmérnöki teljesítmény, az összes dalnak van tere, dinamikája, és nem mellesleg jó szerzemény az összes. A kényes ízlésűek a Prongot léptessék vagy töröljék nyugodtan. Fogadjátok szeretettel.
Megoldható hogy feltólnád a tóldacuccot-ra?
Az elsőt is?
Innen nekem nem akar jönni...
Nyúzószett
Miután több mint 100-an töltötték le az első válogatásom, csináltam egyis. Ezek vannak benne flac formátumban:
01 - Ian Shaw - Barangrill
02 - Three - The Word is Born of Flame
03 - Prong - Another Worldly Device
04 - Allan Taylor - The Traveller
05 - Stan Getz - Moonlight in Vermont
06 - Tori Amos - Winter
07 - Black Country Communion - One Last Soul
08 - Freak Kitchen - Infidelity Ghost
09 - Dean Peer - Tommy
10 - Johnny Cash - Hurt
11 - Manu Katche - Rose
12 - Andy Timmons - A Night To Remember
13 - Napoleon Boulevard - Egyszer talan
14 - Oscar Peterson Trio - Have You met Miss Jones
15 - OSI - Radiologue
16 - Porcupine Tree - Normal
17 - Toto - Bottom Of Your Soul
1-2 számot meghagytam. Szerintem az összes nóta igen-igen jó hangmérnöki teljesítmény, az összes dalnak van tere, dinamikája, és nem mellesleg jó szerzemény az összes. A kényes ízlésűek a Prongot léptessék vagy töröljék nyugodtan. Fogadjátok szeretettel.
Nyúzószett
Hallottad már élőben? Persze, az Amadinda elsőként megjelent lemezéhez, különösen a hibrid LP kiadáshoz képest remek hangminőség... mindegy, ez van, -jobb híján- ezt kell szeretni. Az előadás nagyszerű, és ez sokmindenért kárpótol.
Sajnos nem hallottam még élőben őket, én ritkán járok "zenei központokban". Biztos, hogy megveszem majd a többi lemezüket is, de egyelőre mások vannak "beütemezve".
Nyúzószett
Varése-Cage művek - Amadinda ütősegyüttes (Hungaroton) Modern zene, változatos ütőhangszerek, az Ionisationt én nagyon szeretem, a hangminőség is remek.
Hallottad már élőben? Persze, az Amadinda elsőként megjelent lemezéhez, különösen a hibrid LP kiadáshoz képest remek hangminőség... mindegy, ez van, -jobb híján- ezt kell szeretni. Az előadás nagyszerű, és ez sokmindenért kárpótol.
Nyúzószett
Az Általában a hifiről topikból: Lemezajánlataim teszteléshez.
Főként komolyzene, akit ez nem érdekel, nyugodtan átugorhatja (és kizárólag CD, bár némelyikük LP-n is biztosan elérhető). Szerintem mindenképpen olyat érdemes használni, amit egyébként is szeretünk hallgatni. Ami jól szól az egyértelmű, de átlagos és rossz felvétel is kell, hiszen a mindennapokban szeretnék zenét hallgatni és fontos, hogy ezekkel is élvezhetően teljesítsen a rendszer, különben semmit nem ér. Persze nem tudom megállni, hogy a zenékről ne mondjak véleményt. Ez nem olyan lista, mint Salvatore-é, vagyis nem a legtökéletesebb lemezek, ilyen listára nem is vállalkoznék. Hangminőség szempontjából én jónak ítélem meg, ha a szólamok szép tisztán hallhatóak, telt a hangzás, ha nagy a dinamika és ha az ütőhangszerek nem valahonnan a távolból szólnak, hanem ha kell, a székbe szegeznek. Persze az előadás ennél fontosabb, de most a hangminőség szerint állítom össze a listát. Ha esetleg valakinek van ezek közül tapasztalata, megírhatná, hogy neki is tetszett-e vagy nem és miért. (Lemezborítókat ahol találtam, linkelek.)
