juliush írta: ↑2026.08.30., vas. 17:13
wittao írta: ↑2026.08.30., vas. 13:48
Nagyon egyszeruen tudok donteni ilyen kerdesben : Bricastit sem hallgatok :)
Egy ellenpelda, amit talaltal meg szerintem nem igazolja azt, hogy ez jo megoldas lenne!
1. A kiindulópont a Te állításod volt, amelyben kiragadtál egy konkrét termékben alkalmazott technikai megoldást azt illusztrálandó, hogy aki ilyet használ, az alsóbbrendű termékeket állít elő, és ezt általánosítottad a kínai audio-iparra.
2. Elővettem a korábban tárgyalt, és _chord fórumtársunk által kipróbált, sőt folyamatosan használt Gustard eszközöket, és azt találtam, hogy mit ad Isten, nem is folyamodnak szalagkábeles összeköttetésekhez. Vagyis az általánosítás már érvényét vesztette.
3. Mutattam egy általánosan (még saját Fórumtársaink által is) rendkívül jó hangúnak tartott, viszonylag magasan árazott amerikai DAC típust, a Bricasti M1-et, amely olyannyira nem találta rossznak ezt a fajta összeköttetést, hogy még a továbbfejlesztett verzióban is megtartotta. Az ellenpéldával, amellyel előjöttem azt igazoltam, hogy ez a megoldás korántsem olyan rossz, ha ilyen neves, és elismerten jó hangú eszközben is megfelelőnek találják. Tehát a szalagkábelre történő hivatkozás arra alkalmatlan, hogy általánosságban erre mutogatva törjünk pálcát más gyártók és termékeik fölött.
4. Igazából nem értem, milyen döntést hozol meg a Bricasti meg nem hallgatásával. Egyébként meg lehet, hogy pont ez az élmény akadályozott volna meg a szalagkábelre való hivatkozásban.
5. A "Tessek itt van meg egy csoda, vegyed es hallgasd nagy megelegedessel!" lezárás hangnemében egy durcás tini szintjét üti meg, pláne így ékezetek nélkül.
1. Aki szalagkabelt tesz analog es digit koze (amin gondolom tisztaban vagy milyen jelek futnak), es az analog jelet az xlr kimenethez szalagkabelen vezeti le, ott felmerul nehany kerdojel. Bennem legalabbis. Hogy neked ez teljesen ok, az a te dolgod. Hogy nekem nem felel meg, az meg az enyem. Ugy gondolom meg nyiltan elmondhatom itt a velemenyemet, ugye? :)
2. Denafpris pl. nem hasznal, szamomra nem is egy liga a fent nevezett csoda dac-okkal. Na bumm.
3. Sokan jo hangunak tartjak, sokan meg nem. Nem veletlen, az aproban is talalkozni lehet veluk, tehat van aki megveszi, van aki meg eladja. Tehat van olyan forumtars akinek VAN is Bricastija, es ELADJA. Ettol meg sokkal jobbnak tartom barmelyik fent emlitett kinai csodabogarnal, de ne haragudj most itt azzal jossz h. forumtarsak minek tartjak, ez azert vicces :)
4. Eleg sok Bricastihoz volt szerencsem, tehat a mondandodat sem ertem, h. mit nem hallgattam meg.
5. Szokasos ekezet problema, amikor mar csak ez marad :)
A lenyeg, hogy magam reszerol soha az eletben nem hallgatnek ilyet, kinai dac-okbol is sokhoz volt “szerencsem” (altalaban beszamitasban), aki szereti oket es/vagy megtalalta a szamitasat veluk, hallgassa egeszseggel es megelegedessel. En majd talalok mast.