Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Htpc (Home Theatre PC)
Htpc (Home Theatre PC)
Laci azt nem írod ,hogy mióta megvan 27x akartad felgyújtani
proj:Epson EH-LS12000B,proc/amp:Lexicon MC10/JBl Synthesis SDA-7200, hangfalak:Revel Concerta F12,M12,Performa C52,Canton Incelling 885,sub:REL HT/1508 predator,player:Zidoo UHD3000, kábelek: HiDiamond D2 rca,D3 sub,AQ Carbon 4K+HDR,P568-15M-FBR,Wireworld Solstice,Aq X2,FP.Luxor
Htpc (Home Theatre PC)
Az én gépemben A10 6800K, Asus F2A85-V Pro lap, 2x4G 2400 Ram dolgozik. Képben(3D-ben is), hangban teljesen meg vagyok vele elégedve úgy, hogy volt már mellette Dune és Popi 400-as! Lelke van a szentemnek, de jól használható konfig pc-nek, és lejátszónak is!
- Robertó77
- V.I.P.

- Értékelés: 440
Htpc (Home Theatre PC)
Sziasztok!
Szeretném a segítségetek kérni HTPC építéssel kapcsolatban. Erősen foglalkoztat a gondolat, hogy Én is egy ilyenre cseréljem a médialejátszóm.
Miben jobb vagy rosszabb mint egy médialejátszó? ( eddig Popit és Dune lejátszókat használtam)
Mekkora gép kell ahhoz, hogy BD 25-50 ISO val elboldoguljon akadás nélkül, természetesen fontos a DTS HD MA hangsáv is.
Letöltésre és film nézésre és minimális internetezésre használnám.
Fontos-e a másodlagos megjelenítő, vagy elég csak a TV?
Tapasztalatok alapján ár érték arányt figyelembe véve milyen alaplapot és procit ajánlanátok?
Kell-e VGA kártya vagy sem?
Kb. mennyit kellene áldoznom rá, hogy egy jó és használható gépet rakjak össze, de azért ne is száljak el anyagilag.
Lehet sok értelmetlen kérdés tettem fel, de még csak most kezdtem érdeklődni a téma iránt.
Segítségetek előre is köszönöm.
Üdv.
Robi
Htpc (Home Theatre PC)
Közben megtaláltam. A hangkimeneti eszközt kellett átállítanom az XBMC-ben.
Htpc (Home Theatre PC)
HELP!
Valaki meg tudná mondani, hogy az alábbi hangformátumot miért csak sztereóban tudom megszólaltatni??
LPCM Audio Hungarian 4608 kbps 5.1 / 48 kHz / 4608 kbps / 16-bit
XBMC-vel próbálom lejátszani, Onkyo 876 (HDMI) erősítőn keresztül.
Htpc (Home Theatre PC)
Hagyományos TV-hez használ valaki HTPC-t?
Egy windows alapú gépet szeretnék felruházni valami jó szoftverrel (pl xbmc), viszont csak s-video és kompozit csatlakozási lehetőségem van. Ez lenne az egyetlen kijelző a gépen, de a gép más feladatokat is ellát a háttérben (NAS).
Raspberry Pi-vel tök jól megy az embereknek a kompzit csatlakozáson át filmezés. Egy erre alkalmas windowsos gépet betudnék így tisztességesen állítani?
- Tommyboy200
- Nincs visszaút

- Értékelés: 7
Htpc (Home Theatre PC)
Ez nekem is így van, a különbség az, hogy 2-nél több csatornán nem tudja megszólaltatni a 192000Hz/24 bitet. Nem tudom, hogy más erősítőknél is így van-e. Utána néztem és az erősítő manualjában is így van írva:
Igaz. Az enyémen is így van feltüntetve.
Köszönöm a segítséget.
Back Rear: DALI Concept 2
Házimozi erősítő: Onkyo TX-NR3009
Front: DALI Concept 6
Center: DALI Concept Center
Rear: DALI Concept 1
Sub: DALI Concept SUB
Banándugó: Nakamichi
Állvány: Söund Arts
Megjelenítő: Samsung UE40D6500
NAS: QNAP-269Pro
- Denonavr
- Fórumlakó

- Értékelés: 278
Htpc (Home Theatre PC)
Ez nekem is így van, a különbség az, hogy 2-nél több csatornán nem tudja megszólaltatni a 192000Hz/24 bitet. Nem tudom, hogy más erősítőknél is így van-e. Utána néztem és az erősítő manualjában is így van írva:
Dunaudio Sing4you, AMPAPA D1, TMP Classic, Allo digione signature, DIY DAC, SMSL SU-1
- Tommyboy200
- Nincs visszaút

