chord_ írta: ↑2025.07.20., vas. 16:47
ez a Vz / Csontos hisztéria elég jól el lett magyarázva,
...
pl., hogy a krumpli DVD játszó is überf@sza a csodálatos drótokkal, akkor bizony,
ott brutális jelkondicionálás történik, vagyis, ők igenis szeretik a drótjaik hangját,
azt a fajta színezést, és lelkesen, bár kissé monokultúrás módon ismételgetik folyamatosan, én ezt tisztelem, mindenféle hifis lelkesedést tisztelek, ezért is csináljuk, nem?, csakhogy itt inkább ismét
TJ-t idézem, miszerint nem a drótok csinálják a zenét...
A Heed ezt pontosan tudja, és oda helyezi a hangsúlyt, ahová kell,
ahová sok halandó észlelése nem ér el, ez utóbbi elég jól lejött az elmúlt pár hétben.
na, hogy ne maradj árván, de telefonnal a francnak van kedve bíbelődni.
gyorsan az utolsót tudjuk le,mert az csak töltelék, etűd, a puding: ha a csembalódat meghallanád egy kicsit komolyabb rendszeren, Zsolt fején szétvernéd az erősítődet, amiért elhitette veled, hogy itt az oszlop vége, amikor még csak épp elkezdesz rá felkapaszkodni

de legalább megtetted az első lépést. De példát vehetnél márkatársaidról, akik tudják, hogy jó hangot vettek, de nem képzelik, hogy itt a vége, nincs tovább. Hogy értsük, én is használok TMP erősítőket, melyek kategóriában kimagaslóak, de nem képzelem, hogy itt a vége. (a héten kapom meg a vadi nyú Quanticot,Eddig a demó volt nálam kölcsön. Szinte izgalmasabb,mint valami nagy dögöt beszerezni

)
....
De a főszál:
kezdem ott,hogy berángattad TJ-t az elképzelésed mellé, ami nem annyira etikus, mert valójában nem sok olyan nézetet vallasz, amiben egyet tudna veled érteni, de ez a csúsztatás része nem érdekes.
De, ha már TJ előkerült. Ő az, akinek a rendszerének meghallgatása után szuperlatívuszokban beszéltél. Megette az egész hifi Showt, mennyire megmutatta a régi korhű és a modern felvételek közti különbséget, a régi mellett voksolva(stb... stb...), mint aki látta Elvist. Azt csak csendben jegyzem meg, egy ilyen hangot hazaviszel, tízszeresen hallod jobbnak, mint idegen közegben.
Felteszem a kérdést, ez hogy lehetséges? Mert aki csak kicsit is figyel, az tudja, hogy TJ évtizedek óta a Kondo által megépített Audio Note (JP) Ongakut tekinti egyféle referenciának és annak a megépítési szellemiségét (ami nem mondható el mindenkiről, de az most nem érdekes)
Visszakanyarodva a megépítés minőségére (a készülék csinálja a zenét), a TJ megjegyzését én inkább a fentiek szerint fordítom le. (apró megjegyzés, TJ nem másol, TJ csak a szellemiséget érzi magáénak, de saját ötleteket valósít meg)
De nézzük kicsit tételesebben azt a néhány alkatrészt, vagyis kiemelve párat, amiről egyáltalán tudom, hogy mi
Kezdjük a drótoknál, hogy ON legyen. A feltett képen az AN SPe ezüstmadzag van, de tudjuk jól, hogy a rendszere egyéb pontjain, pl hangfalkábel, interkkonekt, a Kondo KSL ezüstöket használja. A transzformátorokat nem nehéz kitalálni, hogy a TANGO gyártmánya (láttszik a fotón), melyeket Kondo is használt, jóformán az összes készülékében. A potmétert külön tudom, hogy ugyanazt a potmétert sikerült TJ-nek beszreznie, ami az original Ongakuban is volt.
E mellé a demókhoz szélessávú hangsugárzót használt szupertweetrerekkel, ami azért nem esik távol attól a csontosi felfofgástól, amit kritizálsz. Pl, az Analog Audio (merlin utód) cégére is egy szélessávú hangFAL volt a Kondok mellett. De jómagam is rendelkezek néhány párral a tölcsérek mellett.
De ez még semmit nem jelent. De az, hogy olyanok, akiknek volt már randevúja egy értelmesen összerakott Audio Note (UK JP, mindegy kb a beszélgetés ezen szintjén) rendszerrel, mind arról számoltak be, hogy TJ megérkezett, azt kapjuk, amit egy jó triódás rendszertől (és még a triódákat se kell cserélgetni).
Nos, ha megnézem a fentieket, nagyjából mindent felsoroltam, ami szerinted baromság és színez és brutális jelkondicionálást végez. Kérdezem én: akkor
miért tetszett? 
(a kérdés költői, csupán egy apró logikai bukfencre hívja fel a figyelmed)

avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu