Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Kábelezzünk

suminator968
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1081

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: suminator968 »

Picit félreértettetek, nem igazán lemezekre gondoltam, de persze azt is köszönöm!Azért is tettem fel a kérdést, mert meglepő volt számomra, hogy a másutt egészen kiváló ezüst-platina a Harbeth-el mennyire nem gyere be. A Linn eddig a Charióval, Logannal, AudioStaticcal is egészen kiváló volt az ezüst-platina kábelekkel, viszont a Harbeth hallgathatóbb a filléres Cable Talkkal, ráadásul még térben is jobb. Érdekes tapasztalat ez számomra, ezért is kérdeztem, hátha valaki helyre teszi ezt a dolgot, nagyobb tapasztalata okán.
Sabo Audio Streamer 23--Mzx PRE-NR1--Mzx SS Illuminator Activ Speaker—2xDynavoice Challenger sub
Táp:UnKnow Helix Reference Ultra, Viablue X-60 Silver, Viablue EP-7 Ethernet,
Audio cable:Sabo Audio Solar XLR
Úton: IPhone 13Pro Max-Tidal—-Apple Airpods Pro2

Vendég

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Kedvenc olvasmányom ez a topik, de akkor egy konkrét dologra kérdeznék rá, szerencsére nálam a lánc egyetlen táp, és egy hangfal kábelből áll.Linn Majik DSM- Harbeth Compact 7Ide mit lenne érdemes meghallgatni?Konkrét tippeket kérnék, ha lehet miértekkel együtt, hátha másoknak is hasznos lehet.

A Linn-t jól ismerem, a hangfaladat nem. De mivel monitorról van szó, gondolom a döntésed a tér, felbontás miatt lett így.
Semmiképpen nem ajánlanék olcsóbb ezüst tartalmú kábeleket. Vagy gyengébb tisztán réz kábeleket, amik azért zabálják a dinamikát és a finomságokat.
Innen a fórumról Valhalla fórumtárs kábeleit tudnám ajánlani, vagy ha netán újra lesz eladó Kondo AN Japán SPz.
Van rá esély, hogy lesz még. Vagy egy nagyobb szériás Kubala.

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 10999
Kapcsolat:

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

Kedvenc olvasmányom ez a topik, de akkor egy konkrét dologra kérdeznék rá, szerencsére nálam a lánc egyetlen táp, és egy hangfal kábelből áll.Linn Majik DSM- Harbeth Compact 7Ide mit lenne érdemes meghallgatni?Konkrét tippeket kérnék, ha lehet miértekkel együtt, hátha másoknak is hasznos lehet.

A Dead Can Dance új albumát tudom ajánlani, mert jó és sokaknak hasznos lehet. Melléktevékenységként az elmúlt 10 hozzászólás íróitól bekérsz néhány kábelt és döntesz.

Vendég

Kábelezzünk

........ de mit lenne érdemes meghallgatni?Konkrét tippeket kérnék, ha lehet miértekkel együtt, hátha másoknak is hasznos lehet.

Konkrétan pl. ezt:

és azért, mert szép.

.

akvapark
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1357

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: akvapark »

"de Kocsis pl. rossz napjaiban akár odáig is elmegy, hogy a hangszerkezelési ismereteit vonja hangosan kétségbe az adott zenésznek"

Ennek érdemi igazolására van ebben érdekelt topictársunk!
>>Egy nemzetnél sem vagyunk alábbvalók<

suminator968
V.I.P.
V.I.P.

Kábelezzünk

1346333174[/url]' post='1351454']Te vagy a legkönnyebb helyzetben ennek a megválaszolására. Nyilván most is használsz valamilyen kábeleket és ki is próbáltál többfélét (gyanítom ) ha leírod miket és azt, hogy milyennek hallottad, akkor lehetne bármit is ajánlani.

Táp-régi réz Transparent, hf-Cable Talk 3.1AgPt-t nem szereti, ez meglepi, mást nem próbáltam még.
Sabo Audio Streamer 23--Mzx PRE-NR1--Mzx SS Illuminator Activ Speaker—2xDynavoice Challenger sub

nehai
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 228
Kapcsolat:

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: nehai »

Te vagy a legkönnyebb helyzetben ennek a megválaszolására. Nyilván most is használsz valamilyen kábeleket és ki is próbáltál többfélét (gyanítom ) ha leírod miket és azt, hogy milyennek hallottad, akkor lehetne bármit is ajánlani.

suminator968
V.I.P.
V.I.P.

Kábelezzünk

1346330816[/url]' post='1351423']Ez egy nagyon reális probléma. Riasztó példákat látok néhol, egyesek képesek 4-5 féle kábelt is a rendszerükbe kötni. Nem kétlem, hogy külön-külön mindegyik indokolható volt annak idején valahogy, de összességében tutira borulást okoz. Egy ilyen láncba sokadik elemként bekötött új összekötőről hogyan lehetne valós véleményt alkotni?