Htpc (Home Theatre PC)
Szia!
Ez nekem is így működik a 605ös Onkyoval. Ez szerintem az Onkyo D/A konvertere miatt lehet, tehát a 192000/24bit minőséget csak két csatornán tudja kiadni. De javítsatok ki, ha hülyeséget írtam.
És miért kell a Zoom payer a vlc mellé?
Szia!
De ha a gépen belül a hangbeállítosokra megyek és ott a 876-ra majd tulajdonságok és azon belül jelzi hogy az erősítő milyen bitrátákat és mintavételezéseket támogat. és benne van a 24bit is meg a 192000Hz. Kicsit fúrcsa ez nekem. 96000Hznél miért viselkedik másképp az erősítő mint 192000Hz-nél. Azért ragaszkodom a Zoom Playerhez mert az kezeli az iso.-t meg a bd könyvtárakat. A vlc meg sajna nem.
- Denonavr
- Fórumlakó

- Értékelés: 278
Htpc (Home Theatre PC)
A hangkártya beállításnál a laptop 7.1 rendszer van (7.1 rendszerem van.) aktiválva az erősítő ikonon 24bites 192000Hz-re.
1.) Az egyik problémám az hogy ha 192-re van állítva akkor csak a frontok a center (azt hiszem) és a sub szól a hátsók nem. Az erősítőn se tudok többet választani mint Direct, stereo, pure audio, és multich. De ha átállítom 24bit 96000Hz-re akkor a hátsók is szólnak és több állítási lehetőségem van az erősítőn mint amit fentebb felsoroltam. Ez mitöl lehet és hogy tudom kiküszöbölni.
Szia!
Ez nekem is így működik a 605ös Onkyoval. Ez szerintem az Onkyo D/A konvertere miatt lehet, tehát a 192000/24bit minőséget csak két csatornán tudja kiadni. De javítsatok ki, ha hülyeséget írtam.
És miért kell a Zoom payer a vlc mellé?
Dunaudio Sing4you, AMPAPA D1, TMP Classic, Allo digione signature, DIY DAC, SMSL SU-1
- Tommyboy200
- Nincs visszaút

Htpc (Home Theatre PC)
Sziasztok kedves fórumtársak.
Lenne egy problémám amire remélem TI tudtok segíteni nekem.
Adott egy Lenovo IdeaPad Y570-es gép és rajta egy Zoom Player lejátszó. A gép és a HM erősítő (Onkyo 876) HDMI-n össze van kötve.
A hangkártya beállításnál a laptop 7.1 rendszer van (7.1 rendszerem van.) aktiválva az erősítő ikonon 24bites 192000Hz-re.
1.) Az egyik problémám az hogy ha 192-re van állítva akkor csak a frontok a center (azt hiszem) és a sub szól a hátsók nem. Az erősítőn se tudok többet választani mint Direct, stereo, pure audio, és multich. De ha átállítom 24bit 96000Hz-re akkor a hátsók is szólnak és több állítási lehetőségem van az erősítőn mint amit fentebb felsoroltam. Ez mitöl lehet és hogy tudom kiküszöbölni.
2.) A másik hogy a Zoom Playert ha használom fílmnézéshez akkor nem küldi ki a dd vagy dts vagy a többi jelet az erősítőnek és multich-n marad az erölködő. Gondolom ez csak beállítás gond lehet csak nem tudom hol keressem. AC3 Filtert próbáltam hangolgatni de ott semmit nem értem el. VLC Playernél szépen átvált és kiírja hogy DTS vagy DD hang jön és szépen lekeveri a megfelelő hangokat a hangfalakra. Ugye a Zoom Player leszed magának egy csomó filtert lehet ezek közül kellene törölgetnem valamit vagy egyáltalán kell neki az összes?
Segítőkészségeteket előre is köszönöm.
Üdv: Tamás
Htpc (Home Theatre PC)
Tudja, de optikán. Ezen nincs koax.
Ez igaz, de az is jó, általában a régebbi HM erősítőkön az is van,
köszi!
PROJ:Mitsubishi HC3100 - HTPC:HP Microserver+RadeonHD5450 - REC:Yamaha RX-V563 - MP:Squeezebox Duet - CD:Yamaha CDX-396 - DVD:Yamaha DVD-S663 - FRONT:Dali C6+Soundcare Superspike - CENTER:Dali Cc - SURROUND:Dali C1 - SUB:Dali Concept Sub - KÁBEL:Audioquest X/Forest HDMI, Neotech 1440BI/Mono, Profigold PGA42 - FÜLES:HD555,HD202 - GITÁR:Yamaha F310 :-)
- Suffa
- Újonc fórumos

