Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Sztereó erősítők
Re: Sztereó erősítők
Üdv!
Denon PMA 880R vagy Denon PMA 560? Melyik jobb erősítő? Esetleg Denon PMA 860?
Denon PMA 880R vagy Denon PMA 560? Melyik jobb erősítő? Esetleg Denon PMA 860?
- Voyager
- V.I.P.
- Értékelés: 2103
Minden bizonnyal jobb egy régi Triangle. Pl. van itt egy Triangle Comete 902. (csak nem tudni, hogy milyen a NAD-al)SoundMania írta: ↑2024.12.08., vas. 14:39De akkor egy rossz erősítőhöz egy rossz hangdobozt? Az jó párosítás? Vagy szivatni akarjátok? :)Voyager írta: ↑2024.12.08., vas. 10:09Persze. Vannak korlátjai, de az erősítő sokkal többre nem képes. Ahogy látom már KEF IQ3-at keres hozzá, ami szerintem zsákutca.SoundMania írta: ↑2024.12.08., vas. 01:58Pont egy Preludiumot, azzal a rossz hangú magassugárzóval?! :(
De ugyebár ki minő virágot szakít, olyat szagol.![]()
Hallgattam nagyon régen olcsó erősítőt én is (Denon PMA-320). De nagyon jól hallatszott vele, ha jó, vagy jobb dobozt tettem rá. Ezért inkább egy régi Triangle-t ajánlottam volna egyértelműen!
viewtopic.php?f=33&t=208408&p=2908798&h ... e#p2908798
„A világban a csodák a legapróbb rezdülésekben rejtik maguk táncát.”
Hallgattam nagyon régen olcsó erősítőt én is (Denon PMA-320). De nagyon jól hallatszott vele, ha jó, vagy jobb dobozt tettem rá. Ezért inkább egy régi Triangle-t ajánlottam volna egyértelműen!
- SoundMania
- V.I.P.
- Értékelés: 1182
De akkor egy rossz erősítőhöz egy rossz hangdobozt? Az jó párosítás? Vagy szivatni akarjátok? :)Voyager írta: ↑2024.12.08., vas. 10:09Persze. Vannak korlátjai, de az erősítő sokkal többre nem képes. Ahogy látom már KEF IQ3-at keres hozzá, ami szerintem zsákutca.SoundMania írta: ↑2024.12.08., vas. 01:58Pont egy Preludiumot, azzal a rossz hangú magassugárzóval?! :(
De ugyebár ki minő virágot szakít, olyat szagol.![]()
- mishow
- V.I.P.
- Értékelés: 2507
Van a hirdetőben egy Creek Destiny 1-es, erősen a reális ára alatt, korrekt eladótól. Volt olyanom, és igazi erőgép, nagyon jó hanggal. Tudsz vele mozizni és fogja bírni az elektronikus zenéket. Most 250-ért hirdetik, de újonnan ez ma valahol milla körül lenne. Szerintem tedd hozzá a pénzedhez azt a +100-at most, és megérkeztélSanchez írta: ↑2024.12.07., szomb. 17:33Ilyen allrounder szerepre szeretném mozi / modernebb zene. Tv mellé.
Igazából 150k most a keret inkább használtban gondolkozom . Nézegettem D osztályú erősítőket is. Most egy régi Sony erősítőm van . Szóval mindenképpen szeretnék valamit amivel élvezhető, és tavasszal egy ilyen 300-350 ig nézelődni.

Leo 66-nak: Most láttam egy pár b&w cdm1-et az eladások között, érdemes lenne megfontolni...Az eladót nem ismerem, és még a keretbe is belefér... Egyébiránt a Sonata is jó alternatíva! Üdv, Sfi
Benz Micro LP-S - Michell Orbe, SME 309 - VDH D-501 - Benz Micro Wood SL2 - Analog Art - VDH D501 - ARC PH5 fonó - HT Magic Two - ARC SP 16L- HT Magic Two - Conrad Johnson MF2200 - Music Rererence RM 9 - HT Magic Tweeter - Ponder Over - B&W 705 S1. CD: Marantz SA15 s1
).
viewtopic.php?f=32&t=210307
Én a helyedben valami ilyesmiben gondolkodnék, jól karbantartott, picit még fejlesztett is, nagy tartalékokkal, még a klasszikus japán építésű korszakból. Ez megmutatja, mire is képes a Quadral, és eldöntheted, milyen irányba lépnél tovább (ha egyáltalán

