Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Milyen hangsugárzót? (kérdés előtt olvasd el a nyitó hozzászólást)
Newman
Teljesítményre biztosan elég a Yamaha a Clarusokhoz. Én praktikuságból javasoltam a Nad-ot. Persze ha viszonylag gyorsan össze jön a pénz a teljes rendszerre, akkor kár "cifrázni" a dolgot. Én igazából arról akartalak lebeszélni, hogy drágán vegyél új AVreceivert, amit aztán jó hosszú ideig úgyis csak a frontokkal használnál. Közbe meg szinte érezni, ahogy az erkölcsi amortizáció miatt napról napra egyre kevesebbet ér.
Ha használt készülékben gondolkozol és viszonylag gyorsan össze fog állni kettőnél több hangsugárzóval a rendszer, akkor felejtsed el amit lejjebb írtam.
gordon314.fw.hu
Gordon ötlete abszolút kiváló, így legalább megtudod mi az, hogy sztereó!
A másik, ha már Yamaha-t akarsz, a hificity-n hirdetnek zsír új 650-est 75e-ért.
Mondom én, hogy nyári meló lesz ebből.
De egy jótanács, és ezt itt bárki aláírja szerintem, inkább gyűjts, mert ha később veszel jobbat, elégedettebb leszel, mint egy elkapkodott kevésbé jóval. Ez alól a jó ajánlat kivétel.
Léva
ha nem tartasz a használt erősítőktől, akkor érdemes nézni azokat is, mert 50e-ért vagy még olcsóbban egy jobb Yamaha (440), de akár egy másik tipust is.
Egyetértek.
Ha szóba jöhet használt is, akkor akár egy kategóriával is jobb gépet kaphatsz.
Vásárlási szempontból nagyon jó, hogy mostmár itthon is bőségesen állnak rendelkezésre használt készülékek igen jó árakon.
Eladói szempontból ez már kevésbé szerencsés...
Szia!
Csatlakozom az előttem szólókhoz! Szerintem is sokkal jobban jársz pl. egy 440/450-esel használtan, mint egy új 357-essel.
Nekem véletlenül van is egy eladó 450-esem, kb fél éves és 48-ért viheted.
(Ha tetszik, gyere el és nézd/hallgasd meg! Én is féltem a használt cuccoktól először, de aztán áttértem rá, mert kevesebb pénzért többet kapsz!! Így lett CD játszóm és (tegnap óta) erősítőm, innen a fórumról vettem őket, és már sajnálom, hogy újonnan vettem a többit, mert nagyon sokat lehet rajta bukni.)
Köszönöm az ajánlást, érdekelne is meg is hallgatnám. De még csak most kezdtem el nézelődni, és előtte el kell adnom a sz.gépes rendszert, mielőtt pénzemnél lennék.
A másik meg, h Tbányán lakom. Persze a biztos vásárlás fejében, biztos vásárlási szándékkal és ha meg is tetszik lehetőleg érdekelne is a dolog, csak még nézelődök. Még hirdetés sincs a hangfalamról feladva sehol.
Amúgy erősítő! Láttam az adás vételben, mert mikor vki felvette itt, h nézzek szét a használat között is, akkor be néztem oda és láttam, h kínálod Ha még sokáig meglesz lehet szóloK!
off:
anno már volt 100 v. 110ért (nem emlékszem, lehet 10-et alkudott) vitte volna vki, de akkor vmiért visszaléptem és nem adtam el)
on.
Huhúú mennyi kiindulási információt kaptam ezen utóbbi 2 hozzászólásból
Gordon: jó az elgondolás, de én úgy vélem, h ezekhez a Clarusokhoz sztem nem kell nagyobb erősítő mint az általam írt Yamaha kezdő. Vagy tévedek. Mindig is a komoly sz.gépes hangrendszerekkel fogalkoztam ezidáig, az utóbbi 1-2 napba kezdtem el tévelyegni a tényleg házimozis összeállításokban. És ha a Clarus azt írja, h ez a teljesítmény elég, akkor az miért nem elég? Miért kell még jobb erősítő? Bocsi, csak ehhez nem igazán értek úgy igazán, eddig nem fogalalkoztam vele, mert nem volt ilyenem és így nincs gyakorlati tapasztalom sem.
Ez a NAD-os dolog nem tűnik egy rossz dolognak, de bármikor mejöhet vmi pénz aztán meg nem tudok rákötni majd egy centert pld.