Én ha készülékeket mennék meghallgatni, akkor a következő lemezeket mindenképpen vinném:
Bartók: Zongoraversenyek - Schiff; Fischer; BFZ (Elatus)
Nekem jelenleg ez jelenti az "etalont" a Bartók-zongoraversenyekből. Jól is szól, a 2. verseny 3. tétele pedig erőteljes nagydob-ütéseivel megcsörgeti a polcon a poharakat (sajnos az én egyutasom ebben nem nagyon jeleskedik). Amikor a tétel végén a műben végig ott bujkáló magyaros dallam végre a teljes zenekaron megszólal, mindig összeszorul a torkom.
Mahler: 8. szimfónia - Solti; Chicago SO (Decca)
Gondolom, nem kell részletezni, gigászi zenekar, énekkar, orgona egyszerre. Az első részben ráadásul elég sűrű a zenekari szövet. A mű talán legjobb felvétele, gyönyörű pillanatai vannak, de szerintem nem tartozik Mahler legsikerültebb szimfóniái közé. B-tervként jó a 2. szimfónia is Soltival vagy Mehtával.
Great Conductors: Furtwängler (EMI-IMG artists)
Erről az 1944-es élő Beethoven 5. szimfóniát ajánlom különösen, ami rendkívüli előadás a talán elérhető legjobb átírásban. Számomra nagyon fontos, hogy ilyen régi felvételeket élvezetesen adjon elő egy hifi, ez egy jó minta ennek meghatározására. Rossz lemezre meg példa ugyanebből a sorozatból Golovanov albuma, amin szintén remek felvételek vannak, de elég éles a hangja.
Csajkovszkij: 4. szimfónia, Vonósszerenád - Mengelberg; Concertgebouw (Opus Kura)
Egy 1928-as felvétel a 4. szimfóniából. Szintén nagyon fontos, hogy ez élvezetesen szólaljon meg. A korát figyelembe véve bámulatos, ha a zajtól eltekintek olyan, mintha én is ott ülnék 82 évvel ezelőtt a Concertgebouw termében (és az Opus Kurának még jópár ilyen lemeze van. Eredetiben még nem hallottam régi, 78-as normál lemezt, de kíváncsi lennék rá, milyen lehet). Számomra különben ez az előadás szintén "etalon". (De például Fischer Iván és a BFZ lemeze is remek, az persze egy modern felvétel).
Bartók: Kórusművek. (Hungaroton)
Itt két lemezből választanék, mindkettő a capella kórusműveket tartalmaz. Vagy a Négy régi magyar népdalt hallgatnám meg a Hadsereg Férfikórusának előadásában vagy a Huszonhét egynemű karból válogatnék (Győri leánykórus). Szerintem szépen, tisztán szólnak, én kedvelem ezt a két lemezt.
Beethoven: Utolsó zongoraszonáták - Pollini (Deutsche Grammophon)
Telt, dinamikus zongorahang. Az előadások nagyon jók, nem úgy, mint Pollini korábbi Beethoven-szonátákból készült felvételei.
Varése-Cage művek - Amadinda ütősegyüttes (Hungaroton)
Modern zene, változatos ütőhangszerek, az Ionisationt én nagyon szeretem, a hangminőség is remek. (A Hungaroton lemezek a neten szerintem a Fotexnetnél a legolcsóbbak. Bár a Hungaroton nem mint az audiofilek kedvenc cége ismert, szerintem CD-kiadásaik megbízható, jó átlagos hangminőségűek, még az olcsó Echo sorozatban is, tehát érdemes belőlük válogatni.)
Schubert: A halál és a lányka, Rosamunde vonósnégyesek - Takács Vonósnégyes (Hyperion)
Kiváló hangminőség, nagyon jó előadás.
Könnyűzenéből kettőt választanék:
Roger Waters: Amused to death
Biztos mindenki ismeri, én nagyon szeretem, szerintem hipnotikus hatású lemez, de ehhez nagyban hozzájárulnak a térhatású effektek, amiket nekem fontos, hogy egy rendszer jól adjon vissza, bár ebben az egyutast lehet, hogy nehéz felülmúlni.