viewtopic.php?f=32&t=210307
Gyula
Hanghordozó -> Kütyük -> Zene
- Voyager
- V.I.P.
Persze. Vannak korlátjai, de az erősítő sokkal többre nem képes. Ahogy látom már KEF IQ3-at keres hozzá, ami szerintem zsákutca.
De ugyebár ki minő virágot szakít, olyat szagol.

- SoundMania
- V.I.P.
- Értékelés: 1182
Csak tesztelni tudtam vele. Alacsony hangerő mellett halottnak tűntek . De a szoba is alkalmatlan volt ekkora dobozokra . És akitől vettem az ő elmondása szerint kell komolyabb erősítő.
35 négyzetméter ilyen amerikai konyhás nappali . 2.5 - 3 m . Szinte minden falon van valami.
Semmi tapasztalatom nincs , igazából most akarok egy kicsit belemerülni . Nincs szükségem különleges funkciókra . Ilyen allrounder szerepre szeretném mozi / modernebb zene. Tv mellé.
Igazából 150k most a keret inkább használtban gondolkozom . Nézegettem D osztályú erősítőket is. Most egy régi Sony erősítőm van . Szóval mindenképpen szeretnék valamit amivel élvezhető, és tavasszal egy ilyen 300-350 ig nézelődni.
35 négyzetméter ilyen amerikai konyhás nappali . 2.5 - 3 m . Szinte minden falon van valami.
Semmi tapasztalatom nincs , igazából most akarok egy kicsit belemerülni . Nincs szükségem különleges funkciókra . Ilyen allrounder szerepre szeretném mozi / modernebb zene. Tv mellé.
Szia, szerintem ahhoz, hogy jól átgondolt válaszokat kaphass, picit több infót kellene adnod! Például:
- Miben "tűnik kevésnek"? Kevés a teljesítmény, nincsenek mélyek? Valami egyéb?
- Mit szeretnél funkcionalitásban megőrizni, pl. beépített DAC kell? Hálózati lejátszás maradjon?
- Milyen környezetben hallgatod? Mekkora, és mennyire csillapított a helyiség, milyen messze van a hallgatói pozíció?
- És nem utolsó sorban, mekkora a büdzsé? Új eszközben gondolkodsz, vagy használt is lehet?
Gyula
Sziasztok!
Quadral Signum 90 mellé szeretnék valami hozzá illő sztereó erősítőt , tudnátok ajánlani , leginkább mozi / modern zene a vonal . Onkyo tx 8150 kicsit kevésnek tűnik.
Köszönöm.
Quadral Signum 90 mellé szeretnék valami hozzá illő sztereó erősítőt , tudnátok ajánlani , leginkább mozi / modern zene a vonal . Onkyo tx 8150 kicsit kevésnek tűnik.
Köszönöm.
Voyager írta: ↑2024.11.11., hétf. 19:44Végerősítő témában szeretnék javaslatokat kérni.
Az egyik NAD C 275BEE végfokerősítőmet kinézte magának egy barátom, és lehet, hogy el is adnám neki, ha találnék egy hasonló karakterű erősítőt a helyére. Illetve nem is helyette, mert az egyik marad, de egy másik kiépítésben folytatná tovább a karrierjét.
Ha van valakinek tapasztalata ezzel az erősítővel kapcsolatban (hallotta már), és tudna javasolni hasonló paraméterekkel megáldott eszközt (meghallgatásra és megtekintésre), kérem, ossza meg velem.
Előre is köszönöm a segítséget!
Például Roksan ROK S1 végerősítő.
Szerintem jobb a megépítése és ami a lényeg, hogy szebben is szól, mint a NAD, viszont a teljesítménye (2 x 50W/ 8 Ohm) kevesebb, egyes háklis, nehezen hajtható hangfalakhoz kevés lehet.