Az 5.1-es LG DVD/DivX ma jön megy negyed 6-kor ugyanis a Chello jószívű akciójával kecsegtetett, ami kis is használtam. De nem tudom, persze nem próbáltam, nem hangzik vmi jó ötletnek Clarus/Klipsch számítógéps kombináció!
Talán annál maradnék, ill. ez már módosított, h használtan egy komolyabb erősítő+ a maradék 50ér egy pár front.
Robotk@! Milyen más lehetőségekre gondoltál ott a végén? Ilyen áron még milyen márkák után koslassak?
Sajnos Klipsch (igazi) házimozim nem lehet soha, főleg nem a Ref, még polcosból sem Ez csak úgy leírtam, már mióta kikívánkozott...
ha nem tartasz a használt erősítőktől, akkor érdemes nézni azokat is, mert 50e-ért vagy még olcsóbban egy jobb Yamaha (440), de akár egy másik tipust is.
Egyetértek.
Vásárlási szempontból nagyon jó, hogy mostmár itthon is bőségesen állnak rendelkezésre használt készülékek igen jó árakon.
Szia!
Csatlakozom az előttem szólókhoz! Szerintem is sokkal jobban jársz pl. egy 440/450-esel használtan, mint egy új 357-essel.
Nekem véletlenül van is egy eladó 450-esem, kb fél éves és 48-ért viheted.
(Ha tetszik, gyere el és nézd/hallgasd meg! Én is féltem a használt cuccoktól először, de aztán áttértem rá, mert kevesebb pénzért többet kapsz!! Így lett CD játszóm és (tegnap óta) erősítőm, innen a fórumról vettem őket, és már sajnálom, hogy újonnan vettem a többit, mert nagyon sokat lehet rajta bukni.)
TV1: Sony KDL-52W4500 ,TV2: Sony KV-32FQ86 , DVD: Sony RDR-HX710 , CD: Sony CDP-XE570 , A/V Erősítő: Denon 1909 , Sztereó Erősítő: Rotel RA-985BX , Front: JBL Northridge E60 , Center: JBL Northridge EC25 , Surr: JBL Northridge E20 , Sub: Yamaha YST-SW315, VHS: LG LV3798, IC-k: Arzachel, Hangfal kábel: Evidence Audio Siren II, Kimber 8TC, Táv: Logitech Harmony 785,
Én a Leva véleményét kiegészíteném plusz egy, általad is említett opcióval.
Vegyél egy alap, de megbízható házimozi erölködőt. Amit említettél az megfelelő, vagy használtan egy 440/450-es... Esetleg kis szerencsével kifogható még egyel nagyobb is alkalmi áron..
Én e mellé vennék 1 pár jobb minőségű polcsugárzót, ami már frontként is megállja a helyét, majd később a további fejlesztésnél ezek kerülnének surround pozicióba.
Én megvenném azokat első körben, amiket kinéztél (Clarus Charon) az erősítő mellé.
A maradékot meg egy elfogadható alap kábelt vennék!
Persze 50-60e F/pár áron ha elfogadod ezt a megoldási lehetőséget elég sok alternatíva kínálkozik még!
Newman
Szerintem elég ostoba dolog előre megvenni az AVreceivert, ha csak 2 frontal fogod használni.
Mégpedig azért, mert fél év mulva ugyanazt a receivert kemény (10) ezresekkel olcsóbban megkapod.
Én a következőt tenném a helyedben: eldönteném, hogy összesen mennyi pénzt szánok a dologra. Ha ez megvan, akkor elméletben összeállítanám belőle a rendszert AVreceiverestől, mélynyomóstól, összes hangsugárzóstól.
A rendelkezésre álló keretből vennék mondjuk egy NAD3020-as sztereó erősítőt 25 eFt körül és megvenném az elméetben összerakott rendszer frontjait.
A megmaradó pénzt, félretenném. Amikor gyűlt ehhez annyi, hogy megvegyem a rendszer többi részét is, akkor eladnám a NAD3020-ast. Ezen maximum pár ezrest bukhatsz,míg az AVreceiveren biztosan többet fogsz. Ráadásul úgy használnád jó ideig, mint egy sztereó erősítőt és garanciából análkül tellik le jelentős idő, hogy egyáltalán ki tudnád próbálni az összes funkcióját.