Vendég

Kábelezzünk

Akkoriban Howard Williams volt a társaság karmestere és zenei igazgatója. Megszokott eset volt, hogy a próba utáni büfézgetés során hősünk hosszú percekig sorolta az ő rendkívül vicces előadásmódjával, ki hol mit csalt el, pedig a próbán szeme sem rezdült (a próbatermi idő erősen korlátolt volt), a zenészek meg mindig reménykedtek, hogy nem vette észre.

Nem azt mondom, hogy a jó karmester nem vesz észre olyat, amit a közönségből talán senki, hanem hogy rangsorol, ahogyan H.W. is tette.

nehai
Törzsvendég
Törzsvendég
Kapcsolat:

Kábelezzünk

Úgy látom már csak a "gyártók" beszélgetnek egymással:
fülelek
fapaci
nehai
cables

Én már kiszáltam

Vendég

Kábelezzünk

Riasztó példákat látok néhol, egyesek képesek 4-5 féle kábelt is a rendszerükbe kötni...
Ott bizony a hifizésnek nem mostanában lesz vége.

AVX
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3308

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: AVX »

Remélem nincs harag

Úgy látom már csak a "gyártók" beszélgetnek egymással:
fülelek
fapaci
nehai
cables

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

Kábelezzünk

Amikor több tucat vonós hangszeren (hegedűkön, csellókon, brácsákon) egyszerre húzzák ugyanazt a szólamot, neki sem könnyű észrevennie egyetlen hamis hangot. Pedig a karmester pozíciója ebből a szempontból sokkal kedvezőbb, mint a nézőtéren helyet foglaló közönségé. Ráadásul "ezer" fontosabb dologra kell figyelnie a próbák során...

Egy időben sok zenekari próbán vettem részt a Pécsi Szimfonikusokkal. Akkoriban Howard Williams volt a társaság karmestere és zenei igazgatója. Megszokott eset volt, hogy a próba utáni büfézgetés során hősünk hosszú percekig sorolta az ő rendkívül vicces előadásmódjával, ki hol mit csalt el, pedig a próbán szeme sem rezdült (a próbatermi idő erősen korlátolt volt), a zenészek meg mindig reménykedtek, hogy nem vette észre.

Vendég

Kábelezzünk

valszeg kevés voltam hozzá, passz.

Szerintem a nagyon vékony szálakból álló litzéből készült kábel érzékenyebb annak mechanikai felépítésére bármi másnál, nekem valóságos kínszenvedés volt "semlegesre" hangolni. További nehézséget okoz a szigetelő bevonat sajáthangja. Abban is igazad van, hogy a legjobb litzekábeleknek sem a neutralitás a legnagyobb erénye - de a többi engem (most már) kárpótol.

fülelek
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 5144

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: fülelek »

Fülelek!

Itten lellllyebb egy másik kábel gyártó tette be a linkjétjétjét. Légyszíves felhívni az ő figyelmét is, különben azt hinném, hogy csak rám pikkelsz sz sz sz! )

Fapaci és néhai aláírása nem reklámszöveg, csupán információ.
A direkt rossz helyesírás tréfának elég primitív.
Ha nincs ÉRDEMLEGES információd a kábelekről (NEM A CABLES KÁBELEKRŐL!), akkor légy szíves inkább maradj csendben, hátha nem veszik észre, milyen sapka van rajtad

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

Kábelezzünk

Nem a végeredményt vitatom, előre bocsájtom de, mi van akkor ha az illetőnél valamelyik rendszer komponens vagy akármelyik másik kábel erősen fölfelé billenő hangzási balanszal bírt, a Nordost kábelek, bár nem tudni melyik tipus, gondolom valamelyik belépőszintű, elég lineáris balanszal bírnak, bár valóban nagyon száraz, lecsontozott mélytartománnyal, ha nem a megfelelő rendszerbe kerülnek borulhat a frekvencia balansz. A leírásod akkor lett volna korrekt, ha a többi rendszer elem is leírásra kerül, így lehetne hová tenni a kábeled hangját, ami lehet tökéletes is persze, de így akár lehet sávhatárolt is amivel rendbe került a rendszer hangzási balansza, kitudja most melyik eset áll fönn? Kezdőket nagyon meg lehet ezzel vezetni.

Ez egy nagyon reális probléma. Riasztó példákat látok néhol, egyesek képesek 4-5 féle kábelt is a rendszerükbe kötni. Nem kétlem, hogy külön-külön mindegyik indokolható volt annak idején valahogy, de összességében tutira borulást okoz. Egy ilyen láncba sokadik elemként bekötött új összekötőről hogyan lehetne valós véleményt alkotni?

nehai
Törzsvendég
Törzsvendég
Kapcsolat:

Kábelezzünk

A drót még nem kábel, a sávszéleket pedig tapasztalatom szerint erősen befolyásolja a mechanikai felépítés és... a csatlakozó. Csináltam én már kicsit "loudnesses" interkonnektet is ilyen fülesből kioperált litzéből.

Ez így van, pongyolán fogalmaztam, természetsen kábelről beszéltem, nem gyors tesztelésről mondtam véleményt hanem több évnyi kísérletezésről. Bármilyen balanszal rendelkezőt lehet csinálni, de én nem akartam csak egy jó (az én értékrendem szerint) kábelt összehozni, valszeg kevés voltam hozzá, passz.

Vendég

Kábelezzünk

Én meg azt tapasztaltam, hogy hamis hang esetén szinte mindig lekopogják a próbát
Igaz, vonósnál nagyon nem mindegy, mennyire ment mellé az a hamis hang... ha nagyon, akkor végülis érthető Kocsis kifakadása:)

nehai
Törzsvendég
Törzsvendég
Kapcsolat:

Kábelezzünk

Fülelek!

Itten lellllyebb egy másik kábel gyártó tette be a linkjétjétjét. Légyszíves felhívni az ő figyelmét is, különben azt hinném, hogy csak rám pikkelsz sz sz sz! )

Remélem nincs harag

Vendég

Kábelezzünk

Sajnos mindre jellemző volt a sávhatárolt megszólalás (még a japán drót is)
A drót még nem kábel, a sávszéleket pedig tapasztalatom szerint erősen befolyásolja a mechanikai felépítés és... a csatlakozó. Csináltam én már kicsit "loudnesses" interkonnektet is ilyen fülesből kioperált litzéből.

Vendég

Kábelezzünk

Amikor több tucat vonós hangszeren (hegedűkön, csellókon, brácsákon) egyszerre húzzák ugyanazt a szólamot, neki sem könnyű észrevennie egyetlen hamis hangot. Pedig a karmester pozíciója ebből a szempontból sokkal kedvezőbb, mint a nézőtéren helyet foglaló közönségé. Ráadásul "ezer" fontosabb dologra kell figyelnie a próbák során...

Én meg azt tapasztaltam, hogy hamis hang esetén szinte mindig lekopogják a próbát, és igen rosszalló arckifejezéssel figyelmeztetik a zenészt a kottában leírtakra, de Kocsis pl. rossz napjaiban akár odáig is elmegy, hogy a hangszerkezelési ismereteit vonja hangosan kétségbe az adott zenésznek.

.

cables
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 2282

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: cables »

Ha már cables fórumtárs összes nedves puskapora elfogyott, akkor kérem szépen, hogy az öntömjénezést és NE ebben a topikban folytassa, hanem a direkt neki nyitottban. Ebben a topikban a kábelezés általános kérdéseit tárgyaljuk, gyártó és/vagy kereskedő itt nem reklámozza a termékeit.

Fülelek!

nehai
Törzsvendég
Törzsvendég
Kapcsolat:

Kábelezzünk

...Egyszer valakihez vittem egy szóló zongora CDt, nagyon jól vették fel. Nála természetellenesen szólt, mintha szintetizátor lett volna. Nordost szalag kábel ki, finom öreg rézkábel be... lett zongora hang. Természetes zongora hang. Máig az a kábel szól ott.Szerintem ez a természetesség!

Nem a végeredményt vitatom, előre bocsájtom de, mi van akkor ha az illetőnél valamelyik rendszer komponens vagy akármelyik másik kábel erősen fölfelé billenő hangzási balanszal bírt, a Nordost kábelek, bár nem tudni melyik tipus, gondolom valamelyik belépőszintű, elég lineáris balanszal bírnak, bár valóban nagyon száraz, lecsontozott mélytartománnyal, ha nem a megfelelő rendszerbe kerülnek borulhat a frekvencia balansz. A leírásod akkor lett volna korrekt, ha a többi rendszer elem is leírásra kerül, így lehetne hová tenni a kábeled hangját, ami lehet tökéletes is persze, de így akár lehet sávhatárolt is amivel rendbe került a rendszer hangzási balansza, kitudja most melyik eset áll fönn? Kezdőket nagyon meg lehet ezzel vezetni.

Vendég

Kábelezzünk

Nem veszi észre, ha valamelyik zenész pl. véletlenül hamis hangot fogott

earforce
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2934

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: earforce »

Tök mindegy. A régi kábelek sem szólnak egyformán, sőt. Nekem is van/volt (magyar) 40-50 éves litzém csak is "tiszta" rézből, aztán bontottam egy 30éves japán füles kábelét, melyben szintén nagyon vékony elemi szálakból álló lizte huzal van, IC-t készítve belőle sajos nem nagyon van verseny a két "drót" között, pedig milyen szép lett volna, na én ekkor hagytam föl a régi magyar drótokkal, pedig kipróbáltam elég sokfélét, még Rudolf (Cables) is adott nekem anno, még meg is van. Sajnos mindre jellemző a sávhatárolt megszólalás, úgy szólnak mint az egyutas hangsugárzók, valaki imádja van aki ki nem állhatja őket, de ettől színes a világ

Kösz Józsi!
SYNOLOGY|ZIDOO X20|METRUM OCTAVE NOS|MUSICAL FIDELITY F19+F22|MAGNEPLANAR 2.7|REL S3 SHO

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”