Ok! Bocsánat!Voyager írta: ↑2024.11.15., pén. 17:02Illetve a kérdéseddel át kell menni, a Milyen hangsugárzót? topic-ba.
- Voyager
- V.I.P.
Illetve a kérdéseddel át kell menni, a Milyen hangsugárzót? topic-ba.
- Voyager
- V.I.P.
És még marad pénz jobb kábelre is.
+ Videoton Preludium, régi Canton-ok stb... (nem viccelek)
A hozzászólást 3 alkalommal szerkesztették, utoljára Voyager 2024.11.15., pén. 17:04-kor.
- arzachel
- V.I.P.
- Értékelés: 746
JPW Sonata.
Arzachel IC kábel
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft
LP: Lurné J1 - Air Tangent 2B - Kiseki Agaat , MC PHONO: Twin Servo, VÉGFOK: Twin Servo OTL, CD: Philips T34 level III Silver, HANGFAL: Quad ESL57 tube power ,Townshend super tweeter,Jim Rogers JR 149,KÁBELEK: VDH MCS 1000,ÁLLVÁNYOK : Söund Org ZO 28
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft
LP: Lurné J1 - Air Tangent 2B - Kiseki Agaat , MC PHONO: Twin Servo, VÉGFOK: Twin Servo OTL, CD: Philips T34 level III Silver, HANGFAL: Quad ESL57 tube power ,Townshend super tweeter,Jim Rogers JR 149,KÁBELEK: VDH MCS 1000,ÁLLVÁNYOK : Söund Org ZO 28
Sziasztok!
NAD C320BEE erősítőhöz keresnék polc sugárzót 100 ezer Ft. környékén használtan. Disco, pop, rock zenére kellene. Régi 80-90s évek zenéit szeretem. Deep Purple, Pink Floyd, Dire Straits, Duran Duran, Kraftwerk, stb.....
NAD C320BEE erősítőhöz keresnék polc sugárzót 100 ezer Ft. környékén használtan. Disco, pop, rock zenére kellene. Régi 80-90s évek zenéit szeretem. Deep Purple, Pink Floyd, Dire Straits, Duran Duran, Kraftwerk, stb.....
- Voyager
- V.I.P.
Én már akkor éltem és hódoltam a hobbinak, amikor még Székesfehérváron volt Hi-Fi (közösség). Abból az időből ered az a szokásom is, hogy műszaki eszközt nem vásárolok meghallgatás és megtekintés nélkül.gomolalaci írta: ↑2024.11.12., kedd 20:22Muszáj meghallgatni a vélemény előtt??? Na nem már. Nem elegek a ,,tesztek"? Nahát!....Voyager írta: ↑2024.11.11., hétf. 19:44Végerősítő témában szeretnék javaslatokat kérni.
Az egyik NAD C 275BEE végfokerősítőmet kinézte magának egy barátom, és lehet, hogy el is adnám neki, ha találnék egy hasonló karakterű erősítőt a helyére. Illetve nem is helyette, mert az egyik marad, de egy másik kiépítésben folytatná tovább a karrierjét.
Ha van valakinek tapasztalata ezzel az erősítővel kapcsolatban (hallotta már), és tudna javasolni hasonló paraméterekkel megáldott eszközt (meghallgatásra és megtekintésre), kérem, ossza meg velem.
Előre is köszönöm a segítséget!![]()
![]()
Mondjuk, Bélától vakon vettem viszonylag komoly kávéfőzőt – de csak azért, mert még ő sem értett annyira hozzá akkor.

-
- Fórumlakó
- Értékelés: 360
Muszáj meghallgatni a vélemény előtt??? Na nem már. Nem elegek a ,,tesztek"? Nahát!....Voyager írta: ↑2024.11.11., hétf. 19:44Végerősítő témában szeretnék javaslatokat kérni.