Ha 5.1-es kimenetű dvd lejátszód van, akkor azt is meg tudod tenni, hogy a mostani számítógépes hangosító szettet kötöd be centernek, surroundnak, mélynyomónak, míg a frontokra a NAD3020-ast kötöd és a kiszemelt frontsugárzókat. (Aztán majd eldöntöd, hogy érdemes-e így használni, vagy inkább fantom centerrel.)
gordon314.fw.hu
Azt írták ehhez a Clarus IO ill Charon szettekhez elég ekkora erősítő kb. Vagy elvagyok varázsolva?
Amúgy... hát nem tudom. Inkább tartok a használt cuccoktól. Bár ha mindenki úgy vigyazna rá, mint én, akkor az egész szett használt cuccokból épülne fel nálam, mert fele annyiból 2x-er olyan jót építhetnék
1. Vegyél egy erősítőt ebből a pénzből, és használd a Klipsch-et hozzá.2. Menj el nyári munkára és gyűjtsél még hozzá.
3. Vegyél egy erősítőt, és menj el nyári munkára, hogy hangfalat is vehess
Léva
A Klipsch-et eladom úgy lenne meg a 100-110 És abból ki tudok indulni. Ha a Clarus nem is, nem mondtátok tudom! De helyette máshol érdemes nézegetni?
1. Vegyél egy erősítőt ebből a pénzből, és használd a Klipsch-et hozzá.
2. Menj el nyári munkára és gyűjtsél még hozzá.
3. Vegyél egy erősítőt, és menj el nyári munkára, hogy hangfalat is vehess
Léva
Egyetértek.
Sziasztok!
A topicot, ugyan végig nem olvastam, de suliba amennyi időm volt rá, h bele-bele olvasgattam. A helyzet az, h a nem túl távoli közeljövőben valószínüleg bekerülök egy kb. 20nm2-es szobába. Ahol már lenne tér a NEM számítógépes hangfalaknak. (és SUB hangok utáni vágyam csillapítására az már oda kevés is lenne). Hát mikor a legnehezebb választás? Amikor nincs rá annyi pénz, h úgy válogathatnék, h 10-20 hangfal közül... Hát ezaz ami most nem adatik, így korlátok között vagyok. Egyenlőre az első fázis fejlesztésére 100, MAX. 110e Ft állna rendelkezésre. (erősítő + vmilyen front, ennyiből mást nem is érdemes, sőt nem szabad!)
A lényegem az lenne, h különálló erősítő különálló 5.1-es hangrendszerrel.
Ára miatt első különállós rendszerem erősítőjeként a:
Yamaha RXV-357RDS erősítőjét néztem ki (5 x 105 Watt, # Dolby Digital-EX/DTS-ES/Dolby Pro Logic II dekóder
# Dolby Digital Matrix és DTS-ES Matrix 6.1 kompatibilitás, 24 bit / 192 kHz-es digitál-analóg átalakítók stb.) Kezdésnek nem rossz 50e Ft-os árához képest főleg nem.
1. Hangfal a következő lenne ugye 5.1 már jöhet ki, vagyis én egy álló frontot vennék. Ami ebből kijöhetne az nem vmi jó, így vmi jó ár/érték arányú márkák után néztem. Clarus-ra gondoltam, mégpedig a Charon II-es szett lenne egy jó(?) megoldás. Ebből az álló front.
2. Másik megoldás ami még belefér: megvenném a surroundokat + SUB-al, s mire megvan a pénz az álló frontokra a jelenlegi kicsik amik elől voltak mennek hátra?
3. vagy egy 3. h ugyanaz mint a 2. variáiációm, csak később majd nem állót frontot veszek hanem szintén kis hangfalakat + 1 SUB-al így már két SUB-om lenne elöl, két kis hangfallal, olyannal ami hátul is lesz.
Ha ez így nem értehő 1000 bocsánat, szóljatok és megpróbálom elmagyarázni, mert ez a 3 m.o. nagyon elgondolkodtató, ugyanis nem tudom a következő vásárlás mikorra lesz majdan várható. És ha már megvan ez a 100-110e akkor minnél ésszerűbben akarom elkölteni.
Szerintetek mi a véleményetek erről az Yamaha erősítő + Clarus ChII front párosításról? És melyik változat ésszerűbb/jobb?
Egyenlőre ennyi pénzem van, h szóljon is amit megveszek. Úgyértem, h nincs jelenleg erősítőm, ugyanis gépen van a Klipsch PM5.1.
és ha bekötöd a másik kettöt sorroundnak, majd 5/7ch stereo ?