Beatles: Beatles sorozat.
Valami magyar Euroton lemez, régebben a Media Marktban lehetett kapni 990 forintért, semmi különleges, ezért fontos, hogy ez is élvezhető legyen.
A következő lemezeket pedig nagyon ajánlom:
A Media Marktban vagy könyvesboltokban lehetett venni 990 forintért az angol Királyi Filharmonikusok CD-it (az új SACD kiadásokat nem ismerem), amelyek elég változékony minőségűek, de a következőeket én a hangminőség és az előadás miatt különösen jónak tartom:
Sztravinszkij: Tavaszi áldozat, Tűzmadár szvit - Szimonov
Sosztakovics: Ünnepi nyitány, 5. szimfónia - Mackerras
Grieg Peer Gynt; Bizet Carmen szvitek - Ermler
Prokofjev: Rómeó és Júlia szvit, Klasszikus szimfónia, Lieutenant Kijé szvit- Szimonov
Az a tapasztalatom, hogy az EMI új felvételei egész jóra sikerültek, a dinamikatartomány nagyon tág (sokan az Amazonon kifogásolják is, hogy a halk részeknél fel kell venni a hangerőt, a hangos részeknél meg levenni, hát remélem az EMI nem hallgatja meg ezeket a sirámokat...). Ezek közül a következőeket ismerem és ajánlom:
Mahler: 4. szimfónia - Rattle, CBSO
Természetesen a 4. szimfóniából Mengelberg a csúcs, de hát az archív felvétel. Ez a Rattle-lemez hangminőségben is jó, nekem jobban tetszik, mint Reiner "Living Stereo" CD vagy Karajan DG-lemeze. (Fischer-BFZ lemezre lennék még kíváncsi, az még a jövő zenéje.)
Mahler: 5. szimfónia - Rattle, BPO (élő)
Bár nem tökéletes előadás, néhol jobb lenne némileg gyorsabb tempó.
Verdi: Requiem - Pappano
A héten jött meg, majd hétvégén tudom meghallgatni a hifin, fülhallgatón mindenesetre nagyon ígéretes.
A DECCA korábban a "Legends" sorozatban sok jó felvételt kiadott, ezek sokszor elég olcsón még mindig beszerezhetők az eBay-en. Ilyen például Solti Romantic Russia lemeze, vagy Bartók-lemeze. A Legends sorozatból viszont Verdi Requiemje Reinerrel nekem sem művészi sem hangminőség szempontjából nem tetszett.
És egy érdekesség: az első digitális felvételek között volt Maria Joao Pires Mozart-szonátaciklusa. 1974-ben vették fel Japánban 13 bites PCM technikával, a művésznő akkor 30 éves volt. Én jobb előadásokat ezekből a zongoraszonátákból még nem hallottam. A Denon többször is kiadta (LP-n és CD-n is), meglepően jó a hangja. Brillant CD-ken könnyebben beszerezhető, de nekem persze eredeti Denon CD-ken kellett (sajnos a Vol. 3-ra még nem sikerült ráakadnom). A Denon egyébként is érdekes cég, szeretik a kevésmikrofonos technikát, már korai digitális felvételeik is szépen, nagy dinamikatartománnyal szólnak.
Akit pedig a historikus felvételek is érdekelnek: már a másik topikban is szóba került a Harmonia Mundi, számomra a Jacobs: Haydn: Az évszakok katartikus élmény volt, itt fekszik előttem a Mozart: Idomeneo, ez hétvégén következik. A hangminőségük kiváló. És tudom még ajánlani Jos van Immerseel felvételeit a Zig Zag Territoires kiadótól. Beethoven szimfóniaciklusa különösen tetszett, Mozart zongoraverseny-ciklusa is remek.
Most így hirtelen ennyi jutott eszembe, bocs a hosszú postért.