A gondolkodás nem megerőltető...
- Voyager
- V.I.P.
Végerősítő témában szeretnék javaslatokat kérni.
- tunerman
- V.I.P.
- Értékelés: 2702
Úgy gondolom azért van értelme, hogy eláruljak egy trükköt a közel 70 éves McIntosh A116 recapjával kapcsolatban
Mivel a működőképesség helyreállítása volt a kérés, ezért egyszerű Panasonic (Matsushita) fóliakondenzátorokat raktam be a gépbe, de egyetlen Sprague " Bumble Bee " csatolót bennehagytem az eredeti poziciójában
Ez lenne a "C1" pozicióban lévő 0,1uF/400v-os, amelyik az RCA aljzattól a bemeneti potméterig viszi el a jeleket. Mivel itt elvileg nincs DC potenciálkülönbség, nem számìt, hogy mennyi lenne a szivárgási árama...ami fontosabb az a "hangja"
Mivel ez a csatolókondenzátor a bemeneti jelútban van a global NFB-n kivül, így megmaradt valamennyi az "eredeti McIntosh hangzásból"
TJ.

Mivel a működőképesség helyreállítása volt a kérés, ezért egyszerű Panasonic (Matsushita) fóliakondenzátorokat raktam be a gépbe, de egyetlen Sprague " Bumble Bee " csatolót bennehagytem az eredeti poziciójában

Ez lenne a "C1" pozicióban lévő 0,1uF/400v-os, amelyik az RCA aljzattól a bemeneti potméterig viszi el a jeleket. Mivel itt elvileg nincs DC potenciálkülönbség, nem számìt, hogy mennyi lenne a szivárgási árama...ami fontosabb az a "hangja"

Mivel ez a csatolókondenzátor a bemeneti jelútban van a global NFB-n kivül, így megmaradt valamennyi az "eredeti McIntosh hangzásból"

TJ.
LP: Lurné J1/Air Tangent 1B/Kiseki Agaat, PHONO: Twin Servo MCRIAA, AMPLIFIER: Münchhausen drive V-FET SE, CD: Philips CD100 trial run no NFB, TUNER: REL Precedent, CASSETTE: Nakamichi 1000/II, REEL: StellaMaster(SP-8) SPEAKER: Lowther Acousta 115/P6/7M, HEADPHONES: Stax SRA-14S/SRX-mkIII
- sutemenyx
- Törzsgárda
- Értékelés: 2870
- Kapcsolat:
Wasily szakértő?
Audiomeca J1 + Airtangent + Kiseki Blue NS, Phono 23 prototípus, Streamer 23 prototípus, Sofia 19 Signature erősítő, Galactic JCS 22 ezüst kábelek
http://saboaudio.eu
http://saboaudio.eu
- tunerman
- V.I.P.
Kár, pedig azok a szénréteg ellenállások mennyire jól el tudják kenni a hangot. Mondjuk, rá is fér...
Természetesen egyszerű javítás lett ebből is, két AB ellenállás ugrott be a meccset feladók helyére

TJ.
LP: Lurné J1/Air Tangent 1B/Kiseki Agaat, PHONO: Twin Servo MCRIAA, AMPLIFIER: Münchhausen drive V-FET SE, CD: Philips CD100 trial run no NFB, TUNER: REL Precedent, CASSETTE: Nakamichi 1000/II, REEL: StellaMaster(SP-8) SPEAKER: Lowther Acousta 115/P6/7M, HEADPHONES: Stax SRA-14S/SRX-mkIII
- tunerman
- V.I.P.
Az ellenállásokat miért cserélted?
A két 560k-s, az ECC83-as anódtápjában lévő szénréteg ellenállás közül az egyik eléggé megnyúlt (670k volt), a másik meg szakadt lett...ezek sajnos az AB-nél sokkal sz@rabbak.
TJ.
- tunerman
- V.I.P.
Kicsit feldobom a topik hangulatát
, egy 70 éves McIntosh A116 monoblokkpár recap fotóival - mondjuk igazából a működőképesség visszaállítása volt a kérés - csak semmi elszállás az alkatrészekkel
TJ.

TJ.