Nagyon szépen köszönöm ez volt a megoldás 5ch strereo és megy rendesen
a másik kérdésem mert láma vagyok, aaz 5ch meg a 6ch melyik melyik, mert a filmet pl 5ch-n nézem a 6ch a dts?
Meg melyik a jobb ha 5ch stereo-n nézem a filmet vagy ha pro logic kettőn...
PL II-n...
Az 5 csatis sztereot háttérzenére találták ki meg házibulira. Én szeretem nyamm
A PLII, DTS, Dolby Digital satöbbinek az a lényege, hogy nem minden csatorna ugyanazt a jelet kapja, így áll össze a hangkép. Pld. Neo lehajól, a golyók repkednek, a hang repked egyik hangfalról másikra.
5ch stereonál ugyanolyan erősen ugyanaz a jel megy. Pontosabban nem, a sztereot megkettőzi, a centerre megy az első két front jelté keverve adja, ha jól tudom
Nekem nincs dolby digital, vagy legalábbis nem találom olyan van hogy 6ch input az nemtom mi, pro logic enchanced pro logic 2, dts sincs külön azt elvileg felismeri?
Yamaha 350 -en van minden, Dolby Digital, DTS, Prologic 2 dekóder. Fel kell hogy ismerje, olvasd el a gépkönyvet és állítsd be rendesen. Automatára. Konfigurálni kell a műsorforrásokat is, hogy melyik bemenetet használja analógon, és melyiket digitálisan. És hát persze ehhez kell egy digitális kábel (koax vagy optikai, inkább koax)
Számítógép => Edirol UA-101 USB "DAC" => Monitor IC => Yamaha RX-V750 mint előfok => Kácsa Bézik IC => Heed Obelisk kapcsolású quad mono végfok => Cat 5, Cat7, CAV kábelek cserélgetve /emoticons/default_smile.png" alt=":)" data-emoticon="" srcset="/emoticons/smile@2x.png 2x" width="20" height="20" /> => CAV DP880 Hivox tuninggal.
a másik kérdésem mert láma vagyok, aaz 5ch meg a 6ch melyik melyik, mert a filmet pl 5ch-n nézem a 6ch a dts?
PL II-n...
A PLII, DTS, Dolby Digital satöbbinek az a lényege, hogy nem minden csatorna ugyanazt a jelet kapja, így áll össze a hangkép. Pld. Neo lehajól, a golyók repkednek, a hang repked egyik hangfalról másikra.
5ch stereonál ugyanolyan erősen ugyanaz a jel megy. Pontosabban nem, a sztereot megkettőzi, a centerre megy az első két front jelté keverve adja, ha jól tudom
Nekem nincs dolby digital, vagy legalábbis nem találom olyan van hogy 6ch input az nemtom mi, pro logic enchanced pro logic 2, dts sincs külön azt elvileg felismeri?
PL II-n...
Számítógép => Edirol UA-101 USB "DAC" => Monitor IC => Yamaha RX-V750 mint előfok => Kácsa Bézik IC => Heed Obelisk kapcsolású quad mono végfok => Cat 5, Cat7, CAV kábelek cserélgetve /emoticons/default_smile.png" alt=":)" data-emoticon="" srcset="/emoticons/smile@2x.png 2x" width="20" height="20" /> => CAV DP880 Hivox tuninggal.
CD: Arcam Alpha 7SE, Amp: TEAC A-H500 Reference, Speakers: JPW Gold Monitors, IC: Chord Crimson, Hangfal Tyukbel: Csajniiiz Cobra... (varom, hogy levedeljen /emoticons/default_biggrin.png" alt=":D" data-emoticon="" srcset="/emoticons/biggrin@2x.png 2x" width="20" height="20" /> )
Nem tudom, ennek szerintem mennie kellene. Nekem ugyan 450-es van, de azt hiszem, e tekintetben ugyanaz. Tudok kapcsolni csak A-t, csak B-t, vagy A+B-t. Meg persze mindkettőt ki.
a 350-en sztem csak vagy A vagy B vagy semmi lehetőségek vannak!
Lehet, bocs, akkor nem szóltam!