- Értékelés: 4
Htpc (Home Theatre PC)
Tudja, de optikán. Ezen nincs koax.
Htpc (Home Theatre PC)
Közben egy ilyet találtam ami itthon is 8-9e Ft körül hozzáférhető:
http://www.asus.com/Sound_Cards_and_Dig ... Xonar_DGX/
Low profilos hátlap is van hozzá és PCIE 1X csatolója van, ez szerintem pont elférne még a Microserverbe a VGA mellett.
Ez vajon tudja a DTS, Dolby D 5.1 hangot?
Nincs benne a specibe de gondolom ez már alap, 96/24 az SPDIF Kimenet.
PROJ:Mitsubishi HC3100 - HTPC:HP Microserver+RadeonHD5450 - REC:Yamaha RX-V563 - MP:Squeezebox Duet - CD:Yamaha CDX-396 - DVD:Yamaha DVD-S663 - FRONT:Dali C6+Soundcare Superspike - CENTER:Dali Cc - SURROUND:Dali C1 - SUB:Dali Concept Sub - KÁBEL:Audioquest X/Forest HDMI, Neotech 1440BI/Mono, Profigold PGA42 - FÜLES:HD555,HD202 - GITÁR:Yamaha F310 :-)
Htpc (Home Theatre PC)
Sziasztok,
mi a legcélszerűbb megoldása egy HTPC ből SPDIF (koax digi hang) kicserkészésére?
Jelenleg az ATI videókártya HDMI-n jön a hang, külön hangkártya nincs a gépbe.
Köszi
Mindenképpen egy külön hangkártyával jársz a legjobban, ha minőséget is szeretnél.
Zu Druid, Altmann BYOB, Zu kábelek
Sonos Multroom System
Sonos Multroom System
- fenyő
- V.I.P.

- Értékelés: 99
Htpc (Home Theatre PC)
Van egy ilyenem 12 ezerért, ha valakit érdekel.
Htpc (Home Theatre PC)
Sziasztok,
mi a legcélszerűbb megoldása egy HTPC ből SPDIF (koax digi hang) kicserkészésére?
Köszi
Szia!
Szerintem a legegyszerűbb egy USB/SPDIF átalakító, vagy egy ilyen hangkártya: http://www.ebay.com/itm/Musiland-Digita ... 0765536270
Onkyo TX-L20D, KEF Q350, Dali Sub E-12F HGL, Project Debut III. phono, DENON DVD-3910, Sony UBP-X700, Egreat A11, Philips CD720, WiiM Pro Plus, Panasonic TX-58EX700E
Htpc (Home Theatre PC)
A régi ASUS P5B lapomon volt optikai és koax kimenet is. Az új lapom ASUS F2 A85-V Pro már csak optikai kimenetet kapott. Ha az alaplapon nincs koax kimenet, akkor külön kártya kell ...
Köszi, mivel ez HP Microserver ezen nincs alaplapi hangkártya.
Htpc (Home Theatre PC)
Sziasztok,
Köszi
A régi ASUS P5B lapomon volt optikai és koax kimenet is. Az új lapom ASUS F2 A85-V Pro már csak optikai kimenetet kapott. Ha az alaplapon nincs koax kimenet, akkor külön kártya kell ...
Htpc (Home Theatre PC)
Sziasztok,
Köszi
- Szabolcs1971
- Kezdő Fórumlakó

- Értékelés: 24
Htpc (Home Theatre PC)
Azért nem gondoltam a HDD-re, mert nem az volt a forrása az XBMC-nek.Csak letöltési funkciója volt.
Htpc (Home Theatre PC)
Csak tippelni tudok....
Ahogy Te is láttad,be volt állítva rajta minden eddig is.
Viszont lehet, hogy a sok próbálgatástól maradt fent valamelyik HDD-n valami nem odaillő "maradék".
Kicseréltem a merevlemezt - de nem az XBMC miatt.
Ami még nekem feltűnt, hogy a 12.3 mellé eddig nem írták ki, hogy "stabil"!
Ezek után nekifutottam újra a feladatnak,és láss csodát:elsőre minden ok volt.Pedig már majdnem feladtam......
Összegezve:
Új szoftver + teljesen "új" HDD rendszer = gyógyulás
A szomszédok nagy "örömére",ismét van mozim!!!! :-)
Üdv:Szabolcs
Mint azt korábban is említettem volt, a tünetekből a HDD hiba eléggé valószínű volt. Csak azért hívnám fel erre ismét a figyelmet mert tényleg többször láttam már olyat, hogy amúgy fizikailag működő, nem badsectoros HDD -ken komoly tejlesítménycsökkenés jelentkezik. Nem olyan nyilvánvaló laikusként megtalálni egy ilyen hibát.
Norbi
Zu Druid, Altmann BYOB, Zu kábelek
Sonos Multroom System
Sonos Multroom System
- Szabolcs1971
- Kezdő Fórumlakó

Htpc (Home Theatre PC)
Csak tippelni tudok....
Ahogy Te is láttad,be volt állítva rajta minden eddig is.
Viszont lehet, hogy a sok próbálgatástól maradt fent valamelyik HDD-n valami nem odaillő "maradék".
Kicseréltem a merevlemezt - de nem az XBMC miatt.
Ami még nekem feltűnt, hogy a 12.3 mellé eddig nem írták ki, hogy "stabil"!
Ezek után nekifutottam újra a feladatnak,és láss csodát:elsőre minden ok volt.Pedig már majdnem feladtam......
Összegezve:
Új szoftver + teljesen "új" HDD rendszer = gyógyulás
A szomszédok nagy "örömére",ismét van mozim!!!! :-)
Üdv:Szabolcs
- Suffa
- Újonc fórumos

- Értékelés: 4
Htpc (Home Theatre PC)
Kiderült mi volt a gond?
- Szabolcs1971
- Kezdő Fórumlakó

Htpc (Home Theatre PC)
Köszönöm a segítőkész hozzászólásokat!