Nyúzószett
Megtaláltam a tökéletes megoldást, csak a szomszédokat kell elküldeni
Nyúzószett
Igen, én egészen másról beszélek. Éppúgy nem a mindennapi életről, ahogy az ominózus blogbejegyzés sem arról szól. Ezt kéne már megérteni végre...
Ja, bocs. Akkor szerintem ez egy parttalan vita és úgysem fogjuk megérteni egymást.
Nyúzószett
Nem igazán érdekel, hogy éltél-e albérletben, csak olyan kijelentéseket olvastam, ami a mindennapi életet figyelembe véve szerintem nem állja meg a helyét. Persze lehet, hogy félreértettelek és te teljesen másról beszélsz.
Köszönöm kedvességed.
Igen, én egészen másról beszélek. Éppúgy nem a mindennapi életről, ahogy az ominózus blogbejegyzés sem arról szól. Ezt kéne már megérteni végre...
Nyúzószett
Kell egy ilyen kütyü. :foto:
egy kicsit igényesebb, továbbfejlesztett verzió; Robert Henke aka Monolake által...
ez is Ableton Live vezérelt
SYNOLOGY|ZIDOO X20|METRUM OCTAVE NOS|MUSICAL FIDELITY F19+F22|MAGNEPLANAR 2.7|REL S3 SHO
Nyúzószett
Lehet, hogy a számítógép nem változtatta meg lényegesen azt, ahogyan zenét hallgatunk, de azt, hogy hogyan értjük és hogyan csináljuk a zenét, azt igen. Szerintem ez a videó elképesztő:
Mindig is szerettem a minimalizmust, de ez hátborzongatóan szép....
Nyúzószett
Artisjus, hahahahahahahahahahaha.
Csak ha az ő jogi állásfoglalására vagyok kíváncsi, akkor jogi képzettség híján talán mégsem baj, ha elsődlegesen náluk tájékozódom.
Nyúzószett
Artisjus, hahahahahahahahahahaha.
Mmmmmmmmuhahahahahahahahaha.
Artisjus mondja az igazat, "Járjunk be órára, ne zselézzük a hajunkat, hordjunk farmert..." (Diszkópatkányok)
:foto:
Nyúzószett
Baromság. ''Függetlenül a forrás legalitásától a lefele irányú, magáncélú másolás keretében végzett letöltés az legális''.
Én az Artisjus honlapján néztem utána ezeknek és ott számomra ez nem ilyen egyértelmű. De ha így van, akkor ennyivel is többet tudunk.
Nyúzószett
Jó lenne, ha a jövőben nem csak (fél)mondatokat idézgetnél tőlem. Nézzük az egyiket:
Szerintem a félmondat idézésével nincs gond, mert arra a gondolatra utal, amivel a mondandódban nem értek egyet (különben meg téged is lehetett már látni fél mondatot idézni).
A helyes megfejtés: annál megy legkönnyebben, leggyorsabban a borító átnézése.
Aminek nem értem, hogy önmagában mi jelentősége van (sőt most már azt sem értem, mit jelent számodra a borító átnézése)...
Válaszodban mégis egészen máson, annak információtartalmán lovagolsz. Miért?
...ugyanakkor erről a dologról eszembe jutott valami, aminek számomra viszont van jelentősége és szerintem kapcsolódik a kijelentéshez (én azért nézem meg a borítót, hogy valami infót szerezzek a felvételről, a műről és az előadóról). És mivel azt mondtad, hogy az LP verhetetlen etéren, minden más lehetőség (pl. CD) figyelembe vételével fogalmaztam meg a kijelentésemet.
Mellesleg, miből gondolod, hogy soha nem éltem albérletben?
Nem igazán érdekel, hogy éltél-e albérletben, csak olyan kijelentéseket olvastam, ami a mindennapi életet figyelembe véve szerintem nem állja meg a helyét. Persze lehet, hogy félreértettelek és te teljesen másról beszélsz.