TV1: Sony KDL-52W4500 ,TV2: Sony KV-32FQ86 , DVD: Sony RDR-HX710 , CD: Sony CDP-XE570 , A/V Erősítő: Denon 1909 , Sztereó Erősítő: Rotel RA-985BX , Front: JBL Northridge E60 , Center: JBL Northridge EC25 , Surr: JBL Northridge E20 , Sub: Yamaha YST-SW315, VHS: LG LV3798, IC-k: Arzachel, Hangfal kábel: Evidence Audio Siren II, Kimber 8TC, Táv: Logitech Harmony 785,
Nem tudom, ennek szerintem mennie kellene. Nekem ugyan 450-es van, de azt hiszem, e tekintetben ugyanaz. Tudok kapcsolni csak A-t, csak B-t, vagy A+B-t. Meg persze mindkettőt ki.
a 350-en sztem csak vagy A vagy B vagy semmi lehetőségek vannak!
Hi
Ne kövezzetek meg nem nagyon értek ezekhez a dolgokhoz, lenne egy hülye kérdésem, van 4 hangfalam egy philips 4x100w-os sztereo erősítővel hajtottam meg eddig, ami beszart, vettem egy yamaha rx-v350-et, gondoltam már akkor jó lesz majd egyszer filmnézésre is, namármost a 4 hangfalam megvan, majd még veszek egy centert, a kérdésem lényege, mivel 80%-ban zenét hallgatok, szeretnék úgy ahogy a másikon volt 4 hangfalon sztereoba zenét hallgatni, de egyszerűen nem tudok csak vagy front A-n, vagy front B-n, egyszerre a kettőt nemtom bekapcsolni, mit kúrok el?
Hi
Ne kövezzetek meg nem nagyon értek ezekhez a dolgokhoz, lenne egy hülye kérdésem, van 4 hangfalam egy philips 4x100w-os sztereo erősítővel hajtottam meg eddig, ami beszart, vettem egy yamaha rx-v350-et, gondoltam már akkor jó lesz majd egyszer filmnézésre is, namármost a 4 hangfalam megvan, majd még veszek egy centert, a kérdésem lényege, mivel 80%-ban zenét hallgatok, szeretnék úgy ahogy a másikon volt 4 hangfalon sztereoba zenét hallgatni, de egyszerűen nem tudok csak vagy front A-n, vagy front B-n, egyszerre a kettőt nemtom bekapcsolni, mit kúrok el?
Nekem volt egyszer egy hasonló hangszóróm! Csak annak nem a membránja volt fából, hanem a hangja!
Tv:Panasonic TH-42PA60E DVD/SACD:Pioneer 585-A Erősítő:Pioneer VSX-AX3 Hangfalak:Front:Dali AXS 5000 Center:Dali AXS center Sorrund:Dali AXS 1000 Sorrund back:Saját gyártmány Sub:Klipsch RW10 Kábelek:Front, Center,Sorrund,: SilverLine, Sub: Vianco digital coax
Szinti: Yamaha PSR520 Roland RA95
Ne csesszetek le, keresesben nem talaltam semmit rola, es az interneten sem, igy mereszkedem megkerdezni: hallotta-e mar valaki a JVC iden tavasszal kihozott, 20 eves fejlesztes (!) eredmenyekent megszuletett "wood cone" azaz famembranos hangfalait? Izgalmasan hangzik, es igy elso olvasatra igen jol kell, hogy szoljanak...
De me'g arulni sem latom sehol oket... Mi van ezekkel? Nem valtak be? Vagy tul dragak?...
Cukorka
Talán még Eisa díjat is kapott a JVC ilyen minihifije. Amúgy én is kiváncsi lennék a dologra.
Egyébként farostokból készülnek a drágább Phonar hangfalak mély-közép sugárzói is. Ott a fő ok a membrán nagyon kis súlya és ezzel a gyors mozgás biztosítása.
Végső soron ha úgy vesszük a papírmembrán is fából van.
gordon314.fw.hu
Nagy Jamiroquai rajongó vagyok, és a Space Cowboy klipben látható
egy forgó hangfal, vajon mi lehet ez, és
főleg hogy szólhat ?
Valaki tud erről valamit ?
link a videoklip letöltéséhez:(7 Mb):
http://www.mtey.com/main.htm
,menj a "videography" -re, aztán lent a gombra, és töltsd le a "space Cowboy" -t,
Szerintem az egy "Leslie" igényesebben megcsinálva....
Ilyet használnak a Hammond orgonákhoz, hogy az a jó kis vibrátós hangja legyen....
bölcs beszéd!!!!
tv:LG flatron 100hz digit 72cm, erölködő: Pioneer vsx-ax3, hangfalak: Quadral qlx 210 front, qlx 160 srr, Acent base center, Klipsch rb25 háttér, mély: Klipsch Rw 10. Dvd: Pioneer DVR-530H, kábelek neotech.