Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Sztereó erősítők
Re: Sztereó erősitők
sziasztok,
összeállt a kis rendszerem végre.
az integrált erősítős világból ki tudtam végre lépni, és elő - végfok párosításban hallgathatok zenét.
az előfok egy NAD M15 processzor, a végfok pedig egy Parasound HCA-1000. hangsugárzók Bowers&Wilkins CM1-esek (második generáció) nagyon szeretem a kapott hangot. viszont, nyílt egy lehetőségem, a "kis" Para végfokot a nagytestvérre cserélni, egész pontosan egy jó nagy testvérre, egy HCA-2200 mkll -re. ez utóbbi már 250Watt/8ohm, a 120watt/8ohm-mal szemben.
a kis CM-jeim is 8ohm-osak, 86db-sek, tehát nem annyira könnyen hajthatóak. mindettől függetlenül a kis Para végfok egyértelmű előrelépés volt az integrált 701-es onkyo-hoz képest - amit szintén végfokként használtam, mert a NAD proci már korábban megérkezett
az lenne a kérdésem, hogy a nagyobb Parasound végfokkal -amibe be tudnék most szállni egy viszonylag emészthető összegű pénzpótlással - újabb, hallható előrelépés lenne-e, mit gondoltok? Érdemes-e meglépni?
Egyértelmű célom, hogy halkabb hangerőn is kapjak egy a mostani végfokomhoz képes még dinamikusabb, még erőteljesebb hangot. Ezzel az upgrade-del ez nyerhető lenne-e?
köszönöm előre is a segítségeteket, meglátásaitokat!
összeállt a kis rendszerem végre.
az integrált erősítős világból ki tudtam végre lépni, és elő - végfok párosításban hallgathatok zenét.
az előfok egy NAD M15 processzor, a végfok pedig egy Parasound HCA-1000. hangsugárzók Bowers&Wilkins CM1-esek (második generáció) nagyon szeretem a kapott hangot. viszont, nyílt egy lehetőségem, a "kis" Para végfokot a nagytestvérre cserélni, egész pontosan egy jó nagy testvérre, egy HCA-2200 mkll -re. ez utóbbi már 250Watt/8ohm, a 120watt/8ohm-mal szemben.
a kis CM-jeim is 8ohm-osak, 86db-sek, tehát nem annyira könnyen hajthatóak. mindettől függetlenül a kis Para végfok egyértelmű előrelépés volt az integrált 701-es onkyo-hoz képest - amit szintén végfokként használtam, mert a NAD proci már korábban megérkezett
az lenne a kérdésem, hogy a nagyobb Parasound végfokkal -amibe be tudnék most szállni egy viszonylag emészthető összegű pénzpótlással - újabb, hallható előrelépés lenne-e, mit gondoltok? Érdemes-e meglépni?
Egyértelmű célom, hogy halkabb hangerőn is kapjak egy a mostani végfokomhoz képes még dinamikusabb, még erőteljesebb hangot. Ezzel az upgrade-del ez nyerhető lenne-e?
köszönöm előre is a segítségeteket, meglátásaitokat!
fine music & cinema: toroid power isolation->>> aurelic femto >> Vincent SV-200 & Rotel RSX 1550 >> JM Lab Tantal & REL T5
- Deenoo
- Kezdő Fórumlakó

- Értékelés: 38
[/quote]
Ha ilyen kényes területen melegítek, akkor mindig használok pl. infrás hőmérőt, hogy lássam mit művelek.
(nehogy leolvadjon minden)
Kérdésedre nem tudom a választ, mert hajszárítóra nekem nem nagyon van szükségem, a nejem meg beveri a fejem, ha hozzányúlok a cuccaihoz. Szóval csak a hőlégfúvó, bár ilyen munkákhoz nagyon jó az SMD forrasztóállomás szabályozható hőmérsékletű fúvókája.
ui.: az ifix jó cucc...
[/quote]
Köszönöm!
Ha ilyen kényes területen melegítek, akkor mindig használok pl. infrás hőmérőt, hogy lássam mit művelek.
Kérdésedre nem tudom a választ, mert hajszárítóra nekem nem nagyon van szükségem, a nejem meg beveri a fejem, ha hozzányúlok a cuccaihoz. Szóval csak a hőlégfúvó, bár ilyen munkákhoz nagyon jó az SMD forrasztóállomás szabályozható hőmérsékletű fúvókája.
[/quote]
Köszönöm!
- Voyager
- V.I.P.

- Értékelés: 2158
Köszönöm az eddigi hasznos tanácsokat!
- Deenoo
- Kezdő Fórumlakó

Ebből a készletből lesz megfelelő eszköz. Hajszárító vs hőlégfúvó legyen a melegítő?Voyager írta: ↑2023.03.04., szomb. 12:30OK!![]()
Nézd meg közelebbről mert úgy emlékszem, hogy az alsó lemez eltávolítható (bár a sajátomat nem szereltem szét). Mielőtt bármit csinálsz, le kell venni az öntapadó tappancsokat és az összekötőket. Oldószermentes, hőre (210 ºC) lágyuló műgyantával lesz rögzítve a burkolat, ami 180°C fölött már megadja magát. Aztán kell egy műanyag (fémmel semmiképpen), erős, vékony mobiltelefonszerelő szerszámkészlet. Ezzel lehet alányúlni a takarólemez alá, ha már kellően meleg a cucc.
Köszönöm az eddigi hasznos tanácsokat!
- Voyager
- V.I.P.

OK!
Nézd meg közelebbről mert úgy emlékszem, hogy az alsó lemez eltávolítható (bár a sajátomat nem szereltem szét). Mielőtt bármit csinálsz, le kell venni az öntapadó tappancsokat és az összekötőket. Oldószermentes, hőre (210 ºC) lágyuló műgyantával lesz rögzítve a burkolat, ami 180°C fölött már megadja magát. Aztán kell egy műanyag (fémmel semmiképpen), erős, vékony mobiltelefonszerelő szerszámkészlet. Ezzel lehet alányúlni a takarólemez alá, ha már kellően meleg a cucc.
Hanggenerátor, szkóp, "anti-RIAA", DMM, páka stb. van.
Forrasztási ludasságra gyanaXom.
Magam is "szervizelek", sztem megoldom. :)
- Deenoo
- Kezdő Fórumlakó

Tapasztalat van (több mint 40év), SMD forrasztás területén is.
Hanggenerátor, szkóp, "anti-RIAA", DMM, páka stb. van.
Forrasztási ludasságra gyanaXom.
Magam is "szervizelek", sztem megoldom. :)
- Deenoo
- Kezdő Fórumlakó

Kontakthibával indult majd teljes némaságba burkolózott a szerkezet. A tápból ~16V kijön, mérhető.
- Voyager
- V.I.P.

Szia!
Elméletileg, a képen pirossal keretezett lapocskát kell eltávolítani. Van erre megfelelő módszer, de mielőtt ebbe belemegyünk, azt szeretném kérdezni, hogy miért szeretnéd szétszedni? Mi a probléma?
Hát úgy biztosan könnyebb.
erősítő: LZ 7, cd: Marantz CD5000 modifikált, dvd: Cambridge Audio DVD89, lemezjátszó: REGA Planar2+RB250 AN kábel+Roksan Corus Black+Orbit2+Heed Quasar streamer: Electrocompaniet RENA S1+Schiit Bifrost Multibit, hangfal: Triangle Antal EX, kábel: Wireworld, Chord, Valhalla
- Deenoo
- Kezdő Fórumlakó

Csak a V2-nél látszanak a csavarok ahol szét lehet szedni . . .pali923 írta: ↑2023.03.03., pén. 17:32Ez itt a V2-ről szól, de így ránézésre a felépítésük erősen hasonlít:
https://forums.stevehoffman.tv/threads/ ... t.1125602/
Ez itt a V2-ről szól, de így ránézésre a felépítésük erősen hasonlít:
https://forums.stevehoffman.tv/threads/ ... t.1125602/
erősítő: LZ 7, cd: Marantz CD5000 modifikált, dvd: Cambridge Audio DVD89, lemezjátszó: REGA Planar2+RB250 AN kábel+Roksan Corus Black+Orbit2+Heed Quasar streamer: Electrocompaniet RENA S1+Schiit Bifrost Multibit, hangfal: Triangle Antal EX, kábel: Wireworld, Chord, Valhalla
Lábak alatt nincsen csavarfej ?
- Deenoo
- Kezdő Fórumlakó

Üdv!
Segítséget kérek Clearaudio nano (sima nano nem V2!) phono erősítő szétszedéséhez, mert meghibásodott. Nem látni az alján/oldalán csavar/csavarhelyet, a matrica alatt sem. Netán összeragasztották?
Köszönöm! D'
Segítséget kérek Clearaudio nano (sima nano nem V2!) phono erősítő szétszedéséhez, mert meghibásodott. Nem látni az alján/oldalán csavar/csavarhelyet, a matrica alatt sem. Netán összeragasztották?
Köszönöm! D'
- dixie-chicken
- V.I.P.

- Értékelés: 2751
volt akinél a Luxman L-410 ment lecsóba végette..vazze írta: ↑2023.03.01., szer. 19:44Voyager írta: ↑2023.03.01., szer. 19:32Így festett az 1983-as verzió. Nekem volt ilyenem egész sokáig. Imádtam, nagyon hihetően zenélt.![]()
Hogy most mi van a gyártóval nem tudom, de annak idején volt közös projekt (Mission Cyrus One).
post-146647-0-35770900-1452937517_thumb.jpg
Nekem Cyrus 1 és 2 volt.
Az 1-es úgy leszólta a haver csúcs Sony integráltját , hogy csak pislogtunk mint szűz lány a nászéjszakán.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára asebestyen 2023.03.02., csüt. 10:50-kor.
Ok: Idézési hiba javítása
Ok: Idézési hiba javítása
Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Michael Fidler MM Pro,Musical Fidelity M6Si,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal/Teac UD-503
...it's only rock 'n' roll (but i like it)
...it's only rock 'n' roll (but i like it)
- Voyager
- V.I.P.

A Cyrus (Kórus) név is árulkodik a Perzsa származásról.
Nekem mindig is a kedvencem volt és marad is...
Nekem mindig is a kedvencem volt és marad is...
https://iaggroup.com/about-us-2/
Szerk.
Mindenki megelőzött.
- fererencz
- Törzsvendég

- Értékelés: 912
Megelőztél a válasszal.Voyager írta: ↑2023.03.01., szer. 20:00Egy kicsit azért összetettebb és színesebb a történet. Mindkét céget egy Iráni bevándorló Farad Azima alapította.Alex_Aston írta: ↑2023.03.01., szer. 19:49Mivel "ugyanaz" a cég. Legalább is annyira, mint a VW, SEAT, Skoda, Audi.
Tudtommal a Mission alapította anno a Cyrus céget, hogy ilyen néven gyártson elektronikákat. Bár manapság nem tudom, pontosan mi van a háttérben.
Persze ma már minden az IAG tulajdona.
https://iaggroup.com/about-us-2/
Szerk.
Mindenki megelőzött.
Nem szotkam hibázni.
- Voyager
- V.I.P.

Egy kicsit azért összetettebb és színesebb a történet. Mindkét céget egy Iráni bevándorló, Farad Azima alapította.Alex_Aston írta: ↑2023.03.01., szer. 19:49Mivel "ugyanaz" a cég. Legalább is annyira, mint a VW, SEAT, Skoda, Audi.
Tudtommal a Mission alapította anno a Cyrus céget, hogy ilyen néven gyártson elektronikákat. Bár manapság nem tudom, pontosan mi van a háttérben.
Persze ma már minden az IAG tulajdona.
Alex_Aston írta: ↑2023.03.01., szer. 19:49Mivel "ugyanaz" a cég. Legalább is annyira, mint a VW, SEAT, Skoda, Audi.
Tudtommal a Mission alapította anno a Cyrus céget, hogy ilyen néven gyártson elektronikákat.
A Mission az IAG Group tulajdona úgy mint az Audiolab , Quad , Warfedale vagy Luxman. Tehát a Cyrus-nak már nem sok köze van hozzá (sajnos).
Munkaidőben vagyok, ráérek :-]
- Alex_Aston
- V.I.P.

- Értékelés: 3775
Mivel "ugyanaz" a cég. Legalább is annyira, mint a VW, SEAT, Skoda, Audi.
Csak a Marantz! :-D
Voyager írta: ↑2023.03.01., szer. 19:32Így festett az 1983-as verzió. Nekem volt ilyenem egész sokáig. Imádtam, nagyon hihetően zenélt.![]()
Hogy most mi van a gyártóval nem tudom, de annak idején volt közös projekt (Mission Cyrus One).
post-146647-0-35770900-1452937517_thumb.jpg
Nekem Cyrus 1 és 2 volt.
Az 1-es úgy leszólta a haver csúcs Sony integráltját , hogy csak pislogtunk mint szűz lány a nászéjszakán.
- Voyager
- V.I.P.

Így festett az 1983-as verzió. Nekem volt ilyenem egész sokáig. Imádtam, nagyon hihetően zenélt.
alto írta: ↑2023.03.01., szer. 19:21Kicsit olyan, mintha a Cyrus gyártaná nekik...vazze írta: ↑2023.03.01., szer. 18:07dixie-chicken írta: ↑2022.12.02., pén. 08:02egy legenda (Mission 778) újraélesztése:
https://www.mission.co.uk/778x/
Ma munkából hazajövet ez várt az ajtó előtt:
FCB4289A-7A2D-4E9B-93C2-025D12C5A9D2.jpeg
Szerintem nem a Cyrus gyártja.
Nem akarom lelőni a poént de vannak sejtéseim , hogy miknek a testvérmodellje.
Kicsit olyan, mintha a Cyrus gyártaná nekik...vazze írta: ↑2023.03.01., szer. 18:07dixie-chicken írta: ↑2022.12.02., pén. 08:02egy legenda (Mission 778) újraélesztése:
https://www.mission.co.uk/778x/
Ma munkából hazajövet ez várt az ajtó előtt:
FCB4289A-7A2D-4E9B-93C2-025D12C5A9D2.jpeg